Thursday, September 17, 2015

thursday ~ random photos




Assalamualaikum.... salam kamis.... woaaa fresh dtg keje arini sbb semalam cuti.... heheheheh.... tak kemane pun aku hari malaysia semlm...dok umah masak2...mia nak makan ketam... si mija nak makan kek milo...pastu haze dah kurang so budak2 lepas gian main badminton..kayuh basikal belakang umah..... tak sangka kat indon ade certain daerah ipu sampai 1000...kite ni baru 170 dah sesak2 napas sakit kepala sakit tekak bagai....mcmmane laa dieorg kat sane.... okey laaa...maghi layan pic entry random photos yg ade arini....

*
*
*
*
*
*
*
V


  • minggu lepas viral gile2 resepi kek milo 3 minit nieh.... kiteorg kat opis gedik2 nak try hahaahahaha....menjadiii kooooo.....gebus gebas kek nyer.....dah buat dgn miamija kat umah, siap makan ngan eskrim lagi....sodap!...yg penting senang gileeee nak buat....campur semua bahan pastu kacau pakai sudu .... lagi lama kacau lagi gebus...pastu masuk dlm microwave 3 minit...siap!..kalo microwave yg ade suhu amik yg high...mcm aku guna 800w (kat umah)....900w (kat opis)...
*ni buat kat opis ari tu*
*ni buat kat umah semalam..si mia buat*




  • bento riangria miamija ~ utk pagi pasta goreng + roti bakar kaya....utk lunch plak nasi putih + ayam goreng kunyit + jambu manis....kudap2 kafa swiss roll.....



  • budak byk aci ngelat ni.... kene janjikan upah2 baru rajin buat homework kehkehkeh
*video dayyan tulis*
video



  • kalo beli barang dapur, mia rajin tolong kemas barang2.... mija ngan dayyan plak laju cek dlm coco crunch ade free gift mainan ke tak....bertuah punye anak....

  •  bento riangria miamija ~ utk pagi megi goreng + chicken ball...utk lunch nasi putih + kicap + ayam panggang madu + buncis goreng...kudap2 kafa plak waffle gardinier tuh....


  •  budak ade saham terbesar kat 7E presint 15H hahahaha.... hari2 sebelum masuk sekolah kene singgah paw gule2....

  •  ntah bile ni ... projek masak2 kat opis...buat mee sup..layan plak ngan kopi 434 ...mmg meletops!...

ok bai...jumpe lagi bile2 aku rajin update blog mih mih mih...



** cepat lah minggu depan...raya haji balik johor ....yahuuuuuu!! makkk masak sedap2 plissssssss....





26 celoteh sahabat

wahhhhh..ko dah menerai buat kek milo yg tgh viral skang ni ye hhhaaa..aku pun tringin nk buat tp sbbkn tepung takde, nk beli aduhaiiiii kemain malas maka biorlah dulu kkkaaaa..eh ko dah share resepi, nnt senang aku refer hhhiiikkk

kemain meriah bento benti ko ye..tak penah mengecewakan..

dayyan rajin menulis..awatif jarang nk menulis kt umah, dpt maknya asyik sibuk dgn keje rumah sudahnya tak sempat nk ajor hhhuuuu..sempat mengaji iqra' je dia..

aku pun minggu depan cuti panjangggggggggg..minggu2 yg ada ni kasi pulun siapkn semua keje :)

September 17, 2015 at 9:07 AM

lebih kurang je barang-barang dapur kita tu lieya.cuma ada tambahan susu dan pampers adli.

September 17, 2015 at 9:08 AM

Salam Pagi akk..
wah!nieyl boleh nampak wajah keceriaan akk pagi nie..huhu...
kalau nieyl dok satu opsi ngan akk nie...silap² berat nieyl naik 80kg nie kak..
makan aje keje nyer..lelagi klu masak kat opis nie...
Amboi....dayyan...paw gula² ye pepagi....berapa banyak saham kat 7E tu...:)
Bgs tlong mama kemas...yg tlg check dalam kotak tu pun rajin jugak tu..
klu x xde org check pun susah..hihihi :)
happy working akk..:)

September 17, 2015 at 9:10 AM

ambooii bynk nyer menu bento kan..best sgt!

September 17, 2015 at 9:18 AM

Singgah pagi :))

Rajin buat bento anak2..tahniah sis!

Tips Cerahkan Kulit

September 17, 2015 at 9:37 AM

tk try lg kek milo 3 minit...sebelum viral tu dh pernah wat dh dlu2 tp bkn guna milo la ..guna serbuk koko...nanti nk try gk yg milo ni

September 17, 2015 at 9:54 AM

teringin gak nak buat kek 3 minit tu. tp hoii malas betul aku skrg ni.. adoiii.

September 17, 2015 at 10:09 AM

Senang nya lahai nak membuat kek milo tu..kacau2 pakai sudu jer yer kekdahnya...bento ohsem as always...baper persen saham boy kecik tu kat 7E ..nak jugak tuimpang sekaki...

September 17, 2015 at 11:03 AM

Dah buat dah kek milo express die...bagus kan sebab resepi main campak2 jer..Mee sup nampak sedap benauu la haii

September 17, 2015 at 11:04 AM

Uwaa laju je ye klu resepi tengah viral.
Sy ni relex je sebab takde microwave.pkain oven bley ka.haha...

Sedapnya mi sup..sy klu makan bnda kuah2 ni memang layan.

September 17, 2015 at 11:26 AM

wahhhh meriah betui mkn2 ..kat rumah maupun kat opis ...syok betui kan ....

September 17, 2015 at 12:40 PM

senangnya buat kek milo tu..microwave takde pakai oven boleh ke lieya? kena pandai setting masa plak kot..kang hangit lak..
dok hitung hari nak balik kampung jugak ni..yeahhhh dah berapa taon merasa raya korban kat perantauan..daging lembu pon tak dapek..
mija ngan dayyan sama jer ngan anak ambo..beli cococrunch mesti tiga sekaligus..senang adiah sorang satu collect..kalu tidakkk bersedia la ambo..pergaduhan bakal tercetus..haishhh padahal kejap jer mainnya..

September 17, 2015 at 1:02 PM

Sedapnya nengok kek milo tuh.. lum try..lagi nie..
Sedap2 bento anak2 lieya..

September 17, 2015 at 1:05 PM

Hebat oooii boleh masak2 kat opis ekekekee....

September 17, 2015 at 1:05 PM

Anak masih kecik-kecik mama-papa kena banyak main peranan. Tak kisahlah kalau perlu puji buat ajelah. Kakak dah lalui semua tu Lieya. Kena angkat tinggi baru gerak pun tak apa janji jgn depan org lain. Sama macam Dayyan nak belajar tu kalau kena upah dulu pun apa salahnya - budak upah sikit pun dah suka. Cuba kata mama cium 20 kali kalau cepat siap mesti dia suka. Bukan susah pun nak cium budak Dayyan ni lagi best kan.. kan..:)

September 17, 2015 at 1:54 PM

tak pernah bosan baca blog akk! alaaa x penah lg buat kek 3 minit tu.ntah bila nk buat.

September 17, 2015 at 3:33 PM

best btul buat kek milo 3 minit tu.. asekk nak buat hari2 je.. tp bahaya hahaha! kang gumuks plak! :P

September 17, 2015 at 4:23 PM

kek milo 3 minit hangat juga kat fb...tak sangka lieya buat...sedap yup..kena try ni
kak nur smlm buat kek coklat kukus...sedap juga x sabar nak buat lagi
suka tgk bento riangria tuh...ank2 berselera nak makan kan...mamanya pun sgt rajin

September 17, 2015 at 4:25 PM

Jerebu ni aku cakap sikitt je la. Politicians dan Vvip indon ok la dorang kat Jakarta tak kena, so pedulik apa negara2 jiran kena, tapi ratusan ribu rakyat mereka sendiri sengsara pasal jerebu kat Sumatra dan Kalimantan pun dorang tak do drastic action. Mungkin pasal semua petani dan orang miskin. Tak abis2 salahkan company luar, tapi no action. Aku balik KL tu hari, tetiba migrain, pagi belah kiri kepala, petang kanan.

September 18, 2015 at 5:53 AM

okayyy.. saya nak try kek milo dengan aiskrim lepas ni...mesti meletopsss!

September 18, 2015 at 10:04 AM

Kek 3 milo 3 minit tu memang tengah kebabom sekarang.. ;)

September 18, 2015 at 3:53 PM

Akak pun baru tau yang kat Indon IPU ada sampai 1000. Kalau dah IPU 200 pun kita dah 'kelam' rasanya, inikan pulak beratus-ratus sampai ribukan. Nasib baiklah dah berkurangan jerebu, Lega.

Anak-anak akak kalau nak ke 7E tu setakat nak aiskrim butterfly. Akak yang ada saham terbesar kat 7E sebab dua hari sekali sibuk memborong roti ^_^

September 21, 2015 at 2:14 PM

menariknya kek milo 3 minit tu...
nok kena try buat jugak ni

September 22, 2015 at 10:34 AM

Sedapnyaaa. Kek tu senang betul, nak baut jugak lah :D

September 22, 2015 at 12:13 PM

kopi 434 ?
cm no kak.. tak pernah dgr pon.

sedapnya kekk milo tu ..
makn pulak dgn eskerim, kan.. layann

akak, cer try masuk dlm mjlh pa &ma yg bento untuk anak tu sbb akak punya bento best2 ..

September 29, 2015 at 11:54 PM

Nak try jugak ar kek milo tu mcm senang jer.....bab bab senang ni mmg mak suka

September 30, 2015 at 11:39 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy