Tuesday, July 23, 2013

iftar wif bff at Buffet Ramadhan Hotel G-Tower

haluww!! salam selasa semua...


ari ni nak citer pasal aku n bff aku (kak mimi, hirda & sham) berbuka puase di buffet ramadhan Hotel G-Tower....kak mimi dah up entry die kat sini....sham pun dah up entry die kat sini .....ekceli kami beli groupon harga tuk dewasa rm48 & kanak2 rm28...ikut harga asal dewasa rm90 & kanak2 rm45...jadi kami tetap boleh berbuffet ramadhan di bawah rm50 sorang..yeay!! ye la rate2 buffet ramadhan kat hotel kan dan naik harga....mane nak dpt bawah rm50 lagi....so jom layan pic yg ado yeak.....


*
*
*
*
*
V


ekceli ni mmg acara tahunan kami dibulan puase....dah bertahun2 kami berpotluck ikut giliran umah masing2....tahun ni rasenye nak rileks sikit so kami pilih berbuffet ramadhan....hope tahun depan pun leh berbuffet ramadhan lagi...syok mkn sambil borak2 nieh sambil ade org angkat pinggan2 kosong kite wakakaakaka



lepas asar kami kuar umah...dlm pukul 5 suku gak le keluar..sampai Hotel G-Tower pukul 6ptg gitu....seb baik aku tak salah hotel sbb mule2 aku ingat Hotel Grand Seasons hahahaahah...awal le pulak kami sampai so lepak dlm kete jap kebetulan kakak2 tgh tdo....si dayyan tak abis2 jadi otomen dok tumbuk papa...papa layankan je laa jadi raksasa hahahaah



pastu kami naik ke lobi...lepak lobi la sbb kat parking takde network...



lepak sat tunggu geng2 lain sampai....



lepas tu sorang2 muncul....muah2 sikit, pastu jom bergambar....kak mimi takde lak time ni sbb still kat ampang park jengjalan....




nak dekat kol 7 kami naik kat Rajang Hall tempat buffet ramadhan tuh....



suasana kat sini okey..cozy jek... pastu tak crowded....ade laa space tuk budak2 main...tu yg penting...ye laa budak2 ni mane laa leh tahan dok diam kat meja lame2kan.....makanan pun boleh laa tahan...nampak mcm sikit tapi sebenarnye mcm2 ade....yg penting sedap....oh yea, Hotel G-Tower ni antara yg diluluskan Jakim kehalalan buffet ramadhan nye tau....




aku main snap aje..nasib2 laa angle lintang pukang hahaahah




bile pi mkn kat hotel aku akan cari 4 benda...iaitu salmon, oyster, dessert ngan kambing....wajib cari okey! heheeheh so far dessert kat sini tak mengecewakan....dari dessert melayu sampai le kek2 semua berase....




antara kuih2 melayu yg ade...



kat sini bagusnye sbb mereka cepat refill mane2 yg abis....



pavlova tu sedap giler...brape ketul aku bedal...



tempat ABC....



ni kambing panggang ngan ikan bakar....kuah kambing tu sedap giler..air asam pun marbeles! yg penting takde laa nak amik kambing pun kene Q panjang2 sbb ade sesetengah hotel mcm tu akibat dari ramai sgt org....so kat sini mkn rileks2 santai2...




satey...



mee bandung...tempat nasi2 ngan lauk2 aku tak snap...nasi arab ade, nasi goreng ade, lauk2 ayam pandan, sotong, udang semua lengkap lah.....pada aku berbaloi la pada nilai duit....



pukul 7 jek masing2 menggelupur amik makanan heheeheh



harus terjah dessert dulu....hahaha



semua aku amik...tapi aku rase ade yg aku tak rase sbb laki aku cilok hahahaahah....takpe2 sharing is caring....percaya laa aku leh abiskan semua ni...napsu semate jek nieh...




masing2 sabar menanti...



yg menanti tu terus lah menanti...yg tak payah menanti dah sendawa due tiga kali wakaakakak bertuah punye dayyan!




tak sangka budak2 ni berkawan dari baby sampai la dah besar panjang gini...hepi le dpt jumpe geng...




family lieyalatif...thanks hirda snap pic nih...



budak ni keje die makan semua strawberry atas dessert aku....aku mkn togel2 jek kek tu semua...




aku ngan kak mimi...geng diet atkins aku nih...aku turun 10kg tapi kak mimi turun 12kg uolss! makin selim melim akak ku sorang nieh...




layan mia buat ABC...




nampak dayyan tu...lepas perut kenyang, keje nye berlari2 ngan kakak2 n abang2 die.....staff hotel pun die sauk buat main...lantak le dik yg penting ko senyap tak mengaruk..senang omak ko nak mkn....



mcm aku ckp le, kat sini tempat die luas sbb aku rase die amik customer pun tak ramai n terkawal so budak2 ni bebas main...tgk le tu, siap bersila kat bawah hah dengar abg hardy bercerita..sampai anak2 org lain yg tak dikenali pun join same hahaahahaha....


lame gak kiteorg lepak kat sini...pukul 10 baru balik...ye laa kami makan 2 round...lepas jek solat magrib sambung kudap2 lagi....so far kire okey le berbuffet ramadhan kat sini....



*keek iftar di Hotel G-Tower*




50 celoteh sahabat

Wah... banyak jugak lauk pauk dia yer. colourfull pon ada.. agak2 kat grooupon ada lagi x ye? hehe.


*jom singgah blog saya
http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

July 23, 2013 at 9:11 AM

tertarik ngan replika cili merah tu noks...

aper???? ko trun 10kg??? caiyok la nokssss.... kerlasss!!!! mmg ko slim nok, mmg aku pasan. ko masih amek sd2 ker?

reply kt n3 aku noks. aku nak tau jwpn ko.. pastu ari tu aku ade tyer ko amek aurawhite ke kan.. ha, ko reply skali tau

July 23, 2013 at 9:21 AM

vahhhh bestnya.eh akk buat atkins eh.sy ni buat asek x menjadi je.haih~

July 23, 2013 at 9:25 AM

Variety jg eh menu buffet kat G tower..
tengok Lieya sauk makanan2 tu kemain meriah hehehe ;)

July 23, 2013 at 9:26 AM

wah best..murah tu..aku non harap lah nak berbufet..takde geng..kalau ma aku ada on lah..hahaha...

July 23, 2013 at 9:31 AM

lieya, mmg best giler buka puasa ramadhan kalini. bak kata ko la, kalini ada orang layan angkat pinggan. kita lak rilek mengotorkan pinggan bebanyak. hahahaha

pastu yg best, kita sikit tak risau pasal budak2 kan. sebab depa main pun kat situ jek. mmg luas kawasan. betul la depa tak terima ramai orang dalam satu2 hari.. tu yg best tak crowded sgt..

July 23, 2013 at 9:34 AM

rasa cm xnak balik pn ada kalu tgk makann tu..
hehe..

July 23, 2013 at 9:44 AM

seronoknya lieya & the geng... rsa mcm hepi sangat tgk korang ni

July 23, 2013 at 9:48 AM

beshnya buffet ramadhan..kty pun kalo g buffet , memula cari harus dessert dulu..

July 23, 2013 at 9:51 AM

Ok la kan..
Nampak cozy n tak crowded
Dorg dh kawan sejak baby ek lieya?
Besa sok jd besfren macam mak mak dorg
Hehe

July 23, 2013 at 9:52 AM

wah semua sedap2.. padan la dgn hargakan.. x rasa la daku nak berbuffet ramadan kali nih.. hari2 berbuka kat bazar.. ekekeke..

kalau x ramai orang cam hotel nih mmg bestkan.. anak2 pun hepi je leh bebas..

bagus dayyan nak je ngan sape2.. klu aqeef jgn harap la nak dekat ngan orang yg dia x kenal.. huhu..

July 23, 2013 at 9:57 AM

banyaknya menu...makan la kan selagi boleh ;) semua nampak sedap...sekali sekala berbuka kat luar best jugak kan :)

July 23, 2013 at 9:58 AM

Salam, Che Mid tak teringin pun nak berbufet ramadhan ni, tapi bila tengok sini.. teringin la pulak, pandai liya promote tau!

July 23, 2013 at 9:58 AM

Bila pegi buffet ramadhan yang penting food sedap,tempat selesa kan..

July 23, 2013 at 9:59 AM

Lieya.. kurusnyer nkooooooooooooooooooooooo!! jeless makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!
K.Mimi pun nampak dah kurussss.. bagus aaa korang ni.. mmg BFF terbaekkk!

waaa bestnya dapat berbuka dengan tenang dan damai sambil gosip2 sebab tempat pun tak crowded sangatt. makan tak hingatt wehhhhh

aku askar dah berderet ni mmg hari2 buka kat umahh... lum nak menganggkut lagi hihihihi

July 23, 2013 at 10:00 AM

bestnyerrrrr mcm2 makanan ada, kalu jenis yg mkn banyak msti puas hati...

July 23, 2013 at 10:02 AM

aktiviti wajib dgn geng sangat best...
nak nak bila berbuffet...
dah mcm mem jadiknya kan...
pinggan org lain settlekan....
anak-anak pun pandai bawa diri...
and tempat sangat2 sesuai lah sis kalo cenggini...
space utk anak2 main lari-lari ada...
next year leh repeat ni....
food dia pun banyak choices...

hehehehhee dayyan makan kalah org posa ok hehehehehehe...

July 23, 2013 at 10:06 AM

auwwww byknyer pic ko... cntik2 lak tu. Aku ni hrp jer bwk camera tp giler pemalas nk snap. Nak snap guna phone pon malas.

Puas hati kan buka kat sini... food sedap... tempat selesa, nx year leh repeat lg ni. Betul kata ko... tenang jer nk mkn... ada org kutip pinggan. Kita bangun nak amik makanan jer. Anak2 pon buat hal memasing..pndai bwk diri... senang makpak nk bersembang.

July 23, 2013 at 10:07 AM

meriahnya makanan kat situ..okey la, kira berbaloi bayar mahal2 kan..dapat makan sumer..tak tahan nengok pavlova ngan rv..

zee pernah gak gi dinner buffet kat mana ntah..lupa daa..haha..tapi sayang banyak food yang tak sempat jamah..dah abis pastu ramai plak orang..asal topup jer lesap..huhu

wahhh dayyan kemain lagik yer rasmikan makanan..

July 23, 2013 at 10:13 AM

fuhhyooo...mmg meriah makanan klu kat hotel kan (sambil ngences ni nengok gmbo hukhukhukkkk) larat x larat je nak makan... :)

July 23, 2013 at 10:19 AM

wah..bestnya lieya..buffet spread dia leh tahankan..menarik..tempat pun luas..ada tuh byr mahal..nak jalan pun berlaga2 vontotskan..

July 23, 2013 at 10:22 AM

lieya, sekali sekala buka posa kat luar syok juga..
bila tengok menunya semua nak makan..sabar aja

July 23, 2013 at 10:51 AM

wahh best la.. byk giler mknnnya.. terliur sudah dahku...huhuhu.. ehh smpt lg eh snap dlm lift ...haha.. sweet je family awk. =)

July 23, 2013 at 10:52 AM

Dayyan suka mamam strawberry yer..hihi

July 23, 2013 at 10:58 AM

sekali sekala lyn bufett mmg syok kan cuma
x sanggup nak tgk anak lari sana sini.. takut menganggu privasi org lain ajo..heee

July 23, 2013 at 11:10 AM

wah..ok la tuh..nieyl pun tiap2 tahun akan buka puasa ngan kawan2 sekolah rendah..huhu~tahun lepas kiteorg wat ramai2 kat bagan lalang..so,tahun nie dgr nyer nak wat kat putrajaya je kot...tempat masih xde lg... wah!sedap2 makanan nyer tu...

July 23, 2013 at 11:15 AM

okeyler harga buffet tu dgn mknnye. mcm2 ada.. puas hati.

July 23, 2013 at 11:22 AM

aku dah tgk entry kak mimi..

kemain meriah dan sedap smua makanan wehhhhhh

aku belum penah merasa bukak pose kt hotel2 lagi lieya..mmg seronok dan meriah aku tengok..syoknyaaaaaaaaaaaaaa

sambil makan sambil berborak kan :)

July 23, 2013 at 11:24 AM

Bila Jakim dah sahkan kehalalannya nak makan pun dah tak was-was Lieya. Itu pemilihan yg tepat.

Dayyan kira apa org nak kata janji sedap dia makan dulu hihi...

July 23, 2013 at 11:36 AM

Terbaik ler lieya...
yang penting mmg nampak korang makan dgn rileks nyerr...selalu tu hotel sure penuh ngan orang...nak ambil makanan pun beratur..kena rebut2..nie tengok korang rileks and cool jer..mcm korang2 jer kat situ....

makin slim melim korang.....kak mimi dah lebih kurang ko jer keciknya.......

July 23, 2013 at 12:34 PM

tengok lieya dah kurus...lawo...
wah bestnyer bukat kat otel kemain meriah makanannyer warna warni...tu yang raser nak makan semua hehe...
amboi dayyan encem sungguh...geram nengok dayyan ni tau...

July 23, 2013 at 12:41 PM

waaaaa klu aku pon pueh ati mkn camgini...dh la tmpt die luas tuk bdk2 main2 ek..siap ade mi bndung lg
slrupppppp

July 23, 2013 at 1:12 PM

alahai sedapnya tgk kuih2 melayu tu..yesss! kambing bakar paling kita sukaaa! sedapnyaaaa

July 23, 2013 at 2:04 PM

best2.. berbuka ramai2 mcm tu..
kami pon plan gak nk berbuka kat luar, myb next wekend kot :)
klau nureen pon, semua nak ambik, mkn x tara mana pon haha

July 23, 2013 at 2:25 PM

seronoknya..dia susun desert2 tu pun nampak cantik kemas je kan..

July 23, 2013 at 2:29 PM

Best la suasana dia sis..tak crowded...nak makan pun tak der gopoh...rilekss jer....si comel dayyan siap sendawa dulu..heheheh...

July 23, 2013 at 2:58 PM

aduhai terliur sudah tgk menu2 yng meriah ni !

July 23, 2013 at 3:00 PM

Akak pun sama kalau gi hotel carik desert dulu! Kambing tu wajiblah.

July 23, 2013 at 3:02 PM

aku setuju ngan rate bawah 50 tu berbaloi utk pi
aku pi yang 108 tu sebab boss bayar wkakakakkakakakakkakaka aku pi ukm puri pujangga 50 hengget gak, berbaloi2 wei, lagi satu kalau ko nak bawah 50 ko pi maeps upm

July 23, 2013 at 3:59 PM

mmg murah tu nok...aku tak kuasa bayar mahal2 utk buffet ramadhan...aku carik bwh rm50 je...aku ada plan nak mkn ngan geng pelangi aku, nasib baik dpt harga staff nok...rm38 je...tp jumaat ni la...huhu...

yg penting tmpt ko mkn tu selesa, tak kuasa nak berlaga bontot bagai kan nok...

July 23, 2013 at 4:58 PM

wahhh meriahh nyeee
best2 dikk
banyak pilihan haaa ;)

July 23, 2013 at 5:25 PM

bestnya xramai camtu..anak2 pn selesa..masa brbuka kt JB thn lepas punyalh ramai..nk ambil mknan pn xselesa....

July 23, 2013 at 6:25 PM

sgt kita feeling mem2 mlm tu kan?
makan, tinggal, org kemas.. ai loikeeee...

dayyan sgt baik & cute. rajinlah pulak staff situ melayan.
bila aku nk buat entry iftar ni?? pix semua dlm camera, tu yg lemahhh tu.

next yr, kita try cari groupon sini lagi k?
paling penting ada udang!! love love loveeeee

July 24, 2013 at 8:06 AM

salam lia...eee jumpa mimi lagi...ari tu jumaat jumpa dia kat kl jln tar cuma lia jerk x jumpa lagi hi2

July 24, 2013 at 8:26 AM

meriah ngan mknan cedap2... hehe... klu akak pun semua nak mkn...:)

July 24, 2013 at 9:20 AM

kambing bakar yg paling mabeles tuh !!

July 24, 2013 at 10:03 AM

meriahnya makanan.. menjamu mata aje lah nisah kat sini hehhee

July 24, 2013 at 2:53 PM

ehm bestnyer.. memang kategori murahler ... sekarangni buffet Ramadan semuanya atas seratusjer akak tengok.. alahai.. akakni memang tak merasaler makan kat luar masa ramadanni... suami akak memang tak nak.. orang nak belanjapun dia tak nak.. so redhajerler makan kat rumah....

July 24, 2013 at 2:58 PM

kelihatannya seperti sangat seronok..
:)
tp saya rasa kamoo masak lagi nampak best kot..
seriusss ;p

July 25, 2013 at 7:31 AM

Bestnyer... macam2 ada :D

July 25, 2013 at 10:00 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy