Thursday, June 11, 2015

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...salam kamis....kamis terakhir di bulan syaaban.....kamis depan in sha Allah dah ramadhan....mari leh cuci mate tgk entry random photos arini...


*
*
*
*
*
*
V


  • ke'heavan'an bile balik kampung....op kos laa masakan emakkkkkk!!! mak aku ni kalo anak2 balik mmg mcm2 di masaknyer.... aku suruh rehat tapi die tetap kat dapur...kejap2 gentel karipap, kejap2 buat mee bandung, kejap2 kang siang bahan nak buat nasi ayam.... tapi apepun nasi lemak halba mak aku mmg paling win!! gigih bungkus daun pisang tuuuu... slurrrppppp... ya Allah sedap!!!

*video mak aku masak kepala mayong masak asam pedas*
video



  • bento riangria miamija - utk pagi kuew tiow goreng + baby limau....utk lunch nasi putih + sayur buncis carrot goreng + ikan kerisi masak taucu...kudap2 kafa biskut coklat....

  •  ni mase baik...boleh le mcm tu.... yg pasti dayyan mmg takleh duduk bertiga ngan kakak2 die kalau dlm kereta.... so kakak2 dok tengah...dayyan kene dok sorang2 kat belakang....baru aman dlm keter....si dayyan ni kuat bergadoh dgn si mija....


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng + chicken balls...utk lunch nasi putih + kicap + ikan bawal goreng...sayur mayur bagai takde aku malas nak goreng ari tu..... utk kudap2 kafa plak roti oreo....



  • minggu lepas ade baby comey dtg opis....harus le wefie2 ekekeekek...anak opismate baru pas abis pantang yg benarnyer....




  • ngajor dayyan ngan ngajor kakak2 die mmg berbeza...dgn dayyan kene puji2 tinggi langit baru le die rajin....kakak2 dah besar, agak2 malas buat ulangkaji mama zaasss jek ngan hanger akakaakakakaka



  •  bento riangria mia mija ~ utk pagi sandwich telur mata ngan cheese....utk lunch plak nasi putih + kacang panjang goreng + kurma ayam letak kentang...dah lame aku tak mengurma sebenarnye....ni pic bento lama2....



  • pekena sekerim magnum kat ioi mall.... tekulat2 sebab pes time masuk hahaahah lepas ni terra dah nak order....


 *video sekerim magnum i di makeup*
video

*video geng2 santap sekerim magnum*
video



  • kejadian ari kamis ntah bile...aku ingat kamis sebab mase tu puase tapi kene berbuka sebab bos nak belanja nasi beriani anje kakaakakakakaak..... rezeki jgn ditolak oiii...set kambing aku order....menjilat2 tulang kambing dibuatnyer kakakaakakak

dah abis! babai!




** aku sebenarnye on off ajar dayyan free diapers...tup2 cic dah ajar hohohoho.... kene istiqomah le aku nampaknyer ajar dayyan free diapers...aku ni sebenarnye ade malas lagi nak ajar haahahahahah....



32 celoteh sahabat

blk kg, mmg masakan mak la terbaik kn....mcm2 makanan ada...lprrrrrrrrr

June 11, 2015 at 9:10 AM

Selamat Berpuasa Lieya

June 11, 2015 at 9:20 AM

Singgah pagi...
nape rasa mcm ckit je picture akk hari ini...
rasa x puas pulak..hihihi...
yela...dah nak puasa kan...
semoga ramadhan kali ini kita lebih baik dr tahun lepas yea kak...

June 11, 2015 at 9:30 AM

Haha.betul rezeki jangan ditolak kan.. saya baca ni baru teringat ni khamis..sejak cuti ni dah puasa sunat 2 hari, pagi ni awl2 bangun dah ngap bihun yang masak utk anak..lupa nk puasa sunat dah..

Syoknya nampak menu bento diorang ni..macam biasa memang kagumla dgn usaha Lieya ni..

Moga Dayyan cepat berjaya freediapers ya.. naim masa mula sekolah tahun lepas 3 hari je terus ok, nampak sangat mama yang banyak alasan.. cikgu buat 3 hari je sedangkan mama dah mula 3 kali cuti masa naim 3 tahun. Haha..

June 11, 2015 at 9:34 AM

ya Allah..heaven bila balik kampung lieya..mak ko masak memacam, penuh meja aku tgk..seronoknyaaaaaaaaaa..gitulah kan mak kita ni, kalo sekali sekala anak balik, segala resepi nk dikeluarkan gitu hhhheee..tp nasi lemak bungkus daun pisang mmg WIN!!!!

dayyan dah pandai membaca ye lieya..rajin ko ngasuh anak seawal usia..lieya kalo ko rajin share la tips camna bg anak cepat membaca...ppppplllllllllllllllllllllzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

June 11, 2015 at 9:37 AM

bagussssnyerr dayyan....
camno nak ajar emir mcm dayyan yerrr
kita ajar sebut pon dia kunci mulut huhuu
tp klau tgk u-tube abc ke 123 ke dia akan ikut plak
hahahaa

mengurma ayam, jugak fvret budak2
2 3 menjak ni sama arr asyik mengurma jer
sbb suka tgk drg mkn, menjilat jari ooooo

teringin plak nak merasa nasi lomak mak lieya :P

June 11, 2015 at 9:40 AM

pic eskrem magnum ko tu buat aku sakit gigi nengoknya... musti manis tp tempting gile hoii

June 11, 2015 at 10:08 AM

mak kite kalu msk apa pun mmg menyelerakan... mak aku pun suke bungkus ns lemak ngn daun pisang bau dia semerbak...

engko ngn bento mmg tak dpt dipisahkan wei

rajin dh dayyan pandai baca, aiyan belum lg... silap aku tak anto dia taska awal2...

aku lg tak pnh ajar aiyan free diapers kui2.... ntah bile nk mule

June 11, 2015 at 10:09 AM

Assalam Lieya, menggoda sungguh aiskrim magnum tu.. cam nakkkk je...adoi, takleh tgk, asal tgk je nak..tringin sgt la kan, hahahaha...

June 11, 2015 at 10:26 AM

hadoii...bestla mak lieya rajin ke dapur untuk anak2 cuc..
rin pun nak 1 day jadi rajin macam tu jugak....demi anak2 cucu...hehehehe

June 11, 2015 at 10:29 AM

sedapnyaaaa eskrem magnum :D

June 11, 2015 at 10:48 AM

memang kampong yg palinggg besttt ;)
syoknyer siap boleh ajaq depa lagiii ....

June 11, 2015 at 12:59 PM

menggoda gila eskrem magnum tu lieya..

June 11, 2015 at 1:02 PM

tengok kurma ayam ingat nak mengurma petang ni

June 11, 2015 at 1:19 PM

eskrem tu homaiggaaddddd nampak gemok sedap kenyng tu klu mkn...

June 11, 2015 at 1:58 PM

sedapnya nengok gmbo makanan2 tu...! lambat lg nak abes pantang!!!! huhuhu

June 11, 2015 at 2:08 PM

aku pun masa first time pegi magnum kl tecanggang2 nak order. perati je org depan dan depan dan depan lagi. haaaa baru terer. hahahaha

June 11, 2015 at 2:27 PM

sama la ngan aku, on off jugak ajar si izz free diapers ni...tapi kena gigih jugok ni....MIL aku pon kalo aku balik rumah dia...cukup suke buat asam pedas ikan mayong..mmg win...dia tau menantu hantu dia suke meratah..hahahhahah

June 11, 2015 at 2:30 PM

untunglah orang ada emak..balik kampung tak order pun dpt makan sedap2 air tangan mak..Anak lelaki mmg gitu lieya..yg kecik tu takpe lagi makan puji..yg besaq ni ibu tak jadi Tarzan tak Bukak la buku...

amboi beriani kambing..nyum2..hehe

June 11, 2015 at 6:31 PM

untunglah orang ada emak..balik kampung tak order pun dpt makan sedap2 air tangan mak..Anak lelaki mmg gitu lieya..yg kecik tu takpe lagi makan puji..yg besaq ni ibu tak jadi Tarzan tak Bukak la buku...

amboi beriani kambing..nyum2..hehe

June 11, 2015 at 11:55 PM

untunglah orang ada emak..balik kampung tak order pun dpt makan sedap2 air tangan mak..Anak lelaki mmg gitu lieya..yg kecik tu takpe lagi makan puji..yg besaq ni ibu tak jadi Tarzan tak Bukak la buku...

amboi beriani kambing..nyum2..hehe

June 11, 2015 at 11:56 PM

Masakan mak paling win..
Sama la dgn sy bila pulang je balik rumah mak ha mcm2 di masakknya... Kesemua faveret mknn dimasaknya :)

Jom join Segmen Terbaru Saya ini

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

Blogwalking Sini..
Jombaca artikel baru saya

Travelog:Water RaftinG Di Sabah

June 12, 2015 at 9:43 AM

suka akak tgk bento2 mia mija.... walaupun simple tp sedap...

cuti berbento la ko ye lieya sebulan ni sbb berpuasa.......

June 12, 2015 at 11:05 AM

patut la lieya ni pandai masak dan rajin masak.. tengok la maknye pulak mcm ana kan.. tumpah kuah ke nasi la kan lieya... heheh.. tapi mak mak memg mcm tu kan.. asal anak balik je mcm2 menu di masaknya walaupun benornya bukan larat sgt pun..

dayyan tu mcm anak ena juga.. kena pujuk puji memuji dulu.. baru rajin.. tp rajinnya kejap aje.. pastu kelaut.. dayyan ni lg rajin tau lieya... sbb ena dok perati je.. rajin sbb mak nye pun rajin.. hehe.. cpt pandai dayyan ni nanti...

June 12, 2015 at 12:43 PM

Jeless...nasi lemak daun pisang mak tuuuuu. Dah nak puasa dah kan. Lieya, sharelah sikit perancangan menu sahur awak. Boleh akak copy kat awak. First time ni dok sebum ung dengan hubby sepenuhnya. Excited akak.

June 12, 2015 at 12:57 PM

nasi lemak tu.. perghhh ! terbaik lah kak hasil air tangan mak kan. sama lah dgn mak saya pon kalau blk kg.. nikmat sampai x mo keluar rumah dah. nk mkn je khojenya.

bento bento yg mengujakan.

wah eskerim.. dap dap dap..

June 12, 2015 at 2:31 PM

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

June 13, 2015 at 6:38 PM

Comelnya alahai 'botol' kicap *_*

Oh, si Dayyan pun belum free diaper sepenuhnya ke? Akak ingat akak aje yang malas mengajar anak rupanya ada lagi geng. Takpa, takpa.... biar lambat asal buat!

Masuk puasa ni tak perlulah risau nak membento ya, Lieya. Sebulan berpuasa ni memang penuh dengan menu untuk berbukalah nampaknya! Kena datang tengah malam ni kalau tak mahu terliur tengok menu berbuka Lieya & family ~_^

June 15, 2015 at 11:16 AM

bagusnya dayyan... rajin je dia follow ye...
ada sesetengah bdk susah sgt nk blajar kt rmh, sbuk nak main aje...

pic wefie kat opis tu cun !

June 16, 2015 at 7:43 AM

Assalam lieya,
he3
pandai laaaaaaaa dayyan
iols pun on off ajor boboboy free diapers he3
dasar mak malaih :P

June 16, 2015 at 2:58 PM

Kalau balik kg mmg jahanam diet kan....mak masak sedap2....mn lawan masakan kedai apapun masih blom gigih nk buat bento Dania....ntah bila nk pencen ntah...

June 19, 2015 at 10:52 AM

cantiknya flat lay akak. pakai go pro ke? monopod ke? atau panjat kusi >,<

April 18, 2016 at 4:26 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy