Monday, July 1, 2013

uits! monday blues ker? ahaks!



wang atau nyawa?!!!





** memandangkan aku ni jenis lembik malas time puase so preparation raye budak2 ni aku dah prepare awal2...baju kurung raye alhamdulillah semua dah ready, kasut raye pun dah beli semalam...baju jalan raye jek nak pi cari nie...pi weekdays laa...weekend mak tak sanggup harung org ramai kat mall...jom pa esok soping!



*keek lieyalatif*





37 celoteh sahabat

bagus2 kak,.....prepare awal2....xdelah kita letih time puasa nanti kan...ieyda pun dah siap cuma tinggl utk dirisendiri n husband...

July 1, 2013 at 9:06 AM

Prepare awal2 senanglakan. Boleh fokus utk puasa jea pasni. Same goes to mo. Dah prepare sedia. Hihi

July 1, 2013 at 9:15 AM

sian papa nak kena tembak ngan dayyan..hehe

citer psl baju raya lak... akak dah beli 3 baju kurung tuk anak dara akak tu jer dulu... abang2 nnt beli sbb baju diaorang tunjuk jer... haha...

July 1, 2013 at 9:30 AM

akak mcm atie la....shopping awal...tak sanggup nak shopping time pose nnti....baju raya seme dah settle...baju jalan anak ngan pak pun dah settle...tunggu nak beli kasut ngan seluar jer....hehehhe

July 1, 2013 at 9:34 AM

betul tu lieya.. fifi tak beli lagi ni.. tapi kena g shoping time lampu merah la.. baru bertenaga skit..hahaha

July 1, 2013 at 10:09 AM

tanjat unty tau dayyan! hheheeeee

sama mcm aku la pomp..masuk je ramadhan segala aktiviti dibekukan hhhheeeee

sebolehnya segala benda nk disiapkn cepat..tp aku tak tau ntah nape thn ni segalanya lambat je rasa hhhuuuuu

July 1, 2013 at 10:25 AM

nakal comel anak mu lieya weh....

July 1, 2013 at 10:43 AM

kalo yg comel mcm ni ai x takut... ai gomol lg ada..

tu la kan... now org dah start shopping raya... penuh org kat mall. aku awal2 hri tu dah bli 2-3 helai bju n suar echa.. ok la tu.. hahaha

July 1, 2013 at 10:53 AM

kalau auntie dayyan..sayang nyawa

bestnya lieya dah siap semua..
tak penat berjalan masa posa...

July 1, 2013 at 10:56 AM

amboi...gengster yer?? berjaya tak ugut papa tu??silap2 kena balik semula..hikhik

zee pon sumer dah setel dah lieya..fokus nak buat kuih jer puasa nanti..tu pon blom tentu jadi..ahaha..

July 1, 2013 at 10:57 AM

kemain lagi dayyan tu...geram no nengok dier...hehe
lizz belum lagik soping raya...adoi tak tau nak beli kat maner..huhu...

July 1, 2013 at 11:47 AM

jusco tepi umah zura dh stat wat sales....esok zura pun nak gi survey2 harga dulu senang nak wat bajet...

July 1, 2013 at 11:47 AM

kejamnya dayyan tapi comey!!!!...bab shopping raya tue mmg sokong kena awal sebab byk gerabak nak hangkut...heheh.. me pun dah settle smlm shopping raya, tpi bab ank dulu, yg penting utk dorg dulu kena sediakan semua...sunway pyramid byk pilihan baju jln ank2, plus chantik color block gitue...hahahah..

July 1, 2013 at 11:51 AM

mau tambah lagi satu lobang idong laki ko lieya dikerjakan dak dayyan tu wakkakakakakakkakakkaa

July 1, 2013 at 12:34 PM

Kalau tengok Dayyan ni memang tak puas-puas Lieya. Kakak sukalah tak tahu kenapa. Apa pun dia buat semuanya buat kakak senyum..

July 1, 2013 at 1:38 PM

prepare awal2 senang...wawa belum kawen...xsedia apa2 lagi untuk diri sendiri :)

July 1, 2013 at 1:52 PM

ena sama ngan lieya.. selalu prepare sebelum puasa tp raya kali ni.. hanya baju kurung dah ready.. baju jalan2 dan kasut raya belum usik lagi.. sbb ditimbuni keja2 ofis sampai ke rumah.. tak sempat nak jalan2.. sedih.. ni saje je cuci mata.. letih dah mikir.. "mikir la sangat ek" hihi

July 1, 2013 at 2:04 PM

salam lia hi2 malas kan nak kuar shopping musim panas ni huhuhuhu...nasib baju kurung semua dah siap hi...

July 1, 2013 at 2:40 PM

ooooo ini macam punya penyamun....
bikin hati lagi geram...
geram rasa mau gomol jer ni....

i pun malas nak shopping2 time posa...
syukur most dah settle...
tinggal lite2 skit2 je lagi....

July 1, 2013 at 2:53 PM

Akak pun dah buat persiapan jugak, tak larat nak layan org ramai time puasa nanti plus letih...

July 1, 2013 at 4:11 PM

tkt nyer... sungguh ganas itu gangster

selamat berpose kwn ku

July 1, 2013 at 4:24 PM

ha3X..kelakar brtul tgk pic dayyan....

Ha,ah la lieya..senang kalau prepare awal2....Thn ni pn akak awal2 dh siapkan utk 4Farah tu...semua beli baju kurung ready made kt vietnam n bandung...cuma yg farouk n ayah jelh tunggu beli saat akhir..si ayah tu suka shopping saat akhir cz nk tunggu shopping kt klate katanya...he3X...

July 1, 2013 at 6:25 PM

Kekeke..super hero ni

July 1, 2013 at 9:35 PM

uikkk.. apa entry pendek ni lieya latif???
posa minggu depan ko...
tulah aku pun nk pi cari kasut raya the boys
semua kasut dh ketat dah.

July 1, 2013 at 10:00 PM

Ntahnya.. Pendek entry, xpuas! :)

Kitorg baju dh anta tempah, bju melayu papa xsiap lg
Baju jalan dh beli sket2 sejak aritu hihihi
Tinggal kasut jek belum
Kang beli kasut mesti ada topup baju jalan pnye hihihi

July 1, 2013 at 11:15 PM

wahhh..dah siap awal sgt tu..but bagus gak..akak pun jenis yg kurang shopping waktu sesak..mau akak pengsan.. tak sanggup..lg pun since bebdk dah besar ni keperluan not so many...simple je.

July 2, 2013 at 6:07 AM

hahah penyet hidung papa ko dayyan ..

akak pun dah prepare sikit2.. tp tahun ni rasa tak beria2 plak.. buat ala kadar je lieya.

July 2, 2013 at 9:45 AM

Pejam celik dah masuk bulan pose lagk. Time flies.

July 2, 2013 at 1:21 PM

akak lom sempat lg carik baju bdk2 ni.. pendek kata semua keperluan raya belum satu pun berbeli.. adeiii.. semput!

July 2, 2013 at 1:29 PM

wah...complete sudah persiapan raya erkk
aku mcm biasa arrr
last minit nanti baru hegeh2 mencari...
en hemlin mmg suka mcm tu..nasib baik mak kental....
tp tahun nie mcm excited sikit..coz' nak shopping baju aryan plak..ha ha ha

July 2, 2013 at 1:54 PM

kelakar la dayyan nie...cian papa die yea...
kena buli...hehe~hamboi...dah pk dah ek...
nieyl blm pk ape2 lagi...huhu~
tahun nie masih berdua lagi..so,sempoi2 aje...:)

July 2, 2013 at 3:38 PM

wah, dah siap persiapan raya ye lieya..... bagus2

July 2, 2013 at 5:21 PM

Tahun ni x tempah..x sempat katanya kan..padahal bz business baru biz kecik dh xde masa...tp kena beli jgk la...utk mama x yh beriya sgt..baju yg ada pun ada yg x pakai lg...huhu..kesian dania..

July 3, 2013 at 8:04 AM

dah settle baju raya...?? jeless mak dengarrrrrrr!!! hahahahahha

aku tak standby apa lagi ni wehhhh.. beli kasutt..ehh .. bawak gi ofis terus la akakkaka
nanti raya pakai 2nd je boleh ? akakkakakak

July 3, 2013 at 10:28 AM

hehehe cute aje

July 3, 2013 at 11:40 AM

jelesnya akak..
ko dh prepared bj raya..

bila la turn aku plak ni..
hahaha..
smngt blm berkobar2 ag..hehe

July 3, 2013 at 11:44 AM

ahhaha si ayah tgk anak cam nak goda ajeee !
muahhaha lawak mukee laki ko dik !

ye dikk akak pun dah beli ..
dasat dik .. aku dgr lagu raya lagi masa kat mall last weekand .. masakk !

July 3, 2013 at 2:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy