Tuesday, March 18, 2014

kisah hujung minggu kami...



Heluww!! salam selasa....woott wottt tak sabar tgu minggu depan wey...cuti sekolah!! yeay!! aku dah plan amik cuti senin selasa nak bawak budak2 ni bercuti...alah bercuti dokek2 ajek heheheeheh.... otak aku pun dah tepu keje jek ni...kemain ckp macam keje ko kene pikir buat paperwork bagai hahaahahah....patutnye entry ni naik semalam, tapi memandangkan cek mek molek tu tergolek2 comel maka aku up die dulu heheheheeh....

*
*
*
*
*
*
*
V


nie pic malam ari jumaat tuh...mentang2 esoknye sabtu so aku bagi can laa tdo lambat...kalo tak budak2 ni ari sekolah lepas jek buat homework bagai kul 9.30 aku dah perambat masuk tdo...



pagi sabtu buat bekpes sempoi jek...goreng nasi, buat scrambell egg ngan roti....oh yeak, weekend mmg aku cuti masak...selalu bekpes luar, tapi ari tu buat bekpes gak sbb plan nak kuar tghari ade jemputan kahwin....




lepas zohor gi kenduri kawin kat dewan UPM...ni majlis jiran sebelah umah aku sebenarnye....



pas gi kenduri kawin kat dewan UPM...kiteorg singgah JJ sat cari kelengkapan swimming budak2 ni....kiteorg anta dieorg gi swimming class....ahad lepas baru start first class...abis soping barang swimming dieorg balik umah tdoooo ...perut sengkak makan nasi minyak katenye kan hahaahahaha....





ahad plak mcm biase laa lepak bekpes kat luar lepas tu gi pasar borong ..restok barang2 basah....cam biase laa barang2 mcm ikan ayam udang semua tu laki den pi beli....sayur2 kang baru turn aku naik pasar heheheehehe



ahad tu kan hujan sepanjang hari so jalan licin....ade dlm 2 eksiden aku jumpe keter terpusing....aiyoyoyo seb baik tak de kemalangan jiwa...



balik je pasar singgah umah jap, cuci2 ayam ikan semua bagai...pastu keluar balik gi kedai perabot....satu bangi dok pusing cari meja makan idaman kalbu ngan kusi taman.....jumpe jugak yg kene ngan taste kami dan bajet kami.....beli yg sempoi2 jek ....



kelas swimming budak2 ni start pukul 4 so sementara tgu nak siap2 pergi, meh korang beratur mama manicure padicure kan korang....aiseyyy bile laa nak reti potong kuku sendiri ni anak2 hahaahah




sementara tu aku kerah gak laki tolong vakum keter aku tu...penoh ngan sisa makan si dayyan jek....adoiii sakit jiwa aku ngan anak bujang aku tu....



cakap pasal kerusi taman aku tu....haa  nie le dia... comel tak hahaahah... alah bukan nak letak kan taman ke ape...nak letak kat area tempat kasut aku tu.... gigih cari putih sbb nak kene kan tema putih kat luar nieh.....ermm dlm pale otak aku dah plan nak beli pokok kat ikea susun tepi2 tingkap tu.....auwww!!!..haa jgn tanye harga kerusi ni berape sbb aku dpt free gift beli set meja makan hehehehe




dlm pukul 4-5 petang tgk budak2 ni swimming.... ala first kelas ni dieorg ajar le basic dulu....kawal pernafasan...kayuhan kaki....belajar le baik2 yeak anak2....kang dah pandai ajar mak ko ni...mak ko kalo masuk pool kanak2 pun leh lemas hahaahahahaha



kakak2 jek aku anta gi kelas swimming....dayyan tak...budak manje ni kang tgk bapaknye takde mule la melalak...so ko belajar le dulu ngan apak ko yeak heheheeheh


gitu le kisah sabtu ahad kami.... aku bace pun pening sbb keluar masuk umah hahaahahah.... 


*keek swimming class*




56 celoteh sahabat

kemain bos kecik tu potong kuku siap duk atas kusi..hehe

March 18, 2014 at 9:32 AM

best la ank2 dpt blajar swimming tu

March 18, 2014 at 9:37 AM

tengok gambar dayyan yang last sekali tu kelakar..hahhaha..rambut siap tocang aihhh..

March 18, 2014 at 9:42 AM

jangan ketip kuku malam2, nanti hantu paku datang.....

March 18, 2014 at 9:47 AM

cantik kerusi taman tu.... memang kena dengan warna rak kasut tu + grill..hihihi

March 18, 2014 at 9:58 AM

walaupun keluar masuk rumah, tp tetap ada XTVT ngan anak2..anak2 tak meragam tak pe...ni sue kat umah makan, main,tidoq...adoi beku gak otak ni

March 18, 2014 at 9:59 AM

kat kedai mane tuh kak?bgtaw la...nak g carik gak..hehe~ amboi u alls semua..best nyer kuar masuk umah je yea..weekend... anak2 swimming...mak nyer x nak ke swimming..g la belajar ngan apak nyer cm dayyan :P

March 18, 2014 at 10:01 AM

ha'a aku pun pening sat masuk kuar umah hhhaaaaaa...tp maksudnya sampai :P

weeehhhhh comel kusi ko..cantik warna white..tunjuk la meja makan sure meleTOP!

seronok miamija blaja swimming dah..kitaorg aritu penah jugak terpikir nk anta anak2 swimming tp tu la ntah bile..waaahhhh miamija pasni dah bole ajar mama papa berenang dah...

dayyan kalo start dr awal dah ok tu..gaya dah ada hhhheee

March 18, 2014 at 10:09 AM

wahh...suka nya mia mija dpt belajar swim-swim....nnt leh ajar acik yang tak tau swim ni....hehe....

aksi medicure pedicure tu tak leh tahan... angkat kaki tinggi tuuu...hahaaa....

eheh..nasi goreng ko nampak sedap la lieya.....

March 18, 2014 at 10:09 AM

cantik nye mia mija pakai dress g kenduri kawen, mcm flower girl pulok.. cm sedap jer mama dia dok belasah nasik kenduri.. hahahaha

untung mia mija kecik2 dh terer berenang, zura ni langsung tk pandai walaupun blkg umh mak ada sungai

March 18, 2014 at 10:19 AM

seronok tgk anak belajar berenang...aku pun tgh syok nak join gak..tp cikgu laki..tunggu anak dia cuti semester baru aku nak belajar...laki aku jelos takut cikgu laki tu pegang2..hahahah...apapun aku sendiri belajar bernafas dlm air ngan suri tau..kih kih kih...rajin laki ko beli lauk basah..laki aku reti request ngan makan jer...huhuhu

March 18, 2014 at 10:21 AM

serius lawa la lieya kerusi tuh...sangattttt

March 18, 2014 at 10:23 AM

hehe comel tengok dayyan bertoncet.. dah besar sikit, kakak2 je leh ajar dayyan swimming ok..

March 18, 2014 at 10:29 AM

wihu!!! aku bekenan kerusi homei kau tu... kau perasan tak aku tag kau IG jarum semalam?

March 18, 2014 at 10:43 AM

kerusi ngan rak kasut tu sgt cantik...berkenan plak along tgok ha..wah2 dah masuk kelas swimming dah....

March 18, 2014 at 10:51 AM

byk xtvt gk tu weekend korang..
mana gmbr set meja makan beb? nk tgk..hehe

mama tk bljr swimming ke?
ak pon tk pandai swim weh..haha..

March 18, 2014 at 10:54 AM

gitulah org perempuan kan, suka nau matching2 ni. samalah ngan sue jugak. hehehe. bestnya anak2 belajar berenang. si kakak tu xtau la bila dpt hantar dia g kelas berenang. mak pak nya bz je tiap2 weekend. huhuhu

March 18, 2014 at 10:58 AM

cute giler tgk si dayyan blajo berenang ngan apaknya tu hihi...
byk gak xtvt di hujung mggu famili lieya
klu kite, suka je kluar masuk umah pi jenjalan walau pi pasar je pun hehe

March 18, 2014 at 11:08 AM

Salam Lieyaaaa!!

Comel lah 3 badik tongkat dagu layan citer kat tab tuh.
muka Dayyan ngan kak Mia dia lebih kurang jer. tu pasal agaknye dia geng ngan Mia dia.
hehehehehe.

Telan air liur tengok nasi gereng lawan telur hancur itu. ahaks!

lamanyeeee x pekena nasi minyak! haitu gi kenduri kawan hubby x de nasi minyak.
ade nasi putih jer. sesekali dpt gi kenduri memang best kan!

belajar berenang? bagus tuhhhh!
berenang pon salah satu senama yang bagus kan!
sama lah kita Lieya! haram x tau berenang. kalo gi water park. sama naik ngan anak naik pelampung.
kakakakakakakakaka.

xtvt serupa di hujung minggu.
potong kuku anak2.
kadang2 perferang jugak nak potong kuku dorang neh.
mcm2 alasan x mo bg potong.
kuit jer Dayyan duk atas kerusi sambil layan mama dia potong kuku.

jimattttt duit cuci kete lagu neh!
hahahahahaha.. harus lah berjimat cermat yer.
kata ekonomi x stabil.
cuci kete sendirik pon salah satu penjimatan jugak!

comel lah kerusi tuhhhh.
masuk lah tema gobok kasut tuh.
tapiiiiiiii..gambar meja makan baru mana?
*bizibodi! kakakakaka

haaaaa.. sedang2 elok tgh budak2 belajar berenang tuh.
boleh lah Lieya aplikasikan kat rumah.
ade tab mandi kan?? belajar senyap2 kat rumah.
untung2 boleh berenang tetiba. hahahahahahaha

March 18, 2014 at 11:19 AM

Waa kemain lagi anak bujang lieya tu geram nengok gelagat dia...kemain best anak dara lieya dapat belajo swimming...lieya sama la kiter hr sabtu hari tu pi kenduri jugek..best pi kenduri tak yah masak hehe...
Hamboi lawo kerusi tmn dia tuh...ala2 english tu..

March 18, 2014 at 11:24 AM

best pulak tgk berendam dalam swimming pool tue..
panas2 ni mmg syok xtvtv cmnie.

March 18, 2014 at 11:42 AM

Cantiknya kerusi...best..best. Akak ni asyik la takder kat rumah. Rumah pun..sikit hari lagi jadi cam Villa Nabila tu ha... Tunggu akak pencen la kot baru rumah tu ada rupa rumah... hehehehehe

Eh, hantar anak2 gi swimming. Bestnyaaaa. Adam boleh berenang, tapi hantam kromo jer. Takder rule, tak ikut etika yang betul. Janji dia dapat bergerak merentasi pool, kira dia dah megah la tu kunun...hahahahaha.

March 18, 2014 at 11:46 AM

beli set meja makan dpt free gift kusi taman?
kelasss set meja makan ko tuh semestinya
kasi up sket, mesti cun!
eh tu kelas swimming cikgu latifah ek?
bagusnya dayyan tu kepit ngan papa
i wish aryan too
uwaaaaaaaaaaaaaaa

March 18, 2014 at 11:56 AM

memula..nak komen.
rasa mcm nak terkam je nasi goreng tu tau.:)

bagus anta mia ngn mija kelas swimming.
fir sejak dah besar ni jarang lak pratik kan swimming nya sbb mama jarang bawak g kolam kecuali kalo g holiday.

kerusi taman tu mmg cantik..sesuai ngn tema..
kty pun suka

March 18, 2014 at 12:08 PM

Budak-budak ni Lieya kalau belajar swimming cepat pandai. Tak percaya setiap kali kakak-kakak belajar biar Dayyan dgn papa dia main. Lama-lama Dayyan pun pandai. Anak-anak kakak tak belajar tapi selalu main di swimming pool tak tahu macam mana boleh pandai sendiri.. Kakak macam Lieya kalau masuk pool memang terus tenggelam agaknya hihi...

March 18, 2014 at 12:20 PM

waduhhh cantik kusi taman tuh, aku pun teringin lah nk bwk aiyan belajar berenang tuh... tp nk tanya doc dulu ok ke utk dia... takmo kasi redah je kan

March 18, 2014 at 12:30 PM

pack nyer masa mama lieya ni yer.. heheh... anak2 dah besar2 lagi macam2 aktiviti kene buat..nak kene jaga kan.. :)

March 18, 2014 at 12:31 PM

Bagus tu, hantar ke swimming class. Saya pun nak hantar anak anak saya ..penting skill swimming ni sebenarnya...selain sebagai exercise...Sekolah kat Malaysia takda silibus swimming masa kelas PJ, sebab sekolah takde pool...So kita kena cari alternatif kat luar..

Kerusi taman tu beli kat mana ya? Cantik...saya nak beli letak kat taman rumah saya :P

March 18, 2014 at 12:42 PM

waa good good good!! dah start kelas renang utk budak2 ek Lieya.. kitaorg pun tengah tercari2 apa nak suh buat budak2 ni weekend.. asyik hadap game je haiyohhhh

Cantekk aaaa kerusi putih tu. aku sukerrr sukerrr!!!! seronok nyerr pindah umah baru.. part paling best shopping beli barang baruuuuuuuuuu. mmg semangat dia lain macammm bebbbbb,

uikss bahaya mmg drive hujan. kena hati2 lahh.. sekarang ni mmg hujan tu hujan rahmat sebab jerebu datang dah pergi macam magic je bersilih ganti uhuhuhu

March 18, 2014 at 1:07 PM

mmg padat betul aktiviti hari sabtu ahad yer, tulah bila jad mak2nyer takde istilah cuti pun hari2 minggu ada2 je keperluan dan aktiviti anak2 yang perlu dilakukan ...

March 18, 2014 at 1:20 PM

Samalah kita. Akak pun kalau masuk pool bebudak yang paras buku lali tu terus aje terjerit-jerit SOS takut lemas tau ! Wah, penuh padat aktiviti hujung minggu. Dari hujung rambut sampai hujung kaki kena uruskan nih. Namanya pun mak ya tak, memang semualah urusan kita. Cantik kerusi tu Lieya. Ni bila nak up meja makan pulak? Dah sampai ke belum? Kalau dah sampai mesti excited dier lain macam teruja melebihi Dayyan lagi.

March 18, 2014 at 1:30 PM

cantiknya kusi taman tu!!!!

kami pun spesis lemas masuk dalam kolam budak..wakakaka.. tapi gigih nak ngajo bebudak ni swimming..

March 18, 2014 at 2:20 PM

hahaha lieya samelah kite..masuk pool kanak2 pun abes nerves dah takut lemas..hahaha

March 18, 2014 at 2:25 PM

salam ziarah, maksu muncul kembali :)

March 18, 2014 at 3:17 PM

penuh xtvt ko poms.. kuar masuk umah.. aku kalo dah balik pasar..dah brsih cuci ayam ikan sumer... sure trbongkang kepenatan.

suka la kerusi taman ko tu... very d shomel.. sesuai letak kerusi kat situ.. nk pakai kasut n stokin sng. mana pix meja makannya.. ai nk tgok

March 18, 2014 at 3:48 PM

Berkenan lah kat kerusi taman tu...hehehe...Lieya hantar anak2 swimming class kat mana & brapa charge nya?

March 18, 2014 at 4:12 PM

baguslah anak2 masuk kelas berenang ni... ini antara yang kita sendiri memang tak mampu nak ajar.. hehehe..
eh eh.. baju hijau dayyan tu samalah ngan baju abg haziq masa dia kecik2 dulu... hehehe..

March 18, 2014 at 4:14 PM

samalah ngan akak lieya oii if esok cuti mmg depa semua akak bagi chan tidoq lambat..
bekenan ler akak tengok kerusi taman yg free gif tu..akak pon minat perabut kaler putih lieya...
anak akak time nak pi sekolah pon masih sempat depa potong kuku sambil tunggu transpot katenyer
haa nak habaq kat lieya ni akak bab berenang kira terror lah jugak..anak2 akak memang zero hehe

March 18, 2014 at 4:44 PM

Lieya akak hujung minggu sama gi pasar borong tapi tak de lah laki nak gi belikan iak, udang bagai semua buat sendirik...ahahhaa...

March 18, 2014 at 4:48 PM

Comel kusi taman tuu...
Akak menicure pedicure anak dan bapak setiap minggu weiiiii...
Akak pun antar anak swimming class kat putrajaya..

March 18, 2014 at 5:22 PM

Cantiknya kerusi taman tu..kaler putih lagik!..Tu Lieya blm tayang meja mkn yg br beli...lg cantik ya :D

March 18, 2014 at 9:09 PM

wow..penuh aktiviti kau lieya..dee suka kerusi taman kau tu..cantik sgt..dee pun rasa ten nak hantar anak gi kelas swimming..tengah riki2 ni..anak2 dee lak ayahnya yg potongkan kuku..dee kan rabun..hihihi...

March 18, 2014 at 9:22 PM

cantik dan kena tema..rezeki dapat kaler sama...
btw..bukan lieya je lemas kalau kolam kanak²....akak pun sama....hihihih...xpandai berenang...

March 18, 2014 at 9:53 PM

Cantik lieya kerusi taman tu..... Nape tak tempekkan meja makan sekali....teringin jugak nak tengok hehe..... okje suka tengok deko rumah orang tau...nak buat rumah sendiri....tak reti dan tak de budget...hehe...jadilah . ...
Ngelat tu tak mo gi pasar basah....kalau okje, cik abe bawak bakul dengan keluo duit jer....lain semua bini....hehe
Mia Mija lepas ni kalau dah pandai berenang ajar auntie sekali tau hehe....

March 18, 2014 at 10:27 PM

wah bertuahnya mia mija dpt masuk kelas swimming tu. mmg bagus utk kesihatan n pernafasan.....akak sejak dulu berangan nk antar 5F kelas swimming tapi xde yang dekat.....huhuhu.....

March 19, 2014 at 5:44 AM

Kat mana beli baju swimming utk budak-budak tu?

March 19, 2014 at 8:50 AM

hahaha cumel jek dayyan ngan siming suit tu....aku klu dh kuo blk umh mmg x dekla nk kuo2 blk sbb umh aku jauhhhhh d pedalaman....kui3

March 19, 2014 at 9:35 AM

mana nya gambar meja makan baru tu?

March 19, 2014 at 11:02 AM

- kerusi tu mmg cun
- Lieya pandai berenang ke? sampai sudah CC x reti berenang =P

March 19, 2014 at 11:49 AM

sibuk dua haritu yerk... anak2 akak duk nak hantar belajar berenang tak mula2kan lagi.. nanti dah besar langsung tak belajarler gamaknyer... oklertu comeljer kerusinyer...

March 19, 2014 at 1:55 PM

kelas swimming kat mane tu lieya..
macam seronok je tengok.. macam berminat pulak.. hihihihi

March 19, 2014 at 3:26 PM

cantik kerusi tu lieya..... tu kira ganti kerusi bigbos dayyan tunggu org pkaikan kasut la tu yerk... hihi

March 19, 2014 at 3:59 PM

bestnya kelas swim....sedap nasi goreng lapo lak pagi2 ni nampak nasi goreng...

March 20, 2014 at 9:53 AM

wah penuhnya aktiviti untuk satu hari...
kerusi tu cantiklah lieya...beli kat mana tu?
seronok ye bebudak tu belajar berenang, mak budak pandai tak? hehe

March 21, 2014 at 5:55 PM

Eh, ingatkan saya jer yg tiap2 minggu keje potong kuku budak2 bertiga… 40 jari kena potong kuku setiap minggu…. suruh potomg sendiri jadi tak cantik…. tak harap pun sama…hihihi
Best nyer budak2 tu belajar swimming… tapi budak2 mmg cepat jer belajar… Good luck to both of them :)
Mak ai… cantiknya kerusi yg free gift tu…boleh santai petang2 sambil baca buku, sambil tgk budak2 main :)

March 23, 2014 at 5:41 AM

baguslah mia mija belajar renang..nti boleh ajar anty sama.muahaha..

dayyan kemain lagi kepit kuku pun style..mau plak dia dok diam2 bila mama potong kuku ekk

nasi goreng bodo2 dengan telur camtu mmg sedap woo..

lawa kerusi taman tu..mmg kna dengan temanya..untung la lieya dpt free gift

March 24, 2014 at 12:18 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy