Monday, July 22, 2013

salam 13 ramadhan....

Assalamualaikum..salam monday blues semua..ops! nakmo monday2 blues key...jom layan entry santai aku arini...



*
*
*
*
*
*
V

dah 13 ramadhan kan....dah nak masuk due minggu dah kite berpuase....dah apply cuti raye?...kat opis aku ni awal2 dah agih2 jadual cuti raye...ye laa senang nak pantau sape yg ade kat opis time cuti raye nanti kan....so far aku amik cuti 6 hari...mak oi sakan cuti raye ko lieyalatif oii!!hahaahah....alang2 budak2 cuti sekolah ngan en laki cuti sems so aku tenyeh le cuti lebih2 sikit....dato bos dok opis diam2 key, PA mu cuti sakan sat heheheh




sabtu ari tu mia mija request nak nasi pattaya waktu sahur....gigih le mak ko membalut nasi goreng hah pagi2 wakakaakakak....boleh lee asal ade rupekan...ayat damia "haa baik mama ckp betul2, ni mama beli ke mama buat"....amboi2 tak caye ngan kebolehan mak ko yeak....sekeh kang! hahaha




hepi gak sbb cekak yg aku order ngan Qaisara Headband (search kat fb yeak) dah sampai...khas pakai tuk raye nie katernye....comey kan?


sabtu ari tu gak kami pi jenguk umah kene cat n cuci....dah siap dah mase ari ahad kami pi tu....pasni leh try dptkan permit tuk buat renovation plak...tu le kalo beli umah kat putrajaya ni, utk buat renovation kite kene mohon permit dari BPH...nanti2 kalo ade ape2 maklumat lagi aku akan info yeak...tuk jadikan rujukan dan panduan kawan2 kan.....



sabtu tu menu berbuka kami sempoi jek...sotong masak asam ngan sayur campur goreng kicap....kuih2 semua takde sbb tak pi param...konon mlm tu  nak kuar bawak budak2 ni tgk movie cite despicable me....ingat cite tu dah basi tak ramai le org....ermm penoh gak panggung hah....seb baik kiteorg ni jenis booking online jek.....



mia la ni sibuk nak tgk cite budak kuning ...ari2 berzikir kat tinge aku....nak sebut despicable me susah so die sebut cite budak kuning wakakakakaka



dulu kalo tgk wayang, beli 4 seats jek...skrang dah kene 5 seats ....tgk le bos kecik aku hah....kemain die layan movie sambil makan popcorn....org gelak die gelak....ntah paham ke tak ekekeekekek



ahad plak pukul 12 baru pi pasar .... beli ayam, ikan, udang sayur bagai....siap2 siang n packing tuk sekali masak..senang balik keje nanti keluarkan sebekas2 tuk masak berbuka kan....mase awal2 puase dulu aku beli gak juadah berbuke kat param, tapi lame2 bosan wey, masak jek laa simple2, baru kene ngan tekak.....arini plan nak buat nasi ayam utk berbuke kang...



ahad semalam aku tak masak berbuka sbb kami2 berbuke dgn bff kat hotel g-tower....nanti aku cite entry lain yeak....buffet ramadhan kat situ best gak!


*keek sabtu kami*





44 celoteh sahabat

meriah ko, alololo canatikneyr cekak rambut tu ko... mkn ati aku yg anak bujang nengok tau...

aku lum penah bwk lg aiyan pg nengok wayang ko,tingin gk... seronok nengok si dayyan nengok wayang, yg tak tahan popcorn duk celah kangkang tu ahak2...

ko bab msk2 mmg superb

July 22, 2013 at 9:08 AM

salam lieya..hishh tak sabar nak raya ni..cuti pon tak apply tapi ofis memang tutup seminggu..

kemain lagi dato dayyan tu tengok wayang yerk..paham la gamaknya tu..haha

nape mia tak caya mama masak??pertime buat ke??pandai ler tu..kalo zee balut mau terkeluar gak nasik..

July 22, 2013 at 9:14 AM

amboiii seminggu ko cuti raya ye..sakan lah :)

baiknya dayyan tgk movie..behave je dia..aku setakat ni belum berani nk bawak wawa tau..satgi dia buat keje2 lawatan kang mmg tak tak tenang aku hhhuuuuuuuuuuuuuuuu

beraya sakan miamija dgn cekak..kemain rajin plak omaknya menempah..cute..cute..

patutlah mia tak percaya, balutan ko mmg cantik hhheeeee

ppppsssttttttttttt...nice house :)

July 22, 2013 at 9:17 AM

wahh dah sipa rumah yer.. hehe bila nak pindah ni? rumah fifi ..insha Allah raya haji atau lepas raya haji leh la duduk kot.. hehe

July 22, 2013 at 9:26 AM

sy pun dah isi borang cuti mcm tu.. tp tanda 2 hari je.. hihi.. wahh sedap tgk sotong tu.. perghhh... cantik rumah baru..rumah raya la ni ye? hihi ;)

July 22, 2013 at 9:31 AM

waaa..k.azue pun apply awal2 cuti raya..k.azue cuti awal... hehehe...minggu depan ari khamis dah balik kg gitu...semangat btoi nak balik buka poser kat jerteh..hehehe..

waa raya nie dok umah baru yerk...bleh ler jalan2 raya umah lieya..hehehe...

July 22, 2013 at 9:32 AM

Salam 13 Ramadhan, MJ pagi ni penuh rasa ngantuk..hehee :)

Cekak (headband) tu cantik la.. :)

Rumah pun cantik :D

July 22, 2013 at 9:35 AM

wah sakan cuti.. sonoknya.. daku lum apply lagik sbb x tau nak amik cuti bape lama kali nih.. en suami dh x boleh sambung cuti lagi gara2 dh cuti sebulan nk meniaga.. huhu..

amboih bos tecik tuh.. kemain khusyuk makan popcorn.. caye la dayyan boleh masuk panggung.. daku teringin nak bawak aqeef tgk wayang.. tapi x berani takut2 kang dia lak yg buat wayang kat dalm tuh..

July 22, 2013 at 9:36 AM

bagus dikk apply awal2 so boleh keep track siapa yg cuti dan tidak kan .. aduhaii winduu lak zaman kerja di pejabat ekkee

oh yaaa .. cara ko agih2kan lauk basah sblm masak tuu same cam akak dik
beli bahan basah , siap2 agih2kan dlm plastik atau bekas , nak masak senang kuarkan satu aje mana yg perlu .. idok lah kuarkan semua ekke ;)

cayalah dikk .. akak jadi jiran koo .. haa kita sama2 berjiran ekeke ;)

July 22, 2013 at 9:36 AM

cantik umah tu kak..
tertarik plak ngan nasi goreng bungkus tu..
hahaha..
pandai akak bungkus.

July 22, 2013 at 9:41 AM

eh...aku tak apply lagi cuti nie...rasa cam nak direct seminggu jerr.....walaupun kg just sekangkang kera...he he he

cun kaler rumah ko...purple..soft jer....cantik design....bestny dpt beli rumah kat putrajaya....market price tinggi tu....

uissshh....bila ko kata ko gi tengok wayang...teringat aku kat batrice..sian dia...dok ler berzikir nak tengok wayang..coz' mmg dah lama x bw dia tengok wyang....tp apakan daya...since aryan ada nie..mmg tak dapat ler tunaikan..mau tunggu setahun lagi...aku suruh dia pergi ngan hemlin...dia kata tak best kalau pergi ngan papa jerr..nak mama ikut...abis tu..adik nak letak mana....

July 22, 2013 at 9:42 AM

haha mcm2 cerita ada dlm review ni.. semua best best besttttt ;)

July 22, 2013 at 9:44 AM

giler banyak lagi balance cuti ko noksss... jeles aku. aku ni lagi 8 hari je tau... banyak nau cuti tahun ni, tu la... bejalan je, skang dah sangap cuti. hahaha... opis aku pun dah edar cuti raya, aku tak apply banyak pon, 3 hari je kot sebab tak blk kg. huwaaa... rindu kampung sebenarnya!!!!

elok je dak otomen tu layan movie ek. aku tak tau le kalu bawak qausar cemana. budak tu tak reti dok diam langsung.

July 22, 2013 at 9:44 AM

akak cuti 2 ari jer lieya... awal sehari dan sehari lepas raya (hari isnin)... huhuuu...cuti x byk dah...

cantik rumah lieya...:)

July 22, 2013 at 9:46 AM

Kakak masih tak jemu membeli aje Lieya (maklumlah malas hihi...)

Sempat lagi menonton ye. Dayyan walau tak faham tapi Lieya kena tahu dia pun memerhati kalau tak mana mungkin org ketawa dia pun ketawa - itu tanda dia pun tahu.

July 22, 2013 at 9:52 AM

assalam lieya..acik kalau cuti2 ni..kena la masak jugak..kalau hari bekerja tu..beli jugak..masak untuk sahur je

July 22, 2013 at 9:56 AM

sama la menu bukak poser kita arini..zura pun nk masak nasik ayam jgk...bagus idea lieya buh lauk mnth dlm bekas asing2 sesiap, senang nk masak nnt...

July 22, 2013 at 10:08 AM

Cantik rumah baru awak Lieya..bila nak move in tu?

July 22, 2013 at 10:11 AM

saya ambil cuti 8 hari.. hheee..
balik umah suami di Sabah..hihi

July 22, 2013 at 10:14 AM

akak amik 2 hari je lieya.. huhuhu... cuti tak banyak.

July 22, 2013 at 10:15 AM

Baiknye dayyan dok diam je dlm cinema...mq anak dh 3y pn takut nak bawak kot melalak ke..hihi

July 22, 2013 at 10:26 AM

lieya banyaknya baki cuti ko.. mintak sikit. heheheh. ko cuti sampai jumaat ek. akak maybe sampai rabu jek kot.. sebab hujung minggu tu abg din ada kelas..

kemas giler lipatan nasi pataya ko tu lieya.. patut lah si mia tak caya.. kalah kat kedai tau.. hehehe

July 22, 2013 at 10:50 AM

yaeayyyy...thn ni raya kat kampung.. tahun lps sibuk berpantang & berparam tahun kita beraya sakan.. boss dapat cuti seploh hari..!

rajinnya lahai lieya buat nasi grg pattaya..myapika selalu sahur makan telo mata @ ayam grg kunyit jer.. x mo lauk lain..

seronoknya lieya dah ada rumah...mesti best deco2 nnti ye lah dah umah sendiri kan..klu dok kuarters/umah sewa x blh nak renovate bagai.. x sabor nak nengok... :)

July 22, 2013 at 10:55 AM

kemain lawo lagi headband miamija tu...biler nak duduk umah baru lieya...

ololo kemain kusyuk boss tecik tu nengok wayang...sambil makan popcorn tu...macam ngantuk jer muka dia tu...

July 22, 2013 at 11:02 AM

Itu Datuk Jagjit boleh jadi jaga la masa hari raya..dia tak raya pun...bahahahahahhaa...

Gojes nya rumah awak...
Saya berangan nak beli rumah kat Putrajaya..
Ala ala mengadap lake..
Masalahnya...ongkos takdak..
Bahahahaha

July 22, 2013 at 11:03 AM

cop, baki cuti ada 33 hari lagi? ni pekerja berdedikasi betul ni! haha

July 22, 2013 at 11:04 AM

Cantik sis umah baru kamu....mcm tu punya bungkus nasi patayya kompom lah anak2 tanya ko buat ker beli....kemas jer...

July 22, 2013 at 11:16 AM

lamanya cuti..kak nur baru nak apply lieya tak hantar kat bos lagi pun ha..ha..

amboi bergaya sakan anak dara lieya nanti, cantiklah..

cantik rumah baru tuh...

anak2 kak nur suka sangat nasi patayya ni lieya, kalau makan kat luar ni yang diorder...

July 22, 2013 at 12:24 PM

hamboi....cuti raya x agak2 nyer...panjang yerrrr...hihi~
nieyl amek shari aje tau..ari rabu tuh....
tapi x taw la kot2 nak bercuti panjang nnt..

July 22, 2013 at 12:54 PM

Waaaa...cantik kaler rumah baru lieya...pepel2 gitew....well..cuti raya tahun ni sampai rabu je..khamis masuk semula keja...

July 22, 2013 at 1:08 PM

cayalah beb, nasi goreng pattaya tu utk sahur, kebabom la ko!
aryan serupa dayyan, beli seat tgk movie utk dia, tgh2 movie kang, dia dok merengek nak duk ngan aku, berat ok nak pangku dia

July 22, 2013 at 1:18 PM

wahh.. memg sakan cuti tu.. ena apply 3 hari je lieya.. sosob..

July 22, 2013 at 1:21 PM

rajinnyer lieya sibuk2 pun masih sempat masak yg best2 tu !

July 22, 2013 at 1:27 PM

hoihhhh apsal byk nau balance cuti ko ni... cuti aku tinggal brpa belas jer ko..hahaha. Tu gaya2 kg sepelaung jer. Kalo kg aku jauh mcm korang... mau cuti aku dh -ve kot.

Tu diaaaa kelas ko buat nasi pattaya... giler kemas.. kalo aku dah rabak2 telur tu. Nak lg best... aku tepek je telur dadar tu atas nasik... settle... hahaha dasarrrrr

July 22, 2013 at 2:42 PM

akak lom apply cuti lagi.. tanya en. somi.. dia kata lom kompem lagi nak cuti berapa hari... sabor jelah..

July 22, 2013 at 3:31 PM

akak cuti dua hari jer... ha... ha... kesian lak ngan budak2tu sebab cuti sekolahkan...
oklertu nasi patayanyer cantik menarik tertarik

July 22, 2013 at 3:44 PM

kat opis ni pagi tadi dah tanda jadual cuti tu.. so yang raya kat kl ni x yah mohon cuti lelama yerk... hihi

July 22, 2013 at 4:37 PM

kak lieya...anda memang seorang yg gigih,,,,pg2 buta blh plak memasak nasi goreng payata awwww hahaha..

July 22, 2013 at 4:55 PM

lawa jugak bungkusan nasik pataya tu..kalo saya lah kannn..terburai ada agaknya isi dalam nya tuh..

July 22, 2013 at 5:36 PM

Lieya, umah cantek sgt!
Tak sbr tgk lieya deko2 nnt :)

Nasi pattaya cam beli jek patut la mia tak percaya! Hehe

Kitorg tgk movie turbo smlm hehe
Tgk movie di bulan puasa, ada yg mengata sat gi ni nnt huhu

Kitorg g pasar gak smlm tp pagi2
Klu tak mesti jmpe kot hehe

July 22, 2013 at 5:46 PM

cantiknya rumah lieya..mesti xsabar nk pindahkan. ttp biasanya camtulh, kalau beli rumah kena mohon dgn majlis bndaran baru boleh renovate.

July 22, 2013 at 6:56 PM

i lum apply cuti raya lagi...
nak apply cuti hujung minggu ni dulu ...
baru leh apply cuti raya lak hehehehehe

wahhhh sungguh rajin aaihhh u balut2 nasi wif telur tu...
respek aa u sis...
tapi berbaloi kan bila tengok anak2 makan...

amboiiiii dayyannnnn... paham ke tengok wayang tu...
dia tengok sampai habis ke.... wayang yg tengok dia sis hehehehehe...

syioknya sis nak pindah rumah baru....
tak sabar nak tengok deko bersama lieya nanti :D

July 22, 2013 at 11:02 PM

sdapnya ada keluarga bahagia, ada anak. ada rumah sndiri, ada kerja, jalan2 dgan keluarga..
i wish i will be part of that.

July 23, 2013 at 8:39 AM

Xapply lg lieya....sy kat opis ni minggu last baru apply....hehehehe...lamanya lieya cuti...syok nyaaaa...

Sy belum berani bwk dicha p tgk wayang..teringin jgk nk bwk dia....dayyan baikla dia ye dlm wayang.....

July 23, 2013 at 8:51 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy