Thursday, February 20, 2014

thursday ~ random photos (dayyan & ultraman)


Assalamualaikum...salam kamis semua....korang dah bekpes lum....soalan sgt klise kan? hahahahaha....ari ni jom layan pic random photos aku .....tapi arini lain sikit sbb entry random photos aku bertemakan 'dayyan dan ultraman' hehehe...sape2 yg dah bace blog aku ni  mesti tau yg dayyan ni obses gile ngan otomen....dari dulu sampai skrang tak surut obses die tu.....so meh tgk pic ape yg ado meh....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • kejadian berdarah di pagi ari....aku dah cakap awal2 dah "dayyan makan dulu, otomen letak tepi'...ehhh die fly2 kan jugak otomen die tanpa hiraukan aku yg dah jeling2 die nieh....tup2 kelentung! otomen mendarat atas sos....dah nampak mcm otomen tu mengalami pendarahan yg serius plak kakakaakakak...



  • nie lagi aku tak paham....suke noo sangkut otomen die mcm nie....mate aku ni dah le cepat rimas tgk bende sepah2 mcm nie....lagi2 kat dapur aku.....


  •  haa yg ni sumpah aku letih tgk....gigih noo ko usung otomen tu naik fire engine die pusing satu hall...siap lalu atas bantal ... ala2 mcm kereta turun bukit bukau tuuu...bile otomen tu jatuh ko marah2....hahaahah adoi dayyan oi!


  •  rutin harian dayyan bile aku ajak mandi "dayyan jom mandi jom"...... berposak2 lari kutip otomen die n campak dlm bathup ... haa jgn memain...otomen2 dayyan semua mandi pagi ngan petang tauuu kakaakakakaak

  • ni situasi yg biase tgk la kat umah...layan katun kat ipad dgn dihulubalangkan otomen....dulu bersusun tepi ipad otomen2nye..skrang ni dayyan rajin pun tenggekkan seko jek otomen hahaahah...jgn memain, kdg2 dgn  kakak die pun die kedekut tak bagi tgk ipad same2 tapi kalo otomen die boleh sesajeeee....



  •  ape2 pun...ini laa otomen hati papamamamiamija......tgh berkemban pun sempat nak fire org hahaahahaha.....muah! cayang dayyan!



*keek dayyan ckp 'mama, love u*




54 celoteh sahabat

serius dayyan dan otomen mmg tak boleh di pisahkan..adoi ke mana saja, ada dayyan ada otomen....

February 20, 2014 at 9:10 AM

hhehe~kelakar la dayyan nie..sentiasa ngan otomen die...:)

February 20, 2014 at 9:11 AM

comey la dayyan...sama la ngn anak sy kak...suka ultraman...tp xobses dah skang ni...dia suka upin ipin lak...hihihi

February 20, 2014 at 9:13 AM

adoila dayyan.... comei la kamu ni... meh fire untie, tau le untie nak balas ngan ape nnt. hahaha

February 20, 2014 at 9:16 AM

hehe...suka tgk gelagat dayyan ngan otomennya.... tgk tu buat fire pun dah sebijik mcm otomen Taro...hihi

February 20, 2014 at 9:17 AM

ala dayyan dan otomen berpisah tiada hehehe

February 20, 2014 at 9:24 AM

kehkehkeh.... dok baca smbil layan pic mmg dok gelak sensorang...
mmg dayyan & otomen x dpt d pisahkan...
emir plak keta dia yg dia usung msk mandi skali hahaa....
comel tol tgk otomen tgk ipad...
klau ada contest ni, bleh join...
:)

February 20, 2014 at 9:25 AM

gelak unty baca pasal dayyan ngn otomennya
suh mama beli yg besar org tu ltk depan rumah lah dayyan ..

February 20, 2014 at 9:26 AM

haha comel giler dayyan.. serba serbi otomen.. tu yg lain budak lelaki ni, ada jek akalnya.. mcm aam la wpun dah umur 10 thn tak abis2 dengan spiderman nya.. hehehe

February 20, 2014 at 9:27 AM

hahahaha...gelak besar aku kat opis pagi ni baca kes otomen berdarah tu...dayyan...dayyan..

February 20, 2014 at 9:35 AM

hahahahhaa...mmg senyum sampai ke telinga kisah Dayyan dan otomen...

February 20, 2014 at 9:35 AM

sama macam anak sulung saya masa kecik.
berbakul-bakul koleksi atomen dia.
tapi semua dah bercerai kepala... bercerai kaki.hihihiii...

February 20, 2014 at 9:36 AM

weehhhh dayyan comelnya kamu!dr dulu lg unty mmg suka tgk tau!

obses sungguh dayyan ngan otomen kan..abg hadi tak minat sgt dia prefer superhero..gitulah budak laki kan :)

kiut tgk otomen sama2 tgk i pad hhhaaaaaaaaaa

February 20, 2014 at 9:40 AM

budak2 dengan ultraman memang tak boleh dipisahkan dah.

February 20, 2014 at 9:48 AM

Btulla lieya..klu kita ada ank bujang sorg..plg kck plak tu..lain mcm kan syg kita kt depa..hehe..

February 20, 2014 at 9:53 AM

ishhhh otomen nya keje...x pa otomen comel kiut miut...

February 20, 2014 at 9:58 AM

Gelagat anak lelaki ya.. memang tak kering gusi ni melayan Dayyan. Kalau tak rumah kami, Naim 24jam dengan kereta. Mandi dengan kereta, makan dengan kereta, tidur pun dengan kereta. Nak ke sekolah pagi tadi pun, masuk ke kereta papa dengan janji akan dapat kereta baru. adoi sabar jelh

February 20, 2014 at 10:11 AM

hahahaahaa lawak la dayyan ni..memang obses sesangat ni lieya tapi bagus gak..takde la dier boring sangat..nengok citer pon berteman otomen tuh..

February 20, 2014 at 10:11 AM

haha.. comel la awak ni dayyan

February 20, 2014 at 10:16 AM

Minat dia tetap pd yg satu ek lieya :)
Klu zakwan ni dulu minat cars pastu dah beso sket minat ironman plak pastu thor pastu robocop. Mak is peninggg haha!

Bagus dayyan, setia pada yg satu :)

February 20, 2014 at 10:51 AM

ala mama...rilek la...mama ada otomen sorang je pun..hahahaha....ok pe lieya..otomen jadi extra deco..cute..

February 20, 2014 at 10:51 AM

alololo comellah dayyan.. mmg fan otomen..
pasni kalau terdesak sgt boleh lieya pinjam otomen buat sendal pintu kabinet.. hihi..

February 20, 2014 at 11:00 AM

sure otomen menjadi poojan dayyan..mana2 ada je kelibat otomen gamonyer ye lieya..sepata kata dimana ada dayyan disitu ada otomen hehe..

nak buat macam mana dah tu imaginasi dier kann..follow je :D

akak pon sama tak bapa nak gemo melihat barang yg dok bersepah..mulalah meroyan jadinyerr hehe..

February 20, 2014 at 11:01 AM

Siapalah tak suka tengok keletah Dayyan ni Lieya.
Tapi ligat dia ni pun taklah menyusahkan.
Kakak-kakak pun masih boleh melayan tu oklah..
Bagus juga dia mandikan otomennya jadi bersih nak buat main:)

February 20, 2014 at 11:08 AM

Serious suka gila kat otomen Lieya nih. Comel alahai otomen Melayu nih! Masa kejadian berdarah di pagi hari tu tak bawa otomen naik ambulan gi Hospital Putrajaya ke, Lieya? Doktor kata otomen ok sihat leh bertugas sebagai hulubalang macam biasa? Tak dapat MC dua puluh empat bulan ek?

Kira otomen si Dayyan ni memang pembersih orangnya, mandi 2 kali seharilah kan... Makan pun lagilah cukup kalau dah mama si Dayyan ni rajin memasakkan ...

February 20, 2014 at 11:11 AM

bagus dayyan setia pada yg satu..

anak sy ntah bape kali tukar minat.. upinipin ler, boboiboy ler, doraemon ler..skrg ni minion pulak..

February 20, 2014 at 11:20 AM

hahaha..dayyan dayyan..tak tahan letak otomen letak tepi main ipad tu..

February 20, 2014 at 11:51 AM

cute nya pangai Dayyan! ekekek :D lawak sgt tgk otomen yg tersepit kaki tgk ipad tu...
pun nak jgk otomen dia layan sama ipad ek?

February 20, 2014 at 11:59 AM

Part otomen jadik hulubalang tu serius cute..hahahahahhahaa. Dayyan, Dayyan.

February 20, 2014 at 12:34 PM

hehehehe anak2 lelaki dgn ultraman mmg x leh dipisahkan yer !

February 20, 2014 at 1:32 PM

Sian otomen tu pagi2 dah kena madi sejokkk....

February 20, 2014 at 1:40 PM

cantik elok ultraman dayyan..ultraman anak2 zura semua dh cacat..tkde tgn la..tkde kepala la..baru beli sehari je dh cacat.. hahaahaha

February 20, 2014 at 3:16 PM

hahahhaa ini bukan obses biasa2 je ni Lieya.. obses tahap to the max dah si Dayyan ni..

February 20, 2014 at 4:06 PM

wah makan tido main mandi...segala2 nyelah dgn otomen ek...
hahahahhahahaha...cute ok....
memang habuan nak kena gomol otomen jr ni...

February 20, 2014 at 5:11 PM

dayyan ngan irfan same year kan beb?
batch dorang ni mmg sweet2 aje pangai kan..
manja plak tu..hehe..

syg giler dayyan pada otomen dia kan..hehe..
sure suka tgk ceta otomen ni...

February 20, 2014 at 5:35 PM

Hamboi dayyan boleh geng abang uwais ni..kemana sajek ader ultraman dia tuh yer..dulu uwais kecik2 gitula...ultraman berdarah tu klako sunggu muahaha...

February 20, 2014 at 6:27 PM

hahaha..comellah dayyan..penyayang ni..so sweet...brp byk dah koleksi otomen dia lieya..nti kau sharelah ye..anak bujangkan..itulah kesukaan dia..

February 20, 2014 at 8:17 PM

ala comel2...part yg otomen tenggek sebelah ipad paling xleh bla..dayyan dayyan..comel sungguh!

February 21, 2014 at 12:04 AM

dayyan the otomen boy..... sana sini otomen yek...

February 21, 2014 at 7:03 AM

Lambat kali nih datang melawat ke sini.. selalunye hari Khamis mesti cepat2 nak baca n3 kat blog Lieya.
Hahahahaha.. hebat betol otomen.. mendarat dlm pinggan sos, dia tak tau ke mamanye berbulu tengok otomen landing dlm tuh. hahaha.

hahaahhaha.. elok jer otomen tuh terselit kat celah pemegang kabinet. dah gaya jaga ngah jaga pintu.. hahahaha..

gigih dayyan bawa otomen jalan2 naik kete bomba. sampai terbongkok2 haaa. ahaha.

Otomen pon kena mandi yer Dayyan.. memang wangi lah otomen2 dia.
mandi pon nak otomen temankan yer~

keras jer otomen layan tab jugak.. hahahahaahha.
kalo layan citer lawan2 raksasa ok gak. muahahaha!

Auwwwww!! ini versi otomen cekci neh.
baru lepas mandiiii.. unifom kasi jemur dulu.. kena lah berkemban.
hahahahahahaha..

Comelllll sangan Dayyan!!!

February 21, 2014 at 11:28 AM

comel je dayyan n otomen... tak tahan bila dia ajak teman tengok katun tu...hhee

nak tanya la...dyla beli brg bento tu katne...? selalu tengok kat IG...

February 21, 2014 at 11:42 AM

comel betul dayyan sebut mama..luv u..hehe

baca entry ni smbil tunjuk ke aiman kelaku dayyan n atomen.mengekek dia ketawa..dulu aiman obses atomen gak masa kecik.dh beso ni je kureng sikit..

macam2 hal comel gila dayyan n atomennya

February 21, 2014 at 4:00 PM

uwaaaa.... atomen sana situ sini sinun... hihihi...

February 21, 2014 at 10:09 PM

Budak lelaki ngan otomen dia...si mia mija ngan barbie doll dia..... mama obses apa pulak agaknya yek?....
Hehe apasal dak otomen terselit tepi pintu kabinet tu ?....penuh dengan imaginasilah Dayyan ni...

February 22, 2014 at 4:42 PM

Suruh mama dan papa beli almari kaca utk susun otomen dalam tu Dayyan.Hahahaha saja kasi bakar

February 23, 2014 at 10:34 AM

nmpk gayanya otomen tu dh jadi teman setia n BFF dayyan......

February 23, 2014 at 10:57 AM

aduyai dayyan...
dimana-mana sentiasa ada atomen dia.. klo dah boy namanya kan.. hihi

February 23, 2014 at 11:26 PM

Otromen tetap dihati..
Kesian otomen cedera parah..ehhee

February 24, 2014 at 11:31 AM

comey je dayyan & otomen... hehehehe

kalau suka nama amir hayyan tu lps ni kalau dpt baby boy boleh bg nama tu... hehehehe

February 24, 2014 at 12:24 PM

hihi comel je dayyan...dayyan dan ottomen tak dapat dipisahkan :)

February 25, 2014 at 10:10 AM

anak saya yg kecik pun fanatik sangat dgn ultraman,,
terbaru ni dengan Ryukendo..

February 25, 2014 at 12:35 PM

ni betul2 peminat fanatik otomen ni..sabar je la mama yea..hehehe

February 25, 2014 at 4:08 PM

hahahaha, mcm2 kisah dayyan dgn otomen…
siap ada tragedi berdarah lagi..
Bagus jugak dia duk layan otomen… menggalakkan daya imaginasi… kalau tak, mana boleh tunggang fire engine di kawasan bukit bukau :)
Yang bagus lagi satu, saya tgk ultraman dayyan tu masih cukup sifat… kalau Irfan dulu, kejap jer otomen dia jadi kudung atau tempang…. ekkekkeke

February 26, 2014 at 4:34 AM

hehe...budak lelaki kan lieya
kalau tak suka ultraman memang tak sah! afif pun sama
tapi afif lebih ke arah dinosaur, sekali sekala ultraman ada juga dia main =)

February 26, 2014 at 3:23 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy