Thursday, November 28, 2013

thursday ~ random photos



Auuwcak! Babaacak!...ingat comey sgt nak babacak kakakaakak....tak mo byk ckp, jom layan pic random photos yg ade tuk entri kali nieh.....


*
*
*
*
*
*
V

  • nampak tak bende tersembunyi kat dlm tent tu kakakakaka....tu le port peribadi dayyan kalo nak layan ipad sorang2 tanpa kakak2 kaco....


  • spegeti aglio olio kat wadihana....yummmmm!!

  • alhamdulillah proses perpindahan umah sedang berjalan lancar...sikit2 kami angkut barang....tgu langsir siap boleh dah pindah terus, kerja2 revovation dah siap sepenuhnye semalam....ni aku tunjuk pic pasang shower curtain je dulu kat toilet aku n toilet miamija...pic rumah nanti2 aku update kalo rajin key heheheeh


 
  • minum petang sempoi....jemput2 bilis ngan jemput2 manis....lembut di dalam, rangup diluar...petua die bancuh tepung ngan air panas mendidih....sedap wooo! tetap lembut walo pun dah sejuk.... comey tak teko kite...aku beli kat langkawi rm9 jek utk buat pakai basahan kat umah...tapi haramjadu sikit sbb tak friendly user...asal tuang air jek meleleh kat bawah....bakal jadi tempat isi minyak masak yg dah guna aku je ni kang kakakaakak



  • sape ni? nie laa lieyalatif...mak pada MiaMijaDayyan kikikiki....




  • lunch ahad lepas nie, outing kuar cari barang2 umah...pekena nasi ayam madu....mia peel die pakai tangan bile makan, si mija plak bersudu garfu....mia selalu makan sorang abis...si mija share ngan dayyan....


itu sahaja untuk kali ini...semoga dipanjangkan umur untuk kita berjumpa di lain lembaran...Auwwwww (skema geli geleman aku hahahahaahah)..bubye!!



*keek main air*




Nov 3, 2013 | Splash time! by lieya_latif on Keek.com

58 celoteh sahabat

fuyohh makk ade jacuzii tuuu., uHHUuu

November 28, 2013 at 9:10 AM

amboi bos sangat dayyan tu..

November 28, 2013 at 9:12 AM

spageti tu menggoda lieya..ntah biler nak ke bangi ni..
wahhh pasni leh berendam dalam bath tub hari2 la... takyah nak tunggu gi hotel dah..nak gi tumpang sekaki boleh???heheheee
zee kalo buat cekodok kadang jadi kadang tak... nak kena try petua tu..
mia jenis perempuan melayu terakhir gitu..pakai tangan la baru nikmat..

November 28, 2013 at 9:14 AM

Camsedap jek nasi ayam nye tu
Terlio plak pepagi ni hee
Lama xdtg sini, winduuuu!

November 28, 2013 at 9:20 AM

pandai dia cari pot tak nak kena kacau

November 28, 2013 at 9:22 AM

The spagetti foto is awesome abis

November 28, 2013 at 9:24 AM

x sabo nak tggu citer rumah baru lieya...hihi

November 28, 2013 at 9:33 AM

awwwwwwww wadihana favourite aku jugak tau, sana mcm2 menu ada, harga pun agak berpatutan
wah bestnya dah siap renovation, bleh la kemas2, baik2 jgn tak sempat rehat, kang tangkap pinggang lak kang hehhehehehehehhehe

November 28, 2013 at 9:34 AM

amboiiii kemain meliurkan spagetthi tu..

November 28, 2013 at 9:39 AM

sedapnye spaghetti tu..terliur tengok... =) dah nk pindah rumah yer..xsabar nak tgk...hihi

November 28, 2013 at 9:39 AM

Dayyan pun nak privacy....
bestnyaaa spagetthi tu...hehheh

November 28, 2013 at 10:00 AM

bilik air ko pun dah nmpk cantik sis oii..tak sabar nak tunggu ko citer pasal umah...spegeti itu seploh kali menyelerakan dari kat SR nyer...

November 28, 2013 at 10:00 AM

Siap tab mandi tuh...! Bole berendam hari2....! Best2....

November 28, 2013 at 10:01 AM

cunnya bilik air..curlass siap ada bath tub lagi.. hehehe..

November 28, 2013 at 10:01 AM

mmg sangat drooling spaghetti tu Lieya..
dia punya seafood lagi menonjol dari helaian mee dia hahhaa

November 28, 2013 at 10:06 AM

seronok masuk umah baru kan..mesti nak beli macam2 utk umah baru..selamat berpindah..:)

November 28, 2013 at 10:06 AM

Xsabar nk tgk deco2 rumah baru lieya tu. Wah baik punya parking dayyan.

November 28, 2013 at 10:09 AM

Salam lieya cantik! Hehe..intan singgah sini..cepat2 deco rumah tau..nak tgk..hehe

November 28, 2013 at 10:20 AM

Fuyooo siap ada bathtab...

November 28, 2013 at 10:25 AM

tak sabar nak tgk deco2 rumah lieya.. ada bathtub tu.. akak tumpang berendam boleh..

November 28, 2013 at 11:00 AM

Dayyan kalau dah khusyuk org tangkap gambar buat tak tahu ye... mcam kemah tu rumah dia sendirilah tu:)
Splash time tu kat mana Lieya? Macam kat Wet World Batu Pahat pulak kakak tengok...

November 28, 2013 at 11:30 AM

Amboi-amboi ada bathtub...nanti agak2nya ada tak gambar dalam bathtub yg tak kena xrated? Sapalah tak kena lieyalatif mak miamijadayyan tu....ni mesti masa bos gi meeting di gi posing depan cermin nih!

November 28, 2013 at 11:33 AM

sib baik tent tu takde pintu berkunci...
kalo dak mau dia kunci pintu terus kahkahkahkah....

eeeeeeeeeee tak sabar nak tengok rumah baru u sis....
hepiiiiiiiii nya i.....
opppsss ok mmg i over ....
sebab i memanggggggg suka tengok rumah baru & deko2 nie...
diri sendiri lum mampu beli rumah landed kannnn...
tumpang hepi utk kengkawan je lah....

November 28, 2013 at 11:35 AM

Syokk oo dayyan ada port peribadi sendiri..hihi
Wahh bilik makpak ada jakuzi..syok berendam tu..haha

November 28, 2013 at 11:41 AM

hamboiihhh haih puji haku melambung nampak..
muahhahah...;p

lieya,time muda la nak tambah, dah tua lebey 35 lagi malas nt..
jgn2 gitu..:)

November 28, 2013 at 11:45 AM

beshnye tent tu...nak jugak..nak jugk..hehe

November 28, 2013 at 11:51 AM

seronok nye lahai dh pindah masuk umah sendiri...ntah bile giliran zura..huhhuhuh...

November 28, 2013 at 12:14 PM

Ada bath tub...jelessss. Akak hanya akan bersungguh2 hias rumah bila dah pencen nanti...boleh? Hehehehhehe

November 28, 2013 at 12:45 PM

tengah kusyuk main ipad tu lieya...tertidur juga dalam tent tuh...
ni yang buat tak sabar nak duduk rumah baru kan lieya.......

November 28, 2013 at 12:50 PM

Waahhh...nanti boleh berendam sakan tu...ahahahaa...

House warming party jgn lupa jemput eh...:)

November 28, 2013 at 1:17 PM

Comel tempat lepak dayyan tuuuu....C

November 28, 2013 at 1:20 PM

mcm nak bli jugak tent gtu...utk men sembunyi sembunyi...hehehe...rumah baru...yeyyyy....

November 28, 2013 at 1:26 PM

alalalaallala.. Dayyan carik privasi yer.. elok jer dia duk dlm tuh yer.

spegeti aglio olio tuuuuuuuuu!!! bikin perut zura meronta2 mintak di isi. aduhai perut~ bertabah lah sayang.
belom capai target lagi neh~

Ade tab mandiiiiiii! hulamakkkkkk. kang 5 sekali anak2 nak mandi lepas nih. maknye kena mandi bilik mandi lain nampak gayanye. hehehehe.

Rajinnye masak cekodok untuk minum petang~
tu yang anak2 n suami sayang tuh.
lepas nih zura pon nak buat cekodok juge lah~

Lieya gojes sangat~ jeleslah dah slim melim~

makan dengan tangan lagi feel kan~kekekeke

November 28, 2013 at 2:52 PM

Bestnya pindah rumah baru Lieya...wow siap ada bath tab lagi...
Baru tau petua jemput jemput lembut... nak buatlah sat lagi

November 28, 2013 at 2:54 PM

semua cerita & pic2 yng menarik mcm biasa, TQ share yer !

November 28, 2013 at 3:14 PM

amboiii baiknya dayyan..membawak diri main sorang2 kt tent ye..senang tak bergaduh berebut kan :)

sedapnya spageti tu ha..tp aku tak pandai makan..very the kampung kan hhheeeee

nasi ayam miamija pun menarik..mia dah mcm hadi..mkn apa pun abis, mkn pun apa pun guna tangan..mkn maggie berkuah pun guna tangan..mampu???

aku penah denga jugak petua pasal letak air panas dlm jemput2 kasi garing luar, lembut dlm tp tu la belum cuba lg..takut tak jadi hhhaaaaaaaaaaa

tuan blog maintain cantik dgn lipatan shawl yg gojes!

hai la tak sabar nk tgk umah baru lieyalatif and co ni :)

November 28, 2013 at 3:14 PM

cantik port bujang ko tuh lieya... aku pun tingin nk beli utk aiyan tp dok pikir umah dh la sekangkang kera je...

perkh telan liur nengok aglio olio ko tuh beb

bst lah pasni duk umah baru lak

bkn main lawo teko air tuh tp tak frndly user itu yg tak best

November 28, 2013 at 3:36 PM

Hai..comelnya lieya ek..hehe
#sambil rujuk gmbo lieya#

November 28, 2013 at 3:57 PM

x sabo la nak tgk complete deko2 umah baru lieya...
bz tol lieya skrg ni :)
khemah dayyan tue best la, ellesya ada mintak jugak tp x der ruang nk letak dlm umah huhuuu

spegthi aglio tue menggugat jiwa raga nih...
mcm nak mkn jerr pc ni haha

November 28, 2013 at 4:55 PM

best ada favourite private spot a.k.a. dlm khemah... sweet!

November 28, 2013 at 9:35 PM

wah..pot baru dayyan.. menarik tu..
syok la berendam pasni.. x sabar nak tengok rumah lieya bebetul.. cepat la upload.. hehehe.. bukan apa teruja.. kita tgk kawan hepi kita pun tompang epi dari jauh..
bagusnya Mia.. Ye.. mamamiamijadayyan yang gojes alwayz dan pandai masak..
Psst!! kita wat cekodok pun gitu.. sedap kan.. lembut sampai ke esok hari..hahaha.. melampau.. tp tu la... ada teknik nya.. jgn main tuang je air panasnya.. sat gi jadi bubur pulak cekodok kita.. eh! ;P
Lieya tu bawa anak2 main ari kat mana tu?

November 29, 2013 at 7:46 AM

sedapnya olio dgn jemput-jemput bilis tu....sabar2 :)

November 29, 2013 at 9:58 AM

Lieya..kak c ada tgok dlm AFC nak bg cucur lembut sampai sejuk. Dia bancuh dgn air ais..pernah try pun lembut jugak tak liat

November 29, 2013 at 11:58 AM

Assalamualaikum liya.
jom singgah blog saya sekejap tq..
http://lovelyberryintheblog.blogspot.com/

November 29, 2013 at 12:15 PM

Wah lieya pasni blh arr mandi susu...hihi

November 29, 2013 at 4:48 PM

Liya beli umah apartmen yg dekat mydin tu ke?

November 29, 2013 at 5:02 PM

salam perkenalan
lawalah blog akak lieya ni, err boleh ke panggil akak
hehe =)
jemput singgah blog saya juga ye

November 29, 2013 at 5:49 PM

tak sabo nak tgggu gambar rumah baru..sukanya kite mengalahkan empunya rumah.haha..

jemput2 air panas best gak..tp jemput2 guna air sejuk pun tak kurang hebat tau lieya,nak lagi best bancuh siap2 letak dlm peti ais..sehari dua hari lg bertambah sedap..tak caye cuba..:)

November 29, 2013 at 6:40 PM

Yeah!!Dah nak move in rumah baru..syok..syok..Rumah akak kat Seremban tu pun ada bath tub sesekali balik seronok anak2 dapat berkubang dalam tu.

November 30, 2013 at 11:49 AM

Spagethi tu nampak sangat sedap :)

Bestnyer rumah ada bath tub :D

November 30, 2013 at 4:05 PM

Lawanya tudung lieya tu.. makin seronok bila fikir rumah dah nak siap..

Dayyan tu menyorok sorang2 tgk apa tu? Seronok dia main tgk ipad sorang2 ye?

November 30, 2013 at 9:32 PM

ha ha ha....
syok ler dayyan layan sorang2 ipad dlm tent...xde gangguan..

uitt....cam best jer sambil mandi usha2 pemandangna kat luar..he he he..i like...

December 2, 2013 at 11:55 AM

kemain lagik dayyan tu nak main sensorang yek....waaa umah baru dah siap....tak sabo nak tengok lieya deko2 umah tau...jelita sungguh mak miamieja ni tau...kemain sedap cucur tu semua.....terlio cek tau....

December 2, 2013 at 1:24 PM

Wadihanani rasanya Lieya selalu ngat sebut akak tak tersampai2 lagini.. bilakah itu !!!
camner lieya pakai tudung jadi lagutu.. akak tak pandai2 lagitu..
geram tengok tangan si miatu... kalau pakai gelang mesti cantik tangan gitu...

December 2, 2013 at 5:59 PM

ak bc entry ko pon mcm laju je..
ke mybe ak yg nk cpt2 bc..haha..

amboi..dayyan lepakking dlm tent tu..
mcm best je..hehe, nk beli kt Irfan gk le..
tp space umah weols sempit..

lawa la umah baru uols..
tgk toilet pun dh cantik..
alhamdulillah..selesa duk rumah sdiri kan..

December 3, 2013 at 10:39 AM

wah, rmah baru ada bath tub lah..... syiokkkkk nyer

December 3, 2013 at 2:23 PM

semua pic pun menarik :)

December 4, 2013 at 7:51 AM

skrg ni klu zura nk wat cekodok mmg zura bancuh ngn air panas cm lieya ajorkan ni...

December 10, 2013 at 9:28 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy