Tuesday, June 9, 2015

cuti2 Cameron Highlands 2015 ~ Lavender Cameron





yeay!! part last entry cuti2 cameron highlands hehehehe....lepas kenyang makan nasi lemak masing2, mata dah segar balik...jom ke destinasi seterusnyer.... iaitu Lavender Cameron.....

*
*
*
*
*
V

Lavender Cameron - Terletak di Tringkap, taman yang dikenali sebagai Lavender Cameron ini boleh dilihat dengan jelas jika anda datang ke sini menggunakan jalan dari Simpang Pulai. Waktu Operasi. Setiap hari : 9 pg -6 ptg. Harga Tiket. Dewasa : RM 6. Kanak-kanak: RM 3



kemain masing2 posing...hahaha....syiok takde org so posing laa tunggang tebalik pun, takde sape heran....


wefie sikit!



lavender belum cukup matang...kalo dah cukup matang sure lagi lawo merimbun bunge2 purple...



comey props keter nie....siap ade teddy bear dlm tuh...



arghh!! lawo2...kalo la boleh tanam keliling umah gini....



ade brader tu offer nak tolong snapkan gambor....



comel ajek props buaian nieh...




meh rase jam strawberry...kalo sedap kite beli...



berlatar belakangkan mesin buat jem...



so terbeli due botol jem, sebotol kordial ngan snow ice.... 



sedap gak snow ice kat sini...beli satu jek share beramai sebab masing2 kong keng batuk....




arghhh ni lagi buat aku gile.....penoh dengan daisies.....mcm2 kaler ade.....suke! suke! tgk lee blog aku pun temanye daisy....



kat sini boleh petik sendiri daisies nie....rm2 sebatang...



eiii serius kalo dpt tanam kat tepi2 umah nie syiok abis!



baik laa anak2...mari kite petik strawberry.... gomok2 merah2 strawberry kat sini ... 1 bakul 2 orang... so amik due bakul....



aku pesan petik setiap sorang 10 bijik yg gemok2 merah2....kang byk2 petik kene caj mahal kang kakakaakakaka



pic ni takde edit2 tau...haa bygkan merah masak ranumnye strawberry tu..



*video petik strawberry*
video


yg ni plak tak leh leka...yg hijau pun die potong...terpaksa laa omaknyer cover2 pandang kiri kanan pastu buang kat bawah kakakakakak


*video petik strawberry*
video


due beranak khusyuk pilih yg mane nak kene potong...



org la kate...kalo makan strawberry dari pokok manis die lain mcm....so aku try leee sebijik kaakakakakaka.... kebetulan bawak air mineral sebotol...cuci lebih kurang pastu ngap....ya Allah mmg sedap manisnyer....



puas hati dtg sini...strawberry gemok2 hah....



lepas petik...timbang bayar...cuci lebih kurang pastu ngap..... aduh manisnyer.... semalam beli ade masam2...yg ni manis betul.... 



try test gula2 lavender nie...yuks! rase mcm makan pewangi kerete kahkahkah



pastu tu kiteorg terus ke Taman Agroteknologi Mardi..same jek konsep mcm kat tempat2 lain ...boleh tgk bunga2, petik strawberry ....

Taman AgroTeknologi Mardi - Taman ini terletak kira-kira 500 meter dari Bandar Tanah Rata. Ianya dibuka setiap hari mulai jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang. Bayaran masuk untuk dewasa ialah RM 3.00, kanak-kanak RM 1.50 dan percuma untuk kanak-kanak berumur 6 tahun ke bawah.



pastu jalan kat area bandar .... snap kat replika buah2 nieh....leh buat cover album nie... kakakaakak



pastu gi tapau lauk n nasi...balik hotel ..mencekik! kakaakakakakak



pas kenyang, masing2 layan mate tdo petang...bangun2 makan colek strawberry plak kakaakka...cicah milo...hoiii lazat berkerim!



*video makan strawberry colek*
video


tgh buat tutorial cara2 makan strawberry colek hahaahahaha sakit perut aku tgk video2 tutorial yg budak2 ni buat kat henset masing2...



malam tu dinner kat bawah hotel jek.... lepak main indoor funfair ngan makan kat old town white coffee....


*video main indoor funfair*
video

dayyan mkn byk...share berdua ngan die nasik tuh...pastu gi jalan2 pasar malam plak...tapi tak beli ape pun sgt....mcm lagi best membeli kat kea farm tuh....




pagi ahad 31 mei 2015 tu....pukul 10 check out...singgah kea farm beli jagung sikit nak bagi kawan2 opis....



otw nak balik tu kereta dah start sesak....perghhh camne laa dieorg nak berjalan kalo jem gini ....ni baru kat brinchang.... legaaa hati kiteorg dah nak balik tgk sesak2 gitu...



aku sempat beli 6 kaktus.... auwwww... berseri sikit sinki kat dry kitchen aku heheheeh
damia begang sebab aku buat undang2 takleh basuh pinggan kat sini ... nak basuh pinggan bagai semua gi sinki dapur basah nun....hahahaah



kite tgk sejauh mane pokok kaktus ni nak hidup lame kekeekekek



aku beli jagung mutiara ni rm50 .... ubi madu beli dlm 6 -7 batang jek.... jagung mutiara tu aku bagi kat geng2 opis...adik aku...kakak n abang ipar....jamah sorang sikit gituw.... ade lagi 4 tongkol kat umah tu....nak buat bubur jagung lah...slurppp!

 al tammat lah kisah cuti2 cameron highlands lieyalatif hehehehe....sape2 nak gi cameron highlands leh laa tgk laman web nie "cameron highlands.net" ....korang pilih laa tempat mane nak pergi yeak.....





** next holiday ...jom en hubby pi lepak pulau..... nak sunbathing kakakaakakak



33 celoteh sahabat

best nyer cameron...lama tak pegi..

June 9, 2015 at 9:13 AM

Wahhh eksaited pulak nak gj tengok lavender. Hehehe

June 9, 2015 at 9:26 AM

singgah pagi...
semua tempat akk pegi..sama tempat yang nieyl pegi...:)
seronoknya....nak pegi skrg dah x sempat..haha...
xpe² pas raya laaaa...itu pun kalau cik abe nak pegi..haha..
sbb klu tempat dah pegi ni..die susah ckit nak pegi...byk songeh..hihihi...
pandai ke si dayyan tu petik strawberry tu...
Last week baru je p supermarket..p carik strawberry...sbb tgk org dok post pasal cameron je..
huhuhu...

June 9, 2015 at 9:27 AM

Wahhh eksaited pulak nak gj tengok lavender. Hehehe

June 9, 2015 at 9:28 AM

Wahhh eksaited pulak nak gj tengok lavender. Hehehe

June 9, 2015 at 9:28 AM

frust ngan lavender garden tuh..aritu pegi berpusing gak arrr cari tak jumpa..kakakakaaa
biase la kitorang takde plan sesiap..sumer main terjah..last2 hampa..
syiok tuh petik stoberi sendiri tetapiii awasssss..bebudak kalo tak monitor mau semua dipotongnya sebab geram terlampau..mau tak geram..merah ranum gemoksss lagi tu..kito pon boleh terbabas..hahahaa
kemain si mia tu haaa siap rakam lagi stoberi milo..ni ikut perangai sapa ni? omaknya ke?

June 9, 2015 at 9:36 AM

MLS NK PI ch TIME CUTI SBB JEM LA .. TAK LARAT NK HADAP JEM ....

June 9, 2015 at 9:40 AM

cantek sgt bunga2 kat taman lavender tu huhu

June 9, 2015 at 10:16 AM

jeles jgn ckp la mak kat cni oittt
x pe... nanti kita terjah hihiii
yg pasti hotel tu mmg best arr lieya... thorbaeeekkkk

betoikan klau nk g bercuti kena g b4 cuti sek
baru x serabut kepala hihi

June 9, 2015 at 10:30 AM

LIEYAAAAAAAAAAAAAA..tertelan2 air lior aku menengok stoberi merah menyala tu!!!

cantik gilerrrrrrrrrr bunga2 kt situ..aku suka lavender, bau mesti sedap kan :)

June 9, 2015 at 10:31 AM

giler berzaman rin tak panjat CH..rindu sungguh!!!

June 9, 2015 at 10:41 AM

Bab strawberi merah menyala aje buat akak tertelan-telan air liur sampai takda air liur nak ditelan nih! Bab bunga-bunga tu akak takda pulak terliur nak tanam kat rumah. Kehkehkeh....

Eh, best juga rupanya Cameron Highland ni. Ingatkan dah takda apa-apa lagi. Sejuk pun dah tahap suam-suam air batu jerk. Ni kalau tunjuk kat HD, mesti berkeras nak pergi. HD dah lama ajak tapi akak buat-buat malaslah nak ke sini dengan alasan sesak selalu dan penuh dengan orang *_*

June 9, 2015 at 11:06 AM

Lamanya dah tak g cameron...jeles!ramai betul yg pegi cuti ni ek....


Singgah Blogwalking....:)

nak mudahkan kerja rumah?Jom baca ni:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/basic-h-membantu-memudahkan-kerja-ibu.html?showComment=1433744253588#c6972630485172196856

June 9, 2015 at 11:09 AM

g cameron dulu tak masuk plak tempat ni.. mcm nak g sekali lagi lah.. g berdua baru best. hahahahha

June 9, 2015 at 11:13 AM

sedapnya....stowbery yum2...

June 9, 2015 at 11:18 AM

mmg gemuk2 strawbery tu. masa aku pergi sendu tak berapa nak ada...

June 9, 2015 at 11:33 AM

Akak pun sempat singgah di Lavender Farm masa weols nak on the way balik.. Memang cantik kan.. Puas laa bergambar ngan bunga2 kat situ.. Sempat lagi layan eskrem lavender sedap jugak.. :)

June 9, 2015 at 12:31 PM

bestnya tengok tengok strawberry yg merah ranum tu..:)

June 9, 2015 at 12:37 PM

Taman Lavendar cantik bangat ... ;) nanti nak usha kat internet heheheheh

June 9, 2015 at 1:05 PM

ishhhh2 rasa mcm berbulu je mata aku nengok segala akviti ko kt CH nun... sambil dgn perasaan hasad dengki simpan niat nk pi sana lg... kui3...

June 9, 2015 at 1:55 PM

uittt jalan sakan nooo..hahahah..yg toturial tu anak2 ikut mak dia haa.....terpengaruh sungguh tu...kalo aku jadi anak2 ko pon, ikut sama jugak...hahahhaha

June 9, 2015 at 2:33 PM

telan2 alio tgok kemerahan stoberi tu ;p

June 9, 2015 at 3:40 PM

Stroberi cecah milo?
Hmmmm....boleh try ni...
Selalu makan stroberi cecah coklat ja...hahaha

Semua tempat kat CH kami dah jejak..
Cuma yg Lavender tu la belum ada rezeki gi lawat

June 9, 2015 at 4:02 PM

Lavenderrrr.. cantiknya lahai kaler puprple lavender.. sama cantik macam dik leha jg.. baju dik leha pakai masa kat lavender tu pun chantik sangatttss..
budak2 tu bukan main mcm petani stoberi gamaknya.. main petik2 buah kat ladang.. hahahaha

mmg dik leha.. kat CH tu asal cuti sekolah or PH mmg sesak.. sesesak napas jugak.. sebab kak jah pernah terkena dulu lepas balik dari Penang lepas tu singgah ke CH.. pergghhh meraung Bang Nizam bawak kereta dalam jammed.. muahahahaha

June 9, 2015 at 6:01 PM

Br g juga hr tu..tp xnaik sampai atas tu yg ada daisy..sbb nk cepat...cantikkam lavender..

June 10, 2015 at 12:11 AM

syok layan entry jalan2 lieya latif & co ni.. segar biji mata..

kita baru balik sana juga..
tapi
percutian yg sadis.. hukhukhuk
sbb jem tahap tarik handbreak sambil main coc..
kihkihkih..

June 10, 2015 at 7:51 AM

best dapat petik sendiri stoberi.... petik yg gemuk2...hikhik

June 10, 2015 at 9:39 AM

Bestnya lieya.. semua nampak segar, wangi dan sedap.. rasa tak cukup kalau pergi kejap.. memang semua tempat seronok nak pergi kan..

June 10, 2015 at 11:46 AM

walau dah jejak cameron
belum penah sampai tempat yang lieya sebutkan tu
selalu p tempat lain
next time nak kena cuba jugalah, nampak best aje

June 10, 2015 at 2:15 PM

lavender dan mardi x pergi lgi
next time kena singgah

June 12, 2015 at 2:25 PM

bestnyer...
smua pic cun-cun lah..

eyhhh...muka lieya mcm y citer hati perempuan.. nama ape ye?? haa..yuhanis tu..

June 16, 2015 at 7:44 AM

Assalam lieya,
sakan dayyan sepek mata itam tuuu he3
strabery cicah milo yer
nak kena coba ni :)

June 16, 2015 at 3:01 PM

Along pi CH 11 hb...berdua ngan cik abe sambut bday...pi kat golf club ngan area2 situ je...selalu pi brinchang je

June 19, 2015 at 10:58 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy