Friday, July 5, 2013

kisah soping raye utk budak2....


yeluww! yeluww! selamat hari jumaat tengtawan!! heheheeh...malam ni last episod woi Sebenarnye Saya Isteri Dia....walaupun dah tau ending kat novel tapi kat tv tertunggu2 gak kan....Yeay!! persiapan raye budak2 ni dah settle dah...tapi kalo ade bonus raye in sha Allah aktiviti soping disambung lagi wakakaakakak...persiapan mcm tahun2 lepas gak...sempoi n simple jek....aku mmg dari tahun2 lepas lagi pergi soping keperluan raye budak2 ni time weekdays sbb org tak ramai....weekend org ramai laa aku cpt penin....lagi pun kasi settle awal2 sebelum puase sbb takut tak larat nak usung budak2 n mak budak pun same tak larat berjalan time puase2 hehehe..dasar manjer kan!!

*
*
*
*
*
*
*
V


mak dare ngan anak dare dan anak bujangnyeeee....pak bujang takde sbb die yg kene dera amik gambo hahaahahaahah



singgah sapedek dulu....mia order bihun goreng mija plak makan roti canai....dieorg ni kalo menu bekpes lain2 sure akan makan tukar2....lantak la korang asalkan jgn bergaduh....




yuhuuu sgt heaven pergi weekdays..org tak ramai...tgk anak bujang aku tuh, mane nak dok dlm stroller die....so kakak2nye laa gilir2 duduk...kalo si mija duduk okey lagi nak tolak, kalo mia yg duduk nak tekentut aku menolak hahahahahah



ikut nasib budak kecik ni kene tinggal kat taska....tapi tak sampai ati plak...so bernasib baik laa die dpt ikut sekali heheheeh.....ligat woo nak test seluar baju bagai...asekk nak belari jadi otomen jek kejenye....




tak caye? hah tgk ni.....manjang nak jadi otomennn....nak sarung seluar baju pun payah...



geget ko lumat2 kang dik baru tauuuu...



pastu budak2 ni dah bising penat dok test2 baju...tup2 jumpe tempat main nie....hokey laaa redha jek laa kene cukai ngan dieorg heheeheeh




kiteorg jek kongker dlm ni....ade laa dlm 3 jam lepak dlm nie layan dieorg main sampai puas....

ade hati plak org tua sorang tu nak main same hoh....hahahaahaha




kemain dayyan punye kaki tu hah heheeheh...kebetulan ade org shooting drama kat situ kot...so ralit le kami menengoknye sambil main....nampak tak gelang kaler2 aku tu wakakaakk...nak beli pandora laki tak bagi sebab die kate rugi baik beli emas...so majuk ..beli gelang manik2 wakakaakak



haraaam aku tak kenal pelakon2 tu semua...yg aku cam cume cikgu linda jasmin bini que haidar tu jek....




momey2 mama mucuk2...




kapten dayyan!



pastu budak2 ni bising lapoooo...mia awal2 ckp nak makan nasi ayam....aiyooo mak ko baru nak western2....ape2 pun tekak anak didahulukan....licin dieorg bedal sorang satu pinggan hah....



budak ni aku tgh kawal pemakanan die sbb put on weight sangat2...efeknye mase dlm kelas...cikgu komplen jadi cepat ngantuk....risau aku bile cikgu ckp gitu....cepat2 brainwash die sambil tu aku beli supplement vitamin yg sesuai....hai la anak, kuat makan salah tak kuat makan pun salah....



budak sorang ni plak makan ikut mood, kdg2 nak kdg2 tak nak tu pasal badan cikeding ajek....




bos besar tgh khusyuk makan....



bos kecik pun same tgh khusyuk...



biar die mkn sendiri...jgn berani2 nak suap...kang die jeling ko mcm gini hahahaah...




singgah tapau oyaki cranberry cheese, lemon cheese ngan choc banana kat the loaf..sedap giler hokey!




last kopek sebelum balik last kopek usha baju n jeans budak2 nieh....seb baik org tak ramai..so aku dok bersila kat fitting room tu buat mcm umah sendiri sambil suh budak gap tu amik jeans saiz2 yg aku rase sesuai....mia laa dah takleh pakai yg budak2 punye...kene cari yg saiz tuk remaje.....siap le puase ni mama dietkan ko cukup2...




dah lame nak mengconversekan anak2 so tahun ni beli converse plak tuk kasut raya....tapi utk baju kurung pakai kasut lain la kan heheheehe....kang mcm peghaak plak hahaahahah ...mia amik hijau mint + pink, mija amik grey + pink, dayyan plak kaler hitam....aku beli kat converse alamanda tu jek...dlm mgu lepas aku gi...




hokey! so settle laa persiapan raye tuk budak2 nieh, tinggal tgu headband yg aku tempah siap ajek...so boleh laa tumpu pada puase plak..ecewah! ...syomel tak henbeg raye budak2 ni eh...20hengget jeee...murah dan cute kan? heheeheh...omaknye excited 'menyiapkan' anak sebenarnye....tuk  mak pak plak nanti2 le cari....









hokey abis dah cite persiapan raye anak2....haa kooo baru nak puase dah sibuk pasal raye...ye laa perbelanjaan kene berhemah so mane yg sempat kite kasi settle dulu.....ape2 pun same je mcm tahun2 lepas sempoi dan sederhana.....



*keek yg ado*










46 celoteh sahabat

Bagus la siap awal2.. Xde kelamkabut bagai kan? Lg bila anak dh 2-3 org ni, peel dh mcm2

Papazakwan xsuke beli awal2 nk jugak tggu akhir2 puasa..baru ada feel katanya
Hmmm layankan, kite tgk sape larat sape tak larat, haha!

July 5, 2013 at 9:09 AM

gila besar yukids kat alamanda ni ko...
yg kat OU kecik je.

oh kiutnya.. semua boria kasut. aku pun this yr mcm nk mengconversekan 2 badik tu. pakai pi jenjalan terus.

July 5, 2013 at 9:09 AM

samalah ngan kitorg gak lieya. nk kena beli awal sbbnya mak yong ni tunggu time je nk bersalin. xkan nak harap kt incik asben beli sensorg kan. weekend ni nk g baby & kids fair kt stadium malawati, kot ada yg berkenan utk bambam & kakak ley terus sambar. :)

July 5, 2013 at 9:12 AM

Alahai cantiknya kasut converse anak2 ko tu ha! aku suka giler kaler2nya :)

kami pun dah siap awal2 tp maknya jenis tak puas hati lagi ni..rasa mcm tak cukup lg..bole???mmg kena tunggu bonus raya..kot2 ada hhheeeeee

mia dah mcm anak aku hadi..mana nk muat saiz bebudak, semua saiz dewasa dah..apakah????

July 5, 2013 at 9:14 AM

tmpt beli baju dayyan tu kt cotton On ke? haitu pegi yg kt midvalley..nk menggila tgk baju anak2..tgh diskaun 50-70%..

sama lah pilihan kasut kita tahun ni..dh pegi ushar 2 mggu lepas converse utk si darwisy..dh siap try smua..sja tkmo beli lg...tggu bonus gji bulan 7 lah..hehe

July 5, 2013 at 9:15 AM

tabik springlah kak sebab dah selesai semua...

ieyda gak yg masih terkial2 ade yg xcukup...bukan ape, tempat yg gi tu kadang2 xde yg kita berkenan, tulah kene pospone ke minggu nie...kalau x,memang dah selesai...

July 5, 2013 at 9:15 AM

lieya, tengok gambar first tu dah perasan dah mia punya peyot..hahaha..merasa la kena paksa diet ngan mama nanti..

Dayyan punya jelingan maut tu tak tahan..garang nooo..

dah ada anak ni mesti anak2 punya persiapan yang penting..makpak takde baju baru pon takpe..kononnya ler tapi nak jugakkk,mana boleh takde..hehe..geram nak gegurl, mesti dapat pakaikan cantik2 cam miamija?? siap berhenbag lagi..

July 5, 2013 at 9:16 AM

cantik converse tu...aku belum beli lagi baju anak2..tp sumer butik website aku dah tgk..nnti2 terjah je beli...

July 5, 2013 at 9:18 AM

Wow...besh nye memborong..awai beno ek awak soping
Suke tgk gelagat kids awak..comey kann..
jom nk try baju magic tak..sbb u dh cantik..bertambah cantik ni aidilfitri bile awak pakai...bole je try2 fitting...
kol sya d safura safarin my FB..kita chat ok..

July 5, 2013 at 9:26 AM

awal2 lg dh settle kan...betul la org kata, dh ada anak ni, keperluan anak yg kita dahulukan...

July 5, 2013 at 9:26 AM

wahhh...dah boleh raya dah miamijadayyan... bj kasut dah siap... hehe...
akak pun ada gak beli 3 pasang bj kurung tuk anak dara akak tu... tinggal tuk abang2 nyer ja...

July 5, 2013 at 9:27 AM

bagus lieya shopping awal2...kiteorang ni tunggu kot2 gov ada bagi bonus. wakaka..memang nk shopping kena pegi weekdays lah jawabnya time bulan pose. Kalau weekend sure serabut

July 5, 2013 at 9:33 AM

Awal2 shopping raya senang kan.. Takde kelam kabut last2 minit

July 5, 2013 at 9:57 AM

bagusnya planning lieya.. awal & strategic gittew..
Dayyan tu auntie sangat geram.. meh sini auntie nak gigit atomen tecik tu kuat2 hehehe
Betul la Lieya budak2 ni serba salah kita dibuatnya, kasi makan pn kena control, klau dia tak makan kita plak susah hati hehehe

July 5, 2013 at 10:01 AM

Bagus laa Lieya..plan beli awal2 gini..senangkan tak yah terkocoh2 bila pose nanti.. Iye laa kalau shopping masa pose mesti penat..

Amboi dayyan jeling..ngancam.. heheheh cubit pp tuh kangg..

July 5, 2013 at 10:10 AM

comelnye tengok gelagat anak2 akak ni :)

July 5, 2013 at 10:16 AM

Converse ni cool la eh. Dari zaman dulu sampai skarang. Orang tetap pakai

July 5, 2013 at 10:18 AM

alhamdulillah selamat sudah ..
memang mencabar bawak anak2 yg tgh meligat macam dayyan nie ..
akak zahrien tuu pun pueh jerit , bukan dia meligat tapi risau dia penat dan suke duk sorang2 .. risooo hilang dari pandangan matee ekek ;)

July 5, 2013 at 10:28 AM

hhahahhaha padan muka ko kena cukai
gila maut jelingan dayyan wakkakakakakakka
bagus shopping awal2 nih, aku lagi senang....ukur siap2 belikan terus, pastu ajak sehari je outing ngan derang supaya derang leh pilih apa derang suka wakkakakakakakkakakka sebab kalau derang pilih sendiri semua, abis gua kena pau gila2
eh anak ko yang girl tu bam2 sket, naik badannya skang kan, mesti sedap selera makan
yang ko lak, aku nampak kurus la plak....adakah betul2 kurus atau teknik fotografi hehehehehehhe ko diet kan, mesti berkesan kan diet ko

July 5, 2013 at 10:30 AM

hamboi..dayyan..dah cute2 skali keluar dah gaya otomen die...lawak gler... wah!dah shopping baju raya...best nyerrrrrr.....wow!kasut warna warni..suke2....

July 5, 2013 at 10:37 AM

fuhh cepat dah settle sume barang raya ank2 LieyaLatif, terbaikla, dayyannn cutenya gaya otomen dia, hahahah mmg nak kena geget la bdk tembam ni,
...

July 5, 2013 at 11:00 AM

hamboi.siap handbag.comels sgt hokehhh!

July 5, 2013 at 11:20 AM

Hahahaha..seronoknya mak budak tu join main bola bola tu kan...bahahahaha..

Ada ek kasut converse saiz Dayyan? Hmmm....saya nak try cariklah utk anak anak saya pulak...:)

Sebulan puasa tu sure slim nanti si Mia....cuma jgn la hari2 buka puasa makan murtabak & nasi banyak banyak...wakakakakaka...

Masa bersalin kan siapa yg awak bersalin pagi raya tu? ;)

July 5, 2013 at 11:37 AM

Akak pun sama dah ready baju2 anak2 tapi itulah ragam anak dara & anak bujang ni lain sikit. Dulu kita pilih dia test2 on je, sekarang ni satu sogo jalan separuh nyawa punya penat boleh dia kata tak de baju yg bekenan, yg dapat jeans je...ayoooo...yoooo...

July 5, 2013 at 11:44 AM

seronok jalan2 shopping sambil cari makan yer hehehe

July 5, 2013 at 11:50 AM

senang hati lieya...semua dah ready
geram tengok dayyan makan tuh..matanya

kalau kak nur nak usung 5 anak tapi hubby cakap no...cian kan


July 5, 2013 at 11:58 AM

Ligat betul Dayyan tu Lieya. Nasib baik ada dua kakak jadi bodyguard dan masih boleh main sama..

Baju budak lelaki mahal berbanding baju budak perempuan kan.. Kalau kakaknya dapat dua Dayyan baru sepasang. Seluar pendik pun dah mahal kakak tengok.

July 5, 2013 at 12:14 PM

wahhh dah sopink raya ehhh...samalah ngan k.azue dah abes dah sopink raya utk anak2...bulan puasa x larat ler nak usung diorg tmpat sopink2 nie..nak buka poser kat luar pun x sanggup....huhuhuhu...

July 5, 2013 at 12:19 PM

Kemain tau dah siap baju raya daj..baguih2...lizz ni haa tak tau nak sopink kat maner kalo yang dekat2 ni billion jer yang ado..huhu takper kiter sabo dulu yek hehe..biler nengok dierang pakai kasut converse tu ha rasa nak jgk beli kat budak 2 ni...lieya poskan dayyan tu ke sini geram betul nengok... dier comey...perangai lebih kurang ngan uwais k3cik2 dulu...eh best nyer kalo si uwais tu mcnuwis tu macam mia kuat makan ni maknyer yg riso kurus kering..lieya dah ckp slim dah tu...jgn kurus sangat tau...hehe...

July 5, 2013 at 12:21 PM

anak didahuhukan..mak pak exited.........

July 5, 2013 at 1:01 PM

memang senangkan sis beli awal2 sblum posa....
tak lah kite kelepek nanti...
i pun dah settle 80%...
skit jer lagi nak settlekan...

jelingan dayyan sungguh menggoda sis hehehehehe....
otomen pakai topi sangat kiut ok :)

ooooo leh efek time belajar ek sis kalo badan 'semangat'...
sbb my kids tak der lak jadik gitu...
baru tau ni....
insya Allah posa nanti dia turun skit nanti ;)


July 5, 2013 at 1:19 PM

alloo dayyan naper comei sgt ni..geram acik..rase nak babab jer..
Ja baru nak setlekan hal budak2 selasa ni..hee kna cuti sehari gak..bila ada ank kecik mmg xleh soping hr minggu kan..leh fengsann

July 5, 2013 at 1:24 PM

wah bestnye dah settle shopping ry..sy baru beli baju anak 2 helai je...tak dan lagi nak pegi shopping..

July 5, 2013 at 1:27 PM

senang la kan.. settle kan mana yg patut.. lepas ni fokus pada puasa dan amalan2 di dlm bulan puasa je.. bagusnya..

July 5, 2013 at 2:14 PM

Senangnya bila dah siap awal2...

July 5, 2013 at 2:21 PM

js pun suka beli awal2..takde la bersesak2 ..hehe..
bila ank bsr pun sama dh siap dh..tunggu raya je ni....hikhik..
suka tengok jelingan encek dayyan tu....muaheee

July 5, 2013 at 2:25 PM

Mmg rugi beli pandora.. beli emasla ..tengah murang laning...134satugram.....

July 5, 2013 at 3:30 PM

senangkan dh siap.. daku jugak yg x siap2 lg utk anak2.. x pe pelan2 carik.. biasa dkt2 nak raya sales lg byk.. antara larat x larat la nak ukur soping complex.. ekekeke..

alololo geram tul tgk aksi dayyan wat otomen tuh.. super duper cute okeh.. klu jumpa dayyan nih siap la kena gomol2 ngan auntie tau.. hehe..

July 5, 2013 at 3:55 PM

OK JELINGAN manja dayyan sila jgn terpesona..
takut2 nt mak booking jd menantoo ;p
haahaha..
ai pun dah siap persiapan..
malas kekdahnya nak redah org ramai time puase nt..
konon2 puasa bole buat dengan tawaduk gitu ;p

July 5, 2013 at 4:07 PM

belum lagi sempat nak buatni .. tapi ada gak sikit2 yang dah settle.. tak kisahlerkan janji nanti sampai hari raya ada baju barukan...

July 5, 2013 at 5:16 PM

cayalah lieya... setel dah vju raya bdk2 ni... tp aku orcaya.. sure ada lg yg nk ditambah tu kan... hahaha.. jalan2... nmpk cuns... sure beli gak... anak2 gak yg untung kan..

nak tgok bju raya omaknyer plk... jovian kahhh?? sure meletops... brn dh makin ramping tu... ai is jeles ok

July 7, 2013 at 4:53 PM

Senang dah settle.awal lieya.Comel converse bebudak tu lieya..akak berkenan

July 7, 2013 at 9:18 PM

alhamdulillah ye lieya..baju raya bdk2 dah settle.
kty pun baju raya fir dah settle..bdk2 besar..nanti diaorg pandai beli sendiri..

cantik le handbag mia ngn mija

July 8, 2013 at 11:02 AM

senang hati bila semua dah setel kan lieya.. akak sabtu lps baru siap beli kain utk baju kurung.. terus antor ke tailor.. mentang2 adik sendiri tailornya.. wat lambat2 je.. hehehh! baju moden belum beli lag neh..

July 8, 2013 at 11:23 AM

wahhhh syokknya dah shooping baju raya seronoknya...geram la dengan dak dayyan

July 8, 2013 at 4:08 PM

senangkan dah sopink awal awal. sama la ngan sy. dah settle sume bulan 6 hr tu. x kose nak bersesak sesak bulan pose ni.

comey betul dayan tu dgn gaye otomen dia. geram tgk. anak sy pun sama cam tu. brp umo dayan tu.

mmg klw pi mana mana x sampai ati kan nak tinggalkan anak anak.

July 26, 2013 at 8:47 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy