Tuesday, October 1, 2013

mane lieyalatif ni tak update2 blog nieh.....



Assalamualaikum semua!


kikiki....bukan tak mo update....byk citer tapi tgh busy sikit urusan umah....ekceli kiteorg baru selesai urusan penyewaan rumah yg kami beli kat salak tinggi..ye lah sebelum penyewa masuk kene la siap2kan ape yg patut mcm agreement, grill, lampu2 kipas2...tak sangka plak sampai la skrang masih ade yg berminat nak sewa umah salak tinggi kami tu....gedebak gedebuk semalam sign agreement n jumpe penyewa...so settle dah!...so lepas ni leh tarik napas n start konsentret urusan ubahsuai n pindah masuk umah yg kami beli kat presint 15 tu plak.....




ok tu jek nak bebel...esok kalo rajin ade entry, kalo tak rajin tgu kamis jek laaa entry random photos aku yeak ekekekeekekek




*meh layan keek comel di abad ini*







45 celoteh sahabat

Wah..banyaknya rumah beli sekali gus . Dua banyak tu..

Mmg tertanya pun..mana lieya tak update blog ni.. mujur dh jawap pertanyaan...ok cant wait for your next entry

October 1, 2013 at 9:01 AM

aah kita pun tertunggu2 gak lieya ni..Untung ada rumah boleh sewakan yea..

October 1, 2013 at 9:17 AM

ooo ptt senyap je.pindah rumah rupanya~ tahniah kak.mst lawa ni rumah akk.

October 1, 2013 at 9:18 AM

Selamat decorating umh ye liya

October 1, 2013 at 9:22 AM

mmg bnyk kejenya klau urusan yg mlibatkan rumah ni...

October 1, 2013 at 9:49 AM

Alhamdulillah...rezeki...
wah~deco cecantik ok :)

October 1, 2013 at 9:49 AM

patutlah "rumah" ni senyap jekk.. pergi settlekan rumah baru ek. hehehe semoga dipermudahkan segala2nya.. amin

October 1, 2013 at 9:52 AM

woi terkojut den...kemainkan...nak prank kitew..
nanti nak nengok umahnyer biler dah di renovate k...

October 1, 2013 at 9:58 AM

waahhhh.. projek masyuk namanye nih~
mesti penat ork!

October 1, 2013 at 10:05 AM

wahh..mesti sibukk..

October 1, 2013 at 10:14 AM

amboi sampai duatu lieya.. muda2 dah ada wawasan.. tahniah...
akakpun dah macam biskut kejap der kejap takder kat blog...
tapi akak tak beli rumah cam Lieya...

October 1, 2013 at 10:29 AM

baru semlm dtg sini tgk lieya tk update pn blog.. tgk2 arini dh update..ciput jerk.. huhhuh

October 1, 2013 at 10:30 AM

patutlah sunyi..ada kat rumah lain ye :)

October 1, 2013 at 10:34 AM

takpe..settlekan lah dulu apa2 urusan yg patut dan lebih penting tu..blog bila2 pun boleh..

October 1, 2013 at 10:41 AM

nasib baik x sakit jantung akak ni lieya.. tgk video keek lieya jadik antoo... hahaaa...
kelakar lak tgk lieya yang cun tetiber jadik antooo terkeluar ular dari mulut....

October 1, 2013 at 10:42 AM

oo patut pun..

October 1, 2013 at 10:43 AM

fuh...terkejut mokcik tauuuuuuuu

alhamdulillah..rezeki tu kan lieya...
seronok kumpul harta...
seronok pindah rumah sendiri..puas ler ko mendeko2 rumah sendiri...

October 1, 2013 at 11:24 AM

Harap-harap yg menyewa org yg bertanggungjawab.
Dayyan cuba control tak nak senyum org sentuh hidung dan telinga konon... eleh auntie tahu sebenarnya Nak tersenyum tu:)

October 1, 2013 at 11:46 AM

tu lah pasal..intai2 gak umah ko sis..mana lah pompuan ni pegi..upanya sibuk dgn umah banglo dia..ok..uruskan umah yg realiti tu dulu..umah maya ni bila kelapangan isikan lah sesuatu....

October 1, 2013 at 11:47 AM

ahhaha kan ko dik

baguss lah dah ada org nak sewa .. lega kan ;)
dikk akk pun hanyuttt ngan blog nie ..
sebukkk huwaaaaaaaaaaaaaaaa

October 1, 2013 at 12:02 PM

Best dah ada penyewa...lokasi strategik mmg senang cari penyewa. Mcm husband nida ada rumah kt bandar tasik puteri rawang. Dh nk masuk 7thnkawin kiteorg x penah jenguk pun rumah tu. Ntah wujud lagi ke tidakkk umah tu..huhu

October 1, 2013 at 12:06 PM

takpe... kalu senyap lama tu ada lah kerja ke agenda di buat nyer...
jelesnyer nengok dayyan dh pandai nyebut gitu...

October 1, 2013 at 12:21 PM

beb, video antu ko tu tak bek tau, terkejut aku
wah, umah dah ada org sewa, best2 leh cover installment tetiap bulan
wah rumah baru otwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww sure tak sabar2 kan...selamat menghias dan merenovate bagai umah ko ye

October 1, 2013 at 12:23 PM

Padanlah senyap rumah maya ni. Kalau uruskan rumah sewa dah sibuk, bila pindah rumah baru nanti lagilah sibuk kan lieya. Agak2 berapa hari tu nak amik cuti blogging nih ...

P.S. 1st keek tu akak tak tanjat pun taw... tapi 2nd keek akak suker ler tengok Dayyan.

October 1, 2013 at 12:24 PM

pelaburan yang bagus lieya..beli rumah kalau tak duduk bole sewa...
lagipun harga rumah makin naik sekarang...

October 1, 2013 at 12:25 PM

Amboi bz yer dia..tak per.. plan2..nanti free2 leh update n3 kan.. :)

October 1, 2013 at 12:36 PM

Penyewa yang Lieya cerita hari tu la ni ye?Dia masuk bulan 10 ni ye?Itu yang tuan tanah sibul bebenar nampaknya tu

October 1, 2013 at 12:45 PM

Settlekan apa yg penting dulu kan? :)

Dh settle sume baru senang hati sket :)

Tu la, tggu2 gak entry dr lieya :)))

October 1, 2013 at 1:18 PM

wow...

x sabar nak tgk umah yg nak ubah suai tu.. hihi

October 1, 2013 at 1:37 PM

Nanti rumah dah cantik jangan lupa jemput kak. Dekat je. haha

October 1, 2013 at 2:41 PM

bizi ye kak.. semua dah merindu entry dari akak :)

October 1, 2013 at 3:54 PM

aduyai nk tanggal jantung nie tgk video tu.....
Wah mesti xsabar2 nk masuk rumah baru.

October 1, 2013 at 4:25 PM

Wah....banyaknya rumah Lieya. Leganya muda2 dah settlekan hal rumah2 nie.

October 1, 2013 at 4:35 PM

TULA DH LAMA rasanya x baca entri lieya.. heheh mcmlah selalu baca kan... ;)

October 1, 2013 at 5:18 PM

Lieya beli rumah kat precint 15 putrajaya ke? Moga semua urusan dipermudahkan oleh Allah SWT.
Aduyai, terkejut betul keek yg 1st tu, hehe..
Yang 2nd tu comel je..

October 1, 2013 at 8:16 PM

Oo nk pindah rumah baru yeh Liya....seronokkan....serba serbi baru...sure tak sabar tu

October 1, 2013 at 9:52 PM

ooo ptt la sepi...
dok tgk n3 ww tu dah byk ari..
ingat mmg bz amat la.. hehe
cantik jugak tgk umah tue...
nureen pon plan nk beli umah n bg sewa tp ntah la bila bleh beli hehe

October 2, 2013 at 8:58 AM

wahh... pindah rumah jugak ye..hihi.. so lps ni dok putrajaya la pulak? deqla keje sini tau...hihi...

October 2, 2013 at 9:47 AM

wahhhh...cantiknya umah dia :)

tak sabar nk tgk deco2 dr lieyalatif :)

October 2, 2013 at 10:01 AM

patut lah senyap sedu je hehe
oiii tanjat akak tgk keek tu.. cisss nasib baik tak pegnen hahahhaha

October 2, 2013 at 12:52 PM

salam lia oooowh patut arr bz....x pa kami tunggu kemaskan apa yang patut di uruskan...nanti masukkan random pic banyak2 yerk hi....

October 2, 2013 at 2:01 PM

patutlah sunyi je ye... oklah uruskanlah apa yg patut.. dah settle nanti boleh berblog dgn tenang.

October 2, 2013 at 3:18 PM

alhamdulillah... urusan sewa rmh dh settle.
jd leh tumpu kt rmh bru. huhhh?? nk reno pon ade polisi?

October 2, 2013 at 10:55 PM

sronok la nak masuk rumah baru..harap penyewa dptjaga rumah kita dengan eloklah ye..

aiman smp benti main game dtg tgok video hantu.muahaha..

dayyan pndai,sebut mouth tu comel gila..:)

October 3, 2013 at 2:37 PM

wah mesti lah busy kan nk pindah rumah baru :-)

October 6, 2013 at 11:17 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy