Wednesday, October 13, 2010

tragedi oktober!~

haa ni laa akibatnye kalo maknye dah bising membebel kate JANGAN....JANGAN.... tapi die main jugak....kan dah kene tulah/dolat maknye hahahahaahah..... nie kes mija laa pi  main makanan ikan.....dok jolok2....dok katup bukak katup....tetibe aku dengar suare die melalak jerit tolong2... heheheheeheh....



haa ni bukan lakonan semate2 tau....korang tgk kat jari die tu hahahaahah....hadoi mmg lawak....boleh plak jari die takleh keluar dari muncung bekas makanan ikan tu.....gelabah die.....sebenarnye bukan takleh keluarkan, cume tak kene gaye nak keluarkan...si miija main tarik jek.....sebenarnye kene laaa pusing2 jari tu......baru lee keluar..saje jek bagik die gelabah...lambat2 kiteorg keluarkan, nak bagi die serik gitu heheheheehe.....




si mia mase ni dah gelak2 kan adik die tak hengat punye laaaa.....hadoi....




sempat gak aku bagi pengajaran lepas jari dah keluar tu...aku soh die sebut 3 kali "jaja, janji tak main bende ni lagi" hahahahahaah....tersedu2 melapazkan janji2 manis mu itu heeheheheheeh




last2 sentap sebab kiteorg gelakkan die gile2 n kaw2....malu ar tuuuuu!~




yg pasti jenuh aku pujuk die....


**checkup kat klinik kerajaan dpt due date 25.4.2011....checkup kat annur plak 14.4.2011.....yg tak syok tu, chekcup kat KK putrajaya dah kene minum air gula di kale kandungan baru 3 bulan...i disuspek kencing manis youu!!...uwaaaaaa!!~











33 celoteh sahabat

alahai kesiannyerrr... mmg nampk sakit tu lieya.... huhuhuhu nangis yer2 ha..

budak2 mmg camtu..kalu dah kena baru nak ikut ckp kita... aisy kecik2.. x abis2 nak rasa seterika.. amik ko.. akk bilik anta baju.... dia pi rasa kepanasan melmpau itu.. hahaha..

arghhhhhhhh aku pun mencik air gula... masa umar sekali jer amik pehtu hat no 2 terusa tak pergi smbg cek up kat tmpt bersalin jerk... hhihhi

October 13, 2010 at 9:10 AM

alahai jaja, comey nangis ni
budak2 ni mmg suka main benda baru lieya. adakala kalau x dibuat ghitew tak rasa seriknya. tapi mama jangan lah ketawa mbangget, malu sih jaja!

** dah besar ke ikan lieya tu. makan enyang mesti besor dah tu kan

October 13, 2010 at 9:12 AM

alahai ciannyer....menangis beria mcm sakit sgt jer...pastu mama n kakak dia gelak lagilah bertambah dia nangis...siap kene janji 3 kali lagi..harap2 dia xbuat lagi..

agaknya lieya kene minum air gula sbb ada sejarah kencing manis kot masa peknen..sy pun kene buat sekali sbb berat sy naik mndadak giler tp kene skali jerlah.

October 13, 2010 at 9:27 AM

ALAHAII ANAK IBU..X NAK DENGAR CAKAP IBU YERKK...HEHEHE...ELOK LER TUU...BUDAK2 SKRG BELAJARDARI KESILAPANNN MAAA...


psstt...x tahu kenapa tahun nie ramai ibu2 preggy suspect kencin manis....

October 13, 2010 at 9:29 AM

hahahhah cian ank ko lieya..dh la skt...kne gelak scara berjemaah plak ngan mk pak n kakaknyer ek...kui3....

hoh ko d suspek kncing manis??? ayokkkkkk....hee

October 13, 2010 at 9:54 AM

Alahai ciannya mija nangis.. mai acik pujuk.. sakit ya...

Lawak la pulak lieya ni.. snap gambaq mija dok nangis tu.. hehehe.. mesti nangis lagi kuat klu mija tgk gambaq dia tu... huhu..

October 13, 2010 at 9:55 AM

alahai ciannyer mija.. x psl2 jari tersepit kat bekas tu. pas2 mama+papa+mia bantai gelak kaw2 kat dia.. lg la brtambah sakit yer tak..sakit hati lagi la..hehehe

bagus mija..nk gak dia lafazkan janji2 manis itu. kalo echa smpai ke sudah dia xkn ckp. aku gak yg meroyan sbb skt hati. pasni mija jgn buat lg yer.

cptnye ko kena mnm air gula tu. aku dlu dah msk 7bln kot bru kena mnm air gula tu.. eiii x snggup nk mnm babe. hrp2 sumernya ok.

October 13, 2010 at 10:01 AM

hehehehhe... itulah dh kene sumpah ngn ikan2 tu... ehhehe alahai saja je ko ek, siap blh suh dia bt janji2 kene denda...

tp betul gk selagi tak kene, selagi tu dia tak insaf...

ko suspek ada kencing manis ke? alahai seram nyer... apa pun ko jaga mkn betul2 ye

October 13, 2010 at 10:03 AM

ciannya mija..xpe, lps ni mesti dia xnak main dah menda tu lieya..jahat korang sakat dia ek..akekekeke

uih,kalo baby lahir 25/4 sama besday ngan kakak arissa..hihi.xkisah la lahir bila asal selamat sumanya.minum air gula?adoi...aku penah gak kena dulu..nk nangis rasanya

October 13, 2010 at 10:06 AM

Hahahahaha....
lain kali nakal lagi yek. Nasib baik jari tu tak kena bagi makan ikan juga. Kesian kat dia.

October 13, 2010 at 10:09 AM

subhanallahhh siann kat mija .. huhuhu budak2 nieh kalau di larang lagi dia main .. ha bila dah kena mahuuu lama sikit x usik dahh ..

nakal tul kakaknya mija .. hehehe ,
uik berbeza2 tarikh check up tuu dik .. nie kompiuss nie yg mana nak ikut ... minum gula pulak tuuu huhuhuh

October 13, 2010 at 10:34 AM

uwaaaaaaa...
ha ha ha..kelakar arr mija..tp sure lepas nie dia takde berani nak main2 ngan botol makana ikan tu lieya oit...

October 13, 2010 at 10:36 AM

alolaoalo.. sian dian.. beria2 nangis...

tu la kan lieya.. kite pun suka gak gertak2 budak2 ni skit.. supaya diorg serik skit.. selagi tak kena selagi tu main..

October 13, 2010 at 10:59 AM

nakal betul mak pak dia ye..
saja je ..
elok lah tu..
kasi ajar skit kan..

3 bulan dah minum air gula..
boring nyer kan...

dulu aku kena masa preggy 8bulan..itu nasib sekali je..dah lepas..hehehe

October 13, 2010 at 11:02 AM

adoi sedih lak untie tgk mija nangis..

tp takpe.pengajaran.utk dia.

October 13, 2010 at 11:02 AM

ALAHAI.. JELAS WAJAH SEDIH BENOR SI IA TU LIEYA.. huhuhu..

budak2 kalo nangis memg sgt menyayat hati.. huhu

tapi kelakor pulak kan.. tersepit kat situ upernyer.. ekeekekkeke..

October 13, 2010 at 11:06 AM

hahahahaha...
tergelak kak lynn...
kesian kat mija sebab mak pak dia pun kaki sakat...
next time jangan buat lagi yer mija...
hehehehehe...

October 13, 2010 at 11:24 AM

hadoi...sian si adik manis mija. tersedu sedan menangis. ishk2 siap suh janji bagai, heheh..

psst: plg x best preggy kena minum air gula..menci

October 13, 2010 at 11:42 AM

sian mija ...keh keh keh nasiblah dpt klorga yg suka nyakat.. aku pun suka buat maryam gitu...syok tgk dia nangis....muahahaha

October 13, 2010 at 11:51 AM

alololo.....shiannyer dia.....budak memang camtue kak....dah kene baru la beringat.....kalau kiter larang...lagi tuelah dia bt....hehehe

October 13, 2010 at 12:26 PM

budak2 memang suka kalau org ckp jangan lagi nak buat..haiyooo!

October 13, 2010 at 12:42 PM

al ciannyer dia..

October 13, 2010 at 2:08 PM

lieya sihat ke?Waduh ada gula dlm urine erk? Ni mcm knur nyer kes dulu waktu ngandung anak kedua...take care ya..

alahai cian nyer mia siap kena ikrar lagi...hehe..sedu sedan tangis nyer..mesti dier serik gaknya kali ini.Terpaksa dier buat janji manis sib baik lieya tak suruh nyanyi lagu janji manis si Aisha tu....heheh.

October 13, 2010 at 2:42 PM

lieya tersalah taip bukan mia tapi mija...mau nanti mia pulak yg katup jari knur...hehehe.

October 13, 2010 at 2:43 PM

alahai kesian nye mija...beriya dia nangis tu

lieya kena minum air gula...wanie dua2 pregnancy kena minum air gula...mmg kena kencing manis masa pregnancy..huhuhu

October 13, 2010 at 4:09 PM

huhuhu...sib baek jari jer tersangkut..dan seb baek bole tarik...biarlah tragedi oktober jer..jgn melarat ke november pulak..huhuhu

October 13, 2010 at 5:21 PM

siannya aku tgk dia lieya..tp budak biar dia kena sekali..nti seriklah tu..

aku x penah minum air gula ko..sbb xde high bp or diabetes masa ngandung..lg satu..x penah cek kt gomen spital..tu pasallah..

ko take care ok..

October 13, 2010 at 5:34 PM

tapi tengok dia nangis camtu suspen gak dibuat..korang pun jgn la gelakkan dia...sian kat dia...tapi confirm lepas ni taubat dia takmo sentuh dah

Psst: I takde experience tapi maybe tu sekejap jer...tapi kena gak jaga makankan

October 13, 2010 at 5:39 PM

siannya jaja.. huhu..

dh la sedih, korang gelakkan dia ek.. patut la majuk.. hahahah.. sama ngn perangai amalin..

air gula? sha x pernh dpt lg.. lain klinik lain lak tarikh ek.. xpe, nk dekat dh tu.. :)

October 13, 2010 at 7:31 PM

alalala...kesiannyer mija..x per kan kak..pengajaran tuk dia.....tp yg x leh tahan semua dok pakat ketwakan dia...kesian mija....

October 13, 2010 at 8:32 PM

Alolo mama dia buli eh..sian dia.Tapi tu la kan lieya,akak pun selalu buat macam tu ke anak kalau dah cakap banyak kali dok buat jugak tu..
Lieya,memang ada kencing manis ke preg sebelum ni??akak nak buat MGTT tu yang bercinta rasanya

October 13, 2010 at 8:37 PM

aku dah teringat yang mr bean kena gi klinik pasal tangan dia masuk kat cerek air tu

health please take care

October 14, 2010 at 10:30 PM

alah ciannya, lepas ni mesti serik tu.leiya cepatnya ko kena minum air gula.akak kesian tengok cam kawan akak tu, bila suspek kencing 1 hari 2 atau 3 kali kena test darah.lieya ko ikut cam akak, masa pregnant ko goreng sayur peria banyak-banyak makan ngan nasi.Insyaalah tak de kencing manis.

October 17, 2010 at 7:28 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy