Friday, November 8, 2013

Mia & Mija 2013 besdey celebration...

HELUW! HELUW!


salam jumaat penghulu segale hari hehehehe....yeay! weekend ni pi perak...adik aku konvo kat uitm seri iskandar...leh pekena nasi ganja lagi....hahahah ingat makan jek laa aku nieh....eh okey2, arini jom layan citer besdey anak2 dare aku nieh....ekceli besdey mia 3 nov...si mija plak  26 nov...so aku order kek sebijik sambut sekali...mmg tiap2 tahun pun gini....senang sekali harung....


*
*
*
*
*
*
*
V

mia n mija ni dieorg mmg suke gile ngan cekelat kinder bueno...so aku gigih cari kek ni.... ni namenye Nutella Kinder Bueno Cake....aku order dari Instagram : Scrumptuioussugar......kek ni ade 1kg dan 1.7kg...so details harga bolehlah jenguk IG founder kek ni yeak...



dah lame aku usha kek2 n dessert2 yg die buat....akhirnye dpt gak selit order tuk besdei mia mija nieh...sebab die telalu busy ngan order die yg byk.....lagi pun senang order ngan die sbb die kat putrajaya so dekat le nak pi collect kek...



sumpah sedap wey kek nih! kek nye tak mcm sponge sgt...n tak manis...so kene sgt dgn topping n cekelat2 die yg manis tu....serius sedap gile wey! budak2 ni mmg hepi abis lah dpt kek nie...




adiah lak last minit cari kat alamanda jek...dok pikir2 nak bagi ape...last2 aku ckp bagi jam jek laa sbb jam yg ade pun murah n dah byk jahanam....



si mia yg barbie sebab die gugurl n cermat sikit nak pakai jam jenis gelang nieh....si mija yg jenis tali tu...die ni lasak ...pakai barang semua tak reti jaga sgt...so aku pilih yg jenis tahan lasak sikit.....



adiah simple dari papa n mama.....




selamat hari lahir anak mama yg comel...moga jadi anak yg berguna dunia dan akhirat.....



si kecik tu jeles sbb bukan kek die hahaahahah



nampak2...muke tak puas ati tak dpt tiup lilin....



so pasang balik lilin bagi can kat dayyan plak kakakaka....tgu besdei adik bulan 4 ni key, mama tempah kek special ....



 nampak tak siape yg over lagi bersungguh mase potong kek hahahaha....




 amik gambar ngan papa plak....



 muaxxxx...muaxxxx....



meh amik gambo ngan mama plak....hehehe




muaaxxxx anak2 mama!


 sesi bukak adiah masing2....




 seb baik semua suke dgn pilihan yg mama buat heheeheh....



 lastly....meh mia makankan kek sedap ni tuk semuaaaa yek ekekekeekek


terima kasih atas doa dan wish di FB, IG dan juga di blog....

*keek besdei mia mija*





57 celoteh sahabat

Hepy besaday buat mia n mija.....
sedap eh la hai kek tu...nmpk lelehan coklat dia tu...

November 8, 2013 at 9:08 AM

Adoi sedap betul la kek diaorang ni, teruja teruja nengok kek ni tau..Happy Belated bday mia n mija..

November 8, 2013 at 9:11 AM

wah, seronoknya mia dan mija dapat kek sedap dan hadiah hari jadi yang comel sangat tu.

happy birthday to both of you.. semoga sentiasa gembira, sihat dan membesar jadi ank-anak yang baik dan solehah...

November 8, 2013 at 9:11 AM

ala haiii sedap nyer kek!

November 8, 2013 at 9:18 AM

happy birthday mis n mija
semoga panjang umur murah rezki
dan membesar dengan sihat dan bijaksana k

November 8, 2013 at 9:22 AM

dapnye kek coklat tu

November 8, 2013 at 9:23 AM

emm sedapnya kek tu... hepi besday mia mija.. lain2 personaliti ek walaupun kembar.. cian dayyan.. nanti minta kek kat mama yang lagi besar tau..

November 8, 2013 at 9:24 AM

tu diaaa haihhhhhhhhhhh.. meleleh coklat tu hah.. adoiyaiii.. nasib baik x menitik ayaq leleh kat sini.. eehehe..

terbaik la lieya nye kek sebeday mia mija tu.. Hepi belated besday utk dorang ye..

November 8, 2013 at 9:29 AM

terliurnya tgk kek tu. teringin la plak bila tgk.

November 8, 2013 at 9:29 AM

happy birthday mia n mija...kak kek tu order kat mana...ader fb dia tak?

November 8, 2013 at 9:34 AM

selamat ulg thn mia n mija..moga jadi ank yg solehah n cemerlang dunia akhirat...amin..

wow sedapnya kek tu..ada lagi tak????/

November 8, 2013 at 9:36 AM

mmg terliur tgk kek tu lieya..happy birthday 2 budak comel :)

November 8, 2013 at 9:41 AM

sedappnyaa kek......happy birthday mia & mija...

November 8, 2013 at 9:47 AM

happy birthday to mia and mija..kek tu mmg tempting sangat beb..aku rasa nak jilat screen dah ni..hahaha..

November 8, 2013 at 9:48 AM

happy birthday mia & mija..

humang aih.. kek tu sungguh menggoda!!

November 8, 2013 at 10:11 AM

nyum2..terliur aunty tgk kek mia mija tau...happy besday sayang..semoga jadi anak2 yang taat kepada mama n papa yer...

November 8, 2013 at 10:26 AM

epi besday mia mija...
senang sambut sekali arong kann
tp kek awak berdua buat auntie melelehhhhhhhh....

November 8, 2013 at 10:28 AM

Happy Birthday MiaMija. Semoga jadi anak yang soleh, muslimah yang cemerlang yer. Er, kek tu nampak sangattt yummy. Giler jeles. Sebab akak pun suka cokelat tu jugak...uwaaa!!. Jam tu cantik2 belaka. Tapi akak agak macam Mija sket. Ganehhh...hehehehehehe.

November 8, 2013 at 10:33 AM

'happy bday to mia and jaja'..'happy bday to both of you!"

makin membesar dah anak2 kan..mesti rindu waktu diaorg kecik dulu kan :)

to miamija unty doakan semoga berbahagia dan diberkati Allah dunia akhirat..in syaa Allah..

Wahhhhhh..kek nampak sedap sgt!

Cantik pulak aku tgk jam barbie tu ye..w/pun simple hadiah yg ko bg tp aku rasa cantik dan menarik aje..yg penting ikhlas penuh kasih sayang dr papa dan mama kan :)

November 8, 2013 at 10:40 AM

Happy Birthday for both Mia and Mija. Semoga jadi anak-anak yang baik buat Mama & Papa ye!

Kesian si bujang tu nak kena tunggu kek special tahun depan...biasalahkan budak-budak memang kalau bukan besday dia pun dia yang excited lelebih :D

November 8, 2013 at 10:40 AM

Wah.. Sedapnya kek kak... Selamat hari lahir untuk Mia dan Mija. Moga jadi anak yang baik dan solehah. Sian Dayyan tengok dengan muka tak puas hati. Hehe

November 8, 2013 at 10:42 AM

happy birtdhay mia & mija. kek cantik, adiah pun cantik..=)

November 8, 2013 at 10:43 AM

Happy birthday mia mija yg comelssssss
semoga jadi anak yg solehah yer anak2..

hello dayyan.. kemain over dari kakaks dia eh hehehe

November 8, 2013 at 10:43 AM

ngences wei aku nengok kek mia mija tuh... udahla coklat merata2...
hadiah jam tu pun comei sgt... terutama jam barbie tuh... tp mija punye pun comei jgk...
mmg nampak lah kejelesan di mata yg berbaju kunin tu heheheh

November 8, 2013 at 10:48 AM

mcam sedap jerr...mcam cantik jer...macam sedapp jer...
he he he.....giler meleleh ayaq liur aku lieya oitt tengok kek miamijaaaaaaa
feverettttt

berbeza betul karekte dua beradik nie kan..
mija lebih kurang Batrice cuma Batrice tu citarasa macam mia..
dia tak jimat ler kalau dpt barang ke apa...tensi jer mak...

aku suka jam gelang2 mia tu...nampak sungguh gegurl.

November 8, 2013 at 10:51 AM

cake tu sangat menduga iman...
happy birthday mia n mija....
stay cute!!!
be a good girl...

November 8, 2013 at 11:00 AM

hepi besday mia & mija
moga kalian menjd anak2 yg solehah.. amin...

alahaiiiiii.... sodapnyerr kek
nak jugakkk....
tp jauhnyerr nak order.. huhuu

November 8, 2013 at 11:03 AM

terliur tengok kek ni...tgok gambar dh nmpk sedap. untung ler ko...dkt putrajaya je..sng nk amik.

cutenya jam miamija..pndai korang pilih hadiah... hepi budak2 berdua tu...anyway hepi besday again for miamija

November 8, 2013 at 11:04 AM

Ala sian Dayyan ye jeles. Tak apa bagi peluang jugalah Lieya nama pun budak dia bukan faham, saat tiup lilin biasa budak-budak memang suka sangat. Makan kek tu ala kadar aje buat syarat..

Cantik jam masing-masing. Dayyan tak jeles ke sayang kakak-kakak ada jam baru tu:)

November 8, 2013 at 11:09 AM

eh patulah celebrate sekali bru tgk kt widget tepi tu beday depa bulan yg samaaaa...jimat duit beli kek bt sekali kan..hehehe

iols berkenan jam mija..yg biru tu..lawa lahhhhh

November 8, 2013 at 11:11 AM

hepi besday mia mija,
mmg terbaek kek tue.
x pnah lagi shark jumpa.

November 8, 2013 at 11:33 AM

happy birthday mia and mija... Best wishes always to you guys.
Study hard play hard never break your parents heart.

wahh dapat birthday gifts yang best.

November 8, 2013 at 11:38 AM

macam twin je anak awak tu...

November 8, 2013 at 12:00 PM

Jemput la follow blog saya yg tak seberapa tu...

November 8, 2013 at 12:01 PM

Selamat hari lahir mia n mija... semoga menjadi anak yang solehah untuk mama n papa dan juga Allah s.w.t. amin

November 8, 2013 at 12:03 PM

selamat hari jadi mia n mija..aunt nieyl doakan semoga mia ngan mija menjadi anak yg solehah..pelajar yg terbaik dan menjadi kakak yg terbaik tok si dayyan dan adik2 akan dtg...:P hihihihi~

November 8, 2013 at 12:07 PM

happi belated birthday Mia Mieja...kemain sedap kek tu haa...moga panjang umur murah rezeki n jadi anak yang solehah...suka ngan miamija ni tau mcm kembo..baju tdo sedondon scarf pun sama kaler...kemain lawo jam dia teringin nak beli kat qaysara pink2 tu suka la diakan..eh adik lieya Nak konvo kat Sri Iskandar yek dekat la ngan umah lizz ni...Hubby mengajo kat sane ...kalo tak bole jumpe lieya tapi time tu nak cooti2 pulak...

November 8, 2013 at 12:17 PM

Happy Birthday to Mia n Mija~
moga jadik anak solehah yer.

terliurnye tengok kek tuh.. meleleh2 haaaa.
Hadiah pon comellll~
sesuai dgn mereka~

November 8, 2013 at 12:27 PM

serious jerk muka dayyan time potong kek tu... hehe
senang sambut sekali harung kan.. jimat...

November 8, 2013 at 12:41 PM

Bestnya.... Mmg nampak sedap! X mcm kek span n tak manis??? Sedapnya! Jauh la nk p collect kt putrajaya

November 8, 2013 at 12:55 PM

haha nmpk dayyan mmg over..kek tu nmpk dh sedap..rasanya tak bley imagine la sedap sgt kan..hadiah jam pun comel.pandai mama pilih..

happy birthday mia n jaja..semoa jadi anak solehah dunia akhirat

November 8, 2013 at 1:48 PM

vahhhh x gaduh lak eh kak lain lain pattern.sy pon minat kek tu.sedapnyaaaa~

November 8, 2013 at 2:31 PM

happy belated birthday to both of them, mesti seronbok dapat adiah dari mama & papa tu kan !

November 8, 2013 at 2:49 PM

hepi besdey mia & mija..semoga jadik anak2 yg solehah, membahagiakan kedua mama & papa.. kek tu nmpk mantapss betol la..

November 8, 2013 at 3:15 PM

salam hi2 windu nak baca blog lia ni...happy bufday utk mia dgn eja semoga panjang umur dan di murahkan rezeki

November 8, 2013 at 3:37 PM

hehe akak paling suka tengok kek budak2 ni.. mmg nampak sedap. kalau mcm ni mmg budak2 confirm makan banyak.. this year akak tak beli pun kek budak2 ni.. pastu sendrii rasa mcm sengal, apasal tak beli... hahaha

apapun, auntie ucapkan selamat hari jadi for both mia and jaja.. semoga jadi anak yg solehah serta bijak pandai..

November 8, 2013 at 4:03 PM

beshnyeee kek tuuuuu

November 8, 2013 at 4:13 PM

happy birthday to mia mija
cantik banget kek tu dan buat makcikyati teringin nyams
senang birthday ank dekat2 tarikh ni boleh celeb.sekali harung :)

November 8, 2013 at 4:51 PM

Kek tu bukan setakat lawa nampak pun sedap.Yumm..yum..Selamat hari lahir buat keduanya ye..

November 9, 2013 at 8:43 PM

Perghh,,,,kinder bueno atas kek..............

November 11, 2013 at 9:59 AM

salam akak....sorry lama tak berkunjung ke sini....kebizian melanda....happy belated birthday to mua and mija...kek tu nampak sedappppp bangat...tapi wawa tengah on diet...sabar je la huhu

November 11, 2013 at 10:36 AM

Hepinya depa dapat kek sedap dan cantik pas tu dapat hadiah lagi tapi keisn nengok Dayyan sib baik dpt himpit gk tiup kek tu.

November 11, 2013 at 10:39 AM

Heppi Besday Mia & Jaja..Moga panjang umur, murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang & moga menjadai anak yang solehah..ameen..
Telan ayer liur nengok kek tuh..pergghhhh!!!!sure sedap!!
Cian Dayyan sowang boboy..kna tambah geng baru nih..hehehhe..

November 11, 2013 at 2:58 PM

senangkan sekali buat besdai... lagipun yang nak makan kek nyer pun orang yang sama..buat sekali gus lagi senangkan.. selamat hari jadi mia dan mija.. moga jadi anak solehah yang sentiasa di sayangi oleh ibu dan ayah...
nampakpun dah sedap kek tu lieya... seronokler dapat hadiah jam.. akkapun der nak bagi hadiah jam kat anak tapi tunggu besar sikitjer lagi...










November 11, 2013 at 4:39 PM

meleleh tgk kek miamija..mmg nmpk sedappp sgt!

happy belated birth buat miamija..moga bjaya d dunia n akhirat..amin2..

cutenyer hadiah dari mamapapa buat miamija

November 13, 2013 at 1:40 AM

bila nak post mcm mn liya diet...nak juga ikut...

November 13, 2013 at 4:14 PM

happy belated bufday shayang miamija...moga jadi ank yg soleha... lieya kek napak sedap...

November 19, 2013 at 10:27 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy