Tuesday, August 19, 2014

drama sebabak ~ cinta BMW due sejoli...




Di suatu petang cuaca indah lagi nyaman kelihatan sepasang kekasih kehepian jalan2 menghirup udara petang dengan BMW sport takde bumbung .....



Bella : darlinggggg... henbeg i dah sebulan tak tukar...jom gi soping henbeg i kat gucci klcc...plisss yanggggg....
Dayyan : demi you honey ....jom i belanje you 7 henbeg...bukan tiap bulan, tiap minggu you boleh pakai tukar2....



 Bella : eh darlingg tu my fren laaa...slow sikit nak tegur die...kereta kite kan takde bumbung so i boleh jek jerit2....
Dayyan : ape2 jek laa you nie....
Bella : heii youu ammni... sorang jek ke?...ni boipren baru i...bawak BMW lagi.... you ada?
Ammni : cis! belagak sungguh....



(muke hepi setelah soping 7 bijik henbeg)
 



Dayyan : (bebel2) tu laa youuu ni, sebok nak henbeg laa ape laaa kan i dah missed bayar duit keter...tak pasal2 BMW i kene tarik....you tau tak i mengah kayuh beskal bonceng you nieh....
Bella : isssssshh malu i tauuu.... jgn le gerak2 badan, i nak cover muke belakang you nihhhh...



Ammni : gua jugakkk wat lek wat peace!



comelkan gelagat anak2 bff aku nieh...hihihi...dieorg dtg beraya lepak2 rumah aku weekend lepas....sonok sgt dieorg enjoy main kat belakang umah....geng, projek BBQ kite harus jadik hokey!





** semalam pi tgk newborn baby opismate....aiyoooo comelnyerrrrr..... 





53 celoteh sahabat

Ai pasti seronok sakan budak2 dapat main kat belakang rumah Lieya tu. Jadi cerita pulak ya kisah naik beskal budak3 ni.. menarik2.. nak pula dayyan kongsi naik kereta dan basikal tu ya.. bagus dayyan ni

August 19, 2014 at 9:20 AM

nak datang raya umah ko gak la..mana tau dapat drama sebabak ngan pengarah femes ni....hahahahhah

August 19, 2014 at 9:24 AM

aiyo dayyan..

August 19, 2014 at 9:28 AM

hahaha.. kelakarlah dialog² dayyan tu ... pandai ibu dia karang.... naik kereta dgn basikal pun jadi bahan.

August 19, 2014 at 9:29 AM

amni tu sweetlah pegang bahu dayyan cam gitu
dayyan pula buat muka "ku relakan jua" hehe
kelakar betul, pandai buat dialog tu lieya ni
boleh jadi penulis skrip lepas ni =)

August 19, 2014 at 9:31 AM

macho Dayyan ada awek cun... kihkih

August 19, 2014 at 9:33 AM

Hihihi jadi pulak lieya buat dialog tu..
happy jer dorang main bersama.. budak2 kalau xtvt luar rumah memang seronok..

August 19, 2014 at 9:49 AM

kihkihkih... comel sgt tau lieya
secocok g2..
tgk kat ig ingatkan jiran ropanya opismate hihii...
mcm dh kenal lame la drg kan.. ;)

August 19, 2014 at 9:55 AM

comel dayyan!
geng sebaya dia gegirl ek
bleh plak dia elok berkawan ek..pandai dayyan

August 19, 2014 at 9:56 AM

Lieya.. drama sebabak yng sgt curlast..hahahah kelakar..laa..

Sweet jerk tgk dia org berdua tuh.. hhehhe

August 19, 2014 at 10:01 AM

Hahahaha...terbaiklah lieya kenakan anak sendiri...tapi comey jer dayyan ngan gf dia tu..haha

August 19, 2014 at 10:06 AM

Amboi..berdrama pulak dia...kira ok la...walaupun boypren da pkai beskal...still lagi ngekor tu...cinta sehati sejiwa la kengkononnya yek! Tak la nmpk materialistik gitu...walaupun bm x mampu bayar dah..! Kikiki

August 19, 2014 at 10:07 AM

Hahaha....gelak beso dulu baru boleh komen dengan aman!

Memang kelaslah boyfriend si gegirl ni pakai topi Mickey lagi gi dating. Memang secocok, muat satu keta Bee-Eem-DoubleYou. Plate number kete hero-heroin tak tutup, habislah peminat stalking nanti bila nampak kete ni kat KLCC.

Kalau tak mampu bayar installment kete tu, jual je dulu 7 henbeg yang ada. Kesian boipren kayuh basikal tau, mengah!

August 19, 2014 at 10:10 AM

@syawalsimpsons

meh2 beb dtg umah aku.....

August 19, 2014 at 10:13 AM

Leh jd penulis skrip terbaik ni kak...nk gi beraya umh akaklh..leh naik bmw dayyan comel tu

August 19, 2014 at 10:27 AM

kakakak berair2 mata baca entry ni... sbb kita ada kat situasi tu mmg kelakar yg gmbr 1st tu bella mcm ye ye jer bercakap nak ajak dayyan g beli hendbeg

August 19, 2014 at 10:31 AM

Bella cam mengikis jerk....hehehehe...dari BMW last2 naik beskal..nasib tak duduk bawah kolong cam ibu mertua ku....hahahahaha..ko ada2 jer kan...

August 19, 2014 at 10:38 AM

bagus laa dayyan nii, kalu raisya takdenya org boleh tmpang kete dia, kedek budak tecit tue....

August 19, 2014 at 10:49 AM

BBQ cepat cari date... hahahahahha

August 19, 2014 at 10:59 AM

hadoii tak menahan tengoknye..naik kete siap pegang bahu tuuuuu...kahkahkah

August 19, 2014 at 11:15 AM

hihihi... comel jer dialog.. curlassss pakai BMW uolssss... :)

August 19, 2014 at 11:17 AM

Uuuuu... sampai hati U menduakan ai.. dulu U janji nak belikan ai henbeg,sampai sekarang ai tunggu tau...hehehhehehehee...

August 19, 2014 at 11:22 AM

alalaaaa..comelnye couple dgn BMW pastu naik bike lak, hahahaha.. ade dialog, lagi laaa kelako..ade je idea u ek lieya...

August 19, 2014 at 11:30 AM

Hihi... molonlog mama tu Dayyan.
Dayyan tu manalah faham girl-friend ni semua
Apa yg Dayyan tahu enjoy main dgn kawan-kawan:)

August 19, 2014 at 12:20 PM

Alalala sweetnya kan, hehehe...Lepas tu dialog tu memang kelakar hehe

August 19, 2014 at 12:22 PM

hahaha..cute sungguh...comel gile hokeyh..;)

August 19, 2014 at 12:24 PM

hahhaha...lieya ada bakat jadi penulis skrip tau....tergelak² akak ....kelakar sangat...

August 19, 2014 at 12:43 PM

hhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..yg ni mmg klaka lieya :)

comeinyaaaaaaaaaaaaaa bebudak tu ha..

amboi kemain gf dayyan tu kan..berkepit je..dah la cantik budak tu :)

August 19, 2014 at 12:59 PM

Haha. Mak mak yang lebih ni siap buat dialog sendiri lagi..

August 19, 2014 at 1:09 PM

Hahahha..
ketip ko lieya yeh..
kisah dayyan bmw ngan gefren dier ni.. hehe

August 19, 2014 at 1:19 PM

hamboi dayyan..kemahen lagi ek..
bawak makwe g beli handbag
auntie nak satu jugak..hhahaha

August 19, 2014 at 1:24 PM

hahaha~xtahan baca dialog2 dayyan..haha~
amekaw..7 handbeg 1 minggu..peh!klu cmtu,aunt nieyl pun nak jadi darling dayyan laaa...blh??hihihi

August 19, 2014 at 1:30 PM

Hamboiii mak dia...pandai buat dialog...

August 19, 2014 at 2:30 PM

Mmg betul betul drama sebabak ni Lieya hehe....
Ohhh....anak bff yeh...Mau pulak si anak teruna dengan anak dara tu berkawan Lieya ...kekadang budak budak ni tau malu
Hehe....mesti mak pak yg suruh nikan....
Sakanlah yer mak pak depa beraya rumah Lieya....siap ada projek belah malam pulak

August 19, 2014 at 3:53 PM

comey siap ade cerita bergambar lagi ..... terbaik lah ...

August 19, 2014 at 4:29 PM

comel je drama ni.. boleh ganti drama tv3 la.. =)

August 19, 2014 at 8:42 PM

okeh..gelak besar baca drama sebabak ni... hahahaha....

August 19, 2014 at 10:06 PM

Haha

Mmg cute sgt dialog.. mmg kena jek.. hihi..

August 19, 2014 at 11:11 PM

cehhhh Dayyan maintain macho... tak senyum tak sengih pun.

August 20, 2014 at 4:51 AM

@yana yani
lieya nak bagi hadiah ni
boleh bagi alamat
dah PM dekat FB, lieya tak reply lagi

August 20, 2014 at 10:57 AM

Best baca cerita akak...hahahhahha layan betul diorang naik BMW...sonokkk. pandai akak lieya buat caption setiap gambar...hehheheh terhibur baca.

August 20, 2014 at 11:30 AM

Hahahahahahahahahahaha...
Adoiiilaaaaa... pecah perut gelak!
aduhhhhhai.

Hai Lieyaa!
gelak dulu baru tegur..
x menahan baca dialognye.. hahahaha.

Awat dayyan kerasss jer duk sebelah awek tuh.
senyum pon tidok.. hahahaha.
gerammm sgt tengok Dayyan.

bestlah ade ruang main camtu Lieya.
sonok nak anak2 main.. kita pon x risau sgt.. sebab jauh dr jalan.

August 20, 2014 at 11:48 AM

hikhik comel je muka dayyan kewl jek bwk awek ek ;p

August 20, 2014 at 2:49 PM

tgh survey2 pasal umah di putrajaya, jumpa blog akak...lawa umah. best klu dapat sebijik...tapi apakan dayaku...hukhukhuk....

August 20, 2014 at 4:08 PM

hahaha.. kemain drama sebabak yer lieya.. cute jer dialog dia..=D

August 20, 2014 at 4:12 PM

hehe, jangan bebel banyak sangat dayyan, nanti awek tu lari pulak...

August 20, 2014 at 6:15 PM

Kecik2 main sama2 dah besar nanti mana tau kot jodoh kan...hehe...cute jer budak2 ni kan... teringat zaman kecik2 dulu...

August 20, 2014 at 9:10 PM

alahai...comeynya deme naik keta BMW

August 21, 2014 at 10:41 AM

haha... drama dua babak.. mula2 kaya lepastu dah miskin.. moral of the story.. jangan beli handbag banyak2... kah.. kah...
sweetjer budak2nikan..

August 21, 2014 at 12:02 PM

hehehe rasa nak lempang2 je muka comel budak2 ni tau..
elok plak tu muat2 je bontot dorang dok dalam BMW ngan beskal tu..
kalau makcik jah nak tumpang sure tak muat kannn... mau patah kereta & beskal tu..

August 21, 2014 at 2:16 PM

wakakakka sengal punya mama dayyan

August 21, 2014 at 2:20 PM

Ekekeke...sesuai plak tu ngan dialog. So sweet tgk dorang. Comel ☺☺

August 21, 2014 at 3:31 PM

wahhh! sweet couple!

August 27, 2014 at 11:31 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy