Thursday, July 11, 2013

thursday ~ random photos


salam khamis salam 2 ramadhan.....amecam puase korang...ade yg yang yok bukak periuk tak hahahaahah...tolong jgn bikin malu yeak, mia mija pun wat mase ni masih bertahan lagi taw!! hope dpt le sebulan dieorg puase....heheeheh....arini tema random photos aku ialah before puase....haa sebab semua pic2 kejadian die just nice jek before ramadhan....jom layanzzzzz!!

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • jamuan sambut ramadhan dan farewell staff tuk bulan ni kat opis aku....menu kali ni nasi tomato, kuih n buah2.....kali ni tempah catering plak selalu potluck sorang bawak sorang sikit kan....



  • kengkawan gediks ku yg enjoy makan2...masing2 enjoy dpt makan nasi tomato yeakkkk...

  • aku ngan geng2 opis aku ni bukan setakat kat opis jek membebel2 borak2...balik umah pun sambung membebel jugak...tapi tru wechat ler....tgk le ni...siap main baling dadu dlm wechat hah...mengong tau sorang2 hahaahahah

  • kan ari tu dah belikan converse as kasut raye budak2 nieh...tapi naluri kegedikannye omaknye nak gak cari sandal raye yg sedondon anak beranak yg sesuai nak pakai ngan baju kurung...berkat mencari tanpa jemu akhirnye jumpe jugak hahaahah...cute giler kan!! ekceli bekenan dgn design yg mengelip2 tapi saiz mia takde so amik laa yg flower2 daisy ala2 tema blog aku ni gak hah....murah sajork rm40 seketul..

  •  balik kampung melaka sebelum puase temanye heheheeh...wajib singgah pantai puteri sbb dekat jek ngan umah mertua....sile percaya si miamija tu tak mandi lagi dgn pakai baju tdonye....


  • dasar bernapsu serakah kan gini la jadinyer...konon dah cukup le baju raye budak2 ni kan...tapi takde maknenye...jalan2 tup2 jumpe yg cun dgn wording yg sgt buat omaknye tegedik2kan so ape lagi rembat ler....so bertambah lagi 6 lai baju raye budak2 nieh...hehehe..


  • kasut yg aku beli kat jelly bunny klcc..konon nak pakai buat raye...tapi tule napsu serakah melebihi segelanye ...dah terasmi sebelum raye ...wakakaakaakak


  • bekpes terakhir sebelum start puase....peria goreng ngan sambal telur puyuh ... RM1.50


itu sajork entry random phots kali nieh....bubye!!..makan time berbuke ingat kiter tauuu hehehehe




** adoiyai sejuk beku aku kat bilik nie...awat level aku ni sejuk sgt...dah le puase2 ni mmg terase kalo sejuknye...rase mcm nak pakai stokin, glove ngan mapla jek....kang mcm sakai lak wakkakakaakak





34 celoteh sahabat

Firstly aku tau nape ko beli t-shirt tu sbb wordingnya tulis "pretty like mom' kan..kan..kan.. hhhhhaaaa...haruslahhhhhh :)

opis aku bulan ni belum buat potluck lg..ntah bila nk buatnya..mgkn lepas raya lah..

oohhhh cantiknya kasut sedondon..comel aje bunga bunga daisy korang :)..seronoklah miamija ye..aku ni thn ni bebudak3 dgn makbudak dan bapak budak tak beli kasut baru pun..

tak sempat nk beli, ada rezeki ada lah...tak ada pakai aje yg lama ok tak?hhhhaaaaaa

July 11, 2013 at 9:11 AM

cantik lah aku nengok sandal munge2 tuh mana ko cari? heheheh (sibuk je kan)

time ada jamuan ke potluck ke dpt kumpul2 pastu gosip2 sambil mkn mmg syok heheh

alah tshirt si mia tu ko beli sbb wording dia kan... aku tau dh , (sbb aku pun kdang2 gitu) hehehe

comei kasut jelly bunny ko, si emy pun sibuk ajak aku cari sandal jelly bunny lg sbb yg dulu dh al tamat riwayat tp lum kesempatan lg nih

July 11, 2013 at 9:19 AM

kasut jeli tu rasa nak kunyah2 telan kan... bau pun sodap...

aku pun tingin nak beli gak sebab adik aku dah beli dulu, tu yg aku rasa bekenan sangat. bekenan ngan bau dia. hahahaha

July 11, 2013 at 9:21 AM

sajer jer nunjuk JELLY BUNNY kasi jeles.. huhu...

July 11, 2013 at 9:22 AM

Tang baju tu..sbb wording dia..hehehehe..
sepondon(sedondon) sandal tuh..comel jerk..tingin gak nak sama ngan anak²..
santek jelly bunny tuh..

July 11, 2013 at 9:31 AM

meriah random photosnya...

kat opis akak pun sejuk gak lieya.. rasa sampai ke tulang... tak tahan.. memamng berstokin n bersweeter je ni..

July 11, 2013 at 9:37 AM

menu bekfas tu paling best... aritu try gak beli mcm tu...
ok jugak.... after dis no more mee goreng for bekfas... thanks kak for the idea....

July 11, 2013 at 9:38 AM

wording kat baju tu best hihihi
kasut cap jelly bunny tu comellll
tapi yg paling best nasik tomatoo + menu breakfast
dalam kepala wawa ni ingat makan aje huhu...sabar2 bulan puasa :)

July 11, 2013 at 10:01 AM

mati2 ingat haini hari rabu.. siap bos suh tgk die pakai batik haini huhuh

July 11, 2013 at 10:06 AM

sedapnya peria goreng makan ngan sambal telur puyuh je..? menu peria goreng tu pun dgn caterer lama ofis ni ada... lani tukar caterer baru tak dok dah uhuhuhu

comey comeyyy sandal munge munge anak beranakkk... bestt aaaa dapat cari sedondon wehh.. aku ni baju raya kain ela pun tak hantar2 lagiii ke tailor.. ayoyoyoyooo... kompem last minit baru haru biru nanti uhuhuhu


seronok tgk aktiviti makan2 kat ofis nko lieya.. mmg rajinn korang ekk. kalo ade orang rajin organize mmg meriah & menjadi je laa..

anyway selamat menyambut Ramadhan Al mubarakk yekkk

July 11, 2013 at 10:11 AM

memasing buat makan2 sebelum puasa
kat office aku pun, betul2 sehari before puasa tu kitaorg main memasak....tapi x semeriah menu korang ler....kami masak nasi lemak jerrrr punnn

ha ha ha...gedik ookkk nak sedondon anak beranak...tp kalau aku pun gigih cari sama kalau boleh.....baru ler feeling comel anak beranak kan..

tu dia..tambah 6 pasang lgi......yg dah beli ntah berapa pasang..meriah ler raya nie diaorang bergaya ngan baju baru sakan....batrice nan ado lagi..biasa lah...papa dia suka shopping last minit..mak dia yang meroyan.....

July 11, 2013 at 10:12 AM

cantiknya sandal anak beranak nie....mekar bunga di kaki...
hihiiiii

July 11, 2013 at 10:25 AM

Nafsu serakah...berdekah2... takper ada sebulan lagi nak pose boleh beli kasut lainnyer... akakni punyaler nak baca lieyanyer blog terpaksa guna phone sbb komputer akak bermasalah

July 11, 2013 at 10:33 AM

sama kat opis i gak sis...
sblum posa mak aiihhh semua jabatan jemput gi makan2...
syukrannnn makan free kan hehehehhehe

amboiiii sedondon sampai ke kasut u...
i loike....
sib baik tak de kaki dayyan kat situ hehehehehehe...

sib baik i tak jumpa tshirt tu sis...
kalo dak mau i pun borong sama hehehehehhehe...

i love peria! masalahnya famili i sorang pun tak suka....uwaaaa....
kalo nak masak tak berbaloi lah kan....

July 11, 2013 at 10:33 AM

Tshirt pretty like mom tu cantekkk!
Mano beli tu?
Boleh beli utk nayli ni
Baru nampak gegur sket hehehe

July 11, 2013 at 10:48 AM

Lieya lieya... poser ni napsu serakah tu kasi ikat.. kikiii sandal bunga tu mmg cute..

July 11, 2013 at 11:23 AM

puasa2 ni, tengok peria pun nampak cam tengok pizza.

July 11, 2013 at 11:32 AM

alamakkk..arini adik diva otomen tak masuk dlm ini entry daaa...heeee..

July 11, 2013 at 11:33 AM

sandal bunga2 tu cantik lah nok...

untung anak2 ko, dpt byk baju raya...ni kes terkenan dgn wording la tu...hahaha...

July 11, 2013 at 11:39 AM

dasar mak2 mmg xboleh tgk benda cantik dan best utk anak2...hehehe.. Sy ni xstart membeli lg..Tp dah meroyan merengek ajak hubby gi shooping..hehe

July 11, 2013 at 11:39 AM

jealous...dah siap beli baju raya bagai lieya nie..hehe
lizz satu aper pun tak beli lagi...nampaknyer kena berkampung kat Kl ni sebelum raya...
kemain berbunga lagi sandal anak beranak...sweet sungguh...
hari tu pi midvalley ader gak terasa nak beli jelly bunny ni..tapi tak besuai lak rasa ngan kaki ni...tapi kasutnyer colel2 kan lieya..
patutla kurus murus dia ni..makan secoit sangat kalo saya mau gigil...kagum tau...

July 11, 2013 at 12:18 PM

Kalau anak perempuan memang kita rambang mata Lieya. Kakak arif benar sebab kakak kan semua anak perempuan. Bila dah besar lagilah Lieya dah pilih sendiri masa inilah mama kena slow sikit kalau tak madang kempis selalulah purse mama/papa.

July 11, 2013 at 12:25 PM

Bukan setakat baju sedondon kasut sekali! Wahhh...wahhh...wahhh...

July 11, 2013 at 12:28 PM

hehe..anak pompuan senang nak rembat.. kalo anak teruna jenuh sikit nakmencari yang berkenan dihati.. kan..

kami ada gak potluck aritu (isnin) tp seketui gambar pun x snap.. masing2 dah lapor.. huhuh... lepas makan baru masing2 cakap.. eh! lupa la nak amik gambar dulu.. hahaha

July 11, 2013 at 12:32 PM

nasib ada size utk akk n anak anak kan.hehe omei je.vahhhh banyak nya baju,sukanya.

July 11, 2013 at 1:29 PM

lieya...kak nur ada geng..sapa lagi aeish bole beli sama-sama...cantiklah anak beranak pakai sama..

bab sejuk tak tahan lieya..cepat lapar dibuatnya..

July 11, 2013 at 1:31 PM

jeles betol nengok selipar sedondon jer tiga branak...huwaaaa zee takde geng nak wat gitu..

bab membeli tu memang, sekali ada fulus kat dalam purse selagi tu la dok membeli..

July 11, 2013 at 2:46 PM

kalau kerja gomen best kan..
sblm smbut posa sure ada mkn2..hehe..

amboi sedondon 3 beranak ha...gegirl ni brg dorang cute..hehe..

dayyan punya bj raya mn? hehe

July 11, 2013 at 3:30 PM

wah sedondon sandalnya cantik sgt gtu

teruja tgk peria goreng tepung tu. :)

July 11, 2013 at 4:11 PM

wah... memula entry makanan, penutup entry pon makanan... godaannnn

July 11, 2013 at 4:14 PM

lieya...akk paling berkenan sandal awk ank beranak
so comelsss over load lah kecomelan sandal tu.
mehlah citer beli kt mana..hehe nak jd comel gaks :")

July 11, 2013 at 9:30 PM

Cantik laa sandal sedondon ngan anak2 dara..tuh.. :)

July 12, 2013 at 10:04 AM

bestnye sedondon sandals ngan anak2..untung ada anak pompuan, boleh sama2 bergaya ngan omaknye...

July 12, 2013 at 11:10 AM

cntik sandal sedondon anak beranak tu... ai likeee

July 13, 2013 at 3:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy