Tuesday, March 4, 2014

hepi2 kat kidz paradise the mines....


Assalamualaikum...salam selasa semua..... hoih abis modal dah aku  nak hapdet blog ....korek punye korek, kebek punye kebek jumpe gambor2 yg belum dientrykan lagi ni hah heheeheheh... cam biase laa tahap basi pic mmg basi kepam la kahkahkah...ahh boleh la la kan....jom2 layan citer yg ade arini

*
*
*
*
*
*
*
V


 meh le aku share satu tempat riadah nak bawak anak2 yg aku rase not bad laaaa.....ye la kite mak2 ni nak bagi anak2 korek pasir sah2 tak bagi kan..takut kuman le cacing le ape kan...hah meh le bawak anak2 ke Kidz Paradise, The Mines ....kat sini yg menariknye ade pasir sintetik nieh....budak2 le enjoy main korek2 pasir.....bayaran plak weekend rm38...kalo weekdays rm25...agak pricey la sikit kan tapi sesekali reward anak2 kan.....harga tuk anak jek...mak pak yg teman tak yah bayor...aku plak beli voucher rm150 tuk 8 kali  masuk...so sorang jatuh harga rm18 je la...ye la kalo tak kene bayar dlm seratus lebih gak tuk 3 org so baik aku beli voucher jek....limit setahun voucher tu so nanti leh pergi lagi....




nampak otomen aku nieh...aku panggil nak snap gambar die ...boleh die buat deeekkk jek...perit2 tekak aku panggil soh tgk kamera....kemahin eksen ko yeak dik!!



khusyuk hah! ade aku kesah mak aku panggil....




mcm2 ruang ade dlm ni tapi biase la anak aku jakun kan tak penah korek pasir so kat area pasir ni jek laa dieorg dok berkampung....sampaikan balik aku tukar pampers dayyan penoh pasir ni dlm pampers die ...dah mcm taik arnab dah kakaakakakakak



hah mcm biase la kalo gi tempat2 mcm nie diwajibkan la pakai stokin so better bawak siap2....pastu pass masuk sehari .... kirenye kalo ko nak kuar gi makan ke solat ke, pastu nanti boleh masuk balik...



bepeluh gak tiak aku layan dayyan nak main slide..sudahnye soh akak2 die jek gi teman....



sampai telondeh2 seluar naik slide ni bepuluh kali kakakaakakak



aku plak siap2 dah bawak charger ngan ipad....dok tepi kat meja yg disediakan layan tenet sbb ade wifi free..... hah main le korang sampai muntah hijo.....



minat noo dayyan ngan motor nieh....tak korek pasir, die ulang main motor nieh...



muke belagak tak mo tgk kemera...jenuh aku panggil mase nie tau...kuang asam punye dayyan...diva la plak ko!



dah boring main moto, campak moto, lompat plak masuk tempat pasir.....




ekceli aku beli voucher....so far ade lagi 6 voucher so boleh lagi 2 kali pergi bawak budak2 nieh...takpe2 limit setahun so nanti2 laaaa pegi lagi yeak anak2...pergi selalu pun tak syok ....




 masing2 bile balik umah aku soh kirai dulu seluar kat luar rumah sbb mesti ade pasir sesat masuk kat kocek seluar sedangkan sebelum balik dah siap2 cek dah...kang jahanam mak ko punye mesin basuh kang kakaakakkaakak


so agak2 korang nak try cer laa bawak....dpt gak dieorg merasa main korek tanah....untung budak2 skrang...aku dulu korek tanah betul2 tau....dulu dan skrang mane same kan....




*keek at kidz paradise*





50 celoteh sahabat

seronoknya tengok miya mija dengan dayyan main...happy!

March 4, 2014 at 9:06 AM

Wah, boleh jenguk juga tempat ni...nampak miamija dan Dayyan main tu seronok sangat. Kalau bawa Naim pasti melompat dia tu... RM 25 sorang ya... Lieya hari tu bayar RM 75 la, hihi banyak tu... Umo Nazif tak bayar kot.. ni jimat duit.. boleh2 kita jenguk nanti..

March 4, 2014 at 9:09 AM

Kau belilah pasir tiruan dua tiga guni taruk kat rumah...tiap2 hari dayyan boleh main.

March 4, 2014 at 9:27 AM

Kitorg penah gak p sini ritu.
Beli voucher kt groupon dpt la murah sket kan
Syok gak tmpt ni.. Zakwannayli excited abes
Tp tu la yg xbestnya abes dibawak balik souvenir pasir2 tu huhu
Dah kibas2 pun masih ada lagi yg dok tersorok haha

March 4, 2014 at 9:37 AM

geram tengok dayyan..
ni kalo tak beli kupon terasa gak lieya mahalnya tu..
bebudak dah dapat main pasir ke, air ke memang sampai sudah la tak ingat nak balik..sonok dorang..
zee jenis malas nak nunggu tempat gini..cepat boring..

March 4, 2014 at 9:56 AM

selalu pi pun tak best
guna voucher murah beb
kalau bayar harga biasa, mahal gak tu weiiiiiiii

March 4, 2014 at 9:59 AM

jarang tempat main budak2 ada pasir2 ni kan lieya .. seronok jugak budak2 boleh main pasir kat sini.. takyah berpeluh2 bawah matahari.. kat sini sure nyaman dengan ekon.. akak pun dah lama tak bawak f & e main2 tempat gini.. selalu pi kat Wangsa Walk. tp sekarang ni katanya tak boleh masuk dah. ikut ketinggian pulak. saba jelah..

March 4, 2014 at 10:00 AM

rm 38 tu untuk seorang ke, boleh tahan juga ye
agaknya bilalah boleh bawa tu, demam encik suami dengar harga dia...hehe

tapi keseronokkan anak-anak tu yang priceless kan =)

March 4, 2014 at 10:19 AM

mmg bestlah...
kat penang ni ada 1, nureen pernah bwk anak2 g main
tp emir x mcm dayyan
dayyan pandai main, tp emir tau menjelajah jerr
lg penat, berpeluh ketiak jgn ckp la hahaaa....

anak2 klau kita bwk g mcm ni slalu drg bkn tau erti jemu kan...
klau bleh ari2 mau haha...

yg bhgian main pasir tue, yg dkt png ni drg tarok pasir yg real
lagi la.. nah abes la seluar n kasut semua
so emir mmg x kasi la main, kakak dia jekk

March 4, 2014 at 10:20 AM

belum pernah terjah sini..
hubs skang hardly bawak anak2 kua jejalan on weekends..
hmmm...sebab dia pun bz keje..

March 4, 2014 at 10:42 AM

Korek tanah betul2 baru siyoookk Lieya jumpa ulat, jumpa cacing bagai...ahahhaa...

Anak2 akak dah beso tak mau layan dah benda2 gini.

March 4, 2014 at 10:42 AM

amboi dayyan ..syiok sgt dia main pasir.
mcm besh je kty tgk pasir dia.. tu

March 4, 2014 at 11:05 AM

baguslah dorang ni main setempat gitu je..
kurang² setempat tu makan masa lama gak la.
anak² saya kalau pergi tempat cenggini, yang menemannya pon
dah tak terasa aircond.. berpeluh ngejar dorang tah kemananya..
tak boleh nak main setempat .. kejap ke sana kejap kesini..

March 4, 2014 at 11:05 AM

dia tengah bz tu jgn kacau...hehe bebudak kalau tengah syok main mana nak layan kita

March 4, 2014 at 11:09 AM

wahh..sukanya miamijadayyan dpt men pasir cam gini...tak der la berpanas mcm kt tepi pantai...hihiii...

March 4, 2014 at 11:10 AM

untung kids zaman skarang kan sis...
mcm2 jenis playground ada...
mak pak je lah siapkan duit...
sambil2 tu kita pun dapat merasa main skit skit hahahahaha...

ramai yg melayan dayyan...
sronoks lah dia kannn....

March 4, 2014 at 11:26 AM

wahhh..kemain lagi..dayyan sampai xnak layan..amik gambo pun xmahu pandang..sebab syokkk dapat main pasir

March 4, 2014 at 11:29 AM

happy kemain dayyan..sintetik pun jadilah..pasir pantai skang tak bersih cam dulu..kang sala sala main naik gegata pulak..

March 4, 2014 at 11:34 AM

hamboi...bukan men suke lagi yea...dapat men pasir... bgs gak kan..yela klu zaman dedulu kite men pasir kat luar umah tuh je..skrg nie mcm2 kan..mcm best je tempat nie..:)

March 4, 2014 at 11:36 AM

aku selalu npk kawan2 bawak anak2 main kt sini..teringin nk bawak anak2 tp kemain jauh nk menapak kt sana..kalo dah duduk perak ni #aptb hhhuuuuuuuuu...

hadi mgkn kurang sikit dia maklumlah dah big2 boy skang tp alya ngan awatif rasanya takmo balik hhheeeee

best nau tgk dayyan main...

March 4, 2014 at 11:42 AM

dah lama xpergi. dah ada anak kecik ni lglah xkuasa nk pergi. kesian anakku, maknyer mls nk kuar..haha

March 4, 2014 at 11:44 AM

Pandai juga owner dia ada idea buat mainan macam ini Lieya..
Budak-budak biasalah bab main pasir macam ini suka sangat. Satu yg bagus tak berjemur.. main macam tepi pantai.. Dayyan sampai tak pandang kamera dah:)

March 4, 2014 at 11:44 AM

bagus jg ni babe... nanti nak try jg bawak Khairine & Danish.. me is teruja tengok pasir tu hehehe
Suka tengok MiaMIjaDayyan.. pandai je bawak diri main.. hehhee

March 4, 2014 at 12:01 PM

mmg diva si dayyan otomen ni tau...sue pon penah G sini..tp mcm biasa syawal mesti takut2 nak masuk...lama sikit org dah nak balik baru nak panas...

March 4, 2014 at 12:10 PM

La.....budak budak mmg pantang jumpa benda halus gini...habis di teroka....lebih lagi dak kecik baye 3 beradik ni....omak eh kalau bagi peluang main ....nak jugak tu ghaso den hehe...Dulu okje nain tanah gambut tepi rumah....berak medti keluar cacing...seriau mak!
Tak perasan kat sudut mana benda ni Lieya kat Mines tu...ada yeh? Rasanya sebab okje dah tak de budak kecik tu yg tak hambik tau tu....

March 4, 2014 at 12:18 PM

Seronoknyer anak2 ni dapat main pasir...nampak terserlah kreativi mereka bermain dengan pasir..

March 4, 2014 at 12:19 PM

mahal gak lieya.. rasanya tempat ni cam giant kinrara.. tak silap lagi murah .. kalau jadi ahli lagiler murah..
anak2 memangler suka sesangat tempat gini.. kat gianttu anak 2 akak memang layan main pasir tu jer.. duduk berjam2 kat situ camler banyak cucuk tanamnyer..

March 4, 2014 at 12:23 PM

tempat2 mcm ni mmg suka sgtlah budak2 kan !

March 4, 2014 at 12:49 PM

Kalau kat Batu Pahat ada cam gini kan best, tapi betullah kita dulu2 main pasir dan tanah betul je kan hehe

March 4, 2014 at 1:04 PM

syoknya main bola kecik kecik tu :)

March 4, 2014 at 2:07 PM

Seronok betul nengok dayyan bz ngan kerja-kerja ngorek pasir yer.. heheh.. Menarik jugak tempat nie yer.. sesuai sgt utk budak2..

March 4, 2014 at 2:27 PM

Amboii bukan main seronok lagi budak kecik tu yer..
mama panggil pun tak layan..

March 4, 2014 at 3:24 PM

Lieya, akak tak pernah dengar nama tempat ni. Wah, macam best kalau bawak anak-anak ke sinikan... Suka tengok Dayyan korek pasir. Eh, dia orang yang untung main pasir tipu ke atau kita yang untung dapat main the real pasir? Anak akak yang sebaya Dayyan ni dulunya nampak anjing, ayam, kucing, burung semuapun dipanggil 'doggggg' tau! Kesiankan...

March 4, 2014 at 3:38 PM

best noh tgk dorang main..
kt penang nie..kidland kt prangin mall ada la
tp tu la..parent nk teman kena bayor gak...huhu

dayyan sonok kemain ha...
smpi pasir masuk dlm pampers dh..kahhh!

March 4, 2014 at 4:19 PM

ko pun satu sis..tak di hinginya nak pdg ko bergambar bagai...member tgh kusyuk dpt main pasir ko dah terpekik2 suh ambik gamba..haha..

March 4, 2014 at 4:29 PM

@Aisy Nasiha

lieya pakai voucher..sorang kene dlm rm18 jek....

March 4, 2014 at 4:52 PM

lieya! kalau ikut rege tiket 38inggit mahal jugak ghasenyer....but lieya buat pilihan yg bijak untuk memilih voucher,banyak penjimatan yg dapat at least boleh pi 2,3 kali ulang kan..

mahu nyer si dayyan tu nak candid bagai.." penat la mama syik asyik dok tangkap gambo jer..nak main pon tak senang"..hehe

March 4, 2014 at 5:22 PM

TQ Lieya sebab bagitau pasal tempat ni :)
An alternative utk bawak my kids...sebab nak pi main pasir kat pantai, bebudak ni banyak songeh komplen panas...hahahaha

March 4, 2014 at 5:50 PM

hurm...hari tu g intai...mahal ko.....macam tak mampu jer kan..heeee.... main pasir kat pantai je lah...hihihii ..gatai lah gatai pulak yer....

March 5, 2014 at 11:42 AM

bertuah anak2 zmn skrg kan lieya... takperlah... janji anak2 happy..

March 5, 2014 at 1:36 PM

sonoknya tengok dorang main pasir..

anak2 ena jumpa pasir bila balik Ganu je lieya.. masa tu toksah kata apa la.. memg pasir sampai ke kepala.. adeihhhh

March 5, 2014 at 2:04 PM

Kita dulu korek pasir, mcm2 jumpa kan Lieya...hihihihihi

March 5, 2014 at 2:28 PM

Pernah lalu jer tapi tak pernah masuk lagi. Kena tunggu harga murah lah klo nak beli ☺☺

March 5, 2014 at 3:23 PM

wahhhh..nampak menarik ni. tapi jauhlah pulak kan sampai ke mines nun semata2 nak pegi sini. hehehe

March 5, 2014 at 3:55 PM

seronok bukan main kanak2 rebina tu..berbaloi2 mama/papa melabor ye.....

March 5, 2014 at 6:13 PM

bagus jugak tempat ni at least merasa gak bebudak zaman skang korek pasir walaupun sintetik..nti boleh pergi lagi ye miamija dayyan..mak korang siap beli voucher lagi tu nak kasi keseronokan berganda bermain pasir.hehe..

March 6, 2014 at 12:50 AM

umh zura dkt gk ngn the mines, tp tk pernah tau pun ada kidz paradise kat sana.. hahaaha... pasir sintetik tu mcm beras yg dicat kaler itam skali tgk..ok la kan, ada gk option utk anak2 bandar merasa main pasir mcm kt kg... nk tunggu gi pantai mungkin lambat sikit.. kt bhgn main pasir tu mcm tkde bdk lain, mcm korang je yg konker tmpt tuh.. hahahaha

March 6, 2014 at 8:21 AM

waaa besttt jugak tempat ni sebab ada pasir buatan tu kann. uniq laa tempat lain tak de camni.
seronok tengko 3 beradik ni ralitt mainn.

Danish dania pun pernah request nak masuk tapi memikiorkan adik2 kecik yg tak tau apa takut dimakan lak pasir tuuuu.

untung budak2 zaman sekarang ni haa.. macam2 permainan derang dapat rasa. kita kecik2 dulu semua self service buat sendiriii.. nak main taman pun susun2 sendiri pasu depan rumah buat gelongsor la meja bangku bagaii akakakak. pakal je tak de kamera nak buat kenangann kannnnnnn

March 6, 2014 at 5:59 PM

Mahal jugak kids paradise tu...tapi sekali sekala apa salahnya kannn

March 7, 2014 at 1:55 PM

kat giant kelana jaya pn ada. hari biasa rm15 utk 2 jam. tp hr cuti rm17 utk 2 jam.

September 19, 2014 at 2:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy