Tuesday, July 9, 2013

amik report card & ke besdey bash


Patutnye entry ni aku up minggu2 lepas....telupe pulok hehehehe...so moh layan cite basi suam2 kuku ni yeak tengtawan....ekceli ni kejadian berlaku sabtu 29 Jun ari tu....dpt jemputan pi besdey bash opismate yatt name die...anak die lak name bella....besdei yg pertama....harus le pergi sbb mak kan suke party2 ni ..auwww...suke laa sebab dpt mkn kek sedap hahaahah....okey le jom layan pic yg ado...

*
*
*
*
*
*
*
V



ade tiga adiah kene prepare...tuk kawan2 yg kebetulan anak die sambut first besdey di bulan jun....hope semua hepi yg ngan adiah masing2....penin2 pale acik dok dlm toyrus tu pilih adiah tau...



tapi sebelum pi besdei bash, kene pi sekolah budak2 ni dulu amik report kad....




tapi budak2 ni tak ikut pun pi amik report kad sbb dieorg kene pi tusyen....berbunga riang dah hati aku bile dpt surat kate amik report kad ari sabtu...ye laa tak kaco laa ari keje kan....senang la keje kononnyer....



pose 18sx satuuuuu hahahaaha....tgk tangan dayyan tu...ade can jadi kasanova ni hahaahahah...



pas bekpes n drop budak2 kat pusat tusyen dieorg, terus kiteorg zassss pi sekolah rendah budak2 nieh.....gi awal senang cepat abis kononnyer.....tapi pelik dah ni sbb lepas register bukan pi kelas anak2 tapi kene naik pusat sumber sekolah....



sinar kegembiraan sbb kene amik report kad ari sabtu tak kaco ari keje rupenye igauan ngeri koooo!! haa ayat aku mcm penulis novel hah hahaahahah....rupenye parents keje pi jumpe semua cikgu2 yg ajar subjek anak2 kite....mcm dulu jumpe cikgu kelas sorang ajek kan....pot pet pot pet terus balik bawak report kad...kali ni tidak...disebabkan sistem kssr dan cikgu setiap matepelajaran nak terangkan prestasi anak murid sendiri dgn parents so kene laa kami2 ni jumpe2 semua cikgu yg terlibat mengajar anak masing2...paham tak ayat aku ni? heheheeh....




masuk2 jek aku dah nak pitam dah sbb tgk keadaan dan situasi dlm pusat sumber tuh...meja2 cikgu disusun kat tepi tu dan kami2 parents kene Q tuk jumpe cikgu2 yg telibat ... bygkan dari darjah 1 sampai darjah 5 dlm satu tempat yg same....kalo anak sorang ok lagi...aku ni anak 2 org so kene jumpe dlm 10 org cikgu gitu.....ye laa 5 cikgu mia 5 cikgu mija...omg!! mak dah mule penin lalat.....




so far dpt jumpe 4 org cikgu jek ....due org cikgu mia...2 org cikgu mija....




mase ni laki aku tgh Q belah sane ...aku lak Q belah sini...simpang siur dah Q mase nieh....nak abiskan jumpe semua cikgu mmg tak larat....so kami balik dulu sbb kene amik budak2 abis tusyen..mostly semua parents tak dpt jumpe cikgu sepenuhnye....tak sanggup wey dgn keadaan sesak tuh.....




tp tulaa...tu semua bukan salah pentadbiran sekolah atau salah parents pun....bende ni cubaan sebenarnye....so dah nampak care ni tak praktikal....mungkin pihak sekolah akan usahakan cara lain yg lebih efisyen...aku suke konsep jumpe setiap cikgu matapelajaran ni sbb cikgu2 tu laa kenal anak kite lebihkan...cume tu laaa keadaan, mase dan tempat tu mungkin kene perbaiki lagi...




ok jom masuk cite besdey plak....lepas bepeluh2 tiak amik report kad anak, kiteorg lunch kat luar, pastu balik umah rehat2 jap...pastu siap2 nak pi berparty plak....besdey bash kat mac d putra nilai...dlm pukul 4ptg gitu...kul 3 kami kuar umah dah...



mia mija la hepi sbb tema nye barbie...



ready for cake cutting...yeay!!



dayyan mamam nugget n ayam goreng....



dayyan wif uncle nadz....



dayyan kpop hihihihi....kemain lagi tangan masuk poket sambil jalan2 cari aweks....



haaaaa dpt tangkap sorang awek cute!! hahahaahah..... ammni tomey2!!..esoknye ahad 30 jun besdey bash ammni plak ....tapi dan nak amik2 gambar sbb sampai lambat....sonok jiwa raga aku tak yah masak sabtu ahad wakakaakaka..rumah ammni makan mee kari sedap marbeles woo!!




nie la geng2 kkm .... mekasih mak pak pengantin sudi jemput kami menghabiskan burger, air, fries, nugget n kek ko hahaahahah....



gitu le kisah amik report kad n besdey bash kawan2....makan sedap perut hepi woo!! heheheeeheh





** selamat berpuase esok buat kawan2 semua yeak.....Alhamdulillah kite dpt jumpe lagi ramadhan kali ni kan.....target aku puase kalini, op kos laa nak turunkan kg lagi..selain tu aku berazam setiap mlm terawih tak mo culas...huhuhu









31 celoteh sahabat

eh dalam aku tak attend besday anak2 kwn aku...rindu lak..besday anak sendiri pun ma aku yg beriya nak plan bt..so mmg aku relak lah...dayyan..mmg kpop abislah...ensom ko..aummm...hehehe..selamat berposa utk ko n family...

July 9, 2013 at 9:07 AM

rasanya...skolah mia ngan mija jer kot bt macam nie...sbb atie dah tanya husband biler atie tgk keek akak hari tue....dia kata...tak bleh buat mcm tue sbb nanti bertambah sesak dan kesian kt parents......skolah husband atie just jumpa cikgu kelas jer.....

hepi yer dapat gi besday bash....dapat makan best2....

slamat berpuasa kak lieya n family dari atie sekeluarga......... :)

July 9, 2013 at 9:16 AM

aduhla leceh lak sistem baru nih yek, mak pak nk jmpa cikgu tiap subjek... aduhla... ptt lah bt ari sabtu kn...

lama aku tak attend bday anak kwn2,seronok dpt kmpul2 gitu kan..
geram tul aku nengok gaya si dayyan ngn tgn msk poket tuh...gaya pakwe jambu k pop tau

July 9, 2013 at 9:25 AM

lupe lak... Selamat Berpose utk ko n family

July 9, 2013 at 9:25 AM

mmg pengsan nk jumpa semua cikgu..
tp mmg okeh ler kalo kita dpt jumpa semua cikgu yg ajor anak kita..cuma kena buat sistem tu lebih sistematik..

selamat berpuasa lieya.

July 9, 2013 at 9:36 AM

tahun ni tak dapat nak terawih ...wahhh comelnya baju mia mija.. aa kucing lagi.....

July 9, 2013 at 9:56 AM

takat ni tak pernah lagi zee gi amik report kad, selalu hubby gi sorang jer tapi takde plak wat camtu..just jumpa guru kelas jer..

oohhh dayyan,ilerbiu la..ahaha..yang 18sx tu slalu gak wat ngan si kecik..dia yang lebih2..tak layan kang marah..skang pesen nak cium leher lak..

selamat berpuasa gak untuk lieya n family..

July 9, 2013 at 10:00 AM

wah meriah besday besh.. amboi2 dayyan.. kemain ha masuk tangan lam poket.. ader stail tau.. hehe..

selamat berpuasa jugak utk lieya sefamily.. :)

July 9, 2013 at 10:21 AM

Sekolah dania xde plak panggil utk amik report kad. .nk tau x..along terlupa nk tempah baju kurung dania..kesian dia...aduhai...kena beli yg dh siap..

July 9, 2013 at 10:24 AM

mcm pakwe makwe je depa tu

July 9, 2013 at 10:56 AM

Lieya siyesli mmg stylo mama.. wpun dah ada 3 okeh hehe

Sistem tu mgkin baru dibuat kat Putrajaya je kot, sbb sekolah Khairine & Danish idok plak rupa itu..
tapi skrg dorang guna sistem BEN.. which is mark for them tak guna report card mcm dolu2 punya style.

Suka tengok MiaMija semua nak sama.. baju seluar kasut semua sama.. nasib Dayyan tu lelaki..klu tidak dah sama dah tiga2 anak Lieya

p/s : thx for the Wish & pray Lieya.. nnt try lah makan kat Bens.. Outlet kat Pavi ada, kat klcc ada, Bangsar Shopping Centre pn ada.. yg Zaza pergi tu outlet kecik je kat Bangsar Village..
mmg kena lah dgn taste tekak Lieya kalau dah western2 gitu ;)

July 9, 2013 at 11:06 AM

Ye la mmg sesak kalau wat camtu kan?
Baru 1st time kan
Takpe nnt mesti pihak pentadbiran skolah akan perbaiki lagi lepas dh tgk kesesakan mcm ni
Dorg pun x sanggup kot nak hadapi

Bestnye p besdayparty!

Selamat berpuasa lieya gojes n famili!

July 9, 2013 at 11:06 AM

hamboila dayyan kenaper la hencem sangat ni...geram auntie nengok...

kemain sesak nak amik report kad tu...memang berpeluh ketiaklakan..

selamat berpuasa lieya...
lieya dah kurusla tu...kemain slim dah tu...maintainkan jer

July 9, 2013 at 11:09 AM

Anak-anak kakak tak rasa kssr Lieya. Tapi yg tingkatan dua sekarang pun dah guna PBS sejak tahun lepas. Kadang kita ni nak adapt yg baru memang tak mudah... entahlah kita lihatlah apa kesudahannya..

Anak-anak kalau attend birtday party memang seronok. Tengoklah Dayyan tu selamba aje buat tak kisah makan entah habis entah tak. Org ambil dia pun nak juga kan:)

Selamat berpuasa Lieya..

July 9, 2013 at 11:23 AM

satu orang jumpa cikgu salam kenal berbual semua dah paling laju 8 minit, cikgu selak kertas sana sini 4 minit, tukar duk kerusi 3 minit.. sorang paling laju 15 minit...
dahsyat

July 9, 2013 at 11:37 AM

sonoknya dpt join bday bash kawan2 ye..

aku ni jarang sbb kawan2 ramai yg dah merantau..jauh pulak tu hhhuuuu..

eh..sekolah miamija ada periksa ke? sign report card bagai ni..anak aku hadi tak ada periksa pulak..

hhhmmmm camna result 2 beradik tu?confirm pandai ni :)

July 9, 2013 at 12:06 PM

tumpang seronok tgk pic2 gumbira ni hehehe. Selamat menjalani ibadah puasa yer & Mudah2an amalan & ibadat kita diterima Allah swt hendaknyer

July 9, 2013 at 12:25 PM

kak nur pula bila time ambil report card hubby mesti kerja...
tu yang baru ni sek. agama hubby ada..habis guru2 diberi syarahan lieya...

seronoknya sambut besday ni lieya, meriah...

July 9, 2013 at 1:07 PM

wahh siap boleh jumpa sampai 5 cikgu..? termasuk cikgu matapelajaran ekkk.. kalo Danish jumpa guru kelas jek uhuhuhuhuhu

meriah bufday bashhh siap ada crown tu. Hensemm Dayyan pakai baju camtuu.. mcm dah besorr je gaya nyerrrrr. Suar kaler hijau lagi like like like..! kalo aku ni asyik belikan jeans jeans dan jeans lagik jeee.. kaler pun lebih kuranggg huhuhuhu

July 9, 2013 at 1:28 PM

haritu patut sekolah budak2 ni dah amik report kad. tp sebab jerebu kan .. so sekolah cuti.. ni tak tau la bila kene amik semula report card tu. kalau kene macam sekolah mia mija ni jenuh gk nak kene jumpa satu2 cikgu derang.

dah lama kita tak buat bashkan.. ntah2 tahun ni akak pun tak buat kot bash farhan dan emily. huhuhu

July 9, 2013 at 2:40 PM

tu diaaaaaaa... kena jumpa utk semua subjek.. mcm bagus tp jenuh la kan.. mesti kalut di buatnya..

salam ramadhan juga buat lieya & family..

July 9, 2013 at 3:03 PM

ya tuhannn ramai2 macam tuu dlm dwan kecik mau pengsan kan ..
sib baik anak2 akk buat kat dewan yg luas dikk .. kalau idokk mau kami pun sama pengsan ekeke ..

tudiaaaa akk suke pic ko sium dayyan dik .. akk pernah wat tapi skrg kalau zahrien nak cium aku .. aku larik dikk .. hahahah geliman haku ! ekkeke

July 9, 2013 at 3:07 PM

letih ler nak jumpa sorang2 cikgu...

selamat berpuasa..

July 9, 2013 at 3:26 PM

Leceh gak kan nak kena jumpa sorang² cikgu.. adoi bila laa nak abis jumpanya..

Amboi vogue gitu Lieya nie..hehehe. comei jer anak beranak nie.. :)

July 9, 2013 at 3:52 PM

jenuh jugak tu nk beratur n jumpa cikgu2 semua..sbnarnya cikgu2 pn xgitu gemar dgn sistem kssr nie.....sukar nk kesan prestasi murid2.....

wah meriah sungguh besday party tu....

July 9, 2013 at 5:00 PM

biasanya brape ek ongkos nak sewa buat birthday party gitu?

July 9, 2013 at 10:34 PM

report card hardy cikgu dia buat hari jumaat ko.
aku mana ada cuti.
last2 shahnun pi amik.

July 10, 2013 at 7:28 AM

kenapa ye? kita xpernah cikgu panggil nak tunjuk report card...

sekarang kat sini xguna dah peperiksaan , dikira band pulak...xfaham sgt kaedahnya..

kelemahan guna band ni, kita xtau camane prestasi anak kita kat sekolah...

hurm...

July 10, 2013 at 9:58 AM

eh cam tu ke cara amik report card...sekolah anak2 aku esok, pagi sekolah agama, petang sekolah kebangsaan huhuhuhuhu....stresssss....dah la bulan pose kan!
alamak cantiknya kek tu?
bestkan pi party....aku pun suka, kadang2 over excited dari anak2, maklum la masa kecik2 tk dpt hehehehhee

July 10, 2013 at 12:26 PM

best tengok besday party skang ni....comel2 :)

July 10, 2013 at 1:27 PM

bdk2 skrg dh ada sistem pembelajaran mcm2... tk sama cm kita dulu kn...

July 11, 2013 at 11:23 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy