Monday, February 7, 2011

tiara beach resort (entry mandi mande)

ehem ehem camne sume ari ni naik keje...mood ado ke mood nan ado hahaahahaha...syok kan cuti lame2...cino raye, kite yg cuti, aku lik johor ari kamis...ikutkan boleh dah balik senin tu, tapi dah janji nak amik kek adik yg nak tunang so tepakse laa lik lambat sikit, ingatkan lik kamis tu tak jem dah highway sebab bajet cina2 sume dah lik raye sbb mlm semalamnye dah mkn besar....tgk2 jem gilos okey..sampai aku tepakse kuar highway plus n ikut lekas....kuar kat senawang baru laa clear sikit .....selalunye kalo musim2 perayaan mmg kami ikut lekas jek...tapi konfiden sgt kamis tu tak jem sebab bajet sume dah lik kg ...sekali tgk2......menggelupur dok dlm keter yg tegerak2 langsung hahahaahaha.....




ari ni aku sambung update cite pasal tiara yeak.....
jgn muntah darah yeak...ari ni mood tamak gile..selalu aku pilih2 jek gambar yg leh masuk blog...selebihnye aku tepek kat fb...tapi ari ni aku upload sume kat blog hahaahah...entry ni ade 31 gambar sumenye...sila jgn pitam yeak....ha ha ha ha....jom i cerita ceriti sambil tgk gambar yg ado....




pakai tag dulu yeak....mak buyong tak yah...dok tedampar jek kat tepi ....





sonok tgk budak2 ni hepi main air....



main dan main....


si mia laaa hantu airnye....naik kejap2 jek...





sampai kecut2 sume main air...



papa get ready nak turun slide nieh



tu dah turun huhuhuhu..snap dari jauh jek...tak kuase aku nak berjalan kesane!


papa cube byk kali n rase okey, terus bawak mia plak....minah tu berani cube sekali jek...takut hahahahaahahahaha



main kat area sini plak...


budak2 ape lagi...main slide jek laaa...



mija yg pelik! org lain turun telentang...die jek meniarap hahahaahah





mia pun takut2 jek tuh 




aku gak laa yg tak basah2...geram jek tgk dieorg main air...apakan daya...kalo aku main air same mmg tak sesueiiiiii.....dugong ke org nie hahahahaaha




main tembak2..



tembak kakak!!!


auwwww!! buku lali pun dah tak  nampak huhuhuhu




main buai plak...



anak org pun kene buaikan same hahahahaha...sabar yeak papa!



buat castle plak ...





main pasir ...



tbr...



mak yong tukang jage barang!


suke tgk mia hepi...



mija pun same....hepi jek die!


sampai kaler betukar tone hah!




mood CNY!~



lepak2 penat main air....



oh yeak...mlm tu kami pi dinner kat luar...n sambut anivesari ngan beli sebijik kek...tu aku buat entry lain yeak......hihihihihi.....mlm tu balik dari dinner kemain lagi budak2 ni tdo..penat main air gamaknye...perot pun kenyang...sedap ar tdo.....







ari kedua (ahadnye) papa, mia n mija pi sambung main air lagi...aku dah mls nak turun...lepak kat bilik jek tgk tv......dieorg turun pukul 9 pagi...pukul 11.30 baru naik...ye laa nak check out pukul 12 kang...





naik2 dari main air, ade drama swasta belaku....si mia ngaruk2 tak mo naik dari pool....melalak  nak main air lagi....ahahahahaahah....kelaka pun ade......aku suruh die tgk jari....dah kecut gile....nak jalan pun gigil + sakit sebab kaki dah kecut ade hati nak berendam lagi hahaahahahaha





sian plak tgk die nangis...okey2...nanti kite pegi lagi yeak.....tapi tu laa tak byk tempat yg ade pool mcm kat tiara ni...ade pasir2..sebab mia suke tempat yg ade pasir pantai nie...nak bawak pi pantai mmg aku mls ar...leceh nak salin baju ...lagi satu takut sunburn......





tu le cuti2 kami yg sempoi jek.....eh nanti lieya up entry kami potong kek anivesari yeak..simple jek but sweet!!~







**catatan preggy : esok checkup...harap2 baby dah turun ke posisi sepatutnye...jgnlaa mcm bulan lepas, kaki kat bawah kepale kat atas....seriaaaauu mak nak kene belah2 nie......tiap2 ari aku ckp ngan baby suruh pusing.....arap2 die dengar kate ;-)












30 celoteh sahabat

wah..mmg meriah dgn gmbo kali ni yerk...rasa mcm berada di dlm situasi tu juga...

anak2 mmg seronok la main2 air...sian mak yong kene jaga brg n tkg ambik gmbo yerk..

p/s:mudah2an bby dgr ckp mama...lia dulu pun cenggitu juga..alhamdulillah dah masuk bulan ke-9 dia dah duduk elok kepala ke bawah....

February 7, 2011 at 9:24 AM

wah2... seronok wei... sampai dh kecut mecut anak dara ko berendam main air ek... heheheh
ko lah jd tukang amik gambarnyer...

msti seronok kan ko dpt rasa bby duk bt mcm2 aksi dlm peyut, aku nih tak sbr2 nk rasa ada bende gerak2 dlm peyut wei...jakun tul kn

February 7, 2011 at 9:40 AM

wahhh.. meriah ko nyah.. sonok arr dak dua org tu sakan main air.. sampai nangis takmo kuar pool.. budak2 mmg macam tu.. siap sunburn tu..

nyah.. ni kira cuti tahap kebaboomm.. ekekke.. aku ounye lagi la santai.. dok melengkor kat umah je.. sempoi..

February 7, 2011 at 9:55 AM

seronoknya diaorg...ayu pun pernah gie situ dgn Ian dulu..Iris je lum sampai lagi..ingat nak bawak gak nanti...

harap baby dgr kata mama tau...

February 7, 2011 at 10:14 AM

budak2 kalu jumpa air mmg xhingga dunia la....seronok...

February 7, 2011 at 10:18 AM

sampai kecut mia dgn mijaaa.. sonok sangat yer.. memang best pun TBR tu...

lorrr mana pic MAK YONG....

February 7, 2011 at 10:19 AM

seronok mia n mija ye main air.. sampai nangis tak nak naik.. kecut jari kaki tangan pun nak berendam lagi ye..

February 7, 2011 at 10:30 AM

Wahh seronoknyaa..gi TBR.. teringat jerk baru pegi baru2 nie.. bestkan..tapi sian kat lieya ekk..tak dpt join mandi manda.. tak pe..nanti dah besalin..leh ler.. gi mandi manda lagik kan..

Alaahai cian mia & mija nanges2 ekk..hehe..tak pe nanti lain kali leh pi lagik.. :)

February 7, 2011 at 10:59 AM

bestnya tgk pic mandi mande nie...suka tgk anak2 hepy kan...

InsyaAllah baby mestu tukar posisi, masih ada masa lagi tu..jgn risau ok..

February 7, 2011 at 11:02 AM

mmg syiok la berendam lg tu, sapai sun-burn abes lengan bdk 2 org tu.. hihihihi.. bodyguard dh de tu, maknyer jd director la yer, ekekekek.. naik kecut abes, mengigil la baru leh naik tu.. =)

February 7, 2011 at 11:07 AM

Salam pagi Lieya,

sihat ke? Mudah2an lieya ok aje...esok nak pergi check-up ya....moga segal urusan dipermudahkan oleh Allah ya. Kak Nur dua2 kena belah...tak merasa normal delivery....hehehe.

wah dah sejuk2 mengigil pun tak mau keluar dari pool...budak2 ni memang gitu kan lieya...apa2 pun mia & mija pasti dah kepenatan tu...kaler tangan dah berubah tu...

February 7, 2011 at 11:09 AM

aku blom penanh lg gi Tiara Beach ni. Mmg happening aku tengok. Kalau anak2 aku ni, mau smp tutup pool baru naik! haha..

February 7, 2011 at 11:10 AM

nampak sronoks betul ur kids sis...i tengok pun terasa hepi :)

kids mmg kalo dah dpt air, tak hengat donia dah..kalo leh dari pagi sampai malam dia nak berendam kan sis hehehehe...

February 7, 2011 at 11:12 AM

besssnyer bermandi manda...hehe

February 7, 2011 at 11:14 AM

hahah.. sampai tak muuu naik e si mia tu main air.. hihi.. [padahal lama gak tu kan berendam... bduak2 camtu la kalo dapat main air.. hihi..

February 7, 2011 at 11:28 AM

budak2 ni kalau jmp air memang tak ingat apa lah..
drama tu biasa aku tgk ..sama je drama suri..geramje..
tangan gigil2 tapi mulut nak g main air lagi..
sonok gak tbr kan..
wei..nnti lepas2 beranak..bwk si mia mija g bukit gambar waterpark lak..best gak situ beb..

February 7, 2011 at 12:17 PM

paling aku suka...budak2 tu enjoy sgt2 dpt mandi n berendam lama2 gituz...owhhh aku pun rinduuuu nak swimming....adeh lieya aku tgk ko x larat..aku plaks yg rse semput walopun perut aku belum berbuyut lagi....hahahahaa...

enjoy korang cny yea...xpe enjoy puas2 nnti dah beranak xde kempunan dah!!!

February 7, 2011 at 12:38 PM

wah2 seronoknya bercuti di tiara beach resort nie .. ada sutun besarrr ekekek ..
sure budak2 tu sakan mandi .. ada mummy & daddy layan lagi lah mereka suke kan ..
tuu kira x ramai lah org tuu dik .. kalau kat tmpt lain agak2 lagi ramai kan :))

February 7, 2011 at 12:40 PM

budak -budak kalau dapat mandi tak ingat dunia. kalau tak dipantau mahu sampai ke malam.alah cian mak yong tak dapat mandi kena jaga barang.janji bebudak happykan.

February 7, 2011 at 1:30 PM

hehee...beshnyerr diorang main airr!!~~ xhenggat dah tu kalo main conpem xmo naik kan!!

ehsss...akak songsang gak err..xperr..de masa lagikk kan!! mesti dia pusing2 tuh..mcm saya aritu gak..mmg berdebow time doc kata kena belah bagai tp sekarang Alhamdulillah..dah okey!!


Jom klik mummylovers blog

February 7, 2011 at 1:37 PM

seronoknya tgk anak2 ko main air..sure diaorang enjoy sesangat kan!..:D

February 7, 2011 at 1:41 PM

pi TBR x ckp awal2...kalau x boleh jer jumpa..dekat jer dgn lisa...

February 7, 2011 at 2:22 PM

meriah gambor Lieya & Family
budak2 sonoklah boleh mandamandi.....
Selalunya kalau cuti mesti full. Lieya booking awai kut erk?

February 7, 2011 at 2:27 PM

tgk gambar kt TBR tergedik2 nk ajak husband pergi sana jugak. best giler. selalu dgr org citer jer

February 7, 2011 at 4:08 PM

Tgk anak2 akak mandi manda tingin plak nak p mandi gak :)

February 7, 2011 at 5:16 PM

syok kemain hah ko bercuti..nak2 kenit 2 org tu..aku aritu balik hari khamis gak..tp ikut lekas..kalo ikut seremban highway..mmg masaklah..huhuhu..

February 7, 2011 at 5:18 PM

haha..sian lieya tak dapat main air, nanti karang dah slim balik, suruh dorg jaga baby, lieya main air puas2 la pla k..hehe (idea yg merepek...)

February 7, 2011 at 5:24 PM

sampai nangis2?
suka betul mia eh

February 7, 2011 at 7:35 PM

beznye tgk bebudak nih mandi...sampai tak nak naik yeh..

bile la nk cuti2 camni agaknye ek..

February 8, 2011 at 10:40 AM

seronok betul diorang yer...hepi2 jer..nie kaki dah bengkak lieya oooiii kalau la terberanak tak ke naya

February 8, 2011 at 3:33 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy