Friday, November 15, 2013

Langkawi 2013 ~ day 2 [UnderWater World]


ok jom sambung cite langkawi plak...semalam dah iklan layan entry random photos kan hahaha sila jgn muntah darah ke muntah hijau bace entry langkawi aku ni yeak..selagi tak abis episod2 langkawi ni korang layan jek la yeak kakakaakakakak.....jom!



*
*
*
*
*
*
*
*
V

lepas letih dan seronok bermangrove tour, kami pi makan di Jom Ikan Bakar...salah satu kedai yg femes jugak di langkawi nie....



kiteorg amik nasi putih 5 sbb aku tak mkn nasi....pastu ikan keli 4 ekor, sotong 7 ekor, ikan ape ntah besar tu sekor, ayam bakar 3 ketul.....sayur sikit, udang sikit n ade laa lauk2 sampingan lain....kene dlm rm75....murah pada aku tu..ye laa sebab makan bende2 bakar kan....yg pasti ikan bakar sini mmg  power sedap! sos cicah die pun sedap! aku tapau 2 ekor sotong ngan seketul ayam lagi nak makan kat hotel.....




pas makan, balik hotel, mandi n jamak siap2...terus gi underwater world plak....fuh org tak ramai pun...syok anak beranak kongker jek....harga tiket leh cek kat sini key (harga tiket underwater world)
dayyan tu leh plak tdo....masuk jek dlm tu terus aku kejut die...rugi tdo dik oii...dah le die peminat fish!



ikan ni dah tua aku rase ...tahun dulu aku datang die ade...tahun ni aku dtg pun die ade lagi....ermm mesti korang pelik tgk si mia mija tu rajin usung beg pink tu...dlm tu penoh ngan barang makanan jajan2 dieorg....payung pun ade...pampers dayyan pun ade heheeheeh senang!




posing kiss ikan mulut buaye dari mia heheeheh




nie plak posing poyo dari mama mia hahaahahah




patin putih...hoi aku ni peminat patin, bile tgk patin besar2 kat sini terus loye tekak aku....




siape2 yg penah pegi ni mesti tau kan camne bestnye kat sini...mcm2 ikan ade....budak2 le seronok...so rugi gak kalo tak selit dlm itenerary pegi underwater world kalo ke langkawi nieh.....




beriye mak aku snap gambo kakaakakak



peguin kat sini banyak...siap dpt tgk free show lagi peguin tgh make love haahahahaah




yg penting minatang2 kat sini jinak.... tgk le peguin nie...nampak dayyan kat tepi tu, terus datang berenang2 kat situ.....




dayyan jakun tgk sharks...




teruja tgk pari besar nie...dah le badan bercorak2....




byk ikan2 best kat sini...tapi tak kuase laa aku nak snap semuanye...



hah! kat underwater word langkawi ni laa baru aku jumpe pepero hijau yg sedap gile nie....borongle berkotak2.....pastu jumpe plak daim milka cornflakes nie....sedap wey....aku borong gak bawak balik ....lagi satu kat sini je aku jumpe daim milka bentuk bar....tu pun aku borong gak....





pastu pi pekena laksa ikan sekoq plak....sambil tgk kapal terbang landing n belepas syok pekena laksa....



tak pedas sgt so budak2 ni leh le makan....



tgk le dayyan pun beriye makan....bile aku sound jgn berterabur cepat2 tadah tangan gitu kakaakakakaak saje ngusik die...




ramai gak kat sini...konon plan nak makan laksa power tapi tutup plak...eh kalo korang ni pi langkawi try la laksa penarak, laksa power ngan laksa ikan sekoq nieh....tu yg dikatakan femes sgt2...aku plak bukan peminat laksa so pada aku semua biase2 jek lah....



tu sajek tuk ari kedua...lepas lepak pekena laksa kami balik hotel...malam mak aku tak larat dah nak keluar makan so kami tapau jek....kedai depan hotel...ye laa aktiviti ari ni penat gak...so bagi dieorg rehat awal lah.....kalo ikut aku mlm pun merambu lagi tu cari port makan best hehehe



*keek mangrove tour/underwater world*






38 celoteh sahabat

perghhh.....
mmg best la xtvt yg full n padat di siang hari..
underwaterworld tu mcm agak berbau ckit masa nureen g thn lps..
mmg mcm2 jenis ikan ado kan
klau nk tangkap semua mmg jenuh la hehe....

mmm dok dgr2 gak pasal laksa ikan sekor tue
tp x g cr pon... sbb x tegar sgt kot haha...
ada g naik cable car x?
sure la kan... x sabar nak tgu n3 :)

November 15, 2013 at 9:12 AM

betul underwater world ni mmg wajib pegi kalo ke langkawi..best tgk ikan2 mcm2 jenis..kao kita yg dah kertu suka tgk apatah lg bebudak kan :)

oooiiii aku peminat tegar laksa tau..pagi2 ni tgk ko up citer laksa dah meleleh2 air liur ni ha hhhhaaaaaaaa..wehhh serius aku tak penah mkn lg laksa ikan sekoq ni..mcm best je..eh nnt nk try kalo gi sana :)

hai la tak sabar nk tunggu last entry :)

November 15, 2013 at 9:24 AM

Seronok tgk aktiviti family lieya..anak² dah semakin besar dan berdikari senang nak melancong...

bab gambar ikan bukan anak² je teruja..kalau akak pun teruja sama...bertahun² x jejak....sama² semangat mcm mak lieya amik gambar...hehehe

November 15, 2013 at 9:28 AM

pergi tgok2 ikan mmg bst la bawak budak2..apatah lagi budak macam dayyan comel..yg penting maknya pun ada gambar kissikan.hakhak..

biras sy org langkawi,dia kata tempat ni tak best, ikan2 pun byk yg dh mati..tak berbaloi dengan harga..tp klu smp langkawi tentulah sekali nk jejak kesini kan..entah bila sy nk kesana lagi,nk p tgok ikan.hehe

November 15, 2013 at 9:52 AM

dah lama tak ke sini..hhuhu..

eh, ada laksa buh ikan sekor ke? sedap ke?

November 15, 2013 at 9:56 AM

Camne mkn laksa ada ikan lak tu...? X la pnah jumpa...pun choc daim gitu....so jakun jap nengok....huhuhu....

November 15, 2013 at 10:03 AM

best nya kan pegi situ? sy rindu pulak nak pegi lg langkawi

November 15, 2013 at 10:30 AM

akak under water world lama dulu dah... ye la ikan tu akak masih ingat la...hehee...
laksa ikan sekoq tak try lg...nnt pi lagi boleh try...

November 15, 2013 at 10:37 AM

Sian dayyan..siap tampung mulut dia..ko ada jer mengusik dia yer...nasib ko lah dayyan comel oii dpt mak cam ni...InsyaAllah thn depan nak gak pegi LANGKAWI nehhh...

November 15, 2013 at 10:43 AM

Akak pun tak minat sangat laksa. Laksa penerak dah try dah..hehehehe. Lieya, update gambar kat Jom Ikan Bakar tu, akak rasa macam nak terbang ke sana jer. Memang best2 belaka semua lauk2 bakar dia tu. Underwater world kalau tak ramai orang emmang best. Tapi time peak, nak bernapas pun sempot dikk oiii.

Oh, kami kalau di Langkawi, aktiviti malam ialah shopping. Semua jenis shopping. Shopping kat HIG ke, kat bandar ke, atau paling tidak pun jalan2 kat Pantai Chenang. Happening tau kat situ kalau malam.

November 15, 2013 at 10:44 AM

Ni simpan entri ni dalam ingatan soksok nak gi Langkawi bolehlah refer...tang tempat makan ajelah...huahuahua...

Hubby lum pernah sampai Langkawi lagi so akak ajak dia pergi sebab nak shopping. Tergelak member. Dia nak jenjalan tengok laut bukan nak shopping atau cari tempat makan bila jalan jauh-jauh ni :D

November 15, 2013 at 10:50 AM

Underworld mmg wajib pergi ..rugi kalo tak gie
sedap pulak nengok ikan bakar tu ..

November 15, 2013 at 10:50 AM

Bestnya korang .. jeles ni.. bercuti sblm cuti sekolah best ye.. taklah sesak sangat... pakej lengkap tu. Shopping ada..jalan2 ada.. makan sedap2 ada..kecur tgk laksa tu..nampak sedao je.

November 15, 2013 at 10:51 AM

seronok beronoknya akak g langkawi...
seingat ecah la baru sekali sampai sana...
tu pun tgk gambr akak dah bnyak yg laineh kat sana...mcm cantik je...mcm best je hewhewheww
hahaha almaklumla nak dekat 10 tahun yg lepas g sana..

November 15, 2013 at 10:53 AM

kak rara pon geli lak tgk patin besar besar tu.hehehe.kak laksa ikan sekor tu sedap eh.teirngin nk g.bila lah nk g langkawi lagik ni.bulan12 ni ada sedara kawen.tgk bajet dulu leh g ke x.hehee

November 15, 2013 at 11:25 AM

jahat lieya ni tau..dah mak tangkap gambar tu nak gelak kenapa??? tu mesti nurun ngan anak tu..bukan anak nurun ngan mak..wakakakkaa
laksa tu nampak sedap tapi makan ngan ikan rebus tu sedap ke..tapi tu la memang pemes laksa ni..murah pon murah..ada tak cuba bronok??

November 15, 2013 at 11:26 AM

Berjalan dgn keluarga ni yg penting memang anak-anak sukakan tempat itu Lieya. Kalau anak puas hati kita pun puas. Sama juga makan walau Lieya tak begitu suka laksa tapi dek kerana yg lain suka layan aje. Kakak punya style pun macam tu. Janji mereka puas dan happy..

Banyak memboronglah ye Lieya:)

November 15, 2013 at 11:49 AM

nampak sedap laksa ikan sekor tu lieya.. nelan-nelan ailior akak dibuatnyer..

November 15, 2013 at 11:52 AM

wah menarik ni... laksa tu nampak sedap !

November 15, 2013 at 12:10 PM

bestnya makan laksa kat tepi laut cenggitu...xper2 along simpan dalam hati keinginan makan laksa ni...hujung tahun depan bawak family ke Langkawi plak....moga allah permudahkan...amin...

November 15, 2013 at 12:43 PM

syoknya pekena laksa ikan tu.. entah bila kami nak sampai lagi ke langkawi.. teruja rasa.. tengok ikan bakar tu pun macam sedap je.. (komen makan je) hahaha..

November 15, 2013 at 12:59 PM

x de pic bermangrove tour ke lieya? :P heheh..

November 15, 2013 at 1:31 PM

dalam laksa letak ikan sekor lieya...sedapnya
coklat sini murah....geram, geram...

November 15, 2013 at 1:52 PM

Kau punya entry ni memang saja nak bawak aku ke sana lagi laa...

November 15, 2013 at 2:06 PM

Dh lama gak xg under water world langkawi ni. Skrg kalu g sibuk dok brshopping je.

November 15, 2013 at 3:00 PM

sedapnya ikan bakar tu lia meleleh air liuh huhuhuhu...bestkan langkawi ni...

November 15, 2013 at 3:09 PM

Bestnyer makan2..
Laksa ikan sekoq tu yg best ;D

November 15, 2013 at 4:45 PM

bestkan tgk ikan2 besar kat underwaterworld tu... yg syoknya tgk gelagat anak2 la.. lbh2 lg anak2 dah besarkan... xpresi diorg tu yg penting.. seronok ke x seronok ke kan...

November 15, 2013 at 4:54 PM

laksa tu baru tau tuh..
nanti ada rezki gi blhla cuba..
anak2 rin suka makan laksa

November 15, 2013 at 4:59 PM

suka anak2 dapat g berjalan

November 17, 2013 at 12:40 AM

suka tgk mia mija sedondon.
adik kemain relax dok dlm stroler ye hehe comel
pepero tu buat akk nak terbang ke langkawi
teringinnnya nak makan ..

November 17, 2013 at 11:13 PM

Biler tgk gambo2 lieya ni teringin bawak anak2 pi sana...best bukan main tengok mieya mieja n dayyan...seronok sakan dierang ...terlio nengok laksa ikan sekoq tu...sedapnyer...

November 18, 2013 at 9:10 AM

best... terbaik... syoiok betoiler dapat gi Langkawi walaupun berkali2...
memang laksa kat langkawi rasanya semuapun sedap kot...
jom ikan bakartu memang best ler...

November 18, 2013 at 2:00 PM

Sedapnya tgk laksa ada ikan sekor tuh..nyum2..

November 18, 2013 at 2:52 PM

ni klua bwk anak2 zura kompom dorg excited tgk fish tu semua...

November 18, 2013 at 3:52 PM

alahai kak time pegi haitu cmne leh tk pasan 6D movie tu..haiyaaa..rugi nya tk try.. kecut habis apa yg ada time naik cable car ni..rsa serik nk naik lg.. si darwisy plk kemain suka lg lgsg tk gayat..

November 19, 2013 at 7:53 AM

pepero mmg sedap!!! x rugi borong byk kat sini mahal tuh,

November 19, 2013 at 9:58 AM

alahai pepero...sedapnya......memang tak puas makan pepero ni...sedap bangat!

November 29, 2013 at 10:08 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy