Thursday, October 24, 2013

thursday ~ random photos


heluw! heluw! semua sihat....dikala entry random photos ni bersiaran aku n family serta mak abah aku sedang bercuti2 utk ari kedua di langkawi....biasak laa tiket promo AA, bookingnye awal tahun perginye hujung tahun....tiket murah katenye kan hehehe..saje bawak mak abah aku jengjalan....sambil misi belibelah pinggan mangkuk piyuk katenyer.....hope percutian berjalan lancar n selamat....aku pergi rabu (semalam) n balik sabtu nie....in sha Allah......jom layan pic yg ade utk entry random photos arinieh....

*
*
*
*
*
*
V

  • si tomey2 mama......dah besar anak2 aku kan...ntah bile laa nak cukupkan korum 4 org nieh....


  • red velvet puding oreo kononnyer ekekekeke......tapi aku tak puas hati kenape biskut oreo tak duduk diam2 kat tengah2 lapisan kaler putih tu....bile potong tak cantik plak jadinyer....


  • my first Tiamo shoe....selesa gilak? yg penting simple n aku mmg suke design open sikit kat hujung tuh....


  • rutin harian kat opis dikala 1.30 ptg : 1. wet tissue 2. sabun muke (aku pengguna nourain) 3. makeup remover maybelline 4. ubat gigi pilihan (ikut mood ari tu nak pakai darlie ke colgate)


  • nampak tak? nampak tak?....budak otomen dlm cubaan merembat salmon mama....


  • jumaat lepas tingin benoo nak makan mee wantan.....laju2 aku ngan bff aku ke old town white coffee alamanda...


  • due beradik khusyuk tgk papa mesin rumput kat belakang umah baru kami ....duduknye belum lagi tapi dah 2 kali gak kiteorg pi mesin rumput ni huhuhu.....

orait tu ajek...bubye! nak pi makan laksa power langkawi sat! kikiki




*keek petai bilis belacan mak aku*




54 celoteh sahabat

wah sedapnya puding oreo tu.. tak berbuat2 lagi ni

October 24, 2013 at 9:03 AM

mmg peminat oreo tak anak2 lieya ni.. pandai lieya olahkan biskut tu, jadi puding la, cupcake la.. mmg berbaloi buat stok oreo camni..

October 24, 2013 at 9:20 AM

** peminat orea laaaa.....

October 24, 2013 at 9:20 AM

mcm biasa setiap kali ada rendom pic aku akan komen OVERALL IS OK sebab gambar2 yg ko letak semua buat aku teruja Lieya.. hehehe

October 24, 2013 at 9:22 AM

sedap puding oreo ko lieya... meh share resepi ngan kami semua...

October 24, 2013 at 9:22 AM

Dayyan telan air liur tgk salmon tu...tu nak sikit...hehehheheh

October 24, 2013 at 9:24 AM

wuuu bestnya cuti2 msia...

October 24, 2013 at 9:31 AM

g langkawi skrg ni musim hujan kot.. mmmm
x pe janji bleh shopping kan hehe
nmpk luas n selesa la umah baru
baru tjk anjung jerr :)

October 24, 2013 at 9:35 AM

wah..ke langkawi ko yek..happy holiday...aku jugak tak kemana2 thn ni..uhuk2..

October 24, 2013 at 9:38 AM

wahh bercuti! seronok...baru terbang ke sana last yr
so taon ni x lah kottt hihi
luasnye laman umah baru...buleh main keja2 ngan anak2 :))

October 24, 2013 at 9:42 AM

memang utk masa tggu randaom foto akak nie...terbaiklah puding oreo tu...

kak, hepi holiday n hepi shoping tau..njoy puas2 kat langkawi tu...n pastikan beg beranak pinak bile blk nnti

October 24, 2013 at 9:45 AM

walla...besar nye kwsn umh baru korang !!!... best ni wt aksi guling2...

October 24, 2013 at 9:49 AM

nak cekelat daim!!!!

October 24, 2013 at 9:54 AM

selamat berholiday yek, jgn lupe daim utk aku heheheheh...

October 24, 2013 at 10:13 AM

wah selamat bercuti lieya & co, selamat bershopping pinggan mangkuk bagai ye
seronoknya langkawi kan!
tak sempat nak abiskan lagi satu entry langkawi ko dah pi akakkakakakakakkakaka
amboi dayyan makan salmon? kelas ko dayyan, auntie pun tak reti makan ok! salmon mentah tu dayyan......
anak ko dah besar lieya, dayyan pun dan besar aryan, pi la tambah lagi satu hahahahhahahahhaha dpt lagi satu boy, cun la tuh

October 24, 2013 at 10:18 AM

1. Besar betul kawasan rumah Lieya yg baru tu..- puas duduk macam ini
2. Oreo tak duduk tengah pun nampak sedap dimata kakak
3. Dayyan ikut mama suka salmon juga
4. Resepi mak Lieya sama dgn resepi turun tmurun keluarga kakak.

October 24, 2013 at 10:18 AM

bersakan-sakan dilangkawi ko yer...backyard umah baru ko dabak besar nyer sis...kalau dapat free ceklat toblerone pun nikmat jugak nehhh...hehehe

October 24, 2013 at 10:23 AM

Jelesnya dua perkara....gi bercuti time sekolah dan ruang depan rumah lieya yang besaq tu ....aiii syoknya....

Angkut pinggan mangkuk banyak2 ye... alhamdulillah anak baik ni lieya sebab jaga ibu bapa dengan baik...

October 24, 2013 at 10:34 AM

firstly..aku tak penah npk atau makan petai ikan bilis belacan tu..nampak mcm sedap je..share arrrr resepi hhheeee

wahhhh lieyalatif & co pegi jalan2 ye..patut la senyap sunyi je beberapa hari ni..sonoknyaaaaaaaaaaa :)..bawak balik pinggan mangkuk periuk belanga kak ton banyak skit ye hhhaaaaaaaaa

mmg dah besa anak2 lieyalatif ni..mmg dah boleh menambah tu..laki sorang lg cukuplah korum :)

bestnya dah nk pindah umah besa kan..laman besa sesuai utk anak2 yg makin besa..

mudah2an lieya dimurahkn rezeki Allah selalu :)

October 24, 2013 at 10:44 AM

cepat-cepat cukupkan korum lieya...kalau bole geng dengan kak nur...5
lama kat langkawi tuh...konpom banyak tempat singgah ni...tak sabar nak tau citer
puding oreo tuh paling best....
sedapnya ikan bilis petai belacan tuh lieya.......

October 24, 2013 at 10:55 AM

huhu..sedapnye puding itew!!!
wah..berjalan² ye..heppy holoday lieya..
besau dh anak² kan..bila nak tambah ahli lagi??!!nak pindah umah besar gak kan..so besau kan jugalh keluarga mu wahai lieya latif..hehehehe..

October 24, 2013 at 11:15 AM

Ingat nak gi makan laksa ikan sekor kat langkawi tu...

Nanti tunjuk2 le hasil rembatan kat Langkawi eh?

October 24, 2013 at 11:30 AM

kalo lieya tunggu kprem cukup 4.. ena tunggu yg ketiga pun tak lepas2.. ayaiii
Jauh nye laksa sampai ke langkawi???

October 24, 2013 at 11:40 AM

Happy holiday lieya..

October 24, 2013 at 11:48 AM

wahh..nampak luasnya belakang rumah lieya.. tebal salmon kat sushiking tu ya..

October 24, 2013 at 11:49 AM

Wah shopping pinggan mangkuk gitu! Langkawi katanya hujan memanjang, betul ke? Kawan baru balik cuti hujung minggu tiga hari minggu lepas, tak ke mana pun dek hujan....

October 24, 2013 at 12:00 PM

Selamat bercuti...xsabar nk tunggu n3 percutian.

October 24, 2013 at 12:07 PM

Selamat bercuti!
Jgn lupa bawak ole ole
Haha!

October 24, 2013 at 1:34 PM

happy holiday lieya n family..enjoy yeee...

October 24, 2013 at 1:52 PM

rajinnyer hubby lieya potong rumput sendiri..
erm, x sabo nak tunggu cerita langkawi... hihi

October 24, 2013 at 1:53 PM

otoman muka notty jew...sedap oreo puding cake tue

October 24, 2013 at 2:13 PM

sedapnyeeeee tengok puding oreo tuh~
kasi meleleh air liur sajaaaa!
puding tuh kalo makan sejuk2 lagi sedap kan!

October 24, 2013 at 2:27 PM

amboihhh kenmain ceria entry ko yer... mementang tgh pi holiday yer... tu tgh sarat marat bwk hasil shoppingan ke...hahaha

ko sama la ngan cooi...suka wantan mee... aku x brp sgt...stakat nk mengendeng merasa dia punya boleh la

October 24, 2013 at 3:12 PM

sedapnya puding tu lieya..
pass lah kt bangi skit .. brg seloyang. :)

October 24, 2013 at 4:19 PM

Happy holiday lieya..
Bestnya shopink pinggan kt langkawi ek..

October 24, 2013 at 5:53 PM

wah bestnye oreo velvet tu...nti share resipi lieya hehe

October 24, 2013 at 7:15 PM

keek petai paling win!
nnt akk nak suruh mak buat
ekeke ngelat tak nak masak sendiri

bestnya langkawi
shopping pinggan mangkuk besttnya lahai.

October 24, 2013 at 11:26 PM

selamat berholiday lieya n famli..lgkawi byk gak tmpt best kan..soping pun asyik..:)

terliur gak tgok red valvet oreo tu,nti share resepi boleh?

October 24, 2013 at 11:48 PM

happy holiday...wpon dh taw lama ko gi lgkawi...
tp br nk masuk blog ni ha..
tk dan nk blogwalking..hehe...

bila plannya nk tmbh lg sorang..cukup 4 ha..hehe..

jom kita berjemaah..haha..

October 25, 2013 at 4:30 PM

Sedapnya rv oreo. Lain dr yg lain

October 27, 2013 at 1:48 AM

terlio nengok puding oreo tu bestnyer...anak2 dah beso..lieya dah tiga dah lizz ni tah bila angan2nyer nak menambah 3 lagi ni...lawo la umah baru dia...

October 28, 2013 at 10:20 AM

hihi..seronoknyer bercuti ke langkawi,,,

skarang mesti dah balik kan..bru smpat jenguk sini lieya...
banyak ke shopping ?

October 28, 2013 at 1:23 PM

Dayyan dh jagkit dgn mama suka salmon ye...tiamo tu cntikla..leh rembat...hehehe pengaruh blog betul sy ni...heheh

October 28, 2013 at 3:06 PM

seronoknya...umah baru besooo cantik....
org plak yg excited! kahkahkah

ecah xpernah mkn ikan salmon tu kak hahahha
ape ke rasenyer tu?

October 28, 2013 at 3:53 PM

Berjalan2 ye kak. Baru sempat terjah blog akak ni. Ada coklat untuk saya tak? Haha

October 28, 2013 at 9:01 PM

lia bagi resepi oreo tu sedap jerk nampak nak try jugak lah bila weeken nanti hi2

October 29, 2013 at 10:17 AM

gitu kisahnyer... nak makan gak pudingtu ...
otomen pun suka makan salmon yerk..
bila nak pindahnyer lieya???
bila cerita langkawi nak datang sinini...

October 30, 2013 at 10:13 AM

Nape lama tak update blog ni?

October 31, 2013 at 12:00 AM

dayyan. meh cikit salmon tu..sedap...hehe..lieya...lawa la kasut tu..ada riben!

October 31, 2013 at 8:35 AM

hehehe tq share cerita & pic yg cantik2 yer

October 31, 2013 at 12:31 PM

wahhh... bess nye langkawi. Dah lama tak jejak kaki ke sana. Ntah apa citer la skrang. Org ckp, kalo nak pegi sana jgn pegi time cuti skolah.. semua benda naik harga cam ntah apa2

November 1, 2013 at 10:45 AM

Banyak memborong tak kat langkawi tu??Akak pegi awal2 cuti ni.Tak sabar hahaha

November 3, 2013 at 11:58 AM

kak nk resipi! xaci ni buat sorg2!

November 7, 2013 at 2:03 PM

akak singgah makan laksa kat airport tu tak...sedap!

November 11, 2013 at 10:41 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy