Thursday, October 3, 2013

thursday ~ random photos




haiiii...salam kamis salam entry random photos dari lieyalatif....jom layan pic ape yg lieyalatif sajikan ari ni....mukadimah tak yah panjang2 kang penin dgr aku membebel kang hahaha


*
*
*
*
*
*
*
V


  • mase ni otw lik melaka ade kenduri kawin kawan hubby mase die lawyer dulu...tgk dayyan tu, monyok2 benyek layan katun kat ipad ekekekeke....



  • ni lak kenduri kawin sedare...tgk dayyan gedek2 tu ngengade nak makan atas pangku papa, sedangkan nasi pinggan die elok dah sebelah aku tu hah....bagus2 leh mama mkn dgn aman sentosa kikikiki...


  • kesukaan kami sekeluarga....kalo lik melaka mmg wajib pekena..coconut shake klebang..semua org dah tau kot pasal kegojesan rasenye..... sape2 yg tak cube lagi tu sila pi cube key, jom le jalan2 melaka....jgn lupe pekena sekali  nasi lemak, mee/bihun goreng sempoi ngan kuih muih die...terangkat wooo!!


  •  haaa ni plak kat coconut shake klebang area tapau menapau....area ni kat luar, area utk mkn kat belah dalam sikit....cer tgk bekas ais krim yg tersusun tu...tu bekas kosong tau yg ditindan2 tanpa penutupnye..haa bayangkan sehari berape byk dieorg buat...ni area tapau jek, tak masuk area yg mkn kat situ....banyak camne pun dieorg buat, rase tetap sameeeee!


  •  aktiviti tiap bulan...anak n bapak potong rambut berjemaah....yg hanginnye dieorg siap amik pakej cuci kepale sekali lepas potong rambut, kematu buntut tunggu wooo!



  • nie plak aktiviti makan colek berjemaah dgn kawan2 opis aku ekekekeke...dessert lepas lunch katernyeeeeeee.....stok kuah colek mmg ade sentiase dlm esbok, buah plak pandai2 le bawak sorang sikit atau collect duit beli ......


  •  aktiviti dgn anak2 di pagi hari sebelum kuar umah...berjemaah bergambo akakakaakak... pindah umah baru nanti aku dah tempah cermin kemain besar gedabak... haa siap laa lagi gile isim aku anak beranak bergambo pagi2 kakakaakakak

e'eh byk plak word berjemaah arini yeak...so mari le kite berjemaah wat keje lepas bace entry aku ni yeak ekekekekeekek




*keek dayyan bace ABC*




55 celoteh sahabat

sedapnya coconut shke tu.. kalau beli kat pasar malam selalu imagine kan mcm minum kat klebang.. hahahah... colek tu mmg heaven.. oh tidakkk....dayan di apit oleh dayang2

October 3, 2013 at 9:08 AM

Hari tu gi melaka xsempat nk pekena klebang shake tu..huhu..syg!!

October 3, 2013 at 9:17 AM

sedap pulak tgk coconut shake tu...ingat masa kecik2..the best coconut shake aku pernah jmp di terengganu..dorang letak aiskrim n susu pekat lagi..giler manis..hehehe...amboi umah baru ada cermin beso..lagi syok lah anak beranak bergambar nnti..permohonan aku utk cermin beso umah bary, laki aku tolak bulat2..uhuk2...

October 3, 2013 at 9:18 AM

nak komen untuk keseluruhan cerita ni.. overall cerita & gambar best.. hahaha susah aku nak komen satu persatu nyahh.. hehehehe

October 3, 2013 at 9:18 AM

ewahh ko kemain lg tepek gambo coconut shake la...colek la...bikin gue kecur liur jek tau...heh
aku xdek kje..cane nk wat kje scara berjemaah ni...uhuhuhuhuhu...hekhek

October 3, 2013 at 9:22 AM

tergoda dgn coconut shake kelebang..haihh harus ku sggah nanti

October 3, 2013 at 9:23 AM

pagi-pagi buka blog lieya dah ada coconut shake..terliur tau..

October 3, 2013 at 9:27 AM

Akak suka nasi lemak kat situ Lieya..terus rasa macam kat kantin sekolah rendah.

October 3, 2013 at 9:29 AM

Gi melaka bebila nak cari jugaklah coconut shake tu... Akak kalu dok ambik gambar bagai gitu mau laki genleng2 kepala.

October 3, 2013 at 9:38 AM

coconut shake tu terbaik..aku tau pun baca dari blog kau dulu..thx memperkenalkan..nasi lemak dia pun sedap sgt..

October 3, 2013 at 9:47 AM

kak mana hilanggg~ mana tips kurus nya.hehehe.kemas nya rambut anak anak akk g sekolah.sonok tgk~

October 3, 2013 at 9:59 AM

khamis dirindui kalau masuk blog lieya... suka tengok gambar banyak2.. yang menonjol tentulah coconut shake klebang yang akak tak dapat2 lagitu... dan tentulah tangan2 gebu nak makan rojaktu jugak...

October 3, 2013 at 10:04 AM

assalam lieya..lama dah acik teringin nak rasa coconut shake tu..tapi tak jumpa2 lagi tempanya

October 3, 2013 at 10:08 AM

akak pun sekarang wajib makanan coconut shake kalau pi melaka. selain tu pekene keria hj limbongan.. tu pun gara2 tgk blog ko ni.. mmg sedap.. tp tu la 2 hari kt melaka, nx day konon nak repeat tapau.. mak aiii panjang giler beratur.. kansel la. hahahah

October 3, 2013 at 10:14 AM

femes betul coconut shake ni lieya...kalau pergi melaka harus singgah ni...
hari tu pergi pasar malam try beli juga..rasa bole lah...tak sesedap kat melaka kot..

seriusnya muka dayyan layan ipad auntie nur tengok...yang pasti tetap comel

October 3, 2013 at 10:16 AM

ish..nieyl nie pantang nampak je tulis coconut shake..merengek nak ngan en.husband..hahaha~
amboi dayyan...bukan men lagi yea..nak makan atas pangku papa...mama aman je la makan yea..hihihi~
Wah~bkan men lagi siap cuci yea...hihi~klu cermin besar nant xtaw la bape kali sehari amek gambor yea kak.. :P

October 3, 2013 at 10:17 AM

tang coconut shake tu tak leh tahan... terasa sgt nak rasa...tp jauh nun di sana melaka...huhuuu

October 3, 2013 at 10:18 AM

Ha betul kat melaka tu tempat coconut shake tu siap beza tempat menapau dan makan kat situ kan..Haritu pergi kita nak tapau je punyalah panjang beraturnya..kena la sabar menunggu.

October 3, 2013 at 10:21 AM

adoiii lieya..coconut shake idaman kalbu tu..tetiba plak tunjuk lagi la meronta nak try... entah bila la nak pi melaka ni..kayo cam gitu jer tokei kedai kalo camtu bertimbun bekas eskrim... murah rezeki dier kan... ehhh tetiba rasa nak jual ni la...hahahahahaaa

yang dayyan tu nape monyok2... kena marah erkkk?? tapi rupa cam gitu pon comelll.. lembut jer muka..

October 3, 2013 at 10:29 AM

Wah.. Coconut shake. Dah lama tak pekena yang Klebang punya. Kalau tengok memang nampak mengiurkan tu kak. Makanan lain tak pernah makan pun sebab selalu tapau je.

October 3, 2013 at 10:30 AM

mkn buah dgn colek tgk x tahan....huhuhu....

October 3, 2013 at 10:37 AM

cocnut shake klebang mmg mantap gile..kuih muih dia pn murah2.. nasik lemak pn sedap..hadoi wiken ni kena g klebang la...

October 3, 2013 at 10:56 AM

glame sungguh coconut shake klebang tu kan.. saya tak penah try lagi..

October 3, 2013 at 10:57 AM

alahai pandainya dayyan baca ABC dah ye..dah kenal huruf tu :)

terpaku aku jap hhheee...awatif still mcm tu..tak kenal apa lg ni hhhuuuuuu

October 3, 2013 at 11:11 AM

lieya....lizz memang terliur betul dengan coconut shake tu hari tu pi melaka tapi tak beli kat sini rasernyer pun biasa jer...huhu
amboi dayyan tu potong rambut...gaya aper pulak...haritu Uwais ngan sara pun potong rambut gak...
meleleh oooo ailio nengok makan colek tu ..

October 3, 2013 at 11:12 AM

Banyaknya gambarrrrr! Eh, ok aje ek si Dayyan potong rambut. Anak akak potong kat rumah aje. Dia punya superaktif ngan ketakutan tahap gaban, tak leh nak gi salon langsung.

October 3, 2013 at 11:21 AM

Coconut shake....!!!!
Lama dh ngidam kot!
Penah minum yg kt alamanda
Alemakkk tak sedap!
Kene minum yg original from klebang ni

October 3, 2013 at 11:44 AM

tak pernah try yg klebang punya CS..nmpak mmg mabeles ek sis...

October 3, 2013 at 12:12 PM

byknya gambar... sedap lak tgk coconut shake.. slalu balik melaka tapi tak penah try pun

October 3, 2013 at 12:36 PM

kakain org melaka pun belum sampai kat klebang beli coconut shake tu...
seba org kata panjang kalau pergi time cuti ni...tapi harus jugak pergi suatu hari nanti...

October 3, 2013 at 2:26 PM

sedapnya tgok cocunut shake dengan colek tu..nti nk try buat sendiri cocunut shake,kt area sp n ada satu tempat pemes tp ramai gila org,tak sanggup nk berataur semata2 kerana cocunut shake..:)

October 3, 2013 at 2:32 PM

Gambar makan dan posing-posing mana boleh tinggal kan Lieya..
Tapi tetap yg best tengok gelagat Dayyan. Cerita apalah agaknya makan atas riba papa dia siap gaya tangan lagi:)

October 3, 2013 at 2:38 PM

Terbaek laa tgk coconut shake..tuh adoiyaai.. terliur sudah.. :)

October 3, 2013 at 3:00 PM

coconut shake klebang tu mmg sedap...kalo p melaka mesti singgah

October 3, 2013 at 3:48 PM

bile lah akak nak merasa coconut shake tu lieya...

October 3, 2013 at 4:33 PM

Arghhhh rindu coconut shake yg sedap giler sangat tu......sbb lieya slalu cite coconut shake la berkobar2 sy nak try n akhirnya terlaksana sudahhhhhhh

October 3, 2013 at 11:14 PM

alamak coconut shakeeeeee
wei, makan colek ramai2 kat opis best kan...seronok la ada geng sekepala

October 4, 2013 at 1:13 AM

Haa....seronoknya tgk pic ni.. potong rambut berjamaah..amik gambar berjamaah... makan berjamaah... glamer jamaah ye...

Comel je aksi korang...

October 4, 2013 at 7:21 AM

cepat hapdet pasal ngumah baru tu

October 4, 2013 at 9:42 AM

cumil yg pic last tuh.. beratur cantik jew.. hehe

October 4, 2013 at 10:12 AM

huiiiiiyaiiii ... terliurnya tengok buah ngan colek tu di saat dan ketika ini

October 4, 2013 at 11:13 AM

Memula tgk coconut shake... huwaaa sedap..

lpeas tu tengok pulak buah pelam nyicah... terus nanges... Adehhh terliur suda :D

October 4, 2013 at 11:20 AM

suka tgk pic family awk dear.. one happy family gitu.. eh tu gunting rambut secara berjemaah ke? hihi...

October 4, 2013 at 11:48 AM

huwaaa.. sedapnya buah pelammmmmmm

October 4, 2013 at 12:00 PM

mcm2 ada...coconut shake tuh sedap erk??xpnh try lg

October 4, 2013 at 2:03 PM

hihihiih..semua gambar ada cerita menarik n best je tgk air tuu...panas laa ni dahaga...n pelam tuu..suka sgt..dan bergambar syok sendiri ngan anak mmg hobi sebelum keluar...hahaha

October 4, 2013 at 4:27 PM

asslm..
lama tk melawat family lieyalatif ..apa kabar?

wahhh tk lama lagi masuk rumah baru la yer...siap cermin bsr lagi..
sakan lagi la ko bergmbr nnti..haha

terliur ak tgk korang colek2 buah tu..huhu..
rojak Mak Bee sedap taw..i likee

October 4, 2013 at 4:36 PM

hadoi la...selalu sangat saya baca kat blog...blogger tulis pengalaman mereka pekena CoconutShake tu....jelessssss betul saya tauuuu....Bila la saya nakgi Klebang tu...;P

October 4, 2013 at 5:55 PM

lieya, ummi pun selalu dengar coconur shake klebang tu, kalau ke Melaka nak cari juga lah Lieya.

October 4, 2013 at 6:15 PM

coconut shake kt klebang tu mmg femes emes....sggup beratur pjg utk dptkan tu....smpai jln area situ sesak.

October 5, 2013 at 5:53 PM

tingin nak rasa cocunut shake klebang tu...xpenah g try

October 6, 2013 at 10:42 AM

Haha. Kemain erkk dayyan n papa, siap ambik pakej cuci rambut lg tu..

Miamija pon dh jangkit mama dia suka posing2 dpn cermin. Nanti klo cernin beso lg best nok gedik2 ..

October 7, 2013 at 8:43 AM

hahaha... byk2 gambar di atas, buah ngan colek la yg paling tak tahan.... adoi... selongkar peti ais ni, nasib baik semua ada... complete set... hehehe

akak ada terjumpa coconut shake rasa dia ala2 coconut shake klebang... kat pasar malam bandar baru bangi seksyen 1... sedap gak....

October 7, 2013 at 1:24 PM

Hehe...semua berjemaah ni...bagus pahala lebih!... lama tak makan coconut shake....siap ada ais krim yeh!

October 7, 2013 at 6:30 PM

coconut shake tu memang serius nampak sedappppppp

October 10, 2013 at 10:14 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy