Monday, July 29, 2013






Assalamualaikum...salam 20 ramadhan....



pejam celik pejam celik dah 20 ramadhan kan.....lagi 10 hari kite nak menyambut syawal...in sha Allah, same2 kite kejar 10 mlm terakhir ini sebaiknyer....mood nan ado nak berceloteh n bercerita sbb fenat lik kg....eleeh takde la fenat mane pun sbb keje ko membongkang time en laki drive muwahahaahah...saje nak berdrama swasta jap.....




ekceli ni pic ari sabtu ari tu....mase ni kat R&R Jejantas Ayer Keroh layan budak2 ni lepas bebuka KFC nak mkn BR plak...owh ditekak omak mu eskerim Mac D gak sedap ekekeekekek....setakat ni miamija puase penoh lagi..semakin menjadi kenyataan laa barang idaman yg miamija request ...jeng jeng jeng.....heheheeheh.....selamat hari senin kawan2!!






** menghitung hari tuk cuti raye yg panjang...owh sabar la hati....






50 celoteh sahabat

eh eh sis...
si Sapphire & Aqua pun teragak nak makan ni masa berbuka semalam...
sib baik kat RnR Pagoh tu ada...
berbuka pun kat situ jer :D

hurmmmm apa lah gamaknya dorang wish list kan tu....
kalo i masuk wish list i leh tak...
tapiiiiiiiiiiiiii i posa tak penuh hihihihihi...

July 29, 2013 at 9:13 AM

fifi pun tak sabar nak bercuti.... heheheh

July 29, 2013 at 9:17 AM

Lawanya aiskrim miamija :)
Selamat berpuasa penuh ya sayang.
Nnt boleh share stori kt sini apa miamija rekues kt mamapapa ;)

July 29, 2013 at 9:25 AM

lagi 10 hari kan..aku rasa baju2 raya suri darin tak cukup lagi..mmg kena kuar lunch hour lah..eh suri pun sama..pantang nampak BR ni..kalau akulah..mmg aku lagi suka mcd gak..terbaek kan..

July 29, 2013 at 9:28 AM

wahhh sedapnya miamija mkn askremmmm. Dayyan tak makan skali ke?? hehe

Apalah hadiah yg mama miamija nak kasi tu ye. taksabar auntie nk tau ;P

Sabar yer Lieya, nxt week dah bleh hip hip hoorayyy ;)

July 29, 2013 at 9:41 AM

ngantuknye nokssssss

July 29, 2013 at 9:45 AM

mmg x lama lg dah nak ry kan. rs sedih pulak sbb ramadan akan meninggalkan kita. rsnya x cukup pun amalan yg dilakukan.

anak anak sy pun suka BR ni. maknya pun suka jugak tp sll layan anak anak je.

menarik betul tgk BR tu. Kpg kat mana Liya?

July 29, 2013 at 9:47 AM

Wah..sedapnya mia mija makan ais krim time berbuka

July 29, 2013 at 9:50 AM

menduga betul ler omak korang nie pi taruk pic eskrem BB....

July 29, 2013 at 9:56 AM

Kejap je kan.. tinggal 10 hari je lagi nak raya.. Wahh.. sedapnyaa tgk eskrem tuh.. nyummy

July 29, 2013 at 10:02 AM

Siap ada brg idaman Mia dan Mija yer..InsyaAllah boleh dpat tu...

July 29, 2013 at 10:13 AM

sama la lieya..tak sabar menghitung hari nk balik kampung raya ni hhheeeeee

amboiiii kemain sedapnya pepagi tgk eskrim hhhuuuu

July 29, 2013 at 10:15 AM

aku pulak bukan main suka eskem BR ni nok...kalau mkn tetiap hari pun aku suka...ekekek...

aku pun tak sabar nak balik beraya ni...maklumlah raya kampung aku tahun ni, harus lah aku tak sabar...wakakaka...

July 29, 2013 at 10:27 AM

nyampahnye tepek gmbr eskrem !!!... grrrrrr !!!

July 29, 2013 at 10:41 AM

assalam lieya..acik pun kena cuti panjang..dah nak kena dapur kan..macam2 nak kena masak

July 29, 2013 at 10:44 AM

sedapnya BR..lama tak makan..sbb dee batuk..kong..kong..

July 29, 2013 at 11:04 AM

tu la kan. kejpa sungguh masa berlalu..

sonotnya la anak dara berdua tu kan.. apalah tu kan? barang kemas kah? heheh

July 29, 2013 at 11:16 AM

Diorg nak henpon ke?
Hehe

July 29, 2013 at 11:22 AM

sekarang duk fikir nak raya sesaja lieya...
seronoknya lieya cuti panjang, raya sakan gitu...
teringat anak2 dapat makan ais kerim magnum lieya..
rasa nak beli lagi ni..amboi mia/mija sedapnya BR tuh..

July 29, 2013 at 11:25 AM

Sedap nya ice cream tu waktu cam ni..heee..balik raya berapa hari tu...akak balik awal, balik shah alam lambat.heee...

July 29, 2013 at 11:26 AM

wah tahiniah kat miamija yer...
along dah kantoi sehari sebab demam..huhu
btol la lieya, sundae mc'd gak yang sedap..BR ni zee tak pernah try pon..nengok tang harga dah nak pitam..kehkehkeh

July 29, 2013 at 11:38 AM

nk bt keje pun mcm dh mls kan lieya hheheheh...

July 29, 2013 at 11:43 AM

Kejammmmmmmmmmmmmm!!!!!

Saya terliur tgk eskrem BR tu!!!
Baru pukul 12pm ni..

Bahahahaha

July 29, 2013 at 11:45 AM

actually zaman skarang budak2 nak puasa penuh rasanya lagi mudah dari dulu, skarang banyak distraction budak2 ada, sekolah, main games..

budak2 dulu kul 2 petang dah terbaring kebuluran depan jam tengok jarum tu pusing seminit2.

July 29, 2013 at 12:04 PM

sedapnya eskem BR.. huhu..

wah lieya sonok ek cuti panjang.. daku lum apply lagi.. x tau nk amik cuti brp hari nih.. ermmmm..

July 29, 2013 at 12:12 PM

mlm td nieyl sempat la...sebelum tdo tuh p layan keek akak...
dok tgk aksi2 si dayyan nie...mmg nak tergelak aje tgk gelagat die...
amboi..anak dara nie...sedap nyer mamam aiskrim..hihi~.meh ckit...
wah!semakin bersemangat menghabiskan 10 ari lg nak puasa nie...
Tahniah mia ngan mija... :)

July 29, 2013 at 12:26 PM

Saja ja taw tengahhari terik ni dok tayang2 eskrim pulak.

July 29, 2013 at 12:45 PM

rasa nk pengsan tgk aiskrim tu..terliur thp maksimum...ha3X....

July 29, 2013 at 1:03 PM

sama ngan aku, lalu je situ, sure brenti bantai baskin robbin hahahhahaha

July 29, 2013 at 1:09 PM

kemain sedap aiskem...
bagus mia mija puasa penuh abang uwais dah banyak hari tinggal tak tahan dahaga katernyer...

dapat hadiah aper la tu ek...

July 29, 2013 at 2:52 PM

Miamija nie sangat baguslah. Berpuasa dengan ikhlas. Happy jer diorang. Selalunya budak besar nie, puasa, tapi melepek la sikit. Ishh..kena promot kat Adam nie. Biar tercabar sikit dia...ehehehehehe

July 29, 2013 at 2:54 PM

telan airliur tau aunty..
huhuhu..wajib kena makan gak nie. shedappppnya

July 29, 2013 at 2:57 PM

hebat anak dara ni puasa penuh. sure x sbr tggu idaman hati yg dah di request tu.

July 29, 2013 at 3:24 PM

Tahniah miamija!! doa auntie moga diberi kesihatan terbaik utk mencapai misi dan wawasan berpuasa penuh. Auntie salute ni..

Lieya... syukurlah anak-anak gigih menurut perintah dan kuat semangat. Tunaikan janji itu yg kakak harap. Suka tengok kan bila mereka kuat semangat.

July 29, 2013 at 3:43 PM

tengannga jap mulut intan ni lieya tengok eskrim tuh…x tahan den ni ha tgk picture tu..hehe

July 29, 2013 at 4:04 PM

yelah kan dik .. dah 20 ramadhan kan .. sekejapp je rasa macam baru semalam puasa huhu

aduhh hai panas2 nie sodapp tul tgk ABC tuu huwaaaaaaaaaaaaaaa

July 29, 2013 at 4:12 PM

owhhh.. sedapnye eskrem itu.. dah lama x pekena eskrem.. terliur habes.. bagusnye anak lieya.. puasa masih penuh.. My Anis dah ade yang x puasa.. tak larat katanye.

tak sabar jugak nak rayaaaaaa... malas dah nak keje..:P

Raya nanti dah tau dah untung nasib DA zura.. selalu kalo balik kampung Konfem kelaut dalam DA.. takpe~ lepas raya kita pulun kaw2 k~ hahaha

July 29, 2013 at 5:24 PM

Sedapnya eskem tu..... bagusnya miamija puasa penuh...apalah yg dorang nak tu ye...mesti special n best ni....xsabar untie nk tau ni.....

July 29, 2013 at 9:05 PM

Sama dtn auntie lah peminat br, nk sikit miamija???jeke

July 29, 2013 at 9:50 PM

anak ai pantang jumpe eskrim..
fevereet?
BR dgn tuti fruty..
nak yg mahal..;p
haihh..

July 30, 2013 at 7:29 AM

alahai lama dah xpi pekena ais krim BR ni....mia mija siap pose tayang aiskrim ni....huhu nanti nak gi cari jugak :)

July 30, 2013 at 7:47 AM

oppsss.... ckp dok menghitung hari nk raya huhuuu
harap sempat nk g beli baju melayu utk 2 jejaka hati.. hahhaa
nureen ngan ellesya dh ada baju raya..

sedapnyerrr.... betul la wawa syida..
kami pon sejak puasa ni x mkn lg BR

July 30, 2013 at 9:21 AM

adeh...terliur nengok eskem ni.... hehehehe

July 30, 2013 at 9:51 AM

baguslah kalau dpt puasa penuh anak2 ni yer

July 30, 2013 at 9:53 AM

buat teringin je nengok aiskrim tu... oklahkan. dapat puasa penuh tahun ni. ada hadiah yang menanti tak?

July 30, 2013 at 10:29 AM

salam ramadhan # 21
singgah sini
salam knal dr m3h
done follow

July 30, 2013 at 11:43 AM

aduih sedap nmpk eskrem tu... seronokler dpt cuti lama...

July 30, 2013 at 12:10 PM

aiskrim mcd gak menawan hati js...hihi..

July 30, 2013 at 1:32 PM

BR tentulah sedap... tapi tuler eskrem McD memang akak sukaler... budak2kan pandai nak cari yang sedapnyer...

July 30, 2013 at 4:11 PM

salam lieya.. salam ramadhan..
lamanya x dtg sini.. harap lieya & famili sihat2 je ye.t. apa2 pon slalu tgk update kat IG & FB.. cuma nak bw kekangan masa skit.. ni bru nk start enjin smula..

wiiiiii.. sedapnyer dia mkn aiskrim BR.. bape puloh riyal beso ni??
msti apply cuti raya lama ni kan?

July 30, 2013 at 6:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy