Friday, May 31, 2013

projek Laksa Sarawak di opis....

Assalamualaikum...hepi friday peeps!!


kat opis aku ni tiap2 bulan kiteorg buat potluck...penah buat nasi lemak, nasi campur, nasi kerabu....so bulan ni kiteorg buat laksa sarawak plak....bende2 rencah tu sorang bawak sorang sikit laa...sampai opis lebur buat kuah....pes laksa pulak kebetulan ade sorang staff kat sini org sarawak so dpt le die bekalkan kami pes laksa sarawak yg bermutu tinggi hahaahahaha....cerita banyak takda guna...mari tgk pic yg adooo...


*
*
*
*
*
*
*
*
V


bihun kiteorg celur 5 bungkus...tapi celur siap2 kat rumah lah....kat opis tinggal renehkan kuah jek....kejap jek renehkan kuah ni, tak mengganggu waktu kerja pun sebab semua bahan dah siap2 dari rumah...so semua campak dlm rice cooker n tgu masak....siap!



ni AJK tertinggi, terajin dan tercemerlang yg kami ade hehehe....kalo takde dieorg ni tak jalan aktiviti masak2....masing2 tau part masing2, tak yah suruh2 pun.....takde laa datang makan jek kan, time prepare ngan time kemas buat bodo jek....



ade due jenis pes member aku beli...tapi sempat snap yg ni jek....aku sebenarnye tak reti makan sangat sebab bau die tu mcm org dlm pantang...bau herba2 kan....tapi aku jamah jugak ler....



dah siap....kali ni aku bawak bihun 2 bungkus siap celur ngan agar2 neslo.... budak2 ni bahan aku sebab agar2 aku kaler hijau...kebetulan plak esok lusa nak mengundi hahahaha...




kuah buat due periuk...cukup2 gitu....



dah siap ape lagi..serbulaaa....ramai sebenarnye officer kat tingkat 7 nie...tak dpt le den nak snap semua kan...baik den snap muke den sendiri ekekeekekek



salah sorang  ahli makan2 yg gumbira dan excited dpt makan laksa sarawak....





alhamdulillah pukul 3 jek semua licin...dah leh kemas2...tu pasal kiteorg suke buat potluck ari jumaat...mase rehat tu panjang leh makan sambil borak2...




akhir sekali terima laa pic tuan tanah yg sedang enak menikmati laksa sarawak....auuww nampak flawless tak i?.... yg benornye edit tak hengat punyee wakaakakakak


bulan depan tema potluck meriah gituu ..alang2 nak sambut ramadhan kan....nanti kite kabar2 kan yeak ape projek kiteorg  heheehehe..



*layan keek yg sempat aku rakam mase potluck*



33 celoteh sahabat

Bukan main meriah lagi wat pot luck kat ofis akak nie...nak join gaklah....(muka xmalu)hihiiiiii

May 31, 2013 at 9:08 AM

terliur aku nengok kuah yang penuh peyok tu weh.. kami dah lama tak wat potluck. lagi2 nak puasa ni, asal jumaat je pakat keluar semua carik kain raya la.. shopping mcm2 perkara...

May 31, 2013 at 9:19 AM

hamboi2..meriah nyer la nyer....seronok nyer...

May 31, 2013 at 9:29 AM

Meriah + seronoknye..kita org dh lama x wat potluck..kna jln kan semula nih..

May 31, 2013 at 9:34 AM

bestnyer... bt aku terliur n geram lak menengoknyer, rajin tul korang bt potluck kan, kalu cam opis aku nih... yg keje keras berapa kerat je, yg tukang mkn ramai hehehe.. maklum ada 35+org...

meriah betul lah isi2 laksa tuh, aku suke tul nengok ko bershawl skrg nih lieya, kene je gaya ko, cube kalu aku yg pakai shawl gitu, mau terbelit tercekik leher sndiri ehhehe

May 31, 2013 at 9:34 AM

nyum..nyum..nyum...sedapnya..meriah sungguh opis lieya..kalau mcm ni la kt sk akak confirm akak kembang brmangkuk2.....huhuhu....

May 31, 2013 at 9:44 AM

pagi ni kty dh sarapan..
tgk laksa sarawak..tgk agar2 yg lieya buat..
kecur liur hah..huhuhuhu..lapaq balik tau.

May 31, 2013 at 9:52 AM

Seronoknya tgk uols pakat wat potluck gini.. siap masak2 lagik.. Sedap plak nengok kuah laksa sarawak tuh..

May 31, 2013 at 9:59 AM

Amboi sedap dan meriahnyaaa...kita pun tak pernah makan laksa sarawak la

May 31, 2013 at 10:05 AM

sedap aku tgk laksa sarawak tu..dah lama tak mkn...meriah kan buat hari jumaat..kotrang kt sini bt kdg2 jugak potluck..lebih2 hari jumaat..mmg syok abis..

May 31, 2013 at 10:09 AM

x reti sungguh nk makan laksa sarawak or laksa johor. hehehe. kemain lagi korang ye berpotluck bagai. kitorg ni order saje sbb kakitgn kt seksyen ni ade 2 org ladies shj. hehehe

May 31, 2013 at 11:25 AM

Seronok kakak tengok sebab ramai staff Melayu/Islam. Kalau macam kakak ni sorang je Islam memang tak adalah. Kalau dapat macam office Lieya ni syoklah selalu dapat makan sedap:)

May 31, 2013 at 11:40 AM

syioknya main masak2 kat opis hehehehe....
bila geng sepakat tu yg best tu....
gorjez nye u sis.....
dah tak nampak laksa tu sbb terpegun tgk u...
ikhlas ni ikhlas....

May 31, 2013 at 11:43 AM

waa best acara makan-makan gini...
lieya memang jelita putih gebu....apa rahsianyer hehe...

May 31, 2013 at 12:06 PM

lieya, sedapnya laksa sarawak tuh...
memang seronok setiap bulan buat potluck...
semua berganding bahu, best...memang best..

May 31, 2013 at 12:26 PM

cantiknye akak.. :)

May 31, 2013 at 12:37 PM

bestnye dpt geng sporting @ office..
blhlah buat selalu...hihi

May 31, 2013 at 12:52 PM

x pernah merasa laksa sarawak nie...sedap ker lieya?

May 31, 2013 at 1:38 PM

aduhaiiiiiiiiiii

dikk aku x nampak dahhh laksa sarawak ko tuu ..

yg aku nampak dan menarik perhatian aku ... muke flawless ko tuu ! muahahhaha

seyesss ko pakai editing mana dik ( pelacan lahh tuu nak wat gak ! ... muahaha )

May 31, 2013 at 2:38 PM

salam bestnya apa yang penting kita kerja sama kan....tp seronok org tu bawa ni...

May 31, 2013 at 2:59 PM

Tak pernah dengar pasal laksa sarawak sebelum ini

May 31, 2013 at 3:29 PM

sambal belacan takde.kalau ada mesti lagi ummmppp...

May 31, 2013 at 4:08 PM

Weh cantekkk shawl nko tuu.. berkenann aku tengok wehh. di tambah plak dgn ke 'flawless' an si pemakaiii.. perrghh mmg tampak anggun lagi gojesss!!!

kellas betul office mate nko ni... laksa sarawak pun jadikk!! aku dah lama tak makannn laksa sarawakkk ni. palign sedap makan masa gi kuching lee.. mmg dasat la kalo ada yg reti masak kat sini wehhh

May 31, 2013 at 5:46 PM

ooo baru tahu yang laksa sarawak tu bihun sebenarnya bukan laksa btoi...

tak pernah makan ler selain dari laksa kelate ngan penang..cam tak leh layan je makan nya..
laksa johor pon tak pandai makan..

June 1, 2013 at 5:37 AM

OH..MCM TU RUPA LAKSA SARAWAK,NAK SUH MY SIS BELI PASTE DIA LA..

June 1, 2013 at 12:50 PM

nampak sedap je ! hehehe

June 1, 2013 at 3:36 PM

suka makan tapi malas nak buat

June 3, 2013 at 12:23 PM

laksa Sarawak sedap tapi nak buat camner idak ler tahu... syioknyer semuapun ringan tulangkan lieya...

June 3, 2013 at 3:05 PM

wah bgusnya siap bekrjsama..serius tk pnh pon tgk laksa sarawak ka wehh..mcm sedap je! terliur sudah ptg2 ni lapar,.haihhh

June 3, 2013 at 3:54 PM

sedapnya laksa srwk.. last makan masa gi srwk last year.. huhu..

meriah jer kt opis lieya.. suker tgk.. :)

June 3, 2013 at 4:55 PM

terbaekkk beb...gila bagus commitment semua, sure seronok kan! aku opis tak ramai staff, tak best la nak wat cam ni! aku join opis ko leh tak wkakakakakaa

June 3, 2013 at 5:17 PM

waaa..meriah sunggoh...
mcm jamuan raya dah..

June 3, 2013 at 11:26 PM

sedapnya ..bestnya ofis lieya buat potluck…staff ramai malay senang..kat sini majority chinese..susah sikit nak buat..tapi penah buat sekali ja dgn beberapa kerat staff melayu dulu..best juga la walaupun wat kat bilik kecik benau…hehe
cantiknya lieya..

June 4, 2013 at 9:41 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy