Thursday, June 6, 2013

thursday ~ random photos



yuhuwwwww!! anybody home? ahaks!...ahkak lieya dtg lagi dgn entry random photosnyer di setiap kamis....arini random photos ahkak lieya ade tema ...temanye ialah sapedek, mencekik, makan, melantak dan eat hahahahaha.....jom layan pic yg ado.....



*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



  • otomen aku yg eksen nak makan nasi lemak sendiri....berani la ko suap, die putuihh kan nasi ko suap tu....seb baik dah terra suap nasi kat mulut sendiri....


  •  mia kalo bekpes mmg laju jek pilih nasi lemak...mija plak suke tiru ape mia order hahahaha...


  • berhenti makan kat R&R pagoh mase balik johor 2 bulan lepas...pekena nasi ambang...tgk le dayyan nak buat sign sedap tak reti lagi hahahaha...skrang dah terra dah naik thumb up youuuu!!


  • selain mkn nasi lemak, peberet mia jugak megi goreng ....mija pun tak mo kalah, tiru gak ape kakak die order sudahnye mia licin sepinggan, si mija tekulat2 nak abiskan....



  • kalo weekend mmg wajib mak aku sms tanye masak ape...nak spotcheck le tuwwww hahahaha...hamik ko, siap dgn bukti bergambar i bagi tauuuu heheheheh



  • burger bakar yg lazattt...yg ni lava grill kat serdang nun...lamb burger die power gileeeee oiii! patty die lembut n moist giler.....cumenye kalo die kurangkan banjiran sos tu lagi power kot...



  • kemanisan terindah...pekena frap choc starbucks large sorang2....tu hari cheatday aku laaa...cheatday tu means hari tak diet aku yg selalu aku buat ari ahad.... turkish indulgence yg super sedap...mase baru keluar cepat2 den pi toraiii.....mmg melekat likat rase choc n cheese di tekak ku...sedaps!


dah abis....esok2 luse sambung lagi heheheheeh






** seronok layan dayyan skrang...dah petah n byk cakap....seronok tgk budak baye die cakap pelat....tahun depan mcm nak anta die pi sekolah ....mane nak cari yg leh terima kids 3years old yeak....



31 celoteh sahabat

Suke ari khamis d blog ini! :)

Suke tgk mia mkn, berselera!
Udang sambal petai tu menggoda jiwa raga!
Dayyan dh start pokpekpokpek, seronok n jenuh nk layan, hihi

June 6, 2013 at 9:06 AM

seperti biasa blog ni ari khamis mcm2 photo ada..hehe..

satu lg beb ko tinggal..ckp cina "makan"..chiak ..betui kan? hahaha...

tgk kek tu yg tk thn tu..tp seb baik ai tk teringin...hehehe..

# dayyan dh start ckp yer...jenuh la nnti melayan dia potpet..hikss

June 6, 2013 at 9:23 AM

tema makan2 ye minggu nie....best2 semua makanan akak ni....
mkan banyak hati pun senang..hiihihii

June 6, 2013 at 9:25 AM

Best je kan kak Lieya tgk anak makan dgn berselera....
Raj pun ok jer kalau makanan feveret dia tapi Deva memanjang je nak nasi je.Pedas pun dia bedal...
Sambal Udang yg mengancam...Fav hubby sy tue...

June 6, 2013 at 9:26 AM

like i say lah sis...
anak2 u memang terer bab makan...
suka i tgk...
see dayyan pun dah pandai nak makan sendiri...

ooooooo berger lava tu memang me-lavakan air liur i....

memannnnng sronok layan kids stage cam dayyan tu...
cute sbb mulut pokpekpokpet plus pelat...
kkdg tu tak kering gusi kita dibuatnya...

June 6, 2013 at 9:34 AM

tiba2 perot minta diisi makanan..
belum bekpes..dah tgk mknn yg lazat-lazat

June 6, 2013 at 9:35 AM

Aina kalau mak tanya masak apa, tak ada maknanya pasai dia tau anak dia weekday tak masak weekend kadang2 masak...hahaahaa...

larva grill tu kat mana eek? Burger tu menggoda sangat.

June 6, 2013 at 9:55 AM

Sporting gile mak akak layan wazup..sng bk spotcheck anak dia..hehee

Budak msa umo2 dayyan yg best tu.tgh gian nk bckp.tu syiok dgr

June 6, 2013 at 10:08 AM

perkh meleleh air liur pose2 nih nengok segala mcm hidangan yg enak2 kt blog ko nih, menguji kesabaran betul hehhe...
jeles aku nengok dayyan pandai suap nasi sndiri, aiyan belajar suap tp banyak nyer lantai yg mkn

bestnyer dayyan dh laju ckp, si aiyan aduhla ckp sepatah2 reti lah dia, lebih2 tak reti nyer

June 6, 2013 at 10:08 AM

Dayyan mcm Abg Danish laa.. kalo makan ada tab depan mata, suap makanan bukan tengok apa yg di suap.. tengok tab ke TV terusss.. haiyaaaaaaaaaaaa

Sedapnya petola masak lemak.. aku pun lama dah tak buat tuhhh

wah wah wahh.. tu dia menu cheat day seminggu sekali.. memang nampek sedap giler la wehhhhh

June 6, 2013 at 10:09 AM

entry mengoda jiwa.. hahahaha

June 6, 2013 at 10:12 AM

Aq suka dayyan nyer tumb down tu! Hebattt!

Bestnyer mkn..pntg tgk!

June 6, 2013 at 10:15 AM

pandai dayyan suap nasik sendiri yer... biar terabur tak pe...hehe...
buger tu mencengkam jiwa raga akak ni lieya... leleh wa cakap lu...:)

June 6, 2013 at 10:17 AM

hari ni aku puasa dan napa aku mcm menyesal masuk blog kau ni..hahaha..

June 6, 2013 at 10:23 AM

posa akak dah habis, bole tengok menu makan lieya ha..ha..

kek SR bawah tu pernah makan, sedappp
amboi dayyan makin bijak sekarang...

June 6, 2013 at 10:45 AM

waduh!terliur lak rasanya....
saje aje letak gambar makanan byk2...hihih

June 6, 2013 at 10:55 AM

lieya.. akak pose tau... mia memang sedapjer akak tengok dia makan... ha... ha .. kelakar tanda sedap si dayyantu..

June 6, 2013 at 10:57 AM

mmmm terliur tengok burger tu..skang kat taman pertanian warisan pon dah ada dah burger lava grill ni..

June 6, 2013 at 11:10 AM

Salam,

wow besnye banyak bende makan
Dah lah tengah lapo ni huhuhuhuhu
saya ida newbies blogger
jemputlah meriahkan blog saya ye
umielman.blogspot,com

June 6, 2013 at 11:16 AM

SEMUA SHEDAP2...tambah biler nengok mia makan shemangat...telio nengok nasik lemak tu...
sambal petai udang tu hoi..sedapnyer...
dah lama kot tak makan starbuck ni...menggoda betul airnyer tu....tengahari ni kena carik ni...

June 6, 2013 at 11:28 AM

alahai...ko mmg terer bab2 mencari makanan ni kan..semuanya tak penah merugikan mata aku hhhhhaaaaa

serius beb smua sedap!tersedut2 air liur aku dah ni hhheeeeee..

anak3 ko kaki makan makanya mmg tak sia2 maknya pandai cari makan gitu :)

*cepatnya dayyan nk gi skul ye..kt sana aku rasa melambak2 sekolah yg terima 3 yrs..aku plak baru bercadang nk antar si wawa ke taska..mudah2an dimudahknlah..in syaa Allah*

June 6, 2013 at 11:35 AM

pergghhh..terliur mak yong dibuatnye! ish ish..dah la mmg tgh lapo ni. huhuhu

nak tau apa jantina baby kita? meh terjah blog kita :P

June 6, 2013 at 11:38 AM

cake tu memang sedap...pilihan akak n suami kalau gie SR...hehehe...

June 6, 2013 at 11:44 AM

Nanti free bolehlah buat keek layan Dayyan cakap ye Lieya. Kakak nak tengok dan dengar dia cakap. Tengok dia makan nasi lemak tu geram aje kakak.

Mak nak tahu cucu dan menantu dia dihidang dgn lauk apa. Rajin mak sms lagi. Mak zaman moden Lieya kan..

June 6, 2013 at 12:39 PM

Mia ko tu Lieya sama mcm Mia akak bila tiba bab makan berselera manjangkan..suka tengok pipi makin bulat hihihi Dayyan gak maintain ye.Woiit akak pun suka dengan turkish indulgance tu..tetiba rasa nak serang SR petag ni hahaha

June 6, 2013 at 12:53 PM

ha ha ha..mija tiru mia order errrkkkk
mentor ler tu..

tp yg tak boleh blah..thumb down si dayyan..
auntie pun suka ok nasi ambeng rnr pagoh tu...

June 6, 2013 at 2:06 PM

ohoiiii..... sedap2 belaka!!!!

June 6, 2013 at 2:28 PM

sedapnyer berger tue kak lieya oiii....

June 6, 2013 at 4:03 PM

ADUYAI..LAPAR LA PULAK TGK MAKANAN YG SEDAP TU....

June 6, 2013 at 6:13 PM

Gambar foodies Lieya semua sodappppppss buat kita terliur dipagi2 buta ni.. hahaha

June 7, 2013 at 9:22 AM

aah anak2 akk pun sama , kalau bfast luar pun nak nasi lemak , akak jee selalu x bagi .. masak koo ashik nasi lemak je ..
kalau macam body mia mija x kesah gak kan ekek

amboi2 seyess styloo thumbs up dayyan .. x hinggat .. comel ! .. ;)

June 7, 2013 at 9:31 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy