Tuesday, November 26, 2013

my first pixajoy ptohobook....

Assalamualaikum...salam selasa lemau2 ...lemau sbb jeles tgk miamija tegolek tido lagi tadi, kalo tak sama2 dah keluar pagi2 kan hahahaha.....eh arini jom le ahkak nak cite pasal photobook pixajoy nieh...

*
*
*
*
*
V


hoolaaaa baru nak entry kan kisah photobook ni heheheeheh...buatnye dah berjaman lame....ekceli aku ni mmg kaki soping online....tapi bab beli groupon mmg aku x reti...tapi akhirnye terjebak gak dgn groupon gara2 si photobook nie huhuhu... ape barang wey cuci2 gambar ...takde dah zaman2 cuci2 gambar nie...buat photobook baru moden kakakaakak....nak kene tampo statement ni, sedangkan tak sedar diri ko pun baru tau buat photobook ni hahhahaha....




ade mcm2 saiz photobook nie...ikut suke mate kite laa nak pilih yg mane...utk kali ni aku buat jenis portrait....so die memanjang mcm mia pegang ni laaa...utk projek photobook aku kedua aku buat bentuk landskap plak....




aku rase ramai dah yg buat photobook ni....tapi tuk sesiapa yg nak cube boleh laa pergi kat sini http://www.pixajoy.com.my/ ...sign up...pastu follow jek arahan die...downlod dulu software utk edit gambar...ala lebih kurang mcm photoscape jugak....pastu dah siap edit semua terus klik utk order....ikut jek step yg dieorg suruh....tak sampai due minggu skynet datang anta photobook korang...auwwww!!!




utk photobook pertama ni aku buat pic photoshoot raye ari tu...edit pun sempoi2 sbb tak reti lagi....



kualiti mmg tiptop...die pakai glossy paper....pic pun terang n cantik...



sweet kan?...hihihi



comey kan?...hihihi



normally kalo tak pakai groupon tuk 20 pages gini kene dlm rm100++ ... kalo pakai groupon dpt la half harga bergantung pada promo lah....


auwww...macam comel jekkkk...



auwww...macam cantik jek....



tetibe terselit pic mase pi hello kitty town...sebab rupenye kene buat 20pages...takleh kurang...ceh pic photoshoot dah abis...selit jek la pic yg mano ado hahaahahah




terselit gak pic nieh...plan nak buat photobook khas tuk setiap anak2....tgk le tahap kerajinan dan tahap  pengumpulan bahan2 ... buat mase skrang mmg malas jek ade hahahaahah



glemer dah skrang taman saujana hijau presint 11 nie...rozita che wan ngan zain shoot kat sini sempena video wedding invitation dieorg....nana AF pun buat maternity photoshoot kat sini....sini mmg cun pun...



so meh ramai2 buat photobook...cek ajek kat groupon promotion2 yg ade tuh.....pixajoy photobook ade, malaysia photobook pun ade....yg tak kreatif mcm aku pun boleh jek buat eheheheheeheh





** mia mija bising2 tanye tak gi mane2 ke cuti sekolah ni...amboi2 yg korang pi langkawi, perak tu ape.....siap sedia jek laa mama anta korang pi kem hahahaahah





51 celoteh sahabat

bestnya!!! nak jugakkk.. gambar kami sejak kawin tak penah print out..

November 26, 2013 at 9:22 AM

sukanya ...bole buat kenangan untuk anak2 nanti ye lieya...:) suwet moment

November 26, 2013 at 9:25 AM

tulah kita pun nak buat jugak gara2 tertarik nengok lieya punya ni ha..Tapi bab nak edit nak kumpul bahan semua tu adoi ....

November 26, 2013 at 9:25 AM

cantik lieya..gambar sumer lawa2..
zee dah buat 2 ngan pixajoy ni..
ehhh lieya,minggu lepas groupon ada free tuk photobook tau..ada beli tak??? zee sempat sambar 3..heheheee..ni dok tengah mendesign gak ni..poninggg..

yup, tengok gak video che ta...cantik kan??ntah bila nak gi buat outdoor photoshot ni..
auww gambar dayyan masa kecik tu kiut bangat deh..

November 26, 2013 at 9:26 AM

cantik2 ko edit gambar raya ni lieya .. nampak ceria sangat2.. mmg best buat photobook ni .. gambar pun cantik2 dan jelas.. tak de lah nak sibuk nak masukkan dlm album mcm dulu2.. nanti buat photobook gi hong kong plak tau..

akak pun tak buat2 lagi yg dua tu.. bila la mood rajin nak datang ni.hehehe

November 26, 2013 at 9:32 AM

hari tu ada tgh promosi....tp malas yg amat nak pilih gambor...lansung terlupa...
nmpk cntik plak ye bila da siap cmni...

November 26, 2013 at 9:33 AM

lama tk update ye lieya..
busy pindah rumah kan..

tapi memang cantik la lieya..
ak pon tak pernah buat lagi photobook tu..
tp tk berkesempatan lagi..
lgpon gmbr tak de yg photoshoot..

nice la weh..mmg comey..

November 26, 2013 at 9:34 AM

rara pon baru beli groupon gak kak.free je kak.tp 6x6 je kak.sy beli sampai 4.hahaha

November 26, 2013 at 9:44 AM

Cantiklah Teringin nak buat gak

November 26, 2013 at 9:58 AM

br je terdetik bila la mek lieya ni nk update blog, tup2 ada dh entry utk arini... mmg trend skrg org print gmbr wat photobook...zura blm try pn...hahaahah

November 26, 2013 at 10:01 AM

Akak hari tu print ja gambar...25 sen je kooo....

November 26, 2013 at 10:19 AM

waahhhh...mmg comel..mmg cantik!! macam nak buat jugak la...

November 26, 2013 at 10:58 AM

Ya Allah rajinnya ko lieya, aku buat gak, sengah jalan dah malas, ko buatkan utk aku leh tak?
hahahahahhaha

November 26, 2013 at 10:58 AM

Wahhh jeles2..nk buat gak ler..
Tq sharing k..haha

November 26, 2013 at 11:14 AM

mmg comey..mumy dgn dedy nya nmpak sgt awet muda..;p
aku nt kang tunggu ank ramai skit..br best buat kot..;p

November 26, 2013 at 11:42 AM

tak pandai guna... dah download tapi page mula pun xtau nak buat.. sedeyy tul

November 26, 2013 at 11:59 AM

Akak ada beli cupon dengan groupon ni tapi belum berguna lagi ha..cun la gambar2 tu lieya.Awak nak hantar budak-budak tu pegi kem apa??Akak ni ada plan nak hantar Ezhan pegi summer camp under Dato' Dr Hassan Ali kat Hulu Langat tu ha..tapi tak tau la berjaya ke tidak.Tunggu balik jenjalan ni fikir semula

November 26, 2013 at 12:06 PM

cantik lah... itulah kwn2 aku yg lain pun dh pakat2 bt... aku je yg lum ada kesedaran nk bt lg heheheh... ada kesempatan nk pg gk lah kt tempat ko photoshoot tuh... lawo bebeno

November 26, 2013 at 12:09 PM

hehe... cuti2 m'sia kan mia mija..
drg bosan la tue dok umah jerr...

cantik la lieya tp tahap kemalasan nureen nk mengedit2 gambo bagai huhuuu
x dak masa la...
tp jatuh chenta gak la tgk photobook tue hehee

November 26, 2013 at 12:24 PM

Yeaaaa...welcome to the club lieya. Akak memang dah terjebak dah dalam arena photobook ni. Suka tengok hasilnya...cantikkannnn ??? Akak nak mintak address lieya. Nanti email kat akak ye: rozitarosli@gmail.com

November 26, 2013 at 12:37 PM

akak tetap nak cuci gak sebabnyer tak tau sebab apa.. orang lamaler katakan...
tapi kalau ada kesempatan akak nak gak buat photobookni... tungguler kot...

November 26, 2013 at 12:37 PM

Waaaahhhhh.. canteknyeeeee!
gambar dah sedia cantek.. bila di photobook cam tuh.
lagiiiiii lah cantekkk!
jelesnyeeeeee!

tingin jugak nak buat.. tapi tau tau pandai ke tidok.. hahahaha
nanti nak cuba carik harga promo. kalo ade bulih cuba. hahaha

November 26, 2013 at 1:01 PM

Cantiknya lieya photobook ni..tergoda jugak ni. Nieda b4 ni mmg print je. Hubby ada beli printer khas utk print gambo.tp photobook lg cantikla

November 26, 2013 at 1:11 PM

cantik2..baru ni dee beli eh..beli ke..free je pun..kat groupon..photobook kecik..ingat nak letak gambar travel je..tp good idea gak boh gambar anak2 kan..

November 26, 2013 at 2:11 PM

Bila dai buat macam ini selamat disimpan utk memori. Kakak sukalah gambar yg kat pokok tu Lieya. Cantik!

November 26, 2013 at 2:15 PM

Cantikk dan semua gambar lawa...buat kenangan...

November 26, 2013 at 3:29 PM

cam cantek je cam comel jekk hihihi
ape kelas cuci2 gamba kann...x musim!
tp gamba2 lieya mmg dh sedia cantek, di photobook kan lg cantek
sy ni byk amik gamba pakai henpon jek..misti kureng sikit quality ekk emmm

November 26, 2013 at 4:22 PM

nak jugak nak jugak... nak buat utk anak2 je.. hehehe

November 26, 2013 at 5:08 PM

Iizz ni blm buat lg..memula kenkonon nak buat sendirik...asik bertangguh jer haih geram tak leh jadik ni nak kena buat jugek ni...lieya sama la kitew mood lemau melanda br sihat dmm hehe....

November 26, 2013 at 6:42 PM

U make me jeles la dik non....sabo je la...

November 26, 2013 at 8:43 PM

lya tringin gak nk buat photobook ni.
mahal x? lya pon x reti groupun2 ni..nanti la nk cuba survey...
lg pon dah beribu gambar dlm simpanan.. satu habukpon x cuci..
klo hilang..aduii..sayangnyer..

November 27, 2013 at 12:54 AM

Molek jugak tu... maknanya, kita kena bagi soft copy gambar la kan...

November 27, 2013 at 7:42 AM

wah..memang nampak menarik photobook ni.. terang gambarnya dan kalau kertas berkualiti mmg berbaloila.. mudah pun mudah, kan? ikut je arahan dan tekan ok ok dah tak berapa lama kita dapata bendanya., saya penh beli yang jenama lain, pun puas hati juga... jimat juga, kalau buat dekat luar maunya lebih mahal...

November 27, 2013 at 7:48 AM

bagusnya lieya kan.. ada je koleksi family gini
ena yg ada kemudahan ni tak pulak buat.. dok plan saje dari tahun ke tahun tapi shoot nye idakkk.. huhuhu..

November 27, 2013 at 7:58 AM

mmg cun tempat tu.. cam obersea

November 27, 2013 at 8:26 AM

oooiiiii perempuan..kira cantik dah ni photobook ko..terer dah tu..aku ni?hanya mampu melihat hasil tangan org, sendiri nk buat kirim salam tak reti..very the kampung kan hhhaaaaaaaaaaa

eh serius mmg cantik ko..tak ada hilang2 dah gamba kan..mmg kenangan sampai ke anak cucu cicit nnt :)

November 27, 2013 at 10:31 AM

best oooo tgk photobook ni....
tapi ahkak lum try buat lagi....
nanti nak try test cuba gak aaaa....
baru ler leh tahan lelama pics tu semua kannnnn...

November 27, 2013 at 12:59 PM

bagus buat photobook ni lieya...gambar tu bertahun bole tengok balik kan..kaler tetap cantik
kalau ada rezeki nak buat juga...

November 27, 2013 at 1:29 PM

Akak seram nak buat cenggini Lieya. Akak nie sangatlahh buruk rupa paras. Mesti cacat jadinya photobook tu nanti...hahahahahaha. Buat untuk anak dan husband jer lah...hehehehe

November 27, 2013 at 2:49 PM

fuhhh cantekkkkk!! lega kalau dah dapat tukar digital pic jadi album ni wehhh..rajinnn korangggg.. bila la aku nak buatt ni.. beli groupon pun sampai expiredd suda... nangessssssssss

November 27, 2013 at 3:44 PM

erm, baru tadi tengok promo RM0.00 untuk buat photobook kat groupon..... nak amek tapi gambar x der.. huhu

anywhere, shantik bila da jadi buku tu kan, senang nak simpan...

November 27, 2013 at 4:21 PM

wah kemain photobook lieya..siap campur2 lagi..tapi mmg best la kan..bley sendiri buat.pixajoy pun selalu buat promio..time promo bley la buat..klu tak mahal gak la kan..tp kualiti tu yg penting..entah bila nk buat..malas nak kumpul material gambar sebenarnya..

November 27, 2013 at 5:54 PM

Wahh curlast kamu Lieya.. bagus laa ada koleksi fotobook cam gini..kan.. menarik gak nie..

November 27, 2013 at 6:13 PM

Takut nk beli sbb takut tak terbuat..haha..saya ni sllu over tp hangat2 tahi ayam jep

November 27, 2013 at 8:05 PM

Bahagianya pasangan ni, macam tengah bercinta gitu. Eh, macam jealouslah! Macam tak boleh blah je ni... Nak gi buat jugaklah. Lieya, Taman Saujana Hijau tu akak dah sampai tak tang mana jalan nak masuknya. Kita orang aritu satu family ingat nak lari-lari keliling taman tapi tak tau mana jalan masuklah pulak!

November 28, 2013 at 11:40 AM

cantik..
memang trend untuk album dah berkurangan dah zaman skrg ni kan..
photobook lagi in dari guna album

November 28, 2013 at 2:58 PM

Macam menariklah pulak Lieya...macam teringin je, macam nak jugak je...hehe...
Cantikkan....

November 28, 2013 at 2:59 PM

cantik sgt !.. done nuffnangx2 yer

November 28, 2013 at 3:15 PM

comelnye...wawa pun nk buat jugak untuk my 2nd time...insyaAllah utk pic kawen nanti heee ^__^

November 29, 2013 at 9:59 AM

Bestnyer... cantik semua gambar :)

November 30, 2013 at 4:11 PM

salam lia bestnya ada book lak ..mcm ne nak tempah buat mcm ni...

December 5, 2013 at 11:04 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy