Monday, September 14, 2015

kisah potluck farewell



Assalamualaikum....

salam senin semuaaaaa.... aiyokkkkk semua blog dah kene block kat tempat aku....buntu pale otak mak....tapi takpe...mak belok sane, belok sini, cilok sane, cilok sini asalkan boleh update n bw hahahahaahaha....arini nak citer kisah opis aku buat potluck farewell utk 1 of our bosses kat sini yg dpt naik jusa c dan bertukar keluar.... Miss Low Lai Yoong bos kiteorg tu.... disebabkan die ni baik gileeee..bos yg happy go lucky so kiteorg buat meriah2 sikit...eh boleh pilih kasih mcm tu ? hahahaahaha.... miss low ni tak penah miss bagi hadiah raya tiap kali syawal...bygkan baik tak baiknye die.... meh le layan citer sambil tgk pic2...awas! pic makanan adalah selambak hahahah

*
*
*
*
*
V


tersenyum riang miss low dpt potong kek.... adoiyai sedey bos sebaik ni keluar .... oh yeak, nampak tak yg ala2 amitabh bachan tu...haa tu le bos aku...dah masuk 8 tahun aku jaga die.... same gak, bos yg baik tak penah marah PA die nie...yg penting tiap tahun dpt duit raya hahahaha


 gigih pi cari kad yg besar gabak ni hahahaha



 ucapan terakhir dari staff..oh yeak farewell ni kiteorg buat 7 sept (isnin)...last day miss low di KKM...



 adiah



dok pikior2 nak bagi miss low ape, last2 belikan kain batik crepe.... lawooo...dah SUB kan kene laa pakai batik ngerlip2...nak pi postcab ke mesyuarat hihihi
 



 menu plak kami decide nak potluck...so masak dgn kasih sayang gitu masing2....tu laa bos baik kan nak keluar, kite pun rase ikhlas nak masak....ops! ... nanti aku kupas satu2 menu ape yg ade yeak hahahahah....



kek yg cute
 


 ok meh aku kupas satu2 ape menu yg ade.... main course kite ade nasi ayam


 ni pun main course gak...laksa....



ade lasagna, mee goreng tomyam, spegeti olio, kuew tiow goreng...
 


ade donat, karipap, roti jala, tahu sumbat, sandwih telor, pulut mangga, kek pisang, puding roti dgn sos kastard...
 


 haaa ni aku buat.... sagu gule melaka..... peluh tiak kaco sagu tau haahahahaah.. tapi aku tak buat santan...tak suke makan ngan santan...makan ngan susu cair...lagi meletop2 sedap ...sedap kat tekak aku laa hahaahahaha

 *video buat sagu gula melaka*
video


 sagu gule melaka, buah oren, rockmelon, anggur dan epal...



aiskrim dgn kon...



air plak ade air oren, teh tarik dan cocktail....okey lengkap semua aku tulis...rase takde kot menu yg tetinggal....



alhamdulillah, menu yg ade dikongsi2 dgn unit2 lain.... 
 


 satu2nye pic aku .... muke sendu perut lapo tunggu mase nak makan hahahaaha


tu la kisah yg aku nak kongsikan....hope miss low tak lupe kan kami....syiok le staff baru die dpt bos sporting gini....all the best miss low di tempat baru.... aku pun syiok gak sbb dpt tapau nasi ayam bawak balik hahahaah tak masak malam tu hahaahahaha


 

**minggu depan cuti sekolah seminggu rupenye yeak..sekali ngan raya haji.... okey...leh cuti bento seminggu....phewwww...




30 celoteh sahabat

syok dapat menu konsep portluck gini... banyak la menu yg ado...hahaaa

mengah perut dapat merasa semua...kihkih

September 14, 2015 at 9:09 AM

meriah tgk smua menu

September 14, 2015 at 9:14 AM

sagu gula melaka tu yang menarik perhatian tu. pink lagi. hehe.sedap ye makan ngan susu cair. selalu buat ngan snatan je. Boleh try je.

September 14, 2015 at 9:17 AM

syoknye ..meriah betui ..... tetiba rindu opis lama

September 14, 2015 at 9:28 AM

semua geng office sporting giler buat cam nie,kami nyer office tak der adegan cam nieee semua layan kepala sendiri , ...tak dapatlah nak merasa pot luck meriah cam gini ....

September 14, 2015 at 9:36 AM

Salam singgah pagi dari nieyl :)
hai akak...wah meriah nyer...
tu la kan klu dapat bos baik..rapat ngan staff...
rasa sayu je nak biarkan dieorang pegi kan...
Ape² tergoda ngan sagu akk tuh...hihihi

September 14, 2015 at 9:47 AM

lawo nya kaler hijau baju lieya.. :)

September 14, 2015 at 9:50 AM

meriah betul makanan. mau sentak perut nak rasa semua.. hehe

Aritu aku nak buat appointment dgn pn. Ramlah so cari2 nama PA die ternmpak nama ko. Hehe

September 14, 2015 at 10:02 AM

apsal opis ko kena block blog pulak ek..aduhaiiii bengang je rasa camtu kan..

takpe bila ada kesempatan ni bw cepat2 hhhaaaaa

banyak giler menu lieya..tertelan2 air lior aku ni ha..dah la bfast segulung roti sosej aje ni hhhuuuu..

rajin ko menyagu ye..ko ni kuih tradisional mmg terer la..aku ni anak3 suka mkn kuih2 gini tp dpt maknya tangan kejung..sedih!!hhhaaa

takpe nnt aku nk try buat..npk sedap sgt tu lieya..letak dlm petiais mkn sejuk2..heaven kan :)

September 14, 2015 at 10:02 AM

Kakak tahu kenapa Lieya nampak sendu macam tak selera makan sebab nak bertukar bosslah tu. Kakak dapat rasa. Harap boss yg baru boleh ngam juga macam yg dah pergi itu.

September 14, 2015 at 10:06 AM

Kannnnn...kalau org yg baik2 ni..tak kira bangsa apa pun dia....kita tetap ingat segala kebaikan dia....tgk pun dah taua betrapa korang syg kan dia...buat mcm2 makanan utk majlis perpisahan dia...sedap2 menu tu semua...sian ko yer bloq diblock kat opis...harap2 lah boss akk yg baik ni tak block kan...kalau tidak sendu hati aku tak dpt baca

September 14, 2015 at 10:16 AM

aku kalo cenggini makan sokmo..gemukk dowhh hahahha....
sebulan sekali ok lah..

i is tak pandai masak2 kuih mueh or sagu gula melake ke ape..
makan pandai lah hehe ;p

September 14, 2015 at 10:48 AM

hensem bos akak
ooo akak ddk kkm erk. kalau x silap saya mmber saya pon ada sorng di kkm
tp skrg dh bertukar ke tmpt lain.

menu menarik semuanya.
sedap le perut dpt jamah semuanya. hihi
laksa tu sedap. tp msih berpantag lagi

September 14, 2015 at 10:49 AM

bos yang baik memang best lieya...kita pun seronok nak bekerja dengan dia...

September 14, 2015 at 11:11 AM

Dah lama kita x ber pot luck mcm ni..
kat tempat baru ni.. (er dah x baru sangat dah..hehehe.. )
x der dah la pot luck mcm ni lieya.. dorang semua order aje... huhu..

September 14, 2015 at 11:21 AM

Lamanya tak merasa potluck kt office hihi

September 14, 2015 at 12:27 PM

salam lia...wah mcm2 menu ada meriah betul ni...dan yang paling comel sagu gula melaka warna pink lagi comel gitu mcm lia hi2...

September 14, 2015 at 5:28 PM

Meriah dgn menu yg sedap2...
Siap de aiskrim tuh yg x tahan lieya...
sagu tuh mmg fev anak2 kak nur tau...mesti mkn dgn susu cair..sedapkn

September 14, 2015 at 6:19 PM

meriahnya makanan korang.. semua ada ni.. konfirm lepas tu menyandar je kan
moga miss low maju jaya di tempat baru nanti.. dah semacam saya ada di selangor ni, dh 5 tahun, banyak pengalaman dengan kawan2.. pahit manis bersama pasti dalam kenangan manis...
aip ada ramai rupanya orang yang tak sabar nak menunggu cuti sekolah mula

September 14, 2015 at 9:50 PM

pot luck ni lagi berbaloi dr kita ambil catering..pilhan makan meriah...

September 15, 2015 at 4:00 AM

Assalamualaikum Lieya,

Banyak makanan sedap-sedap.. Seronok buat pot-luck camni dapat rasa variety makanan..
Tapi sedih sebab farewell kann..
By the way, all the best to Miss Low..

September 15, 2015 at 4:02 PM

Assalamualaikum Lieya,
semua nampak sedap, esp LAKSA my favorite dishe..
meriah dapat berkumpul mcm ni..anyway salam perkenalan blogwlking here.

September 15, 2015 at 4:15 PM

Kan boss baik memang semua ikhlas jer dan rasa sedih kalo diorang nak pergi


2 Petua Mudah Hadapi Jerebu

September 15, 2015 at 4:59 PM

Byknya makanan!!!
Siap ada aiskrim.

Eh sama la kita , LM pun mkn sagu tu dgn susu cair

September 15, 2015 at 8:58 PM

Syoknya selambak makanan.nesti yg diraikan terharu..org berbudi kita berbahasa..pilih kasih apanya klu dh org baik mesti la dpt layanan baik kan...all of luck miss low..

Sagu gula melaka plak dah..dan2 teringin.huhu

September 16, 2015 at 12:56 PM

Alahai.....mesti sedih ek, dahlah boss baik, pindah pulak tu...orang baik baik ni mmg selalu bernasib baik, cepat dpt naik pangkat....rezeki namanya tu..

Lieya.... mak lama tak makan sagu gula melaka tu weyh.....teringin pulak....
Batik ngan gomen kan mmg kamcing....sajak sangatlah Miss Low dpt hadiah tu...

Wow .....mak ko hijo ek hari tu hihi

September 16, 2015 at 3:44 PM

paling best bila ada MAKAN MAKAN! hehehe

September 17, 2015 at 3:35 PM

Kalau bos tu baiklah memang kita sayang sangat nak lepaskan pergi. Bukan senang nak dapat bos yang baik dan tak berkira. Sebab itulah kalau kena masak pun untuk potluck, redha ajelahkan. Gembira aje walaupun berpeluh ketiak mengacau katanya...

September 21, 2015 at 2:20 PM

byknya hidangan... alhamdulillah...

huhu..kena block.. xpe , biasanya just blogspot y diblock, so leh je buka blogger.com utk update blog tu.. pastu klo nk bw..lieya kena paste url link blog kt google tu..pastu tekan translate page... boleh je buka.. hehe

September 22, 2015 at 10:38 AM

Sedapnyaa lasagna, sedapnyaa sagu gula melaka :p

September 22, 2015 at 12:14 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy