Thursday, September 25, 2014

thursday ~ random photos


salam kamis semua...
 
hummmm....weekend lepas aku balik johor, nampaknye minggu ni pun aku balik johor hahaahahah sebab en laki kene bagi talk kat Intan Kluang.... rugi tak ikut, die pegi le bagi talk, aku melengko jee kat umah layan mak aku masak2 hahhahahaha...tak mo bagi tau mak aku yg aku nak balik...nak diam2 jek, nak tgk die tekejut tgk aku balik lagi tak...hahahaha
*
*
*
jom layan pic yg ada tuk entry random photos kali nih
*
*
*
V
  • tak silap aku pic ari senin atau kamis... aku puase, kat opis terbayang2 nasi putih panas2, kari bawal kaw2 letak bendi....petai rebus ngan sambal belacan....perghh nikmat....


  • gambar minggu lepas mase balik kampung.... dayyan biase laa berkepit ajek ngan atoknyeeeeeeee....

  • haa nampak tangan kak leha penoh tu heheeheh kebetulan masak nasi lemak so bawak le sikit jamu kengkawan baik.....kengkawan baik jek...yg tak baik amik bau sudah! heheheeh


  •  aku buat nasi lemak biase2 jek.... kawan aku plak bawak spegeti olio....alhamdulillah jimattttt duit banjer ari tuuu ekekekekeeke


 
  •  ni namenye 'suasana muhibah'....muhibah laa sebab leh dok same2 layan katun pastu gelak2....ikutkan mane dayyan nak bagi kakak die tgk sekali ipad die tu....kemut kemain!ye laa si kakak pun suke cari pasal ngan adik, ade ke pi tgk barbie mmg sah2 lee dayyan bengkeng hahahhaha


  •  pic lamoo gile...mase bulan puase ari tuh....nak delete sayang, tepek laaa sini hahaahaha



  • the chicken rice shop mmg tempat peberet budak2 nie.... aku kureng sikit sbb nasi mcm lembik2 ...tapi aku gilekan sayur2 die....selalunye sayur2 ni mmg aku laa tukang perabihkan...








 
  •  anak bujang tgh study.... aku suke buku nie, beli kat aeon big tuh...satu nombor sampai 3-4 muka surat kene tulis .... kalo nasib baik satu hari dpt satu helai dayyan tulis, kalo mood kelaut satu hari 4 baris jek ...tu pasal lambat lompat tulis nombor lain heheheeh...alah takde laa nak suruh die pandai menulis pun, baru 3 tahun kan...nak latih2 die pegang pensil sebenarnyer....

tu ajek...tata!
 
 
 
 
*keek dayyan study no 2*
 
 

37 celoteh sahabat

oit.. bawa petai rebus ke opis yer... satu putrajaya bau tau.. ahhahaha

September 25, 2014 at 9:21 AM

untungnyer jd kengkawan baik ^^, nak masuk group jugak
bestnyer kalo dok satu office ;) meriah sesangat

September 25, 2014 at 9:33 AM

kooooooooooooooo..pic yg pertama dah buat telan2 air lior aku lieya!sedapnya kari, ulam cicah sambal belacan..mmg tekak serasi dgn aku ni hhhaaaaaaaaaaa..

rajin korang sama2 bawak makanan..mmg jimat berganda kt situ..aku suka konsep muhibah ni..kawan baik bole mkn sama2, kawan tak baik ambik bau hhhaaaaaaaaaaa..jahat ko :P

rajin eh dayyan..aku rasa lebih dr pandai dah dayyan ni..good job lieya!!awatif semua mood ke laut..yg taunya main aje hhhhuuuu

September 25, 2014 at 9:38 AM

ulam petai feveret akak dan suami... klu mkn cicah ngan cabai belacan...bertambah makn lakibini...kihkih...

best masing2 bawa bekal sorang sikit dan mkn ramai2...

September 25, 2014 at 9:58 AM

makan kari dgn sambal belacan mmg terbaikkk...

eh aku suke je nasi chicken rice shop tu.. aku kurang suka nasi ayam yg keras2 seketul tu..

September 25, 2014 at 10:27 AM

aku yang jeles sebab ko nak balik lagi
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

September 25, 2014 at 10:42 AM

tergugat keimanan org dlm pantang ni aih... hahhaaa
rindu plak nk msk keja...

September 25, 2014 at 10:44 AM

mcm sedap jer nasi lemak tu..hihi..

September 25, 2014 at 10:47 AM

perghh kak..tengok petai tu..memang selera la makan..

September 25, 2014 at 10:51 AM

Lehh.. nak surprise konon.. buatnya mak ko tak ada kat rumah dia keluar dating dgn abah kau baru ko tau.. hahahaha.. silap2 ko yang kena surprise dik.. hahahaha

Dik Leha oiii.. kemain ko terbayang2kan nasik dgn kari bawal kaw2, petai rebus bagai.. hehehe.. biasa napsu org berpuasa mmg mcm tu kannn.. tak apa.. yang penting dah tertunai hajat tu.. makan lah dik yer.. hahahaha

September 25, 2014 at 10:59 AM

Ada ditapaukan jugak nasik lemak tuk kengkawan...rajin betul ko yer sis...akk mkn petai yg dibuat sambal jer beb..yg rebus2 ni tak pernah pulak akk try...nampak cam sedappp jer...nnt den torai.....

September 25, 2014 at 11:06 AM

Akak banyak giler jeles dengan Lieya tau. Lieya pandai masakkk..uwaaa.... Bila akak nak stabil puas senin kamis nie...? uwaaaa.... Macam mana awak boleh kontrol makan dik oiiii.....uwaaaaa.....

Psst : Baru 3 tahun, pandai betul Dayyan pegang pensel. Tulisan pun cantikkk

Psst...takder bento ekk?

September 25, 2014 at 11:16 AM

Sedapnya la kari bawal....nak cari ikan bawal la ari ni...smlm tgk blog elly....tiru menu dia...:)

September 25, 2014 at 11:34 AM

Ko gigih kan Lieya masak nasi lemak bagai tak menahan ulam petai tu. Lepas makan cepat2 gosok gigi tak pun cari gula2 getah yg berperisa mint.

September 25, 2014 at 12:23 PM

dlm bnyak2 pic gambo petaiiii tu haaaa yg mengancam sgt ;p

September 25, 2014 at 1:15 PM

Akak difacebook tiba3 nampak petai rebus trs tekan masukler akak kesino... tulrr nikmatnyer..tp akak kureng karini...
dayyan sayang atuk yerk...
amboi kawan baikjer..akakni baupun tak dapat nasi lemak lieyani....
okler dayyan giyi... anak akka teruk sangat.. entahler x minat langsung... buku belu bukan dibuat tapi lebih kpd berangan2.. konon jd cikgu dan anal.kurid... ah letih

September 25, 2014 at 1:33 PM

Arghhh... akak sedihlah Lieya, akak bukan kawan baik. Akak dapat cium bau petai jek dari jauh! Hilang terus selera makan tau!

Wah, rajinlah si Dayyan belajar! Mana otomen takda menemani dia belajar bersama? Kalau otomen ada, dah tentu Dayyan belajar 2 jam sehari. Anak akak tengah nikmat lagi menyanyi sambil menyusun kereta. Kita suruh dia belajar, dia gigit buku pastu sibuk nak ajar kita balik. So, akak jadi malas. Hahaha....

Chicken Rice Shop ni akak kurang sikit, Lieya. Maklumlah akak bukan pencinta sayur macam Lieya. Kalau ke sini, kami tak tahu nak order apa ^__^ Kalau minta buang ni, tambah tu, ada budak waiter tu mengamuk kang...

September 25, 2014 at 2:14 PM

Tentu tekejut omaknyaa tgk anaknya balik lagi kan..
Seronok akak tgk uols makan berjemaah gitu.. nampak sedap2 plak.semuanyaa.

September 25, 2014 at 3:20 PM

ko memang rajin masak tiap pagi lieya...salute ko...

slim melim ko dik skrg nie...time bulan pose dah tentu la lagi slim kan...

September 25, 2014 at 3:59 PM

Salam Lieyaaaa...
Amboiiiii.. tak hagak2 lah menu kari ikan tuh!!
bikin terliur saja lahhhhhhh.. lapar neh!
rasa cam nak gi tumpang makan jer.. hahahahaha

Amboi Dayyannnn!
ini mesti cucu kesayangan atok nih kan?
kemain berkepit lagi dengan atoknye.. ape yang Dayyan duk gentel kat tangan dia tu Lieya?? patung kucing ke kucing betol?hehehe

Bertuahnye dapat kawan macam Lieya nih..
dapat merasa makan nasi lemak free.. nampak panjang2 kemain nasi nye.
pakai beras mahal eh Lieya??
Zura kat opis nih x de geng jer nak potluck cam Lieya.. kalo x.. harus jugak tempek kenduri zura kat opis.. hahahaha.

Kemain baik 3 badik tgk citer.. sama lah anak2 Zura.. time baik boleh lah tengok sama.
kalo datang mood x baik.. bercakar lah 2 badik tuh. maknye berbulu jer nengok.

Wahhhh.. gojes sangat!!
comel plak tuh belit2 tudung.. kalo zura mau kembang semangkuk muka zura jadiknye. hahaha

Zura jarang pergi TCRS.. tapi kalo pergi sana suka dise oder dia.. macam2 ade kan~




September 25, 2014 at 4:18 PM

Lieya!!!kurusnya lieya...seyes!
Kari mmg rin pu suka ltk bendi byk2 baru sedap..haha..
fuhhh lieya tgkk petai tu terbau2 smpi sini..hahaha

September 25, 2014 at 4:30 PM

Tempting sgt tgk kari bawal, ulam ngan sambal belacan tu ☺

September 25, 2014 at 4:44 PM

Dayyan manjer ngn atok yer..eh awat share sekerat jer tue...mana pi kepala lieya.. hehehe...Amboi rajin btl buat potluck kt ofis...nie mesti kes dh boring dok mengadap kedai makan yg sama jer hari2 kan.. so sesekali tukar selera pulak rasa air tangan kengkawan yer dak.. =D

September 25, 2014 at 11:14 PM

rajinnya dayyan belajar..oklah tu..3 tahun klu mau tulis 4 baris pun dah cukup bagus..nasi lemak sedapya..tgok kari tu pun teringin..sungguh sy dah gemuk sekarang.huhu..dayyan dengan atok sweetnya..

September 26, 2014 at 5:56 AM

rasa mcm tak lengkap je random photo lieya kali nih. patulah... sebab takde gambar bento mia mija.. hehe... lieya dah buat entry khas bento mia mija.... akak paling suka tgk bento dorang tu tau.... salute sgt kat lieya...

September 26, 2014 at 11:59 AM

Salam jumaat yer ! mmg ratu masak memasak lah rajin... maaf lama x singgah KA terlajak busy dah skang ni

September 26, 2014 at 12:37 PM

rugilah kalo x ikut balik kampung kan lieya. lain rasanya feel balik rmh org tua kita.. lg2 rumah tmpat kt membesar,, salute sgt dgn lieya.. sbb rajin sgt msak pagi2.. mudahan klo lya duk rmh bru nanti..dpt kerajinan cam lieya ni.. ahhaii.. lya ank sorang je dh kecoh pagi2.. mitak2 leh handle..

September 26, 2014 at 1:14 PM

a ah.. y pic baju ijau tu igt lieya post kat IG.. ada sesuatu di belakang lieya enak dibuai mimpi.. hehe

September 26, 2014 at 1:15 PM

pandai nya ulam petai..
ai is kagum!

September 26, 2014 at 2:38 PM

gambar bento tak ada ke? ala...
tapi kari bawal tu memang terbaik! hehe
dayyan, ambik ko kena menulis bebanyak
cuba kalau aisyah, mau dia melukis aje. tak jadi nombor

September 26, 2014 at 5:43 PM

hi lieya...
rindu sama blog. kari ikan tu nampak sedap sgttt..

September 26, 2014 at 7:13 PM

syoknya blk kg....
Rajinnya dayyan...abg farouk ni penuh dgn penyakit M..membiak2......adeh....

September 27, 2014 at 6:45 PM

Best dapat balik kg selalu..Seronokla dapat jumpa mak ayah..

Kurusnya Lieya, itu pun diet lagi ya. Kagum saya ni. Nak juga berdisplin macam ni, tapi tak konsisten pulak nak puasa sunat.. makan oun ikut suka je kebanyakan masa..

Ada 3 orang pasti riuh rumah ya. Rumah kami yang ada 2 ni pun tak pernah sunyi. Kejap gelak, kejap ada yang nangis..

September 28, 2014 at 9:42 PM

hheee....myPPG pun suke mkn kat ciken rice shop tu....sbb nasi die lembik kot..heeeee

September 29, 2014 at 5:08 PM

Okje jeles ngan lieya ni sebab kurus....pas tu rajin pulak puasa sunat....bagi semangat kat Okje Lieya.....Malam malam mesti niat nak pose tp esoknya makan.....huhu..Entah bilalah nak posenya...
Okje boleh jer layan Chicken Rice tu Lieya....eh? Nasi dia lembik ke? Tak perasan pulak sebab lama dah tak makan...

September 30, 2014 at 9:08 PM

jeles mak tengok kekurusan kak lehaaaaaaaa.. makan nnyer bleh tahan tahan metekedaghah jugak tu tapi mantenn je ehhhh haishhhhhh

comey tengok Dayyan tulis2... makin cerdik dah hero pujaan mama ni ehhh

err aku pun tak start ganti posa lagi weyy.. helppp!!!
rajin nko masak sebelum berbukaa... aku sokmo lepas maghrib baru start leh masak huk huk huk

October 1, 2014 at 4:52 PM

hahaha x menahan utk kawan baik jer.. yg x baik amik bau ... kemain kurus kak leha ni ... macam anak dara..

October 3, 2014 at 3:56 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy