Tuesday, September 9, 2014

outdoor photoshoot ~ syawal 2014




Assalamualaikum semuaaaaaa....salam selasa salam 9.9.2014....cun date ari nie... kene plak entry ni up pukul 9 ....hehehehehe.... arini jom layan pic mase kiteorg buat photoshoot raya 2014....tapi aku up dulu outdoor photoshoot....whitestudio punye esok luse tulat ke heheheeheheh....


ikut plan photoshoot ni nak buat kat area stesen keteapi kat renggam tuh...tapi masing2 dah letih sebab penat beraye...ye laa ni mase raye pertama kot...pagi tu dah pusing dari kluang ke batu pahat beraye umah sedara...petang semua dah lemau...so bergambar kat area umah jek laaaa...tgk muke mia dah mcm muke sardin sebab penat hahahaahah...ade mak ko kesah? mak ko nak tempah kanvas ni moh amik gambar banyak2....photographernye adik aku le, mmg tiap tahun die je laa jadi photographer aku heheheh....caption tiap gambar ade yg ade, ade yg takde so layan jek la korang dgn penoh tabah hati key hahahaahah


*
*
*
*
*
*
V

depan umah aku ade pokok kelapa melintang gini...lawo gak kan photoshoot camni...




dayyan takleh pay attention sebab atuk dok sakat2 panggil2 die....
 



ala2 nak gi beraye hehehe
 


pandai tak aku belakon hahaahah


perghhh mamposss mengah shoot aksi ni wey...rase nak tebelahak ketupat rendang pagi tadi hahaahahah
 


suke pic nie...semua nampak hepi hahaha laki aku beriya hah hahaahahah
 


berlatar belakangkan kelapa sawit....kat kg aku ni byk org tanam kelapa sawit....
 





aucak!
 

tu ajek...hehehehe...boh banyak2 pitam plak kang.... versi whitestudio nanti2 aku up kan yeak...





*keek lieyalatif*



64 celoteh sahabat

comel22222......

September 9, 2014 at 9:07 AM

Wahhhh cantik2 la gambar lieya & familia..tak tau nak pilih gambar mana satu yg paling cun sebab semuanya cun2.. tapi paling suka of coz la gambar tengok melompat tue..heeee... suka!!!
Actually hari tue farah pn plan nak buat photoshoot kat rail ketapi jugak..tapi tak jadi sebab panas membahang sangat..Ermmm maybe tahun depan la kot..hehehe... =D

September 9, 2014 at 9:09 AM

Wahhh mmg happening sungguh photoshoot Lieya sekeluarga.. Pandai plak tuh posing2..hehehe.. Gambar pun cantik2.. :)

September 9, 2014 at 9:12 AM

lieyaaa sungguh ni i jelessss...hahahahaaa..sumer gambar lawa2...awesome sangat..tak sabar nak tengok yang kat studio punyer..anak2 sporting abis..dayyan tuuu mak aihh geram betol tengok..
ni kalo anak2 zee jangan harapla boleh amik gambar lawa camgini..sumer cam belungcas..susah nak snap..huhuhuu

September 9, 2014 at 9:15 AM

Waahhh, baju raya semua meletop kan. Mana awak dapat tailor ni Lieya. Pandaiii dia. Baju Dayyan tu sesuai dipakai budak kecik kan. Yerla, kalau pakai samping, kejappp jer dah lebur kang. Pakai macam Dayyan tu, diorang pun pakai selesa kan.

September 9, 2014 at 9:18 AM

mmg best la dpt photoshoot raya camgini..nk plak adik yg jd photographer

September 9, 2014 at 9:18 AM

dayyan..dayyan..ingatkn apa rupanya menang hhhhaaaaaaaaaaa

eh cantiknya kampung ko lieya..npk sgt suasana kampung tau :)..sekali sekala photo shot berlatarbelakang susana begini mmg cantik sgt2!!

tak sabar nk tunggu versi white studio pulak..

korang mmg rajin kan :)

September 9, 2014 at 9:20 AM

Amboi..kemainnya...cun2 gambor! Untungler ye tak..x yah nak tempah2 photograper...suh adik je kan..jimat dah tu...:)

September 9, 2014 at 9:23 AM

best kan kalau dapat bt photoshoot....atie tunggu airil besar sikit baru best heehheheheh.....kalau bt masa nie manjang jer pic air liur airil bg nnti kang...hahaha

September 9, 2014 at 9:26 AM

jgn lupa up white studio ye...aku pon kena buat gini la..hahahha..berangan...ni semua excited bergambo..kang kalo aku buat..aku je yg terlebey excited..hahahahha

September 9, 2014 at 9:31 AM

Hahahaha!! Aku sukerr tengok gambar melompat tuuu baru tergambar mood riang ria dipagi raya hahaha. Untung aaa weyyy ada photographer in the houseeee!! Mmg molek beno la senang nak arrange masa berphotoshoot wey

Aku terpegun jap tgk Dayyan pegang pokok kaktus selambaaaaa jek???? Amboiii hero sungguh!!

September 9, 2014 at 9:36 AM

pandai adik lieya ambil gambar ye
dia memang photographer ke? cantik gambar dia ambil
saya tak pernag berpeluang buat gini
en suami tak sudi melayan karenah saya...hehe

September 9, 2014 at 9:38 AM

cantiknya lahai sume gambo2 tu
kalau le cik abang sy sporting nak tangkap gambo gitu, kan best
setakat ni, berangan aje la dulu

September 9, 2014 at 9:41 AM

meriah betul baju raya, bestnyeeeee photoshoot kat kampung ni...lagi meriah ada sikecil, saya berdua je xbest sgt heeee~

*saya ada jual inai daun, berminat boleh wassap, no ada dekt blog saya :)

September 9, 2014 at 9:47 AM

bestnya! semua happening! sgt suka! :)

September 9, 2014 at 9:54 AM

Singgah pagi...
wah..wah!bukan main seronok lagi yea...
bler tgk gambar2 photoshoot akak nie..tersenyum sipu nieyl..
dapat rasakan keseronokan tuh bler berkali2 kena lompat kan..hihi~:P
Asben akak sporting...best kan..untunnngggg..taip2 tahun wat photoshoot raya..:)

September 9, 2014 at 10:13 AM

Amboi melompat bagai juara korang anak beranak yer...suka sgt tgk kombinasi warna baju ko noks...

September 9, 2014 at 10:34 AM

nampak ceria betul ngan baju yang menyerlah tu :)

September 9, 2014 at 10:55 AM

Aduhai melompat tinggi bukan main:)
Tapi kakak suka tengok Dayyan lompat cooooomel sangatlah..

September 9, 2014 at 10:57 AM

cun2 semua pic tak leh tahan siap layan lompat tu ;)
hahha mana "ng" nye dayyan jadi menam ;p

September 9, 2014 at 11:10 AM

comey belaka masing berposing... foto yg lompat tu kelakar sgt...lhehe
sporting sgt...:)

September 9, 2014 at 11:31 AM

alohai comel2..
kg laki kita kawsan kebun getah..
nak shoot jugaklah..haha

September 9, 2014 at 11:55 AM

ek eh...hati-hati...nanti terkena pulak duri kaktus tu..

September 9, 2014 at 12:11 PM

Memang cantik sangat lieya..Cantik sangat!!!!!!

September 9, 2014 at 12:21 PM

semua ni lakonan kau semata-mata.. muahahaha
ehh lakonan tak lakonan lah.. aku tetap suka dengan semua aksi propa korang tu hehehe..
Aku risau je tengah melompat lompat skali terkeluar semua ketupat rendang lontong kuih raya kat jalan raya tu.. hahahaha.. Paling rare aksi si Dayyan.. macam tak ada perasaan je bila tengok lensa kat depan.. gigit karang baru tau.. ;P

September 9, 2014 at 12:36 PM

tu dia aih... melompat sana sini gitu.... nasib tak keluar semuakan...
akak suka gambar no 3 dan 6... paling suka .. yang lainpun suka .. suka/....

September 9, 2014 at 1:09 PM

semua cantik2...
teringin gk nk wak photoshoot camni..
muka dayyan semua nmpk cam malu2.. kontrol senyum.. hehe

September 9, 2014 at 1:26 PM

Amboi, bukan main erat pegangan! Takut terlepas yek! Hahaha... Gurau jek, jangan marah nanti cepat berkedut muka yang baru tabur bedak Mac tu :)

Serius cantik gambar sefamili, Lieya ni. Kagum sekejap. Akak kalau lepas makan juadah raya tak dapat rasanya nak melompat gini. Mahu terkangkang kiap. Sepanjang bulan raya pulak kat dok urut kaki terseliuh :D

Gambar yang main lompat-lompat tu macam copy paste je. Camna nak cakap yek...cam ambil gambar famili Lieya tampal satu-satu kat gambar scene tu. Alah, cam cerita dalam movie. Serius bawa kereta pergi pantai padahal bawa kereta dalam studio tapi pemandangan latarnya tepi pantai. Ada faham ke tidak ni Lieya apa akak nak bebelkan ni?

Apapun, nampak ceria je famili Lieya Latif ni. Napa tak letak 1001 gambar. Akak suka je dok belek gambar korang semua :)

September 9, 2014 at 1:56 PM

cakap pasal renggam tu... len tahun boleh ar jalan raya...dekat dah tu kampung kite... heheh.. haaa..kan korang [ngan fared] satu sekolah dulu... fared pon dah ingat dah ni ha... :)

neway..lawo gambar2 macam ni... :)

September 9, 2014 at 2:10 PM

serius cantik...
posing cun2 plak tue
mmg thorbaekkkklah...
wat photobook pon cantik kan

September 9, 2014 at 2:48 PM

Sikit lagi nak pitam haha....
Cantiklah Lieya.....modelnya pun cantik.......cuba mak yg jadi model harus mcm dugong hehe...

Wah...bukan main lagi melompatnya....mmg gembira sangat tu sebab duk kampung sendirikan pagi Raya katanya hehe

September 9, 2014 at 2:54 PM

Aloooooo.. x puas tengok lah Lieyaaaaa!!!!
tempek lah lagiiiiiii...
cantek lah baju gojes2 nih!!
kemain cantek kombinasi warna!
berkenan plak. hahahahahaha.

Dayyan segak sangat pakai baju melayu..
walaupon dah petang.. tapi baju nye masih dlm keadaan baik.
hehehe

September 9, 2014 at 2:54 PM

wahhhh lawa nye mak ngn anak2 sedondon .... sgt sweet..
part lompat seragam tu mmg best kan

September 9, 2014 at 3:14 PM

Sweet blog ever...TQ for sharing...:-)

September 9, 2014 at 3:43 PM

Bestnya. Cantik2 gambar. Anak2 lieya pon pandai posing kan.

September 9, 2014 at 3:52 PM

wah bestlah photoshoot...aku ni xde sapa nak tolong amek gmbr...sume hampeh...haha

September 9, 2014 at 3:57 PM

x puasssss nk tngk gambo lagiiiiiiiiiiiiii....tabikla dh pnat beraya msih de mood nk photoshoot2 bgai...klu ank aku...xdek maunyerrr...hahahhahahah

September 9, 2014 at 4:22 PM

Canti2 gambar raya tu:)

Salam perkenalan. Jemput singgah blog saya

September 9, 2014 at 4:36 PM

lawooooooooooooooo

September 9, 2014 at 4:41 PM

kerlasssss ko dik non.... i like 100X

tp sian betul aku nengok mia nyer reben bunge2 tuh... apasal kebwh sgt, mija nyer ok pulak heheheh.. tp ttp suweet n comei je dua beradik tuh

tang gambar lompat tuh mmg suweet tp tak sopan mak 3 anak lompat2 dipagi raya hahahhaha....
jgn mare

September 9, 2014 at 4:57 PM

bestnya ada photoshoot...teringin nak buat tp ntah bile taon le gamaknya
scenery pon cantekkk bangat..sesuai ngan kaler baju yg terang tu
thorbaekkkk lah :)

September 9, 2014 at 5:06 PM

Dayyan super comel!

September 9, 2014 at 5:12 PM

Very nice family photo!
Adik awak mmg berbakat...:)
Gambar sefamily melompat tu mmg terbaik lah!
Si Dayyan tu pegang pokok kaktus kaaaa? hahaha

September 9, 2014 at 5:41 PM

suka gambo lompat2 tu..... meriah

September 9, 2014 at 5:45 PM

walaupun penat, anak2 tetap sporting utk posing2... siap lompat bintang lagii... Semua sgt fotogenik... boleh buat cover majalah gitu... ai loike 200%...
Ala, geram tgk video keek dayyan tu... Menang lawan otomen yer dayyan...

September 9, 2014 at 6:01 PM

Paling cantik gambo lieya n co lompat tu..wahhh..gempak sgt!!
Rin rasa berat kot bdn nk lompat mcm tu..hahaha

September 9, 2014 at 7:29 PM

Cantik...wrn baju tu buat tambah ceria

September 9, 2014 at 11:11 PM

cantiknya baju korang .. suka tengok !!


salam perkenalan..
saya misssasu, distributor shaklee kawasan puchong. jika ingin dapatkan vitamin shaklee boleh hubungi saya ye. saya jua ada exp luas dalam bab slimming. 012- 985 1718

thanks ..:) nice blog ..

September 9, 2014 at 11:21 PM

lawanya picca raya lieya..suka tengok pic yg first n picca reramai lompat2 tu..sweet sgt..baju pun lawa..tema colour bestnya..baju dayan paling comel..:)

September 10, 2014 at 12:01 AM

cantik combination kaler baju sis...nampak muda and fresh :)

September 10, 2014 at 1:42 AM

Bestnyer..

sukanya kita tgk aksi2 semua dalam pic ni
Nak nak yg melompat tu
nampak hepi je semua..
Dengan baju dan color yg menaikkan seri..
Terbaikkk!!

September 10, 2014 at 8:57 AM

Hebat dayyan letak tangan dekat pokok kaktus. Haha. nasib duri takda.

September 10, 2014 at 10:42 AM

very nice... apa word tu eh? ah... " bersahaja "... natural la gitu..
Berapa kali korang lompat eh nak dapat pose gitu? haha...

September 10, 2014 at 11:26 AM

happeningnya family kak lieya..suka tengok!

September 10, 2014 at 11:35 AM

Lieya... bestnye..boleh lompat serentak..brape kali 'cut'2 hahahaha... tapi mmg cantik color tema raya baju famili lieya... pandai berlakon semua... takpuas lak tgk gambar..next pics dear...hehehe...

September 10, 2014 at 11:50 AM

Sempoi beb..aq x der la edisi lompat kijang tu psl belw 'henbeg' kan..idak jenuh aku nk lompat haa...ekeke

September 10, 2014 at 2:03 PM

Wowww....cantik baju raya...akak suka !!!
Aksi lompat tu memang kelazzzz ....

September 10, 2014 at 2:47 PM

baju raya ko cantik lieya...anak beranak cantik...beli kat mana? share sket...

September 10, 2014 at 3:14 PM

salam lieya...
okey.. khatam dah entry lieya yg tertinggal... 2 jam okeh.. hehehe... sambil2 buat keje.. tu sbb lama.. haha.. apa taknya.. last tgk entry masa bln puasa tu... apa2pun.. terhibur sgt tgk xtvt lieya & family serta kwn2 opis...

September 10, 2014 at 3:58 PM

syoknya tengok gambar2 family lieya kat kampung ni, sesuai dengan baju yang lawa tu, latar belakang pun menonjol, pandailah korang cari tempat dan pandai bergaya depan kamera..

September 14, 2014 at 10:22 PM

Rajin akak bergambar..
Anak2 pun macam dah terbiasa berposing :)

Apapun ai like baju tema akak.. sangat suwit okey :D

September 15, 2014 at 9:59 AM

meriahnya gambar untung ada yg nak melayan amikkan gambar ... mmg elok buat canvas ni..

October 3, 2014 at 3:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy