Thursday, August 21, 2014

thursday ~ random photos (tema raya)



heluwww..selamat hari khamis semua....heheheheh ari ni pagi2 renyai2 ujan...syok tol .... kebetulan ari kat kementerian aku ade jamuan raya....hope biar laa cuace redup jek tak panas sbb aku dah plan nak balun kambing golek berpinggan2 ni hahahaahaha.... arini jom layan entry random photos aku...tapi kali ni sempena raya aku buat random photos bertemakan raya....


*
*
*
*
*
*
*
V

  • bergambar sengal2 ubi kat opis hehehehe...mase ni ade jamuan raya Bahagian Pembangunan, KKM....byk gile gambar gile2 kiteorg sebenarnye tapi tak lalu nak letak takut korang plak yg gile bile tgk haahahah tige2 org ni mak yong...aku jek mak ying hahahaaha


  •  cikgu2 dayyan datang beraye kat umah.... 7 org semuanye... comel2 dieorg nie almaklumlee masih anak dare lagi...auwwwww...aku buat mee kari....tahun lepas mood aku buat mee tomyam kalo org datang, tapi tahun ni aku dok mengari jeee ...dah 3 round kot aku buat mee kari sepanjang musim raye nieh....



  • nie plak bff aku kat opis datang beraye weekend lepas...pic makan2 takde tapi pic main kat belakang umah aku yg byk hahahaahaha..budak2 ni hepi dpt lepas bebas main kat belakang nieh...ingat tak entry 'BMW due sejoli' tu....haaa snap mase dieorg dtg beraye laaa....


  •  nie plak adik aku yg no 3 tu datang beraya bawak awek die...masing2 tgh study lagi ni kat uitm....



  •  nie plak kawan en papa...eh kawan en papa kawan aku le jugak kan hahaahaha.... dieorg ni kaki bisnes...otak ligat buat duittt wooooo......mcm biase menu tetap mee kari....mase ni budak2 semua dah lari main barbie kat atas...bile dah jumpe geng makan pun tak ingat dah....


  •  haaaaaaaa ni story fresh...pagi ni punye gambar2...arini ade jamuan raye sekolah miamija.... setiap murid bawak la sorang sikit makanan nanti dieorg akan himpunkan....mia kene bawak nasi impit, pejam mate leh buat...si mija plak kene bawak nasi lemak.... alamak, sempat ke nak beli sbb aku biase anta dieorg pukul 7.... so dgn gigih aku buat nasi lemak sendiri...ala sambal masak malam, pagi tgl nasi ngan telur jek....haaa dah leh meniaga dah aku...
 



  •  nie plak pak mak mertua aku dtg beraye...kebetulan kakak ipar ngan abang ipar aku pun ade sekali...meriah rumah.... seronok tgk bapak mertua aku mkn byk heheheeh...sedap le tu menantu hantu masak hihihihihi ..dieorg dtg malam so aku masakkan nasi ngan lauk pauk....
 abis dahhhhhhhhhhh.....jom sape2 yg dekat parcel E ni meh dtg raye kat jamuan kkm... buat muke tak malu je makan heheheeheh....




** ade lagi kes budak meninggal dlm kereta kerana terlupa...seksanye arwah pergi....moga jadi teladan pada parents diluar sana termasuk aku yg kuat pelupa ni jugak.....





 

47 celoteh sahabat

pepagi baca entri makan ni memang mengundang kelaparan lieya..
bestnya lahai..sakan benir beraya..
zee jugak yang terperok kat umah melainkan weekend baru la ada jemputan..hohooohoo

opsss, tahun ni tak kena lagi mee kari..lieya tolong masakkan boleh??hahahaaa..malas giler nih..

August 21, 2014 at 9:27 AM

aku kat parcel E..nak datang muka tak tau malu tak leh jugak..pose nii...kasi tapau la untuk kawan ko ni..nak gak bergolek ngan kambing..hahahhahah..tp dapat gambo ngan retis nasi lemak ni ok gak..hahahhahah

August 21, 2014 at 9:27 AM

dah pro ko bab kari mengari ni..3 pusingan tu :)..eleh ko bab masak apa yg tak bole kan..kan..kan..

sempat je ko lieya sediakan juadah raya utk mimija ye..cekap sungguh!eh mmg begitu ye cikgu dah siap2 bgtau nk bawak apa utk jamuan raya?sonang jugak kan tak payah pikir nk buat apa..

amboiiii kemain ramai yg dtg raya umah ko..mujur rumah besar, dlm luar bole lepak..murah rezeki ko lieya :)

haiiiiiiii la menengok mknn atas meja dgn memikir byk beno jamuan raya kt sana tu membuatkn aku lapor sesgt ni lieya oooiiii..nasib harini tak ganti pose hhhuuuuu

*itulah kesian tgk kes budak meninggal tu..sama2 la kita beringat selalu, check anak2 setiap kali masuk dan keluar kete ye :)*

August 21, 2014 at 9:35 AM

meriah korang bergambar raya...akak nan adonyer... paling sedih gambar raya family tecik akak pong tak der...apalah buzy sgt smpi x dan nak bergambor... huhuuu...sedih smpi hari ni....terkilan...
sedap mee kari lieya...klu dekat leh la minta semangkuk...kikiii....

August 21, 2014 at 9:39 AM

best nyer mee kari dia..

August 21, 2014 at 9:43 AM

komfem sedap tu mee kari asik masak tu jer... ur specialty maybe?

August 21, 2014 at 9:50 AM

tahun ni pegi maner2 pun ade je mee kari noks... tema raya tahun ni kot ek. hehehe

August 21, 2014 at 9:52 AM

Dulu2 x suka mee kari...la ni bole layan dah..perah asam limau tu lebih skit..perghhh..! Mmg terangkat ler mknnya...

Rajin masak ni...msti le pak/ mak mntua sayang tuuu...:)

August 21, 2014 at 10:10 AM

wee seronoknye berjamuan...kite dah lama dh tak merasa jamuan2 raya kt opis huhu
taon ni tak jumpe lg mee kari

August 21, 2014 at 10:29 AM

Al-Fatihah buat arwah adik tue..

mee kari... byk tue lieya masak, smpi 4 5 rombongan mai mkn2 yg sama...
mmg thorbaeekkklahhh....
recipi dh lama ambik tp blum lagi nak mencoba, takut x sedap hehehe...

August 21, 2014 at 10:30 AM

wah tahun ni tema mee kari yek.. nak dtg umah ko lieya... umah kite dekat jer ni..hehehe.

August 21, 2014 at 10:38 AM

Ko mengkari jer thn ni yer...hakak ko ni pulak menasik jer lah kejenya...masing2 dtg kata nak makan nasik...adoaiiiiii...

August 21, 2014 at 10:41 AM

kami pun mengkari mi la sabtu nnt hehe
ada masa meh la dtg umah :)
sonok tgk gmbo kawan2 pi beraya n org yg beraya umah kawan2
suka baca suka tgk gmbo
meriah!

August 21, 2014 at 10:53 AM

bila lah dpt merasa mee kari air tangan lieya nie

August 21, 2014 at 11:03 AM

Meriahnyq rmh lieya.. sntiasa ada tetamu dtg.. klo lya nk g... nk masak ape ? Heheh

Nasi lemak tu sedap la.. dh mcm kedai punya dh.. leh wal bisnes lieya..

Bila nak up n3 photoshoot raya lieya???

August 21, 2014 at 11:19 AM

Rajinnya lieya ni tau.. akak pun mengkari jugak tahun ni lieya.. mee kari ketam.. puas hati kan lieya.. bila dorang yg dtg tu kenyang..
Jauh putra jaya tu lieya.. akak hantu kambing jugakkk ;)

August 21, 2014 at 11:35 AM

Mee kari?? Aiiyyoo...dengan dek hubby kita jenuh kita kena masak utk dia plak...suke beno dia ngan mee kari..haha...

Dayyan syokla cikgu muda mudi lagi...jd hero aaa...hahahaha...

August 21, 2014 at 11:52 AM

Serius lama dah xbuat mee kari..hahaha..
Suka mkn tp jrg buat..

Kesian btul bdk 4 thun yg meninggal tertinggal dlm kereta..
Cikgu plak tuh..
Lg sedih!

August 21, 2014 at 11:59 AM

ha.. memang suka posing lieyani.. tapi tuler kalau badan comel gitu akakpun gamaknyer muntah darah orang tengok blog akaktu.. anak2 dah takder dah dalam blog akak masatu.. ha.. ha.. ituler pasal tak boleh kurus2 akakni niat dah melencongkan...
anyway seronoknyer ramai orang datang yerk lieya.. rumah barukan.. lieya pun suka memasak lagiler ramai yang suka nak datang..

August 21, 2014 at 12:00 PM

meriahnya raya u Lieya... sronoknye lak tgk..ade je tetamu dtg beraya yea.. pandai masak, kalo jemput je, ade je yg nak dtg kan.. hurm... saya gi raya je la lieya...hehehe....tu pasal kuih raya tak luar, last2 angkut ke opis jua..sbb buat open opis kan...

August 21, 2014 at 12:23 PM

rajin akk masak sedap tu mee kari lgi2 klu ada kerang ;p

August 21, 2014 at 12:40 PM

Bila dah jadi mak-mak ni Lieya bila tiba raya memang kerja kita maaaaaasak tak sudah. Stok kena sentiasa ada sebab kadang saudara-mara dtg tak inform.. Yg kenyang memang yg dewasa makan tak sudah. Bebudak bukan makan sangat bila jumpa kawan dia main yg lebih... duit raya ajelah mereka ni:)

August 21, 2014 at 1:08 PM

Ramai tetamu berkunjung ke umah..
rajin masak mee kari...paling simple kan kak..senang..hihihi..
jamuan raya pasti best kan..

August 21, 2014 at 2:04 PM

Lieya.. cantik ko pakai tudung style yang masa kau pakai baju raya tu yang ko bergambar dengan mak2 yong tu.. cantik sangat.. dah tenggelam wajah2 miamijadayyan.. sebijik anak dara kau tau takkk.. ai is so jelly jelly dengan kekurusan kau dik leha *letak pistol kat kepala* hahaha

Menu mee kari sokmo.. sure mee kari ko sedap kann.. hehe bila nak jemput kak jah sekeluarga ke rumah?? tapi tak nak mee kari yer.. ai nak mee bandung.. hehehe

August 21, 2014 at 2:15 PM

alaaaaaaaaaaa
tak de pic bento
hampa aku
wei nasi lemak tu cam sedap je
pehal tak buat lebey
bleh aku drive thru

August 21, 2014 at 2:21 PM

plan kalau org dtg nak wat mee kari jugak tapi sampai ujung syawal takde yg nak dtg umah pun.. haha.. selamat...

August 21, 2014 at 2:27 PM

hurm....sue dtg nanti..leh lah merasa mee kari lieya pulak kan..asyik tayang pic menu je..nak gak rasa air tgn tuan belog nyer..heee.....konform2 anak dara kita kan geng..sbb semua gegurl...hehhee.....

August 21, 2014 at 3:16 PM

Mesti mee kari kak leha sedap kan. Sampai 3 kali mengari. Dah boleh meniaga nasi lemah dah macam ni.

Suka tgk cara lieya pakai tudung. Nampak cantik & kemas.

August 21, 2014 at 3:29 PM

hohoho mesti lieya ni pandai masak mee kari kan.. salu masak mee kari.. hadoilah kita salu gagal tau.. mmg x katam ilmu btl buat mee kari.. nanti nak tuntul ilmu dgn lieyalah cari entery resepi kalau lieya ada kongsikan...

August 21, 2014 at 3:52 PM

wehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!
kita pun suka mee kari lieya..
nak datang umah lieya la.. nak datang beraya..
syawal dah berada di penghujung kan!!
*_______^

August 21, 2014 at 4:14 PM

Aku nk g umah ko mkn mee curry leh? Ekeke

Syoknya lieya psl umah ko luas tpt bmain...oh jeles! Deco pong cantik..:)

August 21, 2014 at 5:27 PM

Oooooo..siap ada list setiap murid kena bawak apa ya...hihihih
Teringat zaman saya dulu, murid2 bawak aja apa yg suka nak di bawak...hahahaha

August 21, 2014 at 5:49 PM

Fabulously awesome.. everything...

August 21, 2014 at 9:19 PM

Nasib baik raya tahun ni dah jumpa mee kari... Kalau tak, mau meleleh ailio tgk mee kari lieya.. nyum nyum...
Comel2 cikgu dayyan... mesti seronok dayyan pegi sekolah :)
Kalau gitu gayanya nasi lemak yg lieya buatkan, mesti laku kalau bukak kedai...

August 22, 2014 at 4:39 AM

Ni maknanya jamuan kat rumah Lieya ni bertema. Tahun ni temanya mee kari. Tahun depan apa pulak?

Untungnya jadi cikgu dayyan ni. Saya tak pernah pun kena jemputan raya dgn anak murid. Budak2 kat sini tak suka ajak cikgu..
Mak ayah yg bagi makanan banyaklah kat sini..

August 22, 2014 at 8:06 AM

wah meriahnyer dengan menu mee kari tu
tuan rumah tak jemu ke asyik meng"kari" aje =)
anyway lieya jangan lupa bagi alamat ye
saya nak hantar gift tuk leiya

tak pun PM saya dekat FB saya ye
Nor Ilyana Mohamad Saruli

August 22, 2014 at 10:22 AM

weiiii sukerrr sukerr sukerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! suker betul aku area dining & balkoni sebelah dining area rumah nko ni. macam ni mmg best tak de pagar bagaiiii.. tanah luas lapanggg best kalau budak2 nak main and family dan bersantai2.. buat gathering pun lapang tak de nak sesak2 nafasss.

cantek area dining nko nie lieya.. memang kalau tetamu datang seleraaaa habisss menjamu selera.. tenang damai gituuuu

memang comel2 memang cikgu dayyan.. muda2 belia belaka hihihi. kira lepas ni boleh hantar tempat sama la kalau dayyan ada adik esok eh.... tetttttttttttt!!! opsssss kikikii

August 22, 2014 at 12:50 PM

macam sedap je nasi lemak tu... brape hengget sebungkus.. hihi

August 22, 2014 at 2:18 PM

Meriahnya. Mesti sodap mee kari mama lieya tu..hirup hingga ke titisan trakhir.

August 22, 2014 at 5:01 PM

Cantik la deco umh lieya...suka!!! Wah mesti mee Kari lieya meletops.. nak jugak boleh..hehehe.. fuhhh berkenan jugak tgk baju lieya.. combination color lawa sangat.. =D

August 23, 2014 at 6:59 AM

Time raya kalau dpt mkn nasi dgn lauk pauk tu, mmg layan tau Lia. Uishhh...sedap tu dh mmg faktor utama la tu.

August 23, 2014 at 12:36 PM

Wow...siap bagi menu tu lagik sekolah anak awak.
First time tengok sekolah hantar surat suruh murid bawak makanan khas. phewwww! lap peluh aku kalau kena buat lasagna...

August 25, 2014 at 8:33 AM

Wahh mesti sedap mee kari Lieya.. sebab 3 kali buat tuh..hehehe..

August 25, 2014 at 6:08 PM

boleh sangat dah lieya nak bisnes nasik lemak tu.. mi kari pun boleh..

adess.. lapar dengar kambing golek..raya kali ni takde kambing golek.. kami je yg bergolek2..

August 26, 2014 at 12:00 PM

Amboi Mak Ying bukan main lagi posing....kalah Mak Yong haha
Weyh Lieya,.....tak jemu ke awak asyik mengari..... asalkan org dtg je mengari hehe..... Okje rasakan laki hang mesti naik muak makan mee Kari ....ke baru beli bekas meek Kari tu tu yg asyik nak mengari jer haha..... Nampaknya mak jilap berkenan dengan bekas kuah kari tu...haha...
Eh? Menantu hantu jugak ke? Samalah kalau cenggitu haha....
Seronokkan tetamu datang.....bawak rezeki....kuih Raya dah habis ke belum lum? Punyalah banyak tu atas meja...

August 26, 2014 at 1:26 PM

Kalau akaklah yang kena sediakan menu untuk dibawa ke sekolah, memang akak main tunjuk je, Lieya. Tak kuasa nak bangun pepagi memasak. Mak mithali jugalahkan... Hahaha...

Bukan main lagi berposing. Apasal Mak Yong semua kena berdiri, Mak Ying pulak yang duduk? Ish, ngalah Datin Seri tau :)

August 28, 2014 at 11:13 AM

lama dah tak pekena mee kari...

August 28, 2014 at 3:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy