Thursday, November 14, 2013

thursday ~ random photos


Assalamualaikum...salam hari asyura semua....ade sape2 puase tak arini ngan semalam....sape2 yg berpuase aku ucapkan selamat berpuase yeak.....besar ganjaran puase semalam ngan hari ni, rugi tak grab....okeylaaa, aku tau korang dah tahap pitam2 mual2 dah layan cite langkawi aku tu hahaahaha so ari ni rest jap, jom layan entry random photos aku....tak lieyalatif le kan kalo ari kamis takde entry random photos.....moh kite!


*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • menu sempoi bawak bekal pi opis....telur gulung ciken slice & cheese.....titik sikit sos nandos hot peri peri....perghhhh meletops uolls!



  • hahahaahah...pinjam plak bekas mia..... mcm kanak2 rebina tak? hahahahaha




  • situasi amik dayyan kat taska tiap petang....kemain budak2 comel lain yg meluru ke pintu.....

  • ootd ntah bile....tapi yg pasti ari aku malas gosok baju..sebab dress purple tu mmg tak yah gosok2....agak2 malas nak gosok baju, mmg aku sauk dress nieh....


  • ni namenye telor ikan mayong.....meletop2 dlm mulut bile makan telor tu....slurrrrpppp!


  • ntah ape peel si dayyan nie..... suke 'buat' kakak mija die....takleh dok dekat.....dgn kak mia kemain die kamceng....


  • lauk weekend lepas2....bawal emas masak pindang ngan ayam masak merah...budak2 ni suke betol ikan bawal emas masak pindang boh bendi banyak2....bertambah2 mkn nasi....


tu jeeeekk...... bubye!!



*keek dayyan nyanyi comey*





41 celoteh sahabat

Sedapnye lah nampak telur tuh..hehehe.. + ayam masak merah..
bab dayyan ngn jaja tuh..same situasi..ahwaz ngan kaisah..dengan kak long mia mmg elok jer..

November 14, 2013 at 9:15 AM

comel jer sarapan tu.. kaongsi skit nak buat camna...

November 14, 2013 at 9:17 AM

gambo telur salut2 tu menu atkins kan lieya..ko still on atkins ke???aku dah ke laut merah dah..hehehe...

November 14, 2013 at 9:25 AM

macam sedap jek telur tu.. cer bagi resepi.. hehe

November 14, 2013 at 9:28 AM

sama la kita puase hari ni...tgk gambar² makanan..telan air liur...dugaannnn....cobaaannn..nak request lieya kongsi resepi telur gulung....

November 14, 2013 at 9:34 AM

Fuhh telur ikan mayong tu menggamit hati ok..

November 14, 2013 at 9:37 AM

Sedapnya telur gulung tu, terliur ;)

November 14, 2013 at 9:44 AM

Lieya telur tu kalau tak pndai masak masuk dalam kuah mau jadi bubur.

November 14, 2013 at 9:54 AM

Ohhoiiiii.. itu menu DA tuuuuuu.
kalo buat DA memang kena rajin masak n bawa bekal kan! kan!

mana beli telur ikan tu Lieya??
dah lama x makan telur ikan tuh.

Comelnye Dayyan nyanyiiii.
geram sama dia punye pipi.

November 14, 2013 at 10:01 AM

setia lg ber atkin kwn aku nih... aku ntah ke mana ntah... kadang bt kadang tak...
sedapneyr nengok telur mayong tuh lieya oi... mana nk dpt nih, ngences nengok ooooo
sedap ko msk pindang gitu, dia ada gaya2 mcm singgang kan... mmg syok mkn ngn nasi panas2 tuh

November 14, 2013 at 10:08 AM

alolooooooooo..comel sungguh la dayyan nyanyi..tak pelat langsung :)..unty rasa nk cubit pipi tu ha!

mak abah aku suka makan telur ikan tp anak2 langsung tak reti..hhheeeee

cantik OOTD ko..nampak langsing pakai dress kan..kempis je perut,,kalo aku dah mcm peknen 5 bulan tu hhhuuuuuuu

November 14, 2013 at 10:09 AM

adoiiii lieya tiap kali up entri gambar mesti meletop..
bekal telur tu nampak sedap..tupperware tak penting okey janji makan mabeles..
takat ni blom pernah try makan telur ikan la...sedap ke???selalu nampak ada jer kat kedai..
otomen dayyan tu encem la..nape nak buat kak mija???cian dier..

November 14, 2013 at 10:12 AM

menarik tertarik tol akak nengok telo gulung ko lieya... sempoi but nice...hehe

November 14, 2013 at 10:24 AM

lieya, apasal akak buat telur gulung ciken slice & cheese tu tak nampak sedap macam ko buat. ko buat nampak cantik je.. akak buat selalu sememeh. hehehehe

eh akak dah beli mee shirataki tu.. nanti akak update bila dah masak ok..

November 14, 2013 at 10:28 AM

ikan mayong ...huhuhu...lama x mkn tu...bestnya...
comel le bekas mia tu..:)

November 14, 2013 at 10:39 AM

Macam orang lain, akak pun teruja nengok telor ikan mayong tu. Mana beli tu Lieya? Akak jelessssssss! Ikan mayong tu sendiri memang sedap, tambah pula telor dia... mak oiii. Tapi memang kena masak dengan lemah gemalai kan.

Lagi satu kan...children suka ekk masak pindang tu. Apsal anak akak x suka ekkk? Ishh..ish..ish....

November 14, 2013 at 10:39 AM

asal hari khamis je aku akan komen kat sini semua nya superb2 sajo hehe
yang attract my attention.. telur ikan tu pest tahem aku tgk Lieya.. hehe

November 14, 2013 at 10:49 AM

kau baru buat 2 entry langkawi dah cakap orang pitam mual2 baca..aku ni dah sebulan tayang cerita beijing..muntah hijau gamaknya reader aku kan..hahaha..

btw, aku suka tgk telur gulung tu...sedapnya lah hai..ngences..huhu..

November 14, 2013 at 11:04 AM

ko ni kalo bab masak mmg mantap tau...sumer nmpk sedap n menarik di mataku...walaupon simple2 je.

apsal dayyan x geng kak mija.. nmpk cam garang jer tu..nk babap kak mija ke tu

November 14, 2013 at 11:11 AM

akk.lawa lah! nk ckp tu jek kat akk.hehehe.sy puasa smlm n harini.kak telur ikan? erk sedap eh.hmm xpenah mkn lg.

November 14, 2013 at 11:12 AM

ya ampun.... sungguh terliur nengok teloq gulung ngko noks... ko suker bikin aku meneteskan ayaq liyoq tahu

November 14, 2013 at 11:38 AM

Hahahaha...abis tu awak makan telur gulung tu guna chopstik biru tu ke?

November 14, 2013 at 12:47 PM

kak nur dulu tak pandai makan telur ikan lieya...tapi sekarang siap berebut dengan anak-anak...
memang ada masanya masing-masing tak ngam lieya...garang jugak dayyan ni

November 14, 2013 at 1:19 PM

Apa benda yg bulat2 dalam mangkuk kari tuu?

November 14, 2013 at 1:25 PM

masak pindang tu simple jer kan tapi rasanya superb, tak jemu dibuat nya

November 14, 2013 at 1:36 PM

menarik bawal pindang tu lieya...

November 14, 2013 at 2:05 PM

telur ikan mayong? hehehe x pnh dgr.. kihkihkih

November 14, 2013 at 3:21 PM

Bila tengok bekal Lieya tetiba aje nak bawak bekal lah esok...hehehe... Biasalah tu bila virus M menular dengan teruknya kita ambil ajelah baju yang wrinkle free, bukan orang tau pun.

Teringat pulak kat kawan sekolah bertahun-tahun yang lalu. Punyalah malas nak gosok baju sekolah, dia cuma gosok kain sekolah separuh bahagian bawah aje. Lagi separuh yang atas katanya tak payah sebab tak nampak dah ditutup dengan baju kurung. Boleh gitu yek...

November 14, 2013 at 3:26 PM

telur ikan mayong tuh buat along craving..oh tidak...jahat tau....mana nak cari ni...nak letup2 gak dalam mulut...

November 14, 2013 at 3:28 PM

aduhh. mana dapat telur ikan mayong? saya jumpa masa ayah saya meniaga jual ikan je dulu.. sekarang dah tak jumpa.. nak jumpa yg segar jauh sekali la kan.. hahaha..

November 14, 2013 at 3:33 PM

cantikla dress tu!!

November 14, 2013 at 3:50 PM

Eleh... Dayan konon malu-malu ye nak menyanyi tu.. tapi sebenarnya tak malu kan:)
Kacau kakak bukan main pandai lagi. Itu nak sorok manalah kasut itu agaknya. Boleh tahan juga adik ni kan..

November 14, 2013 at 3:56 PM

bestnya tgk telur kat atas tu. nak try buat gak la.

November 14, 2013 at 4:22 PM

ko ader2 jer resepi sempoi tp akk rasa penuh selera..telur gulung berchis lah...telur ikan mayong tu akk tua ko ni pernah dgr sis..makan tak pernah...adoiii....

November 14, 2013 at 5:23 PM

Sedap pulak tgk bekal lieya tu. Boleh wat utk b.fast ank2 ni.
Wah kemain dayyan nyanyi...comel je dia...

November 14, 2013 at 6:26 PM

Hamboi sedapnyer telur gulung dia..menu diet ni kan lieya...telur ikan mayong tu pun kemain sedap telio..tau.kemain lawo lieya pakai dress tu..

November 14, 2013 at 6:32 PM

Macam sedap telur gulung tu..apa resepi ya dik

November 14, 2013 at 9:17 PM

telur gulung tu nmpk sedap gila..Telur ikan tu plak peberet en suami..aya msk merah mmg tergoda tgok..klu dpt bertambah2 makan tak igt..dayyan macam biasa comel..pandai nyanyi..:)

November 15, 2013 at 9:33 AM

semua menu lauk yg sedap2 tu !

November 15, 2013 at 12:11 PM

telo gulong tu nmpk sedap sgt.. dh la tgh lapor nih...

November 18, 2013 at 3:53 PM

telur gulong akak tu boleh buat menu atkins :) nampak sedap!

November 29, 2013 at 10:09 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy