Thursday, March 6, 2014

thursday ~ random photos







Ayai kapten! ayai kapten! hehehe....jumpe lagi dlm entry random photos lieyalatif....tak kamis laa tak random photos kan....heheheh tu kat blog aku je laaa...so jom2 layan pic yg ado kali ni yeak....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • pic kenangan mase mia join kem bestari bacaan solat kat masjid putra.....pakkal jek terbuka tuk pelajar umur 9 tahun ke atas...kalo tak, mmg aku hantar jaja sekali....



  •  ni pic mase lunch ari jumaat...kiteog lepak kat old town white coffee..dtg meroyan aku sampai order 2 jenis roti...last2 roti polo yg mcm bun tu aku tapau kakaakakak....


  •  nampak tak objek kurang asam kat situ....kakak2 tgh tgk jadual kemas beg sekolah, die dgn selambe boleh memerut kat situ...semerbak bau harum kahkahkahkah....potong stim la ko ni dik!


  •  dah try tak magnum gold baru nie.....sedap tapi manis leting..magnum gold ni di salut caramel luar die.....tapi di hati aku tetap magnum almond mendahului carta....


  •  bento mia mija ntah ari ape ntah....mee kicap + telur rebus....utk lunch plak nasi putih + ayam masak lemak cili api + buah grapes....hepi aku sbb berjaya tobek telur tu....tapi tak cun sgt aku buat...takpe2 lepas ni mungkin much better....


  • pic kamis malam jemaat...org sibuk2 bace yassin, dayyan plak sebok2 layan ipad...pasni nak ketatkan undang2 lah...magrib sampai isyak aku nak sorok ipad die....dah leh dah ni ajar ngaji betul2....



  •  yeay!!! kite dah beli kain baju raye....auwwww!! design pun dah ade....weekend ni pi anta kat tailor ahhhh....ehh kite dah abis ganti puase so boleh dah cari baju raye hahaahahaha...senang anta awal2...salah satu care perbelanjaan berhemah gak nie.....



  •  selalu dengar berita jek pasal hutan terbakar di musim2 panas ni...tapi weekend lepas balik johor, dpt le tgk live.....ni kat area highway pedas linggi tu.....




  •  berselfie ngan member2 kat opis....sempat jek berselfie dlm surau sedangkan baru abis solat tu hahaahahah..skrang tgh trend org bermonopod ni kan...aku tak beli pun, ni pinjam member punye jek.....


  •  last but not least...ni pic bento miamija semalam...buatkan roti nuttela + ciken fingers + ciken ball tuk pagi....utk lunch plak nasi + ayam goreng + ikan bawal emas masak pindang.....ermmmm berulang2 aku masak bawal emas masak pindang ni sbb si mia request lah.....

tu ajek...see yeah!! muaxxxx!





** tak sabar nak cuti sekolah....tak sabar nak bawak anak2 pi bercuti....tapi tak pi pun jauh2 ehehehehehe....yg penting aku nak cutiiiiiiii.....



53 celoteh sahabat

seronok kalo sue baca blog lieya...semua pasai anak2...kikikiki....best2..teringin jugak nak beli monopod tu...tp dengan kepanjangan tangan si jemah ni..ok la tak yah pakai monopod...selfie sendiri guna tangan yg panjang ni sudah..kikikikikikkiki

March 6, 2014 at 9:07 AM

Lawanya telur tu... susah ke nak buat jadi macam tu? kena kreatif juga sediakan bento untuk anak2 ya..

hihi, apalah mama dayyan ni, dayyan uuuk pun dia masuk dlm blog ya, malula dayyan nak mengorat aweks nanti...

magnum, kegemaran Naim tu, tapi yg biasalah, kami tak pernah lagi belikan yang baru ni...

March 6, 2014 at 9:10 AM

Bertuah adik ye... tapi kakak-kakak selamba aje.. dah immune agaknya hihi..
Rajin betul Lieya berbento setiap hari ye. Mia-Mija mestilah suka:)
Adik tak kepingin juga ke dgn bekal-bekal kakak tu?

March 6, 2014 at 9:15 AM

monopod ada beli sampai ke lani tak guna2 pun...hahahaha..

March 6, 2014 at 9:18 AM

hai la si dayyan, sempat buat bau2an di kala kakak2nya mengemas bagai...

March 6, 2014 at 9:22 AM

Ala bestnya dh beli kain bju raya
Bestnya nk p cuti2..!
As usual bento miamija tetap ohsem =)

March 6, 2014 at 9:28 AM

hahahaha..sempat je dia memerut kt situ. kuang sam tui la dayyan ni. hahahaha. aunty senyum je ni tau tgk gelagat comei awak tu..

lieya, bambam ni pun dah start mengaji kat taska dia setiap hari rabu ada kelas fardhu ain. kat rumah pas kakak ngaji, turn dia pulak ngaji. kemain suka pulak dia.

magnum tu nampak cam sedap. nak try nnt. tapi hubby sue x berapa suka sgt magnum ni sbb manis yg amat. kita ok je. semua pun layan

March 6, 2014 at 9:30 AM

wooo advance sungguh..settle dah bab baju raya..zee takde plan lagi ni nak kaler ape..
dayyan lek jerk ekkk beyak situ..sian kat kakak...
nak gelak tengok telur rebus tu..mendeco siap..terer dah tu..kalo zee kompem pecah..

March 6, 2014 at 9:36 AM

Cantiknya bento2 tu... anak2 sy sekarang dah x main Ipad dah..dah kena jual sebab ralit bila tengok Ipad..nasib baik diaorang tak kisah

March 6, 2014 at 9:38 AM

eh..n3 random title tak de la hari ni..
ke ko terlupa nk tulis...trs publish jek...hehe

syok tgk bento miamija ko buat...telur tu kreatif ha..
anak2 dh start mkn ni..tgk dorang selera mkn best kan
ak ni ..irfan kurang mkn la...mak dia jarang msk kot..huhu..

March 6, 2014 at 9:46 AM

Akak kalau negok bento bebudak tu teruja sangat. Telor tu Lieya manually ke guna cutter khas.

March 6, 2014 at 9:53 AM

ko kata telur tu tak cantik?oooiiii tahap pro dah ni weyyy..aku pun tak tau nk potong camtu..kreatif..kreatif...sprt biasa bento makanan ko tak penah mengecewakan..semua sedap dan menarik ok!

mcm tu ye muka dayyan kalo memerut?hhhhaaaaaaaaaaaaa...klako

alahaiiiiii dah beli kain raya dah ko ye..tak sabar nk tgk :)..design mesti kebabom thn ni :)..betul tu lieya, belanja sikit2 nnt tak npk mcm duit mengalir sgt kan :)

wahhhhh takutnya tgk utan terbako..ngeri :(

kemana la gamaknya nk bercuti tu ye?seronoknya...aku jugak yg simpan cuti, maklumla cuti tak byk hhhuuuuuuu

March 6, 2014 at 9:53 AM

wah... akak magnum almond dihati saya juga....hikhikhik...gedik.... tak lawan yg lain...almond no.1 dihati....

March 6, 2014 at 9:57 AM

hehe~dayyan nanti kena ngaji same nie..xleh men ipad dah..nnt mama sorok yea...hehe~
sedapnyer la nmpk kenikmatan aiskrim tuh...warna die..peh!mmg rasa nak p carik gak lunch nant..haha
amboi...siap dah beli kain baju raya...wah2..nieyl pun x terpikir lagi nie nak pakai warna ape..
tapi tahun nie mmg nak beli baju raya banyak2..hahaha~agak2 pokai x poket en.husband..:P

March 6, 2014 at 9:59 AM

perghh dayyan...hahaha..

lieya!!!! pepagi pun sempat tobek telur tu ke..? bangun pukul berapa buat semua ni..? grrr... geramnya.. awatla saya tak rajin cam awakkk...

masa kami balik johor takde terbakar kat situ..tapi terbakar kat highway elite..

March 6, 2014 at 9:59 AM

rajinnyer wat telo gaya gitu....tabik toyyoyoing la...heee
kt area umh aku salu jek tbako utan2...ke d bako x tau la...huuuu
jerebu,..jerebu....

March 6, 2014 at 10:04 AM

Waahhh betul2 advance la supermama ni.. Udah prepared utk raya.. bagus2 boleh ditiru nih.. kiii

Muza salute tolla la ngan Lieya ni. Bangun kul baper nak prepared bento2 ni.. Tdo hari2 kul baper yer.. Leh jadi ibu tauladan ni..

March 6, 2014 at 10:16 AM

wah juga ye ada program kem bestari solat kat putrajaya.. tp sayang mija tak leh join.. thun depan insyallah dah boleh la tu.. kalau farhan dan emily, kat pi kem bestari solat kat sekolah aje.. tak plak nampak ada program tu di anjurkan kat selayang..

Suka tengok mia baca yasin.. lepas ni dah boleh baca ramai2 1 rumah.. akak pun baru train farhan gak baca yasin, tp belum lancar.. hehhe

March 6, 2014 at 10:28 AM

datang tamak tuh mule lah mcm2 nk amik last2 tak mkn kan, tp kalu pg mkn ngn kwn2 ok lah ada je yg kaki perabis hehehe...

gitu gaya dayyan berak ek, kalu aiyan dia sambil berak sambil nengok pemandangan luar, pas dh berak dia pun peluk n cium2 aku, sambil bau semerbak harum

tak penah try lg magnum baru tuh, aku tak minat lak yg manis2 sgt... yg skrg nih aku suke brownies or yg ada stoberi tuh

best pulak kau nengok bento2 ko tuh, kalu aku bt utk diri sndiri ok gk

color apa lah agaknyer baju raya ko thn nih kan, msti vogue nyer

March 6, 2014 at 10:40 AM

Haha klako tau org tengaH membizi dayyan memerutlak yek...sabo jerla...
Ololo kemai comey lieya bermonopod tu tau....
Kreatip tau lieya membento tau...

March 6, 2014 at 10:50 AM

hahahaha..muka dayyan memerut tak bleh blah....ada2 jer keje dia yer...ank jantan bucuk bucuk ko sorang ni sis oii...geram jer tgk dia..Bento2 ko yg mabeles akk suka...

March 6, 2014 at 11:11 AM

pening kan sana sini terbakar....sedih tgok....

March 6, 2014 at 11:19 AM

terbaekk..dayyan kentut aku x heran..
tang rajin masak tu aku kagooom hahahahha ;p
terbaekkk lahhh :)

March 6, 2014 at 11:29 AM

kagum nengok lieya tobek telo...ayayayayai tak terbuat le kite nih...tangan pengkau kakaka
pakai ape ek..haaa nmpk nau kejakunan kannn
minggu lepas kite pon blk melaka, sana sini terbakau
balik2 bangi ahad tu, hujannn..... alhamdulillah!!! taim tu ghase nk lompat2 main ujan, buang tebiat haha

March 6, 2014 at 11:42 AM

fabulous ! kagum akak tengok lieya tau walaupon seorang yg berkerjaya..still ada masa nak masak bekal untuk anak2 then berbento bagai salute la kat lieya..nak seribu daya kan lieya !:)

wahhh lieya dah prepare baju raya ni..akak plan pon belum..nasib baik jait sendiri..ni kalau antaq kat tailor memang kena bertindak cepat..karang tak pasal2 ada yg bersari jerk ni hehe :D

kelakar tengok candid dayyan dok memerut...saje jer kann uiss bau ah dayyan ! :)

March 6, 2014 at 12:13 PM

suke random photos akak...
mcm2 ada...tp gambo makanan memang xtinggal hahaha...

March 6, 2014 at 12:23 PM

Hahaha...comel lah tgk muka dayyan memerut. Cute nya telur tu. Mcm mana nak buat? Ni tgh gigih nak berbento. Baru nak beli gadjet bento. Smangat skit anak nak bawak bekal kann.

March 6, 2014 at 12:38 PM

Arini mmg takda tajuk ek? Ni mesti sibuk sangat tengah berselfie jadi kapten kapal lanun nih....

Alahai, Lieya! Akak tengah makan semasa tengok si Otomen di memerut. Jelas terbayang di pandangan mata situasi yang sama. Arghhh.... nikmatnya makan tengahari nih!

Ni, akak nak minta tolong. Tolonglah kurangkan gambar bento miamija ni. Sengsara, kecewa, merana dan cemburu buta akak jadinya. Si Abang dah pesan tak nak bento-bento mcm gegirl ni...makan pun leceh nanti lambat masuk kelas! Sedih hati akak ni tau, Lieya. Tolonglah jangan bagi jealous lagi, ok... Btw, camna buat telur tu... akak nak buat bento untuk diri sendiri :)

March 6, 2014 at 12:46 PM

ayakkk ayakkkk!!! fengsan ooo.. bento yang sedap dan cute sangat... and roti bakar letak peanut butter and susu pekat manis? nak gak lah.. petang ni singgah tesco beli barang.. hahahaha.. :) hutan terbakar di merata2 skrg ni.. kan.. bahaya sangat..
andd.. tahniah kerna sudah habis bayar puasa.. memang boleh beli baju raya dah la.. hehehe

March 6, 2014 at 12:50 PM

Paling aku nak, magnum gold tu
sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaa
terbakar tu, mana2 hway lalu pun mesti ada kan
alahaiiii
tu yang jerebu makin teruk!
bento ko mmg kelas la beb
telo tu super duper cute!

March 6, 2014 at 1:28 PM

ala tomei tomei nye bento tu.. ena lak yg geram.. wat kan sekali ena nyer yeh.. hihihi...

March 6, 2014 at 1:52 PM

Lapar bila tgk bento mia mija.
nak g bercuti mana tu.. kita nak ikut .

March 6, 2014 at 2:58 PM

Salam Lieya!!!

Wahhhh.. bagus lah ade kem camtuh!
kalo kat sekolah Anis ade.. konfem hantar dia joint jugak.
banyak kelebihan tuh~

Roti ape yang Lieya tengah makan tuh??
nampak sedap fulak! zura pon penggemer roti tau~
masa buat DA.. memang meleleh ailio tengok roti. hahaha

hahahahahahahaha.. kemain feel lagi Dayyan.
notti lah mama Dayyan nih.. orang nak berak pon snap gambar kan!
hahahahaahahha

tak pernah try lagi aiskrem tuh.
tapi aiskrem yg ade kacang tuh memang sedap kan!

Alahaiiiiii.. cutenye telur tu Lieyaaaaa!
kagum lah tengok mama2 yang tekun buat bento utk anak2 nih.
zura memang buat bento cukup syarat jer.. janji ade makanan. tu pon kelam kelibut masak.
hahahahahaha

Baguslah lah XTVT malam keluarga Lieya.
siap ade bacaan yasin beramai2 lagi.
nanti nak ajak suami n anak2 zura buat jugak lah.
hehehe

Baju Rayaaaaa??? haah laaaaa... dh masuk bln 3 neh!
nampaknye zura pon kena pelan2 carik kain nih.. kang tukang jahit takmo amik tempahan plak.
tq Lieya sbb ingatkan.. hahahaha

gerun pulak tengok kawasan semak yg terbakar tuh.
mesti abang bomba bertungkus lumus nak padamkan api tuh kan. dh lah musim kemarau skrg nih.
memang pantang ade punca api lah.. trus nyala jer.

ade pernah nampak org amik gambar pakai kayu tuh.
tapi tak tahu plak camner gunanye.. hahahaha
jakun jap!

March 6, 2014 at 3:00 PM

lum pernah try magnum tu...
tapi kalo dah kata manis cammmmm errmmm xyah try aaa hehehehhe...

hahahahhaahahahahhaha dayyan kasi extra ummmpphhhh kat kakak2 dia...
mau laju dorang settlekan jadual waktu tu....

wow... dah beli ek...akak hujung mac baru cadang nak gi beli and tempah...
lagi advance lieya :D

mmg salute kat u lah bab2 hias bento...
leh lak buat telur design2 gitu...hebattttttt!

March 6, 2014 at 3:31 PM

Paling best, Dayyan memerut dengan manis mukanya di situ..hahahahhahahaha. Mesti riuh rendah lepas tu kan...? Hahahahhahaha.

Psst, akak pun suka yang almond tu juga....

March 6, 2014 at 4:44 PM

kihkihkih...
dayyan2... mmg sama la anak kita
tgh2 medan tu dia bau projek...
bento mia mija mmg terbaekk lah
oooo magnum baru tu.. klau manis rugi la kan beli sekotak tue
baik beli yg almond lg sedap

pasal goreng isi ketam tu
x der la letup2..
biasa jerr mcm grg jemput2 mcm tue hehe

March 6, 2014 at 5:18 PM

Comel jek dayyan memerut yer..hehehe..
Sedap tuh tgk eskrem tuh
Comel Mia pakai jubah sweet jer
Bestnya dua anak dara tuh.. makanan semua sedap2.. :)

March 6, 2014 at 5:29 PM

subhanallah.....rajin nyer lieya ni..wat bento2 bagai kan.....de masa pulak pepagi tu yer....
nak tanyer sikit lah..miamija tu sekolah ape yer? dari pagi sampai petang ek? intergrasi jer?

March 6, 2014 at 5:31 PM

wah.... dah tempah kain raya tuuuu.. kaler apa tahun ni.. nak tiru.. dgn design skali.. haha..
ehh.. ayu pun dah start belajar berbento.. :)

March 6, 2014 at 5:51 PM

seriesss marbelesss nko punya bento utk budak2 tu weyyyyyyyyyy!!! comeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy and kompemm sedapppppppp. bila la aku nak dapat seru ni huwaaaaaaaaaaaa!!!

tak menahan Dayyan ehhh.. saje je kasi 'bau' tengah org lain syok rilek2 kekekekek

awal korang beli kain wehhhh cayalahh

same la.. balik dari Singapore bebaru ni pun nampak kebakaran kat plus highway.. sabor je la kann. dah la tak de air.. panass.. jerebu pulakk. mmg dugaan sungguh uhuhuhu

March 6, 2014 at 5:57 PM

tang si Dayyantu.. ha.. ha.. muka dia memang tak boleh tahan....
akakpun suka yang almond tu lagi.. memang seda bebeno...
akak tak beli lagi kain untuk baju raya...
bekaltu memang best sesangat.. teringinjer lebih akakni... tak buatpun...

March 6, 2014 at 6:25 PM

I realised, your photos are usually very colourful. Very the meriah gitu macam2 warna.

March 6, 2014 at 7:06 PM

dayyan potong stim betullah..apa pun tak hilang comelnya tu..dok memerut pun kiut..

tak sedap ekk manum gold tu..tak cuba lagi kite..

pic bento tu aduh tergoda.telur tu nmpk macam senang je.msti ssh gila nk buat kan lieya..suka betul mia dengan bawal masak pindang ye..

March 6, 2014 at 9:52 PM

Tak habis-habis dengan gambo makanan dia tu tauuu..geram kita ... camne boleh potong telor jadi gitu??

March 7, 2014 at 9:43 AM

Haha.....Apa kirakan Dayyan....kat mana pun tak kisah....dah tak tahan nak memerut nak buat camne hehe....
Macamana awak tobek telo tu Lieya...cantik jadinya tu..... dah le pepagi subuh sapie tu sempat jugak dia nak menobek telo lagi hehe....
Dah namanya pompuan...posing kena wajib!!! Kat toilet pun jadik, inikan pulak kat surau! hehe

March 7, 2014 at 1:15 PM

mmg hebat sungguh lah liya ni, aje2 idea untuk bekal anak2 yer.. rajin pulak tu !

March 7, 2014 at 3:56 PM

Dlm byk2 random pics tu yg Dayyan memerut tu mendahului.carta ye hahhaha comei

March 8, 2014 at 12:00 AM

Wah lieya dh blh selfie byk2 la pasni...hehe

March 8, 2014 at 5:56 PM

comellah lieya tobek telur tu
pakai peralatan apa? ke guna pisau je
jenuh juga nak buat tu kan...tangan tak berseni macam saya mau hancur! hehe

magnum gold tak pernah rasa, nampak cam sedap
besoklah cuba...hehe boleh gitu ye

semalam pun saya nampak kebakaran live
takut tengoknya

March 8, 2014 at 10:49 PM

- cantik la dress mia tuh, mcm sedondon ngn tudung dia..

- awat zura tk terliur langsung tgk eskrem magnum terbaru tuh ? kaler dia tk mengghairahkan la...baik mkn yg sedia ada dulu jer..

- comey nye lahai telo rebus tuh siap bentuk2 lg.. pandai lieya kopek telo rebus yerk..klu zura kopek kulit, kompom terkopak sekali ngn isi telo, bencik la !!!!

March 9, 2014 at 9:12 AM

Mcm sedap je me goreng tu...akak pun x sabar nak cuti sekolah...

March 9, 2014 at 3:41 PM

samalah.. x sabar
nak bawak anak g bercuti...huhuhu

March 10, 2014 at 3:35 PM

alahai..bila tgk bekal2 miamija tu..mau x selera ank2 nak makan sbb design cun2 gitu..x sabar nk tgu asya darjah 1..nk buat camni gak..harapnya adalah kerajinan tu..

bab baju raya..lya pon dah settle..tgu nak htr taylor je..lps2 ni just beli baju kasual asya/fain je la..cara berjimat tu.. kaler ape ye lieya tahun ni???

**sori bru smpat singgah sini.. lya x sihat sebelum ni

March 10, 2014 at 10:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy