Friday, May 17, 2013

gather2, makan2, potong2 kek wif my bff....


kejadian berlaku pada mothers day ari tu...12 mei 2013....hehehe.... kami2 telah dpt jemputan makan2 kat umah sham....member baru pindah umah ....alhamdulillah...moga bertambah murah rezeki ko sham....sonok kan dah dok umah sendiri....btw cantik n kemas umah ko....pandai ko susun atur setiap ruang....wahh mcm eric leong plak aku mengomen hehehe....mc biase laa kalo aku kate bff aku sah2 le kak mimi ngan hirda ade sekali.....hokey2 laaa..jom layan pic yg ado...lieyalatif kan gile bergambo...harus le gambo banyak hahahaahah


*
*
*
*
*
*
*
*
V


3 dara pingitan hahaha...yg due tu sah2 dare...yg lagi sorang tu dah ala2 ayam pencen dah...tang mane laa dara pingitannye hahahaha



sesampai jek kami susun atur lauk2..tuan umah masak byk gile hokey!! gile tabah n rajin ko sham oii masak byk2 gitu....



budak2 ni ape lagi...dah jumpe geng mule laa naik tocang...main jek laa keje nyeee....tak sangke jek, dieorg ni dari baby tau sampai laa masing2 dah masuk sekolah rendah....ingat lagi first time aku kenal kawan2 baik aku ni mase zaman fotopages dulu...




meh tinjau lauk ape yg sham masak...ade gulai ayam, siakap 3 rase, ayam goreng kunyit, telor dadar, sambal udang, ikan kering sambal, sup sayur, nasi ngan air oren....tapi kami tak kejam kooo, kami pun bawak sorang sikit....aku bawak ayam panggang, hirda bawak kek SR n kak mimi buat puding triffle ngan ikan pari asam pedas...hah amik...betape meriahnye laukkkkk...



air tangan tuan umah mmg superb sedap!




kaum bapaks2 dok atas, kami dok bersila...baru heaven nak makan kan....sambil borak2 ...




budak2 ni kat umah bekpes nasi dagang ... kat umah aunty sham makan nasi ngan ayam panggang n telor...syarat sebelum main makan dulu noooo hehehehe



kaum bapaks...tgk dayyan nak kepit ngan apaknye...bagus2 leh mak ko bersila makan dgn amannye hahahaha



khusyuk bersantap sambil tgk katun...




pas kenyang makan ...cuci mulut dgn puding triffle kak mimi yg sedap..




dak dobot diva kemain posing lentok2 pale hah....



dayyan n hazry...dieorg ni sebaye...tgk ar tu dayyan malu2...hazry gak sporting...




yes!! ni lah yg ditunggu2...dah alang2 ari tu kebetulan mothers day so kiteorg pun potong2 la kek sikit....kek SR ni di sponsor khas oleh hirda ....sungguh comel tgk name2 di atas kek ituw...auwwww!!





sempat terjadi adengan lawak...bile si hazry jalan sambil mentiti kan kaki mia haahahaha...menjerit2 mia tahan berat si hazry wakakaakakak




yeay! jom potong kek....suruh budak2 ni nyanyi lagu hepi besdey jek hahaahaahh....




masing2 dah ready memuncungkan mulut nak tiup lilin....


biase la kiteorg, bile dah gather2 gini mmg op kos terjadinye adengan tukar2 adiah besdey...aku dpt dari sham....walaupun besdei aku kemainnnn lambat lagi hah heheheeh...turn aku bagi biase ujung tahun kang...kumpul semua terus langsam bagi ....



terima kasih laa tuan rumah n kawan2ku semua....maaf ye sham kalo anak aku ade buat sepah ke ape....lepas ni kite jumpe lagi ye kawan2....plan kite lepas ni harus jadi tauuu...auwww tak sabar you!




*moh layan keek yg ado mase gather2 nie*






May 12, 2013 | Nyanyi lagu besdey tuk mother's day hahahahah...boleh laaaa 🎂 by lieya_latif on Keek.com





*nampak tak iklan nuffnang kat bawah ni...i belakon tauuu ekekekeek....yok klik2...

33 celoteh sahabat

meriah betul..mcm2 makanan lak ada tu..lapau peyut.

May 17, 2013 at 9:17 AM

bestnyer... lama tak bt mkn2 n kumpul2 kt umah aku ngn geng2 bff aku... masing2 selalu jumpa tp aku je yg jarang dpt join, seronok kan borak2, gosip2 bile dpt kumpul gini... bapak2 borak ngn geng bapak2, mak2 geng mak2, anak2 lyn main ngn kwn2

May 17, 2013 at 9:18 AM

Lagu sebeday utk mothers day.. Boleh laaa layankan aje budak2 ni haha!
Suke la tgk ruang tamu tema ijo
Jarang jmpe
Sbb skrg kn org suka kaler itam, merah, beige...
Tenang jek tgk kaler ijo tu ;)

May 17, 2013 at 9:31 AM

cantik deko2 rumah tu..wp simple tp kemas..

May 17, 2013 at 9:41 AM

bestnya dapat jumpa sesekali cam ni..meriah...
tengok makanan pon dah kecur liur ni..

May 17, 2013 at 9:47 AM

conok dpt lepak2 mkn2 gebang2 gosip2 ngan kawan2 baik kita kan...

May 17, 2013 at 9:49 AM

memang meriah jamuan nie....ngan makanan yg banyak, pastu dpt hadiah....hihiii

May 17, 2013 at 10:03 AM

gigih x gigih la aku bgun kul 6.30am la nk prepare sumer tu. risau x sempat siap jer. hirda smpai aku lom mndi lg... pompuan tu kan suka dtg awal.... hahaha kena la dia tolong msk sup sayur smntara aku g mandi..

next plan kena make sure jadi jgk yer... aku pon x sbrrr

May 17, 2013 at 10:08 AM

seronoknya lieya dapat kumpul ramai-ramai...
macam-macam citer ada, anak-anak pula dapat geng...
moga silaturrahim berpanjangan...

May 17, 2013 at 10:27 AM

lieya sgt gorgeous! mcm anak dara gitu :D

May 17, 2013 at 10:28 AM

meriahnya lieya.. sonok gather2 camnih.. yg paling penting makanannya sumer nampak sedap.. nyumm.. nyumm.. :)

May 17, 2013 at 10:33 AM

bestnya..food sedap2..rumah dia pun cantik..kalau dah lepak ngan kawan2..mmg syok kan..masa rasa tak cukup..

May 17, 2013 at 10:43 AM

amboi...meriah nyer....

May 17, 2013 at 11:14 AM

best nye la makan2..:)

May 17, 2013 at 11:30 AM

Pada kakak yg menambahkan meriah sebab ada anak-anak tu seronoknya Lieya. Makanan dah macam nak kenduri pulak tu:)

May 17, 2013 at 11:31 AM

wehhhhhhh? Jadi model iklan Acer!!!!! hahahahahaha Mouse kaput color hijau...:)

May 17, 2013 at 12:08 PM

Meriah dengan makanan..Mmg mental cm nih lieya..hahahha..
Seronok tgk anak² bila berkumpul cm tuh..

May 17, 2013 at 12:54 PM

waa makan reramai bestnyer...
kemain kiut si dayyan tu...rambut tu yang mahal tu...

May 17, 2013 at 1:23 PM

Bestnya.... MQ pulak slu potluck gini kt ofis je... harini potluck lagi buat nasi minyak..

May 17, 2013 at 1:47 PM

ayam pencen pun tetap cantik noks!!!hhheee

best tgk ko dan bff..selalu gathering sama2..meriah sungguh makanan..i loike!!!!

tak saba nk menanti aktiviti korang lg

May 17, 2013 at 2:49 PM

ayam pencen pun tetap cantik noks!!!hhheee

best tgk ko dan bff..selalu gathering sama2..meriah sungguh makanan..i loike!!!!

tak saba nk menanti aktiviti korang lg

May 17, 2013 at 2:49 PM

cantik umah kwn ko...:)

bestkn gather2 ni..tmbh2 bab mkn..meriah...

siap potong kek utk mother's day lagi...

happy mother's day!

May 17, 2013 at 2:54 PM

Wah.. Meriah nampaknya tu kak.. Best dapat kumpul dengan kawan-kawan macam ni kan.

May 17, 2013 at 3:04 PM

best sangat sangat sangat bila kumpul dgn bff camni...
makan2 sembang2 hepiiii....
yg best anak2 pun leh kamceng....
pandai lak dayyan malu ek sis hehehehehe....

May 17, 2013 at 3:11 PM

Wah bestnya dpt BFF mcm nie..meriahkan..nk2 kalau dpt la berbesan....hehehe.....

May 17, 2013 at 5:05 PM

wah meriah tu

May 17, 2013 at 5:45 PM

Wow sedapnyaa lieya together2 ngan member ginikan..meriah gitu. Makan pun jadi selera..

Wahh curlast lieyanya iklan acer tuh.. caya laa.. hehehe.. fames laa gini..:)

May 17, 2013 at 6:06 PM

bestnyaa
nak2 ada makan2 nie
haaa macam nie baru best .. ada bawak sorang sikit .. sama2 makan sampai kenyang ! ...
sedap2 .. dik sompat ko wat ayam panggang meehhh ! ekekek ..

dayyan mana .. x nampak kat celah2 budak2 tuu dlm bilik .. x joint lah tuu ..

aah cantik dan kemas .. penataan warna ijooo kegilaan akk .. aduhhh .. oh ya umah sana semua memanjang kan .. kira ngam2 space dia diantara hall dan dinning room kan .. tapi ok lah kalau anak x ramai ..

kena macam aku nie dikk umah besooo sbb anak2 besooo ekkeke .. aku nie verangan nak ubah suai umah yg di pusakakan pada aku .. ( ecehh pelacan ! ... ) entah bila duit nak turun langit ..

alamakk terpanjang lak bebelan ku ekkee ..
apa2 pic last mia menjerit nganga tuu wat akak tergelak dik ! ekkeke .. macam2 budak2 nie ..

ps : eppy weekand dear !

May 17, 2013 at 8:52 PM

syioknyee makan2..=)

May 17, 2013 at 9:16 PM

Waaaaa....bestnya berkumpul cam tu. Semua makanan rasa sedap bila dah ramai ramai...Suka akak tengok.

May 18, 2013 at 7:11 AM

Seronok gather2 kan...

May 18, 2013 at 2:10 PM

amboiii.. ade Keek gitu.. :)

May 18, 2013 at 8:39 PM

hahahha... sgt2 meriah!
lg best coz dobot & dayyan pun dh besar. dah pandai bwk diri.

next plan kena bg jadik jugak! tak kira.
sian kak mia tau.. dobot lalu buat muka takde perasaan.

May 20, 2013 at 7:36 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy