Thursday, September 3, 2015

thursday ~ random photos




haluw! haluw! aucak....salam kamis salam random photos dari lieyalatif...jgn byk ckp moh layan pic yg ade untuk entry random photos kali nieh....zaaasss!

*
*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria mia mija ~ utk pagi sandwich telur dengan sosej.... utk lunch plak nasi putih + ayam goreng kunyit + telur dadar + jambu hijau.... menu ayam goreng kunyit ni mmg peberet aku sebab senang2 pagi2 nak prepare ....




  • nampak tak sape yg patut aku sebat bontot dgn rotan?....hahahaha


  • ari ntah bile lepak kat dubu dubu kat ioi tu....nak try makan korea kononnyer...mujur leh telan...sedap gak!



  • haa ni le aku citer semalam pasal ade anak kucing yg manje dgn dayyan tu.... ade 3 ekor tapi yg putih ni sgt2 suke dayyan...kejar2 dayyan main ngan dayyan....


  • projek masak2 kat opis.... ari tu buat nasi lemak...aksesori nasi lemak bawak le sorang sikit...meriah bile kumpul hah...tak muat meja ekekeekekek


  • bento riangria miamija ~ utk pagi roti john + cekodok pisang....utk lunch plak nasi putih + kari ayam ngan kicap....utk kudap2 kafa plak coklat...



  • peberet bekpes aku roti puri.... bukan mcm mia...nasi lemak tu harusssssss ...pastu pas sarapan, masuk keter tak sampai 5 minit leh tdo kroihhhh kroihhhh ...adoiyai!

tu jek random photos kali nie....bubye!



*video dayyan ngaji*
video

42 celoteh sahabat

Meriahnyaaa makanan. Roti puri tu sedapnyaaa ;D

September 3, 2015 at 9:08 AM

Meriahnyaaa makanan. Roti puri tu sedapnyaaa ;D

September 3, 2015 at 9:08 AM

Rajin anak2 dara Lieya...

September 3, 2015 at 9:10 AM

Adli memang hobi dia time kita tengah masaklah dia main bola kat dapur. tu yg menjerit je dibuatnya. Teringin juga nak makan makanan korea. Running man punya hallah ni. Tapi tulah takut takleh telan je...

September 3, 2015 at 9:12 AM

lieya... akak pun suka roti puri... tp skrg susah nak dpt yg sedap... last makan kat mamak P16.

Bento meriah sunguh rajin lieya..

September 3, 2015 at 9:23 AM

kagum betul aku tgk ko leh bekal kan anak2 ko..
aku tgh cari kekuatan lagi ni nak bt bekal hari2..hahaha

September 3, 2015 at 9:31 AM

Wow roti puri.. Saya suka saya suka.. Sesetengah kedai mamak jer ada roti puri ni..

September 3, 2015 at 9:36 AM

makanan korea tk pernah try yg kt dubu dubu tu sbb rs mcm tk tertelan je...masa p korea dlu pn selama seminggu rsnye skali je mkn menu korea tk brp kena ngan tekak ..nasibaik kt korea ada makanan arab hehe...tp seoul garden suka

September 3, 2015 at 9:37 AM

wahhh penuh nyer makanan!!

September 3, 2015 at 10:01 AM

istiqomahnya lieya..! bento x mengecewakan!
comelnya kucing putih tu..!

September 3, 2015 at 10:06 AM

Bento Lieya mmg deboomss laa..
Comel anak kucing putih tuh.. :)
Seronok kan bila makan berjemaah gini ngan kawan2 ofis.. meriah gitu

September 3, 2015 at 10:10 AM

Comelnya kucing putih! Suka tengok bento cuet2. Rajin! Salute sangat!

Jemput sertai segmen di blog VitaminSuci. TQ!

September 3, 2015 at 10:12 AM

untung mia mija, mummy rajin masak..:)

September 3, 2015 at 10:13 AM

Boleh dia main bola kat dapur yer...kene ke tidak bontot dia ngan rotan ko tu...siap masak nasik lemak berjemaah diopis yer...best nyer la haiii...

September 3, 2015 at 10:14 AM

boleh ye ko terima makanan dubu2 tu. aritu aku rasa mcm xbape sedap. sedap lg japanese food.. hehe.

alah tetiba aku teringin jambu. mana nak cari pagi2 ni.. uhuhuhu

September 3, 2015 at 10:23 AM

kita x penah lg rasa roti puri tu..
caner ek rasanya?
Jakun nye kan.. hahah
sadis!!

September 3, 2015 at 10:26 AM

Salam Khamis..
singgah sini pagi ini..
dayyan suka kucing yea...umah aunt ada 2 kucing yg sgt comel...

September 3, 2015 at 10:28 AM

saya pon peminat nsi lemak
syioknya masak masak di ofis.dh mcm buat kenduri dah, kan!
comel la kuciing putih tu. apa namanya ?

September 3, 2015 at 10:28 AM

masih rajin ko berbento lieya..good job!!!mana penah kecewa bento ko w/pun simple je lauknya..

dah mcm abg hadi, tak kira tempat nak main bola..gedegang2 dinding tu kdg2..geram apa pun ada hhhaaaa

dayyan pencinta kucing dah mcm awatif..ni kalo dia npk mmg abis digomolnya..

honestly aku tak penah mkn roti puri..sedap ek?nnt la kalo ada kesempatan aku try :)

ko dah merasa mknn korea lieya..aku ni sushi pun tak pandai mkn..aduyaiiiii kampung sgt hhhaaaa..serius sedap ke lieya????kena ngan tekak ko tu kira sedap la tu :)

September 3, 2015 at 10:29 AM

hhhehehe...dayyan lawak main bola kat dapur...
rajin lieya sedia bekal utk anak2..alahai rin tak smpt la lieya..huhuhu

September 3, 2015 at 11:00 AM

untungnya anak2 ko wei .... aku nk jugak la buat cam ni tp aku dasar pemalas nk bgn masak pepagi ...huhu

September 3, 2015 at 11:14 AM

haruslah ader random cam gini tiap minggu ;)

September 3, 2015 at 11:19 AM

sedapnyer...

September 3, 2015 at 12:03 PM

Biralah Dayyan main bola tak ganggu pun:)
Kucing tu pun tahu nak pilih siapa yg boleh dia nak berkawan

Dayyan tak ada kawan main bolalah maam - lepas ni boleh main dgn kucing ni sayang. Main kejar-kejar mesti kitten tu suka tau:)

September 3, 2015 at 12:53 PM

perggghhhh..gigih siapkan sarapan anak2..dasat la lieya..x daya sue nk siapkan sarapan anak2..cukuplah sekadar roti dan kalau rajin lebih, gorengkan nuggets..hehehehe..maklum le, org keje KL tapi dok kt shah alam..pagi2 kelam kelibut ngejarkan timing..hahaha

September 3, 2015 at 12:55 PM

comel tengok anak kucing tu. ;)

September 3, 2015 at 1:39 PM

perkh random photo psl mkn2 mmg buat lapo

mmg comei lah kucing putih tuh wei... amik lah kalu takde org ngaku dia punya

ko mmg rajin berbento2

September 3, 2015 at 2:46 PM

rajin nya liya masak..gigih masak pepagi ye..gd job liya

September 3, 2015 at 3:38 PM

rajin betol membento ko ni kak...pepagi lg kemin lg mcm2 masak utk bekal anak dara 2 tu..
tabik springgggg~~~

kahkahkahhh...! mia lepas mkn nasi lemak,masok kete xsampai 5 minit dah kroihhh kroihhh haha sabo je laa

suka tgk kabinet umah akak lawoooo..tgh surveyy2 utk rumah ni...

September 3, 2015 at 5:23 PM

Sedap sedap mknan tuuuu...

September 3, 2015 at 8:13 PM

haa dayyan ni nk kna ni rotab org buat keja rumah dia main ball.hehe..

nasi lemak lieya.nyum nyum

ehh peberet gak ni roti puri.tp tak pnah try kt mamak..sy biasa buat sndiri je.hehe

September 4, 2015 at 3:49 AM

rajin anak2 dara sambil adik main bola kat dapur gitew...hehehe

September 4, 2015 at 12:23 PM

men bola kat dapur?
umah aku 4 org tu gasak main bola
frame jatuh
pasu pecah
sakit plak hatiku ini

bapak ngan anak sama naik wei
ko bayang la
rajinnya miamija kat dapur

September 4, 2015 at 2:42 PM

rajinnya prepare bento. biasa kak prepare dr mlm sblm ker, awal2 pagi?
good mummy! :)

September 5, 2015 at 8:28 AM

Gambar dayyan dgn kucing putih tu soooook swweeettt.... geram tgk... rajinnya buat bento!!!

September 6, 2015 at 2:02 AM

Meriahnyeee bento anak2....pasni nk try gak la...hihii

September 7, 2015 at 10:04 AM

klau seopis ngan lieya mmg bestlah....
bdn pon makin bambam hihiii
bento plak dh slow skrg ni.. x sempat huhuu

September 7, 2015 at 12:23 PM

comelnya bekas kicap dlm tupperware tu ...

roti puri sedappnya .. huhuhu lame tak makan.

September 8, 2015 at 11:58 AM

berani sungguh dayyan main bola kat dapur ye
memang nak menempah rotan tu...hehe
amboi anak2 dara...rajinnya menolong. baguih2...boleh kawin dah ni =)

anak saya pun kalau masuk keta aje mesti tido berdengkur2
asal tido kat keta, asal keta...tido
gitu ajelah rutin diorang

September 8, 2015 at 2:06 PM

Dayyan seorang aje hero of courselah boleh berleluasa. Time kakak kena cuci pinggan mangkuk, dia okey aje main bola. Betul-betul ke kena babat? Kesian dia...

Comel pulak anak kucing warna putih tu tapi akak tidaklah. Kucing memang akak takut gila. Geli sebenarnya tapi takdalah sampai menjerit tak ingat dunia sebab takut kucing jerk.

September 10, 2015 at 3:23 PM

Cantiklah kucing putih tu Lieya.....comeynya......
Makan kat ofis reramai mmg selera yek. Buhlah apa pun, pasti licin....

Tak pernahlah test roti puri......semua kedai mamak ada ke

September 12, 2015 at 7:04 AM

mmg comey sgt ank kucing tu

September 22, 2015 at 10:40 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy