Tuesday, October 8, 2013

jalan2 ikea ngan bff...


haluw! haluw! dah bekpes ke lom hehehehe...eh dah apply cuti raye aji ke korang2...aku amik sehari je kot senin tu....takleh amik panjang2 sbb 23 sampai 26 tu aku cuti nak belanje mak abah aku naik flite jalan2 langkawi...uihh tak sabar nak on mood 'mak2' soping pinggan mangkuk bagai ni hahaha misi nak cari barang dapur baru kononnye masuk umah baru....ok tu citer lain, arini punye citer kisah aku ngan bff pi outing di ikea....bukan setiap bulan kiteorg outing, bergantung pada keadaan semasa gak ler...kalo masing2 free baru le plan....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


wajib menggedik time dlm keter....sebelum kete jalan, meh himpit2 semua kite bergambar kakakaakakak....



ni pun same, pic menggedik....susun kaki rapat2 n snappo2...haa cer teka mane satu kaki aku...kalo betul aku bagi meatball seketoi he he he




percaye tak?...semua niii aku punye!!!....20 bijik meatballs, 5 ciken wing, 3 popia, salmon, beef ribs....hahahaha....tu saka aku dah lapo laa tu sbb tu aku order byk2 tu hahahaahha...hoih! takde lah, aku mkn  salmon ngan ribs je, yg lain semua daku tapau ekekekekeek....ini temanye 'mak jalan berjimba sakan tapi tetap ingat anak2' tau....mia laa mmg suke betul meatballs ikea nieh...si mija plak suke ciken wing die so sebagai mak2 yg berkaliber meh mak tapaukan yeak anak2 ekekekek




 uihh ini le peberet aku kalo kat ikea....gile sedap woi!!




nie la kawan2 aku yg kepala giler2 ting tong...sehari tak buat aku gelak sampai lebam2 bijik mate tak sah....(lebam bijik mate sbb maskara/celak cair kene air mate gelak kaakakakakaak)



pic candid yg comey....mcm beriye no hah masing2 bercerita kakakaka



wanita dan cermin mmg tak boleh dipisahkan...sebab tu laa wanita selalu kene sawan cermin....kakakaakak




pose gediks miang se das!



mari lah mengsort barang2 sebelum membuat bayaran....masing2 kemain mengrab itu ini...ye laa sesekali outing bersame kan so takkan nak tgk jek, moh grab ape yg patut....




masing2 dok beli tent/kemah budak2 kat ikea...ye la dulu rm59.90, skrang dah rm49.90....sambil jalan2 ni aku aim le mane2 yg patut tuk masuk umah baru kami nanti....kerusi pink tuk meja study miamija paling aku dah aim!! arhhhh seb baik bawak persona n kete penoh, kalo tak mmg ku dah rembat!



setelah merayap ke ikea, ikano ngan e curve...penghujung outing pekena kek kat SR....dah lame lak rasenye tak mkn kek SR....


balik umah laju2 buat sit up 100 kali bakar balik carbs makan2 tadi kakakakakaka!




** turn raye aji kali ni kat johor...mak aku awal2 dah pesan remind soh bawak balik kambing, mak aku suke kambing siap potong2 kat aeon big tu sbb nipis2 die potong....oh my! oh my! rendang kambing yooooooo.....slurppp!


46 celoteh sahabat

dah lama tak g ikea.. last pergi beli brg2 untuk renovate dapo dulu.. alahai kalo pergi ikea ni leh jadi sawan.. hehehe semua nak...

Salam perkenalan.. saya dah follow awak.. ;)

October 8, 2013 at 9:19 AM

sesekali dpt terlepas keluar dgn bff fun kan lieya..

October 8, 2013 at 9:21 AM

lama tak shopping kat ikea ni lieya...kalau bole semua nak borong
bab makan paling best..semua sedap-sedap
syoknya nak pergi langkawi..borong coklat lebih sikit lieya...murahkan

October 8, 2013 at 9:22 AM

huhu bestnya kuar dengan kawan2 p ikea.. kalau dengan anak2 jenuh berlari-larian la..

October 8, 2013 at 9:31 AM

hehehe syoknya outing.. akak pun dah lama tak outing dengan korang.. terasa sunyi jek sekarang .. maklumla abg din pun ada kelas ujung minggu.. kalau outing dengan korang tak de orang jaga anak plak.. tp rindu sgt saat tu.. nanti kita plak outing ok.. nak pas hadiah kat korang dan anak2.. rindulah saat kita outing dulu2..

October 8, 2013 at 9:39 AM

Salam Lieya..Wah!soping sakan ngan BFF ya...mmg rambang mata klu masuk IKEA nih!!

October 8, 2013 at 9:43 AM

pi ikea ngan kawan2 mmg best kan.......pastu amik2 tak ingat dunia, masa bayar rasa nak terkujat
aku pun raya balik johor tau hahahhahaha besttttttttttttttttttt
sedeyyyyy mak ayah aku tak de tahun ni

October 8, 2013 at 9:45 AM

amboooiiii kemain ko bershopping ye..mmg tak sah la kalo ke IKEA tak merembat barang kan :)

bab makan semua pilihan terbaeekkkk!!!hhheeee

October 8, 2013 at 9:48 AM

weiiii ko nak pi shopping corelle bagai kan....survey2 gak few shops tau, sebab aritu aku pi shopping corelle gak, tapi aku beli sudu garfu pisau ngan party set ngan pinggan kecik2 shadow iris kihkihkih few shops ngan harga berbeza kat pekan kuah tuh.....selamat bershopping lieya, nanti aku up cite pe aku beli kat langkawi kihkihkih

October 8, 2013 at 9:49 AM

adoiiii lieya..makan tak menghengat ni... zee pon dok terasa-rasa ciken wing ikea...sob sob..plan ahad lepas nak gi tapi tak jadi..tukar ke mydin jer... mau gi jalan raya haji ni..dah alang2 takde gi memana kan..

wuhuuuu langkawi tu... bestnya la kalo dapat pegi... ni bawak mak2, mau berdozen mengangkut pinggan mangkuk... coklat jangan lupa no... nak masuk umah baru lagi la eksited..sumer benda nak yang baru ajer..

October 8, 2013 at 9:50 AM

bestnyer shopping ngan kawan2 sesekali kan...
nieyl pun suke gak...dah lame x kuar ngan kawan2...:)

October 8, 2013 at 9:52 AM

eh sama ngan kita la kasut lieya.. hahahahahahahahahhahaahahah.....apa kes bawa tuppaware tu.. ahha

October 8, 2013 at 9:55 AM

bestnya tang kuar rmai2 gini...dah mcm zman anak2 dara plak...:)

October 8, 2013 at 10:00 AM

Kaki lieya yg kasut itam kan? Kan?
Meh meatball ikea sebijik! Hahaha..!
Teringin nak beli tent tu
Sbb rege dah murah! :)

October 8, 2013 at 10:08 AM

mengigil tau badan tgk meatball ikea.tu
berzaman dah tak pekena ni..aiyork..
harus ler kena pergi nampak nya nie..

October 8, 2013 at 10:24 AM

Kalau dapat geng sekepala meamng best Lieya.
Bila dah jadi mak-mak mana pergi pun mesti ingat anak. Tapau itulah cara yg terbaik.
Tapi Dayyan punya mana? Tak kan beli utk Mia dan Mija aje ni kakak nak marah ni hihi....

October 8, 2013 at 10:29 AM

syokkknya dpt berjimba2 ngan bff... sopin sakan semua...hehe

October 8, 2013 at 10:30 AM

Pergh.. Rendang kambing. Tak pernah makan pulak rendang kambing ni. Huhu. Nak sikit.

October 8, 2013 at 10:41 AM

syiok kalo sekala sekala kuar ngn kwn2 kan..nak2 shoppinggggg..harus giler besttt.. pastu terpengaruh mmbeli..haha

October 8, 2013 at 10:42 AM

sangat tempting rupa salmon tu..waaaa

October 8, 2013 at 10:45 AM

dah gader2 ngan kawan2 kaki makan mmg nguper gini la kan beb. rajin ngko wat sit up.. kalu aku??? mmmm jadi ular sawa lagi hado. hahaha

October 8, 2013 at 10:47 AM

berjimba-jimba dgn kengkawan ni lah yg paling heaven sekali kan...masa nak berkumpul tu paling terhad..bila dapat..amik ko...gelak kuar dah mcm langsuir...perghhhh berendang kambing ko di Johor nnt yer...

October 8, 2013 at 10:53 AM

Best dpt kluar outing ngn kekawan..rin takde masa la..huhu..jeles tau!!

October 8, 2013 at 11:23 AM

wah bestnyer !

October 8, 2013 at 11:43 AM

Seronoknya g jalan kat ikea..Dah lama tak g ikea..Kalau dah g sana memang rambang mata jelah macam2 nak dibeli..

October 8, 2013 at 11:44 AM

amboi2.. mak2 berjalan tanpa anak2 yer.. syokla sopping2 kan..

October 8, 2013 at 11:48 AM

waaa...yang utama terliur nengok meatbal tu..tak sabo nak balik kl hujung minggu ni..
seronok sangat berjimba ngan geng2 kan...boleh shoping makan...huih nikmat...tetibe...
murah khemah tu...nak kena sambar gak satu ni...

October 8, 2013 at 11:49 AM

Sesekali perlu jugak outing dengan kawan2 ni kan...akak kalau keluar ngan kengkawan hari Jumaat petang ja, hujung minggu hari untuk keluarga, weekdays hari untuk bos...ekekee...

October 8, 2013 at 11:56 AM

Kemain keluar berjimba dengan kengkawan. Punya seronok ngalahkan anak dara keluar jenjalan. Hehehe

October 8, 2013 at 12:41 PM

Bestnyerrr lah p sopim ngan kengkawan.. jeles mak!
Dah lame tak p sopim.. sob sob

October 8, 2013 at 12:47 PM

OhhhEmmmGiiii.. Lieya nehhhhhhh!
tak tahan tengok meatball tuhhhhhh.
dah lama ngidam nak rasa IKEA punye Meatballl tauuuu!
terliur habes!

bagusnye Lieya.. siap tapau untuk satu keluarga lagi.
Ibu mithali neh! hehehehe

October 8, 2013 at 2:09 PM

Lieya, napa citer shopping kat IKEA ni? Akak baru aje membelek2 catalogue 2014..mak mertua nak dtg kan katanya... Sikit sgt order makanan tu. Tapi mmg betullah, kita emak2 ni kalau berjalan mmg teringat aje seisi keluarga yg ditinggalkan di rumah. Bila balik mmg make sure anak2 dan bapak nya tak kebuluran. Mithali betulkan emak2 mcm kita nih!

October 8, 2013 at 2:39 PM

wah seronok ada geng bff yang sehati sejiwa,geng meroyan nmpk cermin.muahaha gurau je..tp serius best.sy kt sini takde geng.huhu..

lieya yg kasut bunga hitam tu..jawapan ada kt pic bawah.hehe igt ye hutang meatball seketul..:)

October 8, 2013 at 2:47 PM

bestnya jenjalan ikea. kami biasa kalau gather2 jumpa makan2 je tak pernah lg shopping2 sume. nnti bolehlah cilok idea =)

October 8, 2013 at 3:03 PM

assalam lieya..acik selalu tengok dan baca blog..kawan22 tuan punya blog cerita pi ikea..
tapi kesian kat acik ni lieya..tak pernah masuk..tak pernah pergi pun..dah tua2 ni suami acik tak mau bawak kete masuk kl..kecuali pi jalan raya rumah saudara mara

October 8, 2013 at 3:37 PM

syoknye wei.... lagi2 pg ngn membe2 je kan... ngidam aku bebola ikea nih

October 8, 2013 at 3:38 PM

takde benda lain aku nak komen, kecuali....

kenapa ko kurus????? huwaaaaaaaaa....i is jelessssssssssssssss....

October 8, 2013 at 4:13 PM

Huwaaaa nanges tengok Meatball..
I'm craving for it, tapiiiiii jauh..huhuuu

October 8, 2013 at 4:28 PM

bestnye jimba jimba dgn bff kan

October 8, 2013 at 4:28 PM

Seronoknya...

October 8, 2013 at 7:54 PM

Wah seronoknya lieya keluar beramai2... semua shopping sambil ingat anak ye.. bagus tu.. betul ke tapau makanan utk mia dan mija tu? Ke balik tu mak dia yang makan?

Saya pun teringin nak keluar jalan2 dengan kawan.. setakat ada anak dua ni, rasanya baru beberapa kali sempat keluar shopping dengan kawan...boleh kiralah

October 8, 2013 at 9:11 PM

Best2..brfoya2 dgn kwn2 boleh release tension...lg sronok dpt shopping2...

October 9, 2013 at 6:23 AM

trkujat gak aku kalo ko kata tu sumer ko punya...hahaha... ni membela ke hapa...kekeke.

syoknyer outing ngan kawan2 sambil shopping2 kan.. meriahhh

October 9, 2013 at 9:32 AM

bestnya deme bershopping ngn tawan2..hehe..
ikea plak tu..bila la penang nk ada ikea nieh..

ko pakai kasut hitam tu la..dh taw pon..haha..

October 9, 2013 at 11:32 AM

fuyohhh besttt tuuuu shopping mopping ngan bff timer kerja lakk tuuuuuu... harus leh daya fokus nak shopping di tahap maksima ni sbb tak yah jaga budak berlari sana sini hihihihihi

aku pun dah lama tak gi ikea wehhh.. tak de idea nak beli apa ngan umah yg semakin sempit ni..
Lieya tak lama lagi makin rajin la jejakk tuuuu.. nak masuk rumah baruuuuuu... waaaaaaaaaaaaaaaa best bestt besttt..!!!

salmonn tu memang... terBAEKKK okehh!

October 9, 2013 at 12:50 PM

kak.mana tips selim melim nya.kena buat sit up ke.hehehe

October 18, 2013 at 2:43 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy