Thursday, November 7, 2013

thursday ~ random photos



Assalamualaikum....hoi! hoi! ape nak jadi ni ...lame tak update blog kakakaka...gini le kalo cuti update...mmg lemau nak start balik hehehehe....okey2, pasni kasi rajin balik...lgpun balik langkawi ari tu busy sikit urus lnpt/skt bos  ngan aku...buat claim lagi...ermm mcm2 hal laa...so skrang dah leh tarik napas lega heheheeh.....so jom layan pic entry random photos kali ni yeak...

*
*
*
*
*
*
V

  • nie namenye cikgu tusyen tak bertauliah kakakaka...anak murid kene buat calculation manual pakai jari ke buku ke....cikgu cek keje pakai calculator kahkahkah....



  • Menteri dulu bagi limau berkotak2...Menteri skrang bagi maruku....amik ko! setin besar hah dapat....hepi diwali YB Menteri Kesihatan...


  • Alhamdulillah...skrang umah kami lagi 80% nak settle plaster ciling n wiring....so ahad nie boleh install wallpaper plak...berkat sabar n survey penuh ketekunan dpt kontraktor yg leh bagi harga murah untuk plaster ciling ngan wallpaper....kerja pun tiptop dan cepat...fenin gak nak pilih wallpaper nieh...naik kelabu asap mate dok tgk katalog wallpaper nieh...



  • pekeliling perkhidmatan bil. 9/2013.... penjawat awam wanita kan dah boleh pakai seluar (two/three pieces suit)....tapi aku tak le beriya pakai blazer tu sehari suntuk....hehehe


  •  ini  banana split kat SR...ngences tak? ekekeke....aku suke pisang tapi bile di aiskrim kan gini aku kureng sikit...

  •  pic semalam nie...anak dare aku si mia ikut aku gi opis....sibuk nak ikut ajek....die bising kat kelas die ramai tak dtg so tamo gi sekolah semalam....tapi ari ni die pi sekolah dah heheheeh sehari jek aku bagi can....si mija dok umah ngan papa....takleh bawak due2, lingkup bilik aku kang...

  • aksi si dayyan ngan kitten comey....ekceli ni kitten dari kucing yg tumpang beranak kat belakang umah ...pinjam sat main2 hehehehe



  • makmur sedap gile! dah masuk 200 bijik aku order....sebelum raye order, ni dah bukan musim raye pun order lagi...jauh gile makmur ni dari penang...sedap sgt sebab inti tu chruncy, tepung die pun lemak2....bakal order lagi 100 bijik nieh hehehehe



  • spegeti kesukaan mia mija kat wadihana bangi....licin sorang satu menghadap....


baeklah...itu saje...hihihi....rindu nak bw umah kengkawan...tgu kedatangan sayer taw!muaaxxx!





** kite lompat bintang seminggu ni sbb bos cuti deepavali seminggu uolls! kikiki







45 celoteh sahabat

cantikla pakai suar.. kita pun baru hegeh nak kuruskan bontot sebab nak pakai suar.. haha

November 7, 2013 at 9:08 AM

nampak sedap maruku tuuuuu

November 7, 2013 at 9:22 AM

Akak PA dekat KKM ke? Itulah.. Lama jugak menghilangkan. Hehe. Mana pic langkawinya.

November 7, 2013 at 9:32 AM

adoiiii memang lama tunggu new entri ni lieya... sakan cuti oitttt..
banyaknya dapat muruku... syok dok mengunyah je la kejenya pasni..
tak sabar nak tengok umah baru... dah siap nanti jangan lupa update erkk... mesti meletop ni..
tak geli plak dayyan ngan anak kucing..opssss jgn lupa citer langkawi..

November 7, 2013 at 9:33 AM

Ayoyo sudah lama cik lieya sonyap ni.. lawa je pose dayyan tu.nampak geram je??. seronok juga tengok miamija makan spagetti tu, tekak western u all ni..amboi...
Tak lama lagi nak masuk rumah baru, seronok sangatlah yu kan? Mesti lawa rumah korang tu...

November 7, 2013 at 9:39 AM

banana boat tu kalau letak melt choc sedap agaknya..hahaha.. overnya..

bestnya lieya.. mesti eksaited nak deko deko rumah kan.. nanti share la gambar rumah da siap deko.. kalau kontraktor ok boleh share jugak kontek.. mana tau ada yg nak jugak kan..

November 7, 2013 at 9:42 AM

noks... up la skit pasal umh ngko tu

nak gak aku cuci mate nengoknye

November 7, 2013 at 9:52 AM

hambik!berkurun baru dpt baca entry baru kau pomp hhheeeee

sibuk bebeno ye :)

smart & cantik dgn suit baru tu..i loike 1000X

hhhmmmm...tak sabo nk tunggu lieya deco rumah baru..sure meleTOP!

Cepatlah update cerita langkawi..tak sabar pulak haku hhheeeee

November 7, 2013 at 9:54 AM

Tu diaaaaaaaa...Big Boss cuti Deepavali seminggu terus! hahaha
Setiap sorang dapat setin besar maruku ke? Untung laaaaaa....:)

November 7, 2013 at 10:00 AM

amboi banyaktu random photo lieya harini...
bestnyer dia nak masuk rumah sendiri...
maruku setong bestnyer...
makmurtu kegemaran akak selain dari putu kacang...
ehm kalau akak dapat memang ler licin akak bedal...
ala Wadihanatu tak sampai2 lagi akak ke sana..

November 7, 2013 at 10:03 AM

gamabr last tu makan sambil posing ker kak.
hehe..
comel masing2.

November 7, 2013 at 10:09 AM

ni entry thursday kan..entry bawah tu pun entry thursday gak..so, seminggu lah kau tak update eh..kau pun cuti raya deepavali seminggu gak eh..hahaha..

November 7, 2013 at 10:15 AM

Bz menguruskan hal rumah baru yer Lieya.
moga semua berjalan lancar yer.

telan air liur tengok ais krem pisang tuh.
sedap eh?? tak pernah try lagi..:)

amboiii dayyan, kemain suka dpt main kucing yer~
anak2 zura pon minat gak ngan kucing. selalu gak tumpang mai kucing belakang rumah.

November 7, 2013 at 10:21 AM

ni syok lyn random photo ko.... mcm2 ada kan...
sume aku suke... paling syok yg dpt maruku tuh wei... bgs lah menteri ko...
biskut makmur tuh wei sedapnyer,,,, ngences nengok...
aku dh lama tak mkn banana split ko... nampak sgt lama tak mkn bende2 manis gitu
baik je aku nengok dayyan lyn kitten tuh... kalu aiyan ntah2 dh arwah dh kucin tuh

November 7, 2013 at 10:23 AM

Comeynya ank2 kak... Cam mummynya juga...

November 7, 2013 at 10:25 AM

alahaiii sedap nyer banana split!

November 7, 2013 at 10:25 AM

Rindu ngan lieya tau...walopon tak hapdet heheri rasa nak gak jenguk...hehe...sebut pasai skt ni risau lak rada lizz tak buat lagik.bestnyer dah nak duk umah baru ni tak sabo rasenyer nak nengok deko2 umah baru lieya niehhh..dah kuruih slim melim tu lawo jek pakai pe2 pun...kemain homey anak dara lieya tu...kuih makmur sedapnyer i loike....

November 7, 2013 at 10:33 AM

hari ni lieyalatif muncul kembali ....biar betul dapat setong maruku....tak sudah-sudah masuk mulut ni
iye ke sedap bebenor makmur tu lieya...dah banyak lagi order...konpom sedapnya
aeish baru ni sibuk nak bela anak kucing...oh tidakkkk mama takut ha..ha..

November 7, 2013 at 11:03 AM

fuh..lame gler x update nie kak..nieyl menanti..haha..:P hamboi...pakai suar dah yea...nieyl blm lagi..:P nieyl pun tgh mencari2 nak pasang wallpaper kat umah nie...aritu ade gak tanye2..masih belum jumpe yg sesuai di hati nie... dayyan meh dtg umah untie nieyl..men ngan nieki...:)

November 7, 2013 at 11:06 AM

lieya..cikgu pun boleh pakai ke??hehehehe

November 7, 2013 at 11:14 AM

kak lynn pun dah lama x jejak blog ko lieya...tang pekeliling tu kitorang kat LPP nie belum terima apa lagi...

November 7, 2013 at 11:36 AM

assalam lieya.terliur acik tengok kuih mak mur tu..boleh acik tumpang order ke..acik pun suka sangat makan kuih makmur

November 7, 2013 at 11:59 AM

lieyaaaa... ko kijammmm...makmur tu antara peberet aku tu. dah lama x jmpa makmur yg sedap tau. ko order ngan sapa tu...aku pon nk order gaks

x sbr nk tgok umah baru ko..sure cntik giler.. ko kan pndai deco

November 7, 2013 at 12:09 PM

lieya yg nak msk umah baru, nureen plak xcited nk tgk deko.. hehe
bestnya.. deko cantik2, pelbagai clr wall tue.. pergh suka3...

mmg bz benor yer lieya, baru ari ni ada n3 yerr...
best cuti2 langkawi?
cpt2, nak tgk n3 langkawi hehe...

November 7, 2013 at 12:16 PM

Yang part pakai calculator tu akak selalu buat...hahahhahaha. Aduhai...Lieya dah makin kurusssss. Bilalah akak boleh tabah tak makan nasi nie...

November 7, 2013 at 12:28 PM

lamanya lieya menyepi....rindu nk baca n3.

November 7, 2013 at 12:53 PM

sedap muruku tu lieya...biskut makmur pun pun kakain suka...
seronok hero tu main dgn bb kucing yee...

November 7, 2013 at 1:03 PM

Sonok tgk anak dara tu mkn..kusyuk tul

November 7, 2013 at 1:20 PM

1. Kakak tak buat macam Lieya guna calculator takut juga anak ikut hihi..
2. Rumah baru tak sabar kakak nak tengok. Apa lagi Lieya mesti dah tak sabar nak masuk
3. Dayyan suka kucing ye sayang. Auntie takut tau:)

November 7, 2013 at 1:32 PM

salam maal hijrah lieya..
hehe..gtulah..bila bcuti dr blog, nk start tu mmg lemau semacam je,.,
tgl 20% lagi..next year dh leh duduk la rmh baru..

November 7, 2013 at 1:43 PM

Maruku ke limau ke namanya rezeki belasah jelah.

Elok juga tu kakitangan awam boleh pakai seluar gi kerja, mudah apa gitu. Lepas ni boleh bergaya sakan2 selain pakai baju kurung.

November 7, 2013 at 1:53 PM

rindu kat akk! ptt xnmpk muka! hehehe.kak dh boleh pakai seluar kan.hihik! rara pon nk pakai sua gak pas ni.hehehe

November 7, 2013 at 2:01 PM

Lamaaaa Lieya cutiiii......ternanti² kita.....sob...sob...sob...
Btw...bos sambut apa perayaan pun..tetap ada rezeki...

November 7, 2013 at 2:44 PM

boleh pos ke biskut makmur tu.. rasa teringin lak tetiba..

November 7, 2013 at 2:44 PM

wah genap seminggu... dari entry random photos last week sampai jumpa entry random photos semula... tiap2 ari jenguk sini tunggu entry langkawi tau... bila nak update?.. hihi

November 7, 2013 at 2:48 PM

byk cerita dalam satu n3 ni yer... tang etika berpakaian tu KA sokong sgt ! nampak kemas aje

November 7, 2013 at 3:03 PM

dapat maruku se tin tu...

November 7, 2013 at 3:18 PM

Patut le rasa cam lama je x hapdet kan.. windu nak baca stori mori lieyalatif...

sonot la kan bos cuti seminggu.. sama kat sini gak tp keje x byk direct ngan dier pun.. so, keje jalan cam biasa.. kelam kelibut lebh skt dari biasa sbb odit dah masuk.. haiyaya..

November 7, 2013 at 4:05 PM

lama betul tunggu ko update
amboiiiiii seronok la tu anak ko dpt gi opis kan
anak aku pun suka ikut pi opis, tapi sorang ajelah bleh bawak
kalau bawak semua lingkup opis dibuatnya
wadihana pun favourite aku sekeluarga
budak2 pun suka
cantik berblazer, tapi cuaca malaysia ni alahai tak berapa sesuai la
aku pun suka berblazer, rasa sangat confident, tapi bila tgk cuaca, tak pelah

November 7, 2013 at 4:11 PM

Wah pilih wallpaper jangan tak pilih ok..Mesti cun rumah kau nanti kan..

November 7, 2013 at 4:13 PM

finally!! mama dh x takut kucing???
heheheh

November 8, 2013 at 9:03 AM

Opocot! Tetiba ada entri lepas dah lamaaaa rasanya akak refresh blog ni...wuakakaka.... Alamak kuih makmur yang nampak sedap tu dapat kat mana ek?

November 8, 2013 at 10:46 AM

tu la lama betul tak update.pasal pekeliling tu chek baru tau.haha nmpk sgt tak amik tau..

banana split bikin terliur..:)

November 8, 2013 at 1:56 PM

zura tumpang excited dgr rumah lieya dh nk siap...

November 8, 2013 at 3:20 PM

dah tengok jugak pekeliling tu...tapi buat masa ni tak try lagi hihi...akak beli kat mana makmur tu...penang kan....nak tau owner...camberminat jugak ni ;)

November 11, 2013 at 10:39 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy