Tuesday, August 26, 2014

same naik plak si dayyan main 'mak2' hahaha!


heluw! heluw! salam selasa semuaaaaa.... salam 30 syawal semuaaaaa.... berakhir sudah syawal kite...sob sob sob..... hope dipanjangkan umur tuk meraikan syawal tahun depan....duit raye anak2 dah bank in kengkawan? heheehehe...aku lum lagi...tgu laa tabung haji dgn asb tu lengang sikit....abis syawal bermakne kene la aku start kawal mkn balik...kalo tak selama ni enjoy je sumbat2 dlm mulut heheheeheh...dgn jamuan raya bahagiannye, jamuan raya kementerian nye, jamuan raye unit2 nye, open house nyeee....fuhh enjoy tummy aku ....seb baik berat maintain lagi 50kg....tapi aku kene struggle ni nak kasi nyah lagi 5kg...capai jek berat 45kg baru aku nak peknen balik hehehehe...so bile kembang setaman time peknen tak le cecah sampai 70kg macam mase peknen dayyan aritu...scary woiii....


arini jom layan kisah yg ade...kisah anak jantan aku sorang intan payung tu same naik ngan kakak die main 'mak2' hahahaahahaha

*
*
*
*
*
*
V


antara mia ngan mija ...si mija ni rajin n suke main 'mak2' nieh....set cawan ni beli kat ikea tuh.... nak mintak dapur ikea tu ngan aku mmg tak mendapat laaa kan..semak bilik jek hahhaahaha....aku beli kan cawan2 ni....nanti pegi beli set2 periuk kecik2 tu plak...



ingat lagi aku dulu kecik2 main mak2 tahap rare sungguh...gune tempurung2, korek tanah pastu bancuh air....daun tu petik dari pokok potong2 semua..... balik umah dah tak rupe org.... sbb tu dulu kene rajin makan ubat cacing dah keje ko korek tanah jeee hahaahahaha...budak2 skrang syok main mak2 dlm ekon kate koooo hahahaahahaha





main mak2 sorang2 mane best.... kene laa ajak geng kan...



hah baru cukup regu..sorang jadi mak, sorang jadi bapak, sorang jadi anak.... 



tapi dayyan ni takleh caya sgt, mule2 jek baik jadi anak2, lepas tu die bertukar jadi otomen, dibaling2nye cawan2 tuh.... saje laa tu nak ajak aku join same main mak2 jadi mak tiri plak hahaahahaha



kemain dayyan dokong baby hahahahah...adoiiii same naik plak ko main mak2 dayyan oiiii....tak padan bujang hah...



ikutkan miamija ni tak suke kalo dayyan  masuk bilik dieorg sbb dayyan suke jentik barbie2 dieorg tu hahaahahahaha.... suke sgt tgk barbie2 kat lemari putih tu tegolek2...kakak kemain jaga lagi collection tu....



bahagia je tgk anak2 main gini same2.... tapi jgn sangka dieorg ni takde gaduh2.... gaduh jugakkkk..dah name budak2 kan.....




 amecam leh jadi abang dayyan dah tak? ada bakat ni nyusukan adik ....hiks hiks hiks...


eh betulkan isnin depan cuti gak....cuti ganti hari kebangsaan kan...mcm blur2 plak.... mane nak merayap cuti lame tu yeak....


*keek main mak2*




46 celoteh sahabat

salam dik wehhhhhhhhhh
lama x mai ehhhh
winduuuuuuuuu
ya tuhan anak2 dah besorrrrrrrrrrrr
dayyannnnnnnn
huhu aunty winduuu
seyes dah besor dik dayan
pandai kakak2 melayan adik main sama
x per .. janji dia x gado2 kan ..
tapi kalau gado2 syok sikit kita leh joint main sameee eekkekeke

dikk seyess cantik bilik anak2 ko ..
jeless wokeh
nie kalau anak2 akk tgk harus dia org nak huhuh
so akk x bg diorng bukak blog akk muahhaha
gurau eh ! pandai ko deko dik !

August 26, 2014 at 9:19 AM

Lor....bebudak skrg..lawa sungguh main mak2nya...sama la kita...dlu2 main mak2 abih segala pokok bunga dikutip...main pasir...batu...lumpur segala bagai...real ye tak...mna nk cari tu...rare dah....huhuhu...

Bdak2 kalau x gaduh x sah! Kat umh ni...siap la...bole pulak pakat2 tak nak kwn kakak lah...x nak kwn abang lah...haru dibuatnya!!!

August 26, 2014 at 9:19 AM

sama la ngan qausar dan sepupu dia yang lain. kalu main masak2... konon2 minta order ngan kami. nak makan ape... minum ape... pastu buat2 tulis. dah abes makan kena bayar. kelakar kan...

August 26, 2014 at 9:20 AM

boleh sangat dah tu lieya nak bagi dayyan adik..hehhheeehee..cute jer..rambut baru erkk tu??
bebudak skang main mak2 pon mahal lieya equipment nya... kita dulu menda pree jerk.. main kutip2 ape yang ado... dorang ni nak kena melabur duit..kahkah..

August 26, 2014 at 9:33 AM

wah, dah ada planning nak pregnant lagi tu
congratulation in advance ler...hehe

anak-anak saya pun suka main masak-masak ni
lagi anak bujang saya, hebat tu main masak-masak
dah mama pun kena join main sama

anyway lieya,
saya tak dapat lagi address lieya ni
camne nak bagi small gift ni
PM dekat FB tu belum dapat reply
awaiting your reply ye =)

August 26, 2014 at 9:43 AM

hahha suweettt je dayyan susu kan bb doll tu ;p

August 26, 2014 at 9:49 AM

dayyan dah besar..boleh la nak tambah adik lagi...hehehhee
ada anak perempuan...boleh temankan la juga main sama² walau mak tiri pun..hehehe..
harap juga ada rezeki dapat anak perempuan.....hehhehehe

August 26, 2014 at 9:55 AM






















zahirah : abg dayyan.. nak main jugakkk !!!

August 26, 2014 at 9:59 AM

Budak dulu2 siap makan kawin2 lagi. Haha. Main masak2 terus hidup api betul2.petik daun nak masak. baru rare. Sekarang tak merasa la.

August 26, 2014 at 10:10 AM

wahhhh main minum2... windu nye zmn kcik2.. main msk2 .. main kwin2

August 26, 2014 at 10:13 AM

Yeayyy..dayyan nk dpt adik..sokong..sokong..

Lawa btul bilik ank2 lieya..serius jatuh cinta..

Nti lieya share la bebanyak psl deco2 nih ye

August 26, 2014 at 10:42 AM

Ha3x...tgk dayyan tringat abg farouk....gitulah masa kecik2..layan kakak2 main masak2.....
bila tgk pic ni terkenang nostalgia masa 4Farahs n farouk kecik...rindu saat mcm nie..skrg rumah dh sunyi tnpa 3 farahs.....huhuhu.....

August 26, 2014 at 10:42 AM

alolololo
dayyan dah prektis nak jadi abang
apa ke comey bebeno abg dayyan ni?
geram btul aunty nad nengoknya :)

August 26, 2014 at 10:45 AM

amboi ada perancangan ni nak bt adik dayyan..caikyok2...

August 26, 2014 at 11:01 AM

hihihi.. elok sgt dah dayyan nak dapat adik ni hihihihi ... dia pun join elok je main pondok².. memori sgt tau main pondok² dulu² kat kampung tau... skrg main dalam ekon yer...

August 26, 2014 at 11:11 AM

ha'a la lieya..aku pun dulu2 main tanah, bancuh air, siap masak dgn daun2, rumput2 hhhaaaaaaaaaa..mmg dah byk cacing dlm perut ni ha hhhhaaaaaaaaa

amboiii kemain dayyan ye melayan kakak2 main masak2..aku kalo tgk bebudak ni main elok2 mmg rasa bahagia je rasa, aman je, cer kali bergaduh kang mmg menyentap je rasa..rasa nk di hanger2 kaki tu hhhiiiii

August 26, 2014 at 11:13 AM

Yelah.. kalau tak main dgn kakak-kakak nak main dgn siapa lagi.
Kakak main masak-masak mestilah Dayyan ikut sama cuma budak lelaki nak gemalai tu tak adalah hihi..
Itu yg bila dah boring mahu dijentik barbie kakak, dibaling cawan kakak:) Sabar ajelah kakak MiaMija..

August 26, 2014 at 11:31 AM

bila bapak otomen kawin lagi..? ada mak tiri pulak ni.. hahaha...

nasib la dayyan ada dua kakak.. nak main otomen takde geng lagi.. tunggu lieya pregnant lagi dapat boy sorang lagi la bagi cukup korum.. hehehe

August 26, 2014 at 11:56 AM

Betul tu Lieya kita dedulu main mak2 guna tempurung, nak advance sikit main api periuk guna tin susu masak sayur petik daun2 keliling rumah mak dapat tau keliling rumah kena ligan.

August 26, 2014 at 12:15 PM

alahai..comel plok set pinggan cawan kecik tu..kat ikea ye.. klo terjah cuba cari la..kiut plok..
olorr..sian dayyan..xde geng sejantina.. kena la join kakak2 dia main..hehe..ok pe..zaman lya kecik dulu pon main mak2 dgn geng laki2 pon ada..hehe..

bkenan sgt katil ikea tu..plan nak beli utk asya kat rmh bru nanti..

August 26, 2014 at 12:17 PM

betul2..
kita dulu lg rare main tempurung, tanah, air, daun2..
sy siap main api lg buat mask2..ha..ha..

budk2 sekarang bersih je kan..
hii

August 26, 2014 at 12:52 PM

Ha'a ek...dulu kita main mak mak kat dalam kebun.....pancang kawasan rumah dengan kayu.....bestnya....budak sekarang mmg untung sungguh main dalam bilik ekon pulak tu, pinggan mangkuk pulak kelas gitu ....Untung sungguh budak sekarangkan Lieya....
Tak pelah nasib depa baik dari kita....
Betullah dulu asal membuang jer mesti keluar cacing....takut betul tau seriau nak membuang...
Katanya cuti Isnin tu Okje lagilah ....sejak dah tak kerja lupa segala galanya hehe

August 26, 2014 at 1:02 PM

Hahahaha...gelak besar kita tengok mereka bertiga...boleh bayang anak2 kita plak...aleesya dan ayun mmg suka main mak2...selalunya ayun yg jd abah...aleesya jd mak...adik ammar jd resakse sbb suka sepahkan brg...hahaha...

August 26, 2014 at 1:09 PM

betul tu lieya..dulu2 main2 pondok2 dgn tanah bagai...

comel jek dayyan layan kakak2 main mak2..

kurusler tu 50kg...Aku dulu ngandung Suci smpi 82kg...lagi menangis nak turunkan balik...huhu

August 26, 2014 at 1:15 PM

elok je dia main ngan kakak2 dia ye lieya

August 26, 2014 at 1:30 PM

ok la tu lieya, dayyan dah boleh dpaat adek tu... hihi

August 26, 2014 at 2:12 PM

wah..wah...bukan men seronok dayyan nie main masak2 ngan kakak2 yea...
dukung anak patung tuh...mcm bagi hint ke kat mama nyer..(dayyan nak adik)
Dlu nieyl main gak masak2 nie..siap main api lagi...haha~

August 26, 2014 at 2:42 PM

comel jer..dayyan maik mak mak.....mcm anak2 dare sy jugak lah......kalu bertemu ni..memang havoc ler... hahhaa.. tapi mereka tak merasa mcmane kita main mak2 dan masak2 dulu2 kan..heheee

August 26, 2014 at 3:21 PM

cantiknye bilik diorg tu .....
sesekali nk bermain kan ... dah kakak die yg besar mesti la die ikut kakak ... cam anak2 aku ...icha kemain jd askar jg

August 26, 2014 at 3:57 PM

bagus lah dayyan... ada sifat2 penyayang tuh wei kalu jd mak2... bapak2...
boleh dah jaga adik... mcm aiyan kan kalu dia minum bear2 ngn otomen kene minum, mkn n gosok gg sekali...

August 26, 2014 at 4:07 PM

budak2 sekarang ni serba serbi bersih..jakun main tanah

August 26, 2014 at 4:09 PM

suke tgk 3 bradik ni main, elok je tgk, mam dia pandai amik shoot yg cantik2 je.. ce amik gambo dowg gado?rasenye beso gini kurang dah gado, tgk twin nnt, nak citer gak la, haahaa~

August 26, 2014 at 4:43 PM

terbaeklah dayyan
emir pon g2 lieya
siap gaduh2 lagi kadang berebut teady bear hahhaa

berat idaman nureen tue 45kg
pernah jer skali dpt 46kg sblm preggy emir
skrg ni dh 65 kg... harap dpt trunkan mcm tue nanti hihiii

August 26, 2014 at 5:18 PM

Sweet je tgk 3 beradik tuh main mak2 yer.. hehehe.. Dah boleh dah tuh utk dayyan dpt adik lagi..hehehe.. :)

August 26, 2014 at 5:31 PM

memang seronok tengok anak2 main macam ni.. macam syomel jer masing2..lagi2 dak dayyan tu..boleh pulak masuk kepala akak2 nya..heheh...

August 26, 2014 at 7:03 PM

bagus nyee..elok jee main sama2..hehhe
salam perkenalan sis

August 27, 2014 at 3:18 AM

Sama mcm Danish... selalu layan Aisyah main mak2... Tapi biasa Danish lagi suka jadi baby... rasa mcm kecik sgt lagi la tu kononya... huhuhu

Syok kan tgk anak2 main bersama...

Lieya, saya skrang dah dapat berat sebelum kawin, 48kg... mcm tak percaya pun yer... tp takde lah teruja sgt sbb rasa mcm dah underweight... berat ideal saya 54kg...

August 27, 2014 at 5:01 AM

Maintan nyer sis berat kamu..50Kg jer..hakak ko ni tambah 10 kg dari berat ko tu..huaaaaaa...makan tak hengattt...comel jer dak Dayyan join the gegurl team..

August 27, 2014 at 10:15 AM

Seronok tengok keletah anak-anak Lieya....
seronok jgk baca entry raya Lieya hari tu....
meriah sgt ;D
Walaupun raya baru berakhir smlm...harap tak ketinggalan nak ucapkan Selamat Hari Raya kat Lieya sekeluarga....
Tu la...lambat sangat saya taip komen...
selalu sempat baca je... :)

August 27, 2014 at 11:33 AM

cover balik lelemak yang dah tambah tu ye
wahhhhh 45 kg selim melim la ko beb
moga tambah zuriat cepat sket, hahahahha meriah gitu

August 27, 2014 at 2:23 PM

kecik2 main mak mak takpe...jgn sampai ke besar tau...hahaha

50kg tu dah ringan la...hahaha

August 27, 2014 at 5:41 PM

Dulu kecik2 pun suka main mak2 jugak.. tapi zaman anak2 main mak2 nie kemain kelass.. semua barang beli kat ikea lagi..hehehe... bestnya kalau ada anak pompuan..boleh main sekali.. =D

August 27, 2014 at 6:59 PM

Eh, Dayyan tu jadi anak ke atau bapaknya? Seksi bapak zaman sekarang, tak sempat pakai baju, baru anak satu :)

Amboi, dah pasang angan-angan nak peknen lagi ya, Lieya. Eloklah tu, umur pun muda lagi. Beranak ramai sikit. Dah tua nanti goyang kaki je tengok anak-anak mai balik rumah masa raya :)

Betullah Lieya. Zaman kita dulu, pakai tempurung kelapa, curi minyak masak kat dapur, lepas tu goreng daun pokok jambu ke, pokok bunga raya ke... asal nama pokok je kita goreng buat sayur :) Akak dulu kalau dapat dinner set plastik kan memang suka buka restoran. Siap paksa kawan-kawan jadi pelanggan. Jangan main-main, akak hidang air milo dengan asam boi dan jemput-jemput tau walaupun masa ambil order pelanggan order macam-macam. Dah itu je yang ada jual kat restoran akak... Kah3x.

August 28, 2014 at 11:05 AM

eh..teirngat pulak dulu2 masa kecik2 main mak2 nie..seronok tau...hehehe

August 28, 2014 at 3:45 PM

comel giler gambar si Dayyan,bg susu kat patung tu..hihi

August 29, 2014 at 11:17 AM

kehkehkeh.. helok je si Dayyan main dgn kakak2 dia..
nampaknya dah tiba masanya kau bagi adik sorang kat Dayyan supaya dia boleh main bersama2.. ekekekkekekeke

August 30, 2014 at 11:11 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy