Tuesday, June 4, 2013

main air kat Gold Coast Morib


Assalamualaikum...salam selasa utk semuaaaa hehehe....hadoiii jeles dgn miamija nieh!! selalu bangun pagi dengan anak2 sekali...tapi cuti2 sekolah ni..bengkeeekk jek hati tgk budak2 ni melengkor bangun lambat hahaha...dgn anak pun nak jeles kan....


*
*
*
*
*
*
V

arini jom le layan entry kami pi main air kat gold coast morib ari ahad ari tu ...kami tak stay pun kat sane...just pegi main air jek..sebab bilik semua full..takpe laa banting putrajaya tak jauh mane pun...next time laa stay sana...ni pun ekceli dah janji ngan budak2 ni nak bawak pi main air sbb cuti2 sekolah ni kami tak kemane2 pun...en papa sibuk nak exam ngan assignment...aku lak kene pi kursus 3 hari....alah budak2 ni senang jek nak rasuah..bawak pi main air terus okey heheheeh


bergambo dgn pakcik merah berkilat ni ...dayyan tak mo sebab takut wakakakaak..apadaaa otomen penakut!



ingatkan weekend pegi ramai, seb baik la ok...ramai yg tak menyesakkan...takde laa kene Q panjang kat toilet, takde la main air sampai belaga bontot ngan org lain heheheeheh



semua slides kat sini mia naik siap ulang2 5-6 kali tanpa jemu....gile berani budak nie....aku? satu slides pun tak naik...hahahaah sebab aku penggayat....tugas aku hanyalaa menunggu mia meluncur keluar dari slides tu sambil sorak gumbira wakaakakakakak



otomen kenit ngan papa otomen heheheeh


sebelum aku gedebush basah same, moh snap gambo dulu...pastu semua barang simpan dalam locker....takde dah nak amik2 gambar ....layan air lagi syokkkk.... so dengan itu percaya laaa, ini aje laa gambo yg ado hahaahahah...cam pelik kan lieyalatif amik gambar sikit..selalu akulaaa ratu boh gambar banyak2 dlm blog wakakakaakakak...


sape2 yg dok area2 sini nak pi main air jek tak mo stay kat sini boleh le datang...dewasa rm35 kanak-kanak rm20....tapi kami kene rm60 jek tuk 2 org dewasa 2 org kanak-kanak sebab ade kad special tuk tuntut diskaun hehehe...pukul 10pg start gedebush, pukul 3ptg baru naik darat..kecut mecutttttt semuanye taww!!... sewa locker rm5... deposit sewa tube (pelampung) rm20 ...kedai dlm tu pun tak le mahal sgt ...aku beli pelampung tangan tuk dayyan baru rm5...pelampung yg duduk plak baru rm30...kire okey leee x syekik darah...aku bawak bekal nasi lemak bungkus ngan biskut2 n air kotak jek......en papa plak cuti sems nanti dah janji nak stay sane lagi...yeay!!




*beberapa video keek yg ado..lepas campak henset dlm locker, takde dah rakam aksi2 terjun tiruk yg maha extrem, layan gedebush2 splasshh2 lagi best hahaahah*








41 celoteh sahabat

Ingatka waterpark tu untuk siapa yang duduk situ je. Nampak best je kan...

June 4, 2013 at 9:15 AM

Akak pegi hari tu pun orang tak berapa ramai Lieya..selesa la anak-anak nak mandi manda.Sama la budak-budak ni tak menakut naik slide tu berulang-ulang kali mak dia jerk yang penakut hahahah

June 4, 2013 at 9:19 AM

kak murahnya tiket kaka masuk...kad ape yg leh diskaun tu...syerlah kak...ieyda pun tingin nak bawak ank2 ke sane...

June 4, 2013 at 9:19 AM

Salam lieya..sorry lama intan x singgah sini.lieya sihat? hope sihat dan comel selalu..huhu..wah bestnya cuti2…mula2 intan tgk tajuk baca sampai gold coast tu ja ingat lieya dgn family ke Australia..hehe…

June 4, 2013 at 9:27 AM

1. Gelihati kakak tengok Dayyan nak pakai bajumandi malam-malam tu. Kalau kata dia nak dah tak boleh ye Lieya:)

2. Kakak dah tidur dia boleh bulat lagi mata tak penat agaknya dia ni kan:)

June 4, 2013 at 9:31 AM

Waah...besh nye..aiza awl bln 9 gi sana..stay semalam..beli voucher kat Groupon..teruja beli tiket tuh masa tgk Setia Hujung Nyawa tuh..hehehehe..tgk plak ade tempat mandi..so sakan lah bebudak tuh nanti..sesilap mak apak nye yang lebih..kekeke..

June 4, 2013 at 9:35 AM

mmg pun lieya..budak2 ni senang je nak pujuk..kasi main air diamlah..syok kan main air panas2 berdenting ni..mandi smpi kecut..aku main semua slide aritu..aku biasalah..kalah budak2..hahaha..

June 4, 2013 at 9:35 AM

wah~bestnyer..cuti g jenjalan....wlaupun dekat aje...tapi x penah lg nak smpai..haha~

June 4, 2013 at 9:40 AM

baruku tahu yang open untuk public jugak..ingatkan untuk yang stay aje..huhu

nak gi terjah jugak la tapi kalo stay lagi best kot..

June 4, 2013 at 9:53 AM

aah lah ok jgk bwk p mandi je tnpa mnginap kn.. haitu pon msa check in sni tgk ramai india2 dtg mandi..hehe

June 4, 2013 at 9:57 AM

selalu ader offer kat grouponkan.. murah lak tuh.. tingin gak daku nak sambar satu nih.. hehe..

anak2 klu dpt masuk air x ingat nak naik la jawabnya kan.. :)

June 4, 2013 at 10:07 AM

seronokkan lieya layan air dengan bebudak ni... akak pergi hari tu baru beberapa hari lepas pantang... tak berani.. jadinya tgk jelah dari atas dengan baby kecik... telan air liur jelah..

June 4, 2013 at 10:24 AM

seronok juga datang sini...selalu pergi desa waterpark saja...sebab dah boring tuh yang kami berpiknik selalu lieya...

June 4, 2013 at 10:28 AM

X terpikir plak nak p mandi situ tanpa nginap ek..
Tp masing2 pun x sehat ni huhu
Ksian kat zakwan jek
Takpela ganti ngan tmpt lain bila sume dah sehat huhu

June 4, 2013 at 10:38 AM

seronok x hinggat lah kannn

ahahha lucu tgk mia mija buat ruper patung tuu ;)

June 4, 2013 at 10:52 AM

salam lia waaa bestnya dah dekat sangat deng mertua ku ni kalu x leh kita jumpa kan....

June 4, 2013 at 10:54 AM

Hahahaah...!! memang betull.. budak2 senang je kena rasuah ngan air bleh gedebushh ekk hihihi

Tu la.. kitaorang pun berangan nak gi lagi. Masa stay sana gelang tangan tu 1st day& 2nd day tak bukak2 sebab nak masuk lagi esoknya. agak2 kalo beli entry band ala carte pun leh masuk 2 hari tak? tettt!!!!!!!!!!!!!!

June 4, 2013 at 12:06 PM

oooo boleh ek sis gi main air tak tido situ...
alaaaa last wiken ingat gak nak ke sana tapi bilik semua full...
cancel plan sbb ingat kena stay situ...
rugiiiii kalo dak kita leh laga2 montots hehehehe...

ok gak rates dia dalam tu...
tak leh mahei bebenor ek....
syioknya tgk air tu...
nak nak skarang cocer panas ni kan...
memang best berendam ler....

hahahahahahaha lawak lah dayyan nie...
tak tak nyabor nyabor nak pakai swimsuit gi swim ek...
dia nak mimpi swimming kot tu hahahahahaha...

June 4, 2013 at 12:14 PM

Wahh menarik.. kira boleh laa yer.. masuk tanpa tido kat situ.. one day boleh laa terjah.. Best mandi manda yer.. Budak2 laa happy giler kalau dpt main air kan..

Boleh bawa masuk makanan ke kat dlam tuh.. dia org tak cek bag ker.. ?

June 4, 2013 at 12:23 PM

cantik baju renang dua beradik tu lieya :)
bestnya gold coast haitu akk pegi mcm tak puas
akk suka room kt situ hehe
rasa mcm nak ulang je p lagi

June 4, 2013 at 12:27 PM

waaah, best wooo..
pi tujuan berendam aje ke..?

yg aku ni ntah dh expired ke blom tiket ke sana,
kwn asben bli bajet mau pi ramai2
tp pah ke sudah tak pegi lagi nih..
hadoooiii

June 4, 2013 at 1:00 PM

hhheee..budak2 dgn air mmg tak bole berpisah kan..

dpt main air pun dah cukup heaven tu hhhaaa

comel arrr baju mandi miamija

June 4, 2013 at 1:30 PM

waa seronot ehh...kak azue ader beli voucher gold coast nie 2 bilik lagi...tp xder masa plak nak pegi...valid sampai dec nie....igt nak let go ler kat sapa2 nak...

June 4, 2013 at 1:41 PM

wahhhhh tak ramai org ek...bestnya....aku khamis ni gi gambang beb, tapi tgk pic punyalah ramai umat wakakakakakkakak stressssssssssssssssssss

June 4, 2013 at 1:50 PM

memang seronok mandi manda kat glodcoast nie.
ingat nanti nak bawak fir mandi sini lagi..

baju mandi mia ngn mija cantik ar.

June 4, 2013 at 2:21 PM

yerlahhhh... sgt bukan lieya latif. sekali entry pix tak banyak!
oklah tu ko.. weekend org tak ramai.
janji the kids enjoy.

hardy tanya aku.. cuti sekolah kita tak pi mana ke?
aku balas.. hari tu balik kg dah bercutilah tu.
muhahahah...

June 4, 2013 at 2:23 PM

Oooooo..baru saya tau, boleh masuk main kat situ even kita tak menginap kat situ.....Better ke situ la kot, harga pun tak mahal macam Sunway Lagoon...:)

June 4, 2013 at 2:54 PM

WEEE... seronoknyer...
hehe.. kelakar lak tgk patung kaler merah tu..takoot pon ade..

June 4, 2013 at 3:05 PM

waa bestnyer..nengok dierang berseronok mandi manda ..
mieja tu kemain comel buat gaya pakcik patung..

dayyan tu comel sungguh geram...siap ngan pistol air tu...

June 4, 2013 at 3:08 PM

kedebussshshhhhhh
syoookkk oo main airrrrr

tu arr... pelik
selalu meriah blog ko ngan pic2 gojes gitewww
hik hik hik hik

kemain jaja dok tiru org merah tu posing...
mia leh join ngan batrice nie bab main slide..
x takut punya...

June 4, 2013 at 3:39 PM

Kot masa depan mia jadi komander kapal selam ke, kapten tentera lautke, tak pun komando. Respect.

June 4, 2013 at 6:11 PM

Splash time..bestnya. One day nk bawa kids p sini, tunggu firaas besar skit,p

June 4, 2013 at 9:16 PM

gumbiranya miamijadayyan dpt terjun mandi... hehe... syok jugak kan dpt berendam beramai-ramai gini...:)

June 5, 2013 at 9:28 AM

Assalamualaikum, saya follow sini :) best jgak tempat ni ye :D

June 5, 2013 at 10:51 AM

splash splush splosh..bestnya!!!
dah lama x mandi manda kt waterpark camni

June 5, 2013 at 12:42 PM

windu nyer nak main air... ujung minggu asik penuh jerk ngan aktiviti lain.. bila la bleh main air lagik nieh..

June 5, 2013 at 1:43 PM

jelesnya main air...

ku tk pernah smpi sini lg...bila nk smpi ha..hehe..

ko tk rendam sekali ka..mn pic? hehe

June 5, 2013 at 1:47 PM

bestnyer mandi manda, geram aku nengok rambut dayyan tu tau, ni kire upah mama tinggalkan anak2 pg kursus ek

June 5, 2013 at 4:15 PM

aku igt ko g ni guna voucher groupon stay sana semalam. rulanya g waterpark je. if ko dkt ok la kot... cam aku x baloi nk g sana utk waterpark saja... leh thn jauh gak nk pi.

best kan waterpark dia? aku suka sbb dia mcm terlindung sket so ada tmpat yg redup leh nyorok2... xde la hitam kulit ai

June 5, 2013 at 6:45 PM

sonot la ekk..

suka tgk mia.. makin berisi makin berseri2.. comel je.. dak adni jugak makin kering.. huhu

June 6, 2013 at 8:50 AM

ko tak singgah umh mak mertua aku noks? hehehe

June 6, 2013 at 2:29 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy