Thursday, August 14, 2014

thursday ~ random photos


Assalamualaikum...salam kamis semua hihihi.... dah mule le penyakit pemalas aku nak update blog huhuhu....takpe2, jom layan entry random photos yg ade tuk ari nieh.... eh esok opis aku ade jamuan raya bahagian....adoiii tak sabo nak mkn lemang ketupat rendang semua tuuuu....takmo diet2 esok hahahaahaha...


*
*
*
*
*
*
V
  • nampak tak budak rileks layan ipad tu...bile aku tanye "dayyan jom solat"...laju jek die jawab "dayyan dah solat la mama, nak men ipad jap ni"...hamboi..hamboi....



  • menu bekpes aku kalo weekend....teh ais n megi goreng.... atau tosey cheese....gulp! lapo!



  • ari tu mia bising2 sebab janji die dicapati kahkahkah....die dpt no 1 sekolah pagi n petang...mintak adiah beskal.... mehle beli beskal kat giant jek...untung lee adik2nye dpt cukai same beskal....tapi miamija tak reti lagi imbang badan kayuh basikal 2 roda nie...kene belatih lagi ....


  •  budak ni kalo tak buat org berbulu tak sah....nak gi solat jumaat kot....mengangkut jugak mainan2 die tuh....aiyoooo!! pastu buat muke dek jek bile aku suh tinggalkan...

  •  nampak tak bunga lawang dlm kuah dal tu.....dayyan leh cakap "mcm mane dayyan nak cecah ni mama, takut laa ade spider tuu" bahahahaahahahaah... takut2 pun licin gak die bedal roti canai....






  •  model karpet katenye kahkahkah.... org soping karpet sebelum raya, kami plak soping karpet lepas raye....


  •  setelah sebulan honeymoon berbento...skrang mule la balik rutin harian daku huhuhu..... utk pagi buatkan burger benjo... utk lunch  nasi putih + rendang daging + labu ngan sawi masak lemak putih...ade gak kuih penderam tuk kudap2 kafa kang....


  •  kan hari tu aku ade meroyan nak mkn kepala lemang, tekak org puase biase laa ngade2 lebih hahahahaah.... jalan2 kat bangi jumpe gerai lemang nie...sedap lemang die...kelapa lemang die tak sempat2 aku korek mkn dlm kete hihihihi



  • lame gak budak2 ni cuti dari swimming class...so weekend lepas no more ponteng2.... lepas open house terjah pi kelas....tak ramai org so syok le dpt 1 to 1 dgn coach....

abis dah....panjang umur jumpe lagi lain entry naaaaaa....peace!





*keek mia swim*





46 celoteh sahabat

kepala la bukan kelapa

August 14, 2014 at 9:15 AM

bertuah betul dayyan ye..pandai dia..budak2 bila dpt ipad mmg la..ralit..

tahniah mia..pasni berlatih banyak2 kali..nnt dah terer naik basikal bole pusing putrajaya wwahhhh

ha'a la aku tgk pun mcm spider dlm kuah kari tu ha..hitam berenang2 je ye hhhaaaaaaa

kau setakat berbento pejam mata je ha..tgk siap bermasak lemak labu lg ha..

termakbul jugak dpt mkn kepala lemang ye..tu kalo cicah rendang ke, gula ke pppeerrrgghhhh!!!wehhhh aku pun mengidam lemang jugak ni..

berenang jgn tak berenang anak2 kasi kurus sikit hhhaaaaa..joking miamija!

August 14, 2014 at 9:35 AM

samala ank aku..xpandai lg naik basikal 2 roda
hehe

August 14, 2014 at 9:42 AM

Part dayyan tu memang lawak. haha. Spider katanya.

August 14, 2014 at 10:20 AM

eh, beli karpet kat mana tu? gile besar gudang..byk pilihan ni..

August 14, 2014 at 11:01 AM

Satu yg pasti kakak nampak Lieya punya rajin bab membuat bento tu
Kalau kakak bekal semua sumbat aje dlm bekas. Habis juga anak dara kakak makan:)

August 14, 2014 at 11:49 AM

Hahahaha...lawakla dayyan...ade spider!! Adoii...

August 14, 2014 at 12:29 PM

Confident okehhh Dayyan kata dia dah siap solat! hahaha
Mmg daddy nya dah bawak di gi solat Jumaat eh?

Mmg melampau mengidam tu, dalam kereta dah korek nak makan kepala lemang! haha

August 14, 2014 at 12:55 PM

model karpet :) hihihi

August 14, 2014 at 1:06 PM

hahahha dayyan2... mcm2 yerr kamo
ngan tabs dh sekepala ngan emir, solat jumaat jer emir belum pass lagi nk g mesjid...

bkn takat miamija jerr belum pandai imbang bdn, ellesya pon sama
blk kg la baru dpt berlatih, kat cni mmg x kasi naik dpn umah, bahaya ckit

lieya, pasal kepala lemang tue
ada story ckit, tp bkn nk takutkan lieya yerr
terjadi kat sil staff opis ni
tgh preggy anak 1st masa tue, ngidam sgt kepala lemang
so singgah gerai tepi jln gak la.. belikan lemang
dlm keta dh colek atas lemang n mkn
pas jer mkn x smpi pon 5minit terus pengsan
ropanya bkn pengsan tau tp meninggal
bw g spital, check nada bagai semua dh x der..
bila doc tanya mcm mana bleh jd, si suami crita lerr pasal mkn lemang tue
so doc minta bw lemang tu ke spital
bila bw g, & belah la lemang tue, ropanya kan, dlm buluh tue ada anak ular sawa
YaALLAH, si suami sgt2 terkejut tau & nyesal belikan lemang tue
dah ajal dia... cuma pas kejadian tue, mmg sefamily staff nureen tu dh x brani nk beli lemang tepi jln
klau nk mkn dia buat sndrik...
huhuuu... sedih dgr dia crita.. rasanya thn lepas kejadiannyerr...
tp drg x hebohkan...

August 14, 2014 at 1:36 PM

dayyan punya perangai sebijik aryan, mmg elok la jadi geng
yeayyyyy bento dah bermula, seronok aku tgk gambar bento ko...tapi aku tak segagah ko nak berbento utk anak2
kepala lemang mmg layan beb, tapi kelapa lemang tak de beb di pasaran wakkakakakakaka
tetiba aku nak beli lemang gak, nak matchkan ngan rendang mak aku yang dia dah siap2 frozenkan utk aku, bukan itu saja, siap ngan sambal kacang lagi ok
ko jeles tak?
wakakkakakakakakkaa
alyssa pun dari bulan pose dah stop kelas berenang
ni lom start2 lagi
aku rasa nak startkan dia balik lepas bulan syawal la
koh koh koh

August 14, 2014 at 1:38 PM

dayyan! klu dpt kt acik nad ni mau acik nad gomol2 ek!
bijak! panjang akal! bunga lawang di kata spider, tak terpikir la plak haha!

August 14, 2014 at 2:24 PM

hehehe..spider?aduhh..spider berenang renang ;0

August 14, 2014 at 2:28 PM

Adoiii pecah perut baca pasal dayyan.. dah banyak akal yer sekarang.. bunga lawang dikatakan spider..hehehe...
anak dara lieya pun kemain posing..nak jadi duta karpet ke tue.. hehehe

August 14, 2014 at 2:35 PM

Sedondon telekung anak beranak. Cantik.
Tahniah mia dapat nombor 1. Bestlah dapat basikal.
Lawak lah dayyan. Spider pon spider lah...hehehe...
Bukan main posing lagi anak dara kat atas karpet tu yerp.

Lieya, ada petua tak macam mana nak senang bangun pagi. Kita masa awal² dulu jer rajin berbento. Skang ni modd 'M' dah datang...haishhhh...

August 14, 2014 at 2:42 PM

kepala lemangggggg?????

August 14, 2014 at 2:43 PM

perasan gak lieya dah jarang update skrg ni asyik random photo jer.. hehehhe

August 14, 2014 at 2:44 PM

Rajin betul lah Lieya ni.. bento bermacam jenis tu :)

August 14, 2014 at 2:46 PM

untung la adik badik ramai..sorang dapat adiah sumer dapat..yang tak untungnya mak bapak..hahaha..tak memasal ada yang mencukai sekali..

dayyan ehh, tu pegi ke solat jumaatnya?? kemain muka tak bersalah tuh..takleh berenggang lagi ngan otomen dier tu..

apsal pulak bunga lawang leh jadi spider nih?? jauh bena imaginasi hero sorang tuh..memacam..tu la syok sangat ngan otomen kan..bunga lawang pon tukat jadik spider..kehkeh..lawak btol..

August 14, 2014 at 2:49 PM

hehe...dayyan ni tak boleh blah
pergi sembahyang pun heret ultraman, kronik sungguh dia punya kegilaan =)
waaa...lemang! saya tak rasa raya kalau tak makan lemang
tapi tahun ni tak dapat buat lemang
kepala lemang tu memang terbaik!

August 14, 2014 at 3:04 PM

Semangat btul g solat ngangkut segala bende alah tu...!

Rajin lieya ni msak pepagi kan...asing2 pulak tu bekalnya...ptut jdi cth ni...ibu bekerjaya yg rajin!! Jarang jumpa...:)

August 14, 2014 at 3:06 PM

hihi~dayyan nak g solat jumaat tapi dok bawak otomen semua g solat same yea..hihi~
patut la berbulu omaknyer..hihi~ hamboi kan x sabor yea nak makan lemang tuh...
dlm kerete pun jadi..hehe~mengidam sungguh tuh...hehe~

August 14, 2014 at 3:14 PM

wahhh siap naik basikal kat dapur tu .... hihi

August 14, 2014 at 3:38 PM

Ala.. mana yg kita komen tadi? x masuk ler pulak...

August 14, 2014 at 3:46 PM

x pe la kita repeat skt je la..
Mia swim cantik sangat di mata kita yg x reti swim ni lieya..
Terujanya kita..

August 14, 2014 at 3:47 PM

muka dayyan sangat buat orang geram tau.. hahaha..macam innocent je muka nak bawak toys pegi solat okay..

August 14, 2014 at 3:55 PM

dayyan mmg kelassss, dia cakap pun lancar ek lieya, aiyan ckp pun pelat2 dua tiga patah je 1 ayat...

sonok lah berbasikla 3badik tuh wei...

pandai dayyan mkn roti canai ek, si aiyan payah beno nk suh mkn...roti canai pun pilih2 mkn ikut mood dia... nyampah tau

dasar tau, kepala lemang...bontot lemang ko mkn tak hahhahah

August 14, 2014 at 4:03 PM

hai lieya... sedap kan kepala lemang tu...lemak berkrim gitu..heheee
bento miamija..sgt lazat..lemak sawi & labu..de pulak ikan goreng dan sambal belacan..hehee..tu menu mak nyer lah kan...jenuh lah..berbasikal dlm rumah..nanti bile dah laju...huhuu...tak terkejo lah pulak dak dayyan kan..dgn atromen nyer....cute jer....geram..

August 14, 2014 at 4:10 PM

bestnya tgok ank2 akk blajar berenang sy ni dh kertu pon tak pandai2 lgi berenang..

August 14, 2014 at 4:22 PM

@::NureeN::

eh nureen lieya ade dengar kisah nieh...mmg takut mase dengar cite nieh...sian kan...ibu preggy plak tu...bukan takat ular, katak pun ade org jumpe kan...nampak sgt org yg buat ni tak bersihkan betul...main buat jek utk keuntungan kan.....

August 14, 2014 at 4:56 PM

Congrats mia. Aku dah cakap dekni jadi commander submarine navy msia lain kali ni.

Dayyan what a laugh gi mesjid tu bawak mainan semua, ko ajar la dia dari sekarang taruk duit dalam tabung mesjid, nanti dah automatik nati seumur hidup dia nanti.

August 14, 2014 at 4:59 PM

hari khamis jer mesti tak tau mana satu gambar nak komen..heheheh..

pasal dayyan bawak menan gi mesjid tu..sama laaaaa... qaleef bawak train die satu set..ggrrr...

pasal spider tu..okeh..comel sangat...heheh... :)

August 14, 2014 at 5:09 PM

Tahniah.. pada miamija.. wahh bangga laa dpt hadiah gitu..
Sedapnyaa tgk bento utk anak2.. lieya tuh..

Amboi dayyan comei ngan jubahnya..tuh

August 14, 2014 at 5:36 PM

hahahaha!spider?! geli ht melayan kerenah anak ek...
teh ais!!!perghh..nk bt teh ais jap!!

August 14, 2014 at 9:10 PM

Esk blh la mkn puas2 lieya.ofis lya thn ni cam x buat je.. ntah r..

Lieya klo dtg trg singgah kat kijal kemaman, lemang kt situ mmg sedp2 la.. lya pom suka mkn kepla lemang..lemak2 je.. selalu berebut

August 14, 2014 at 10:54 PM

telekung purple tu sweet, anak dara belum ada lagi,..pandai Dayyan, dah solat makna boleh la main :) oh shopping carpet lepas raya lagi tenangkan..

August 15, 2014 at 9:57 AM

Telekung tu cantik.. warna pepel gitu..

Megi tu nampak sedap...

August 15, 2014 at 10:12 AM

Hahaha...gelak dulu okey!

Samalah kita Lieya, lepas raya baru cari karpet. Ini bukan kali pertama, dah masuk dua tahun berturut-turut dah ni:) Akak pun ingat nak beli basikal untuk bujang-bujang di rumah tapi Mommy je yang excited superheroes tak heran apa pun. Tanya Adik nak basikal tak, angguk jawab nak tapi suruh naik, sibuk dia cari kereta, lori, truck, bulldozer dan seangkatan dengannya. Abang pun sama je macam anak-anak Lieya, tak lepas lagi nak kayuh basikal biasa. Sama gak, kita tanya nak basikal ke tidak dijawabnya suruh beli game. Rasa cam nak hantuk kepala ke dinding kedai je tau (tapi okeylahkan, selamat duit makpak...)

Excited nak kepala lemang sampai makan kelapa lemang hah.... hehehe...

August 15, 2014 at 3:13 PM

hikhik hemsem pak ustad nak pi solat jumaat bawak menan ye..... hehe

August 15, 2014 at 3:32 PM

comel tempat bento tuh

August 15, 2014 at 4:34 PM

masih x berpeluang buat bento untuk Dania....aduhai..sedih tul..jeles tgok...bertabah la ye Dayyan...spider katnaya si bunga lawang tuh.....

August 17, 2014 at 4:15 PM

sweet jew bento dia ;)

August 18, 2014 at 9:47 AM

comel jer dak dayyan berjubah..bento itu tetap menjadi pojaan hati ku..tahniah lah kakak dpt no 1..adik2 pun tahniahlah jugak dpt tumpang sekaki beskal tu yer...

August 18, 2014 at 11:50 AM

Haha...Dayyan ni pandai betul buat lawak.....bunga lawang dikatanya spider....Mcm nak buat open house besar besaran jer tu....borong carpet lepas Raya hehe....mana karpetnya ? Teringin nak tengok!

August 19, 2014 at 4:39 PM

Hehehhe Dayyan ni sweet la....ada je keletah mencuit hati...untung sis anak2 dara dh besar...kenan model karpet tu hehehhe pandai pose

August 20, 2014 at 11:33 AM

ok... ok lama tak tengok bento lieya.. lepasni berderetlerkan...
menu lieya hujung minggu boleh tahantu...
lemang peberet akak isyh kalau beli akak memang makan tak berenti...
dulu kecik2 selalu tolong opah atuk buat lemang seksa..
tu yang sekarangni kit abeelijer.. dapat yang sedap oklerkan...
anka2 akak pun nak register swimming... tak tau bilanyer...

August 21, 2014 at 12:06 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy