Thursday, June 27, 2013

thursday ~ random photos


Assalamualaikum....salam penoh kerinduan....auwwwww... ha ha ha...


sori le lame gak le lieyalatif menyepi .... mood berblog merundum...haa tapi ni dah ok dah....malaysia jerebu blog pun same jerebu ahaks!.... arini kamis kan? so moh layan entry random photos yg ado tuk ari nieh....

 

*
*
*
*
*
*
*
V


  • keadaan jerebu menyebabkan budak2 ni pi sekolah pakai mask...especially si mija sbb die ade semput...punye la dah lame tak kene semput, boleh kene balik sbb jerebu nih....skrang dah kene on gas balik tiap ari....


  • budak ni aku hangin kdg2..suke noo layan game kat ipad tu pastu volume kemain high....adoi mengaco org lain nak tgk tv....aku cocok earphone ni hah dengor la ko sorang2 dik heheheeh...dah mcm cendawan ketot plak aku tgk dak dayyan ni hahaahahah



  • ntah pic jaman bile nie....aku pun lupe...budak2 ni kate nak makan spegeti...bawak pi secret recipe presint 15 sudaaaahhh...walaupun spegeti nye agak pelik dan tak sedap tapi licin budak2 ni santap...balik sekolah lapo kot....


  • lunch aku di kafe opis...kepala patin masak asam tempoyak, kailan ikan masin = RM3



  • naper laa kat opis gomen ni takleh pakai seluar gi keje kan.....tapi aku tibai gak berpalazo pi opis hohohoho tp tak selalu laaa.....jarang2 kate koooo!


  • aktiviti wajib dayyan kalo lik dari taska....turun je kete terus singgah jenguk cat jiran sebelah umah....dayyan sgt2 suke cat....tapi omaknye n kakak2nye takut cat hahahaha



  • sarapan peberet saya di opis...sosej roll wif omelette ngan peria goreng tepung = RM2







  •  kerajinan anak dare lieyalatif....ujung2 ari datang tanye mintak upah...cehhhh!


  • blackball taiwan dessert....serius sedap...ni gare2 tergoda tgk keek pelakon eira syazira la tuh...gigih kami mencarinyer....mmg sedaps!!..mcm laicikang pun yeak jugak....


yeah! itu sajork...adios!~




** hah! hah! ade yg tak abis ganti puase lagi? haaaa nak kene babab nihhhh hehehehe....jom kite puase sambil berdiet....





37 celoteh sahabat

anak kak nur pakai mask main-main saja lieya..
kelakar tengok dayyan, kusyuk benar dia dengar..
murah juga makan kat opis lieya ni..
dessert tu nampak lain dari lain...sedapnya

June 27, 2013 at 9:11 AM

Salam kenal dari Che Mid.. oh, punya anak dara tiga orang ya.. comel-comel dan keletah semuanya.. happy familykan..Alhamdulillah

June 27, 2013 at 9:21 AM

hey perlu ke tepek gmbr mkn dipagi2 buta ini..? huwaaa lapar nih !!!!!

eh lieya tk mkn nasik yerk waktu lucnh ? patot le slim !!!

June 27, 2013 at 9:22 AM

aduh gelak beso aku nengok gambar dayyan berearphone tuh, udahla earphone nyer besar gabak...
-murah betul menu2 kt cafe tempat ko tuh, kalu tempat aku mampus kene pau harga nyer.
-jeles aku ko nengok kwn2 opis nengok ko yg ada anak dara nih, boleh diharapkan bt keje umah

June 27, 2013 at 9:23 AM

Rajin miamija
Ni time lieya kursus aritu kot kan?
Hehe good girls :)
Dayyan pakai earphone dh rupe dj radio dh hehe

June 27, 2013 at 9:34 AM

semoga mood ko jgn kelaut ye..
sila la ke darat..hikss..

alhamdulillah jerebu dh ok..hujan pon dh turun...

amboi khusyuk tul dayan main game pakar earphone..haha..dayyan mcm irfan suka cat, tp irfan dia berani2 takut gak..kakaka..

tu mcm laicikang je kan yg eira syarina mkn tu..eh ko yg mkn..haha..

June 27, 2013 at 9:42 AM

mask barang paling laku time jerebu kannn...
Sapphire i ponteng kan jer dari gi tadika...
kalo dak rasanya mask ke mana dia ke mana....

dayyyyyaannnn......
earphone tu lagi besor dari dia hahahahaha...
cat lover ek sis....good boy! muaaahhhh....

gambar 3 beradik makan tu ahkak sukkka sukkaaaa sukkkkkaaaa tengok...
beriya bebenor nak makan tu....

syiok kan sis ada 'assistant'...
lega gak ler skit kita ni...
tunggu dorang dah besor lagi lega sis....

food kat kantin opis u murah lah sis....
untung u...
oooo gomen tak leh pakai seluar ek...
baru tau ni...
kalo leh, memang u bergaya ah sis...
body pun selim melim sooo memang bertambah gorjes aaa u :)

June 27, 2013 at 9:43 AM

Kelakar tgk pict dayyan ngan earfon tu...hihiii
betul ckp akak, dah mcm cendawan ketot lak...hihiii comel lah

kesiannya mija kene semput lagi...bykkan minum air masak tu.

June 27, 2013 at 9:43 AM

Kelakar la gambar si day yang tuh.. Siap kau bg earphone lagi. Nak pulak dia dengar ek, bagus betul.. Hehe

June 27, 2013 at 9:45 AM

jenuh bukak blog tak berupdate, aku ingat sebab jerebu sampai aku tak nampak entry baru ko wakkakakakakka hari ni dah ujan beberapa hari baru nampak entry baru kakakakkakakakak peace!
wei jaga anak ko elok2 semput tuh, bahaya jerebu2 ni, suh derang minum air byk2, ko pun kena duk umah dendiam, jgn selalu kuar hehehehehehehhee
eh gomen mmg tak leh pakai suar ek? gila bosan!

June 27, 2013 at 9:51 AM

amboii sekali dtg mood menulis rangkum semua ye :)

June 27, 2013 at 9:57 AM

hahahah dayyan makin bumbums!!!! gerammmm pulak kita...
kakak2 rajin menolong... bestkan dpt ank pompuan atlease boleh tolong2 kemas umah....
nape mood merundom lieyaLatif...hahaha dah dapt badi ke?

June 27, 2013 at 10:06 AM

apasal mknanan kt cafe ko murah sngt oiiiiiiiii....kt opis aku? klu x abes rm10 mmg x sah...uhuhuuhuhuhu....heeee

June 27, 2013 at 10:22 AM

a'a la...mcm cendawan ketot....terpenyek gitu...heheheh..comel.....

peria goreng tue macam menyelerekan....tak pahit ker kak...

June 27, 2013 at 10:26 AM

Alhamdulillahkan lieya jerebu dh makin kurang.. sonok je pagi2 nampak matahari.. hehe..

alololo comel jer dayyan pakai earphone camtuh.. geram tgk tau.. dayyan sama cam aqeef.. suka beno ngan kucing, tp klu kucing datang dekat ngan dia menjerit takut lak.. huhu..

June 27, 2013 at 10:28 AM

sarapan dan lunch ko memang best arr lieya...memang x makan nasi ek skrg? akak teringin nak diet mcm ko tapi zahra still menyusu badan...

June 27, 2013 at 10:30 AM

dayyan tu dah rupa rappers dah tu...yoyo
kusyuk no main game tu...

lieya makan tu jerker adoi..nanges saya nengok...nak diet jugaksss..
kemain selim melim n jeliter gitu...

samal kiter banyak lagik nak ngabes kan puasa ni...huhu

June 27, 2013 at 10:38 AM

geram tengok budak dayyan tu..kemetot jer..
nasib tak melarat asma si mija..bahaya gak udara skrg..
terliur pon ada tengok sosej roll ngan peria katak..lom pernah try lagik makan peria goreng..sedap erk??

June 27, 2013 at 10:51 AM

Random pics uols mmg terbaikkk! Aq pong sm haa..mls nk berblog psl mls nk upload gmbr..letsk watermark bagsi! Haizxx!

Suka tul aq tgk gedek2 tue..kemain asyiknyaaaa dgn ipad..:)

June 27, 2013 at 10:56 AM

sedap lak aku tgk yg last tu..yg mcm lai chee kang tu...

musim jerebu ni jaga kesihatan tau..

btw..belikan dayyan headphone utk budak2 tu..baru comel..

June 27, 2013 at 11:11 AM

adui..tak tahan tgk gmbr2 food tu lieya..berbunyi2 perut kty yg sememangnya kelaparan nie .

June 27, 2013 at 11:29 AM

Dayyan lagi suka dipasangkan earphone boleh lebih khusyuk. Tengoklah dah tak toleh lain:) Kakak makan speghetti dia pun makan juga boleh tahan kan. Kalau tak pedas mesti dia pun licin juga.

June 27, 2013 at 11:54 AM

sodap la breakfast ko ni lieya. kalau kat opis akak ada jual, tak delah aku pening2 nak beli apa kat kantin pagi2. hehe..

akak ingat ko dah bela kucing.. rumahnya kat rumah sebelah.. nanti bila dayyan dah besar, sure dia mintak suh beli kucing sekor..

June 27, 2013 at 11:55 AM

dekat semiggu tunggu blog ni di update..heheh sedapnya lauk tu.... nak ikut jugak la cara lieya beratkins..

June 27, 2013 at 12:21 PM

Akak paling terliur tengok bekpes lieya kat opis tu...nampak sedaplah peria goreng celup tepung tu...

Bagus gak idea lieya tu kat dayyan utk mengurangkan kebisingan ye...comel jer dayyan ngan headphone tu..

June 27, 2013 at 2:43 PM

headphone dayan dah nak sama besar ngan kepala dia noks. haah... mcm cendawan butang yang ketot. hehehe... kiut melampau... hahaha

June 27, 2013 at 4:41 PM

comel je pic dayyan pakai headphone tu....mcm anak patung.

June 27, 2013 at 7:07 PM

Tu la.. dok jugak jenguk2 umah lieya.. ye la selalu update tetiba x update.. igtkan x sihat or p mana2.. cute pic dayyan ngan headphone tu tp ayat lieya x terfikir pulak mcm cendawan.. haahaha.. anis nasib baik x kena semput tp batuk dia memg dah lama x baik2.. gas dia memg kena amik yg warna orwn tu hari2.. yg warna biru tu hila perlu

June 27, 2013 at 7:17 PM

Rajin anak dara lieya latif. Nasib baik skrg jerebu dh makin kurang kan

June 27, 2013 at 11:03 PM

sedapnye air tu...tiba2 rasa dahaga...hikhik...

June 28, 2013 at 2:09 PM

wah..... sarapan tu mcm best jerk...

June 28, 2013 at 2:26 PM

ptt lme x nmpk kelibat.. hehe..\lya ponsama, mood merudum gak.. mybe blog pon kna jerebu gak kot.. hehe.. ni koho2 nk recover balik..

June 28, 2013 at 5:08 PM

AUWWWWW...mumy dayyan kemain slim u ollsss ;p
i jeles sebab skang mkn mcm naga kekdahnya..
punca??
x dapat dikenal pasti ;p

June 29, 2013 at 1:41 PM

homestay murah untuk didiami di melaka .comment saja di blog kami http://homestaymansorchoot.blogspot.com/

June 30, 2013 at 4:12 PM

tengok makanan tu semuanya nampak sedap...yg seluar tak boleh pakai gi ofis tu memang btol...huhu berbaju kurung, berskirt aje lah yang mampu :)

July 1, 2013 at 1:55 PM

mcm biasa ye byk cerita dalam satu n3 ni !

July 3, 2013 at 11:42 AM

1st x menahan tgk dayyan .. ko buat ke dik .. kijam ekekek

2nd slimm giler ko dik ! jeless ngan palazoo ko tu ;) awat aku pakai nampak bdn aku besar dikk .. bukan gemuk erkk muahhaha

3rd makk aihh menu diet ! omeleet tuuu wah2 .. ;)

July 3, 2013 at 2:21 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy