Tuesday, May 21, 2013

sabtu kami yg sempoi....



 yups! hujung minggu kami sempoi jek ..sebab tak kemane sgt....anta anak2 pi tusyen...pi pasar borong selangor beli lauk..masak2...lepak2...tdo2 membuta hehehehe...owh heavennye weekend begitu....rasa rehat serehatnye....


*
*
*
*
*
*
*
V


tiap2 sabtu sekarang budak2 ni takleh dah nak bangun lambat...kene bangun cepat...sebab dieorg tusyen tiap ari sabtu dan rabu...lepas ni kalo nak balik kampung pun kene susun jadual balik..selalu kiteorg akan bertolak balik jumaat malam pas abis keje, nampaknye lepas ni kene adjust mase laa sebab tak mo clash budak2 ni punye tusyen....



adoiyai teliur lak tgk roti banjir ni ...dah le puase ni hahahaha




wajib le ade drama swasta dari drama king aku nieh....nangis2 nak ikut kakak pi tusyen same keh keh keh ...



 sementara 2 jam nak tgu kakak abis tusyen kiteorg pi pasar borong sat beli lauk2....plan nak buat mee tomyam sempoi jek....sayur2 kasi lebihhhh....



petang2 sikit buat puding jagung kastard sebab terase2 kat tekak ni nak makan bende manis sejuk2....



agak2 dah likat payah nak kaco, terus aku panggil en laki soh die kaco, penat tangan i kene kaco  hahahaha



 buat ciput jek...dpt le buat stok kudap2 dlm peti ais...



not bad laa...tapi aku nak kan puding jagung yg kenyal2 lagi....kene try resepi lain plak la kot...



malam plak layan budak2 ni main bunga api...ha ha ha...dah raye awal kiteorg uollss!!
takde laaa...ni stok bunga api tahun lepas..seb baik tak masuk angin so nak kasi perabis le nieh...




uihhh sakit jantung aku handle budak ni main bunga api...excited kemain...rileks jek nak pegang bunga api yg tengah menyala2 tuuu....


ni laa padahnye kalo mase membeli tu tamak...tak abis2 hah!


gitu jek la sabtu kami...ahad pun lebih kurang jek...tak kuar pi mane...masak2 makan2 tdo2 lepak2....syok woooo...he he he ..ahad mia request nak makan ikan bawal emas masak pindang boh bendi...peberet die tuuu....layankan jek laa tekak anak2...anak2 hepi kite pun hepi kan?



 

*keek weekend baru2 nie*










35 celoteh sahabat

kak, ieyda nak resepi puding tu, nampak sedap n cantik je....hihiiiii

selamat ganti pose kak ye.....

May 21, 2013 at 9:06 AM

Kami xleh dok lepak2 camtu time weekend
Sbb dr isnin-jumaat dok umah jek
Tu yg time weekend jek ligat je ke mana2 sampai taktau nak wat ape dah haha!

Mi tomyam tu berjaya menggugat keimanan guwe hihihi

May 21, 2013 at 9:11 AM

terus aku terasa bahang hari raya noks. hehehehehe.... hover kannnn

May 21, 2013 at 9:14 AM

adui terliur nengok roti canai..ngn puding jagung tu ..udah ler posa gak nie..

May 21, 2013 at 9:37 AM

klu weekend dpt rest makan2 camnih mmg heavenkan.. hehe.. nampak sedap mee tomyam lieya.. terus rasa lapo ha.. ngee..
banyak lg stok bunga api yer.. ni kalau aidil @ aqeef nampak nih menggelupur diorang mintak beli nih.. ekekeke..

May 21, 2013 at 9:41 AM

kau puasa pastu tgk blog jamu food..mmglah terliur..hahaha..

dayyan sok dah besar jgn nanes nak gi sekolah lak tau..auntie babap montot tu nanti..

aku pun ada lagi stok beb...biasa aku tak beli..anak buah aku lah rajin nau beli..bagi budak main limit2..amik kaw..smpi dah nak masuk raya tahun ni x abes2 lagi..

May 21, 2013 at 9:52 AM

terliur wei aku nengok puding jagung ko tuh... aku drpd minggu lps tingin nk bt bbr candil mcm ko tayang ritu pun tak terbuat2 lg... tunggu ujung minggu ni lah agaknyer..

May 21, 2013 at 10:01 AM

banyaknya stok bunga api...kalo kat umah zee kompem kejap je lesap..takdan nak menyimpan pon..

tengok aksi si mia posing makan roti canai tu nak gelak pon ade..ahaha

May 21, 2013 at 10:07 AM

wehhhh..aku pun suka roti canai banjir..lg banjir lg sedap ko hhheeee

kemain banyak stok bunga api..dah tak payah beli utk thn ni punya dah tu hhhhhaaaa..si dayyan pun kemain kusyuk main nampak..

good boy la dia tak merepek2 time main kan..kalo wawa tak tau la hhheee

weekend mmg waktu terbaik utk memasak..seronok sket sbb byk masa kan..aku pun gitu, kalo rajin kang mcm ko la siap ada dessert hhhheee

May 21, 2013 at 10:17 AM

alalalala..dayyan lieya ni sama jugak la ngan bambam. boleh dia soh kakak dia pakai baju sekolah semlm semata2 nak naik moto ngan babah. pdhal kakak cuti semlm sbb x sihat. siap merengek2 bagai.

rajin sungguh lieya masak2 ye. sue pun ada cadang gak nak wat puding jagung tu, tp suka makan cair2 panas2 gitu, sedap gilos! (isshhh..terliur la tgk makanan2 lieya masak ni. mak yong gini la, tabley tgk makanan lgsg. hehehe)

May 21, 2013 at 10:20 AM

puding jagung....yum yum yum...
i dah beli bahan2 tapi lum buat2...
tunggu cuti skolah ni baru nak buat...
baru syiok layan ramai2 makan....

hehehehehhe excited sungguh dayyan main bunga api tu sis...
terloncat2 gitu....
potpetpotpet gak dia kan sis...
walopun dlm bahsa dia...
dgr sora dia masa u tgh pilih2 sayur tu....
comei jer sora dia...
mcm dayyan gak...comei...

May 21, 2013 at 10:23 AM

wonder pets ker? banyaknya beli salder.. hehehe

May 21, 2013 at 11:02 AM

meriah wehhh weekend koranng...!!!!
Sedapnya puding jagunggg.. aku pun memang hantu jagunggg!!!!!

seronok la budak2 ni dah perabih bunga api nak sambut posa... dah habis ganti ke wehh ? aku posa penuh tahun lepas.. yahoooo!!!!

Alahaiii Dayyan... kakak pegi tuisyen pun nanges bagai nak rak!! penyayang sungguh kekekekekekke
tu la mintak ibu buat baby cepat2 yekk.. nanti Dayyan ada kawan nak main... tettttttttttttttttttt!!!!!

May 21, 2013 at 11:14 AM

part main bunga api tu paling tak tahan..
i olss ganti puase pun belum habes..
nan ado feeling2 raya awal kan ;p

May 21, 2013 at 11:21 AM

puding jagung yg sedap...nyum..nyum..nyum....
best jugak layan bunga apa....hehehe...

May 21, 2013 at 11:22 AM

tengok puding lieya ni teringat puding msk mQ... Tapi mak MQ buat yang berkuah punye... ya allah sedapnya laaa... teringat2 ni dah...

May 21, 2013 at 11:32 AM

best lah tgk puding kastard jagung ko tu..dulu2 aku mmg suka bangat bt benda kat umah..tp aku bt jer..mkn tu kurang skit...

May 21, 2013 at 11:46 AM

Nama pun hero memanglah tak takut main bunga api. Tapi menangis juga bila tak dpat ikut kakak tuisyen:) Dayyan... Dayyan...

May 21, 2013 at 11:57 AM

roti telur banjir fev akak...kalau oder kuah macam itu..baru best makan..

jangan tak tahu lieya..puding jagung akak tak pernah try lagi tapi fev tu...sedapnya..

May 21, 2013 at 11:59 AM

meriahnyer makanan tu hehehe

May 21, 2013 at 12:12 PM

sedapnya best puding jagung buat manis sikit masuk dlm peti ais yumeee....

May 21, 2013 at 12:34 PM

dedua muka segar lagi siap berbedak bereben sama makan roti canai....
bila tengok lieya masak2 ni...lizz pun teringin nak masak cenggini...kemain rajin dier salutela...
teringin lak nengok puding jagun tusedap...

May 21, 2013 at 12:43 PM

aku pun lebih suka lepak santai kt umah...sempoi jek..hehe...

sian dayyan nk ikut kakak2 dia pergi tusyen...nnti bsr pergi tusyen k..hehe

May 21, 2013 at 12:54 PM

lieya... ada lagi x stok bunga api tu, macam best jerk nak join main skali... haha

May 21, 2013 at 1:18 PM

aku pun bila mai mood malas.. nk duduk umah je...
nak2 pulak bila dh masak segala..
melengkar je semua. jemaah atas katil ramai2 layan movie.

alo2 dayyannnn syahdu kena tinggal dgn kakak2 ek.
cutelah kamu gedek2 aiii

May 21, 2013 at 1:28 PM

terliur plk nengok puding jagung ko tu.. dah ler aku puasa hri ni... arghhhh

wei byk giler tu bungapi.. ko beli selori ke apa nih

May 21, 2013 at 1:57 PM

wahhh...

memg best kan bila ada yg tolong kat dapur.. sonot!..

Bagusnya dua2 dah pegi tuition..

May 21, 2013 at 2:14 PM

Penuh kemeriahan cuti hujung minggu tu kak. Siap dah raya lagi tu. Haha. Saya mercun bola ada sepeket lagi tu. Nak tolong perabis kan? Haha

May 21, 2013 at 2:19 PM

Hujung minggu adalah aktiviti bersama keluarga. Masa inilah baru nampak batang hidung masing-masing. :-)

May 21, 2013 at 5:47 PM

atie tak nak komen yang lain...atie nak komen tang roti canai tue....mak aiiii...memang mencongkam jiwa raga betul la...dah la lama tak pekena roti canai....heheheh

May 21, 2013 at 5:50 PM

Nyum2 sedapnyaa tgk puding jagung lieya.. tuh.. :)

May 21, 2013 at 6:04 PM

awal main bunga api..belum raya..hehe

May 21, 2013 at 7:12 PM

sedapnyer puding jagung

May 21, 2013 at 11:25 PM

hehe~drama king btl si dayyan nie yea...nangis bagai..cian die nak ikut yea..tggu dayyan besar ckit yea...jgn nnt mama soh g class x mo g lak yea...:) wah!bunga api x abis lg..bak meh la ckit...hihi~ sedap puding tuh...:)

May 22, 2013 at 9:28 AM

dayyan sabojerler...
kalau dapat rehat2 gitu sedap nyerkan.. duk rumahpun bestkan...
nak pudding sikit.

May 22, 2013 at 9:57 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy