Thursday, September 10, 2015

thursday ~ random photos






Assalamualaikum....

hepi kamis day semua..... mcm biase laa kamis2 ni aku up le entry random photos..... oh yeak, kat opis aku ni ade certain blog aku takleh bukak sbb dah kene block ngan mampu.... takpe2 balik umah nanti aku bw blog korang yea.... lambat2 tapi tetap aku drop komen.... maghi la layan entry random photos lieyalatif kali ni....

*
*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee lidi goreng.... hijau2 takde sebab sawi abis ..carrot pun takde...tak puas mate aku kalo tgk bekal anak takde sayur2 nie...utk lunch plak nasi putih + telur puyuh ngan buncis goreng kunyit + ayam masak kicap + buah pisang emas di bawak belayar heheeheheh.... agar2 sirap pun ade tuk kudap2 kafa kang....



  • haaa ni le meja piknik aku beli kat lazada.... boleh lipat jadi briefcase gituuu..senang nak angkut kemane kemari..... letak kat balkoni bilik aku...aku melengkor atas katil, dieorg main kat luar nieh....


  • terapi diri sendiri..... last aku soping shawl mase raye puase ari tu....ni kire tuk raya haji le pulok hahahahaha

  • haa ni lauk jahat gak nie sbb buat aku bertamba2 mkn nasi hahaahahaha....asam pedas + kangkung goreng + jeruk petai....ingat tak jeruk petai yg aku buat aritu ....walaweeeeyy suke i..nak makan petai manjang ade stok dlm esbok ekeekekekekeek....

  • lepak dgn teman2 waktu lunch hour kat ioi mall.... pekena korean food gitu!..aku order udon ape ntah...ingat mee udon la sampai..sekali toge2 besar tuuuu...amik ko semangkuk kene telan toge...mabuk toge aku...ke pekerja die lupe nak letak mee udon, sian aku tekebil2 telan toge aje  hahaahahaha


  • aku ni kalo buntu2 nak masak ape mmg nasi lemak lee jalan penyelesaiannye ...ye laa keje senang...masak sambal jek...yg lain goreng2 jek telur, kacang, ikan bilis...ari tu buat nasi lemak hijau ... terus teringat lagu viral mak ko hijo tu.... aku up kat fb name "nasi lemak mak ko hijo" kahkahkah




  • ustaz kafa kelas mija ni rajin melayan anak murid...mane2 yg dpt 100 markah mesti dpt habuan....hepi le budak2 yg dpt adiah2 nieh....

  • guru besorrr buat spotcek plak dah! kantoi dayyan hahahaha...mujur jumpe plastesin basi keras kejung ngan mainan2 die seludup nak main kat sekolah, kalo jumpe vape ke mauu kene gantung sekolah 3 bulan ni hahahaahahah


  • bento riangria miamija ~ utk pagi makaroni goreng + limau....utk lunch nasi putih + tomyam putih + udang goreng cili (bawak seketul jek hahaahahah)...utk kudap2 kafa biskut lexus ...

*video masak2 lieyalatif*
video

see yah!....




** dok pikirin2 lagi ni cuti raya haji nak amik berapa hari...amik lama2 pun bukan nak kemane.... amik jumaat tu jek laaa kot....jimat cuti ekekekeekek







40 celoteh sahabat

Kelakar la muka Dayyan kantoi seludup plastesin..Mija muka sebijik papa die

September 10, 2015 at 9:08 AM

Kitorang kat bawah ni pun xbole nak bukak certain blog..mencik

September 10, 2015 at 9:08 AM

muka dayyan bila beg kena spotcheck luculah lieya. hahaha. aah.dekat opis ni pun takleh buka tapi bila klik link tajuk entry boleh pulak. cuma main page blog yang tak boleh buka.

September 10, 2015 at 9:16 AM

blom brekpes lagi ni..memang telan airliur jer la nengoknya..
sumer meletop..pic benti atas tu kemain lagi banyak dibawaknya..meriah sungguh..
adoii la dayyan.. cute muka tu..
aritu balik kampung dapat gak jeruk petai ipar bagi..heheee..nak buat sendiri memang ler tak reti..
untung ler cuti banyak..zee ni lieya dah takde..terpaksa amik unpaid leave dah raja haji nanti..

September 10, 2015 at 9:19 AM

Salam khamis...
Singgah pagi melawat kawasan :)
Kelakar la muka dayyan kak...time kena spotcheck ngan guru besar..
Hamboiiii...nieyl pun tgh berkira² nak memborong shawl ni...
tapi x kesampaian lagi nak pergi membuang duit..hahaha..

September 10, 2015 at 9:52 AM

ziarah khamisss ;) memang suka datnag sini hehhehehee ari-ari datang tau ;-
tp memang ekkk tang shopping tue betul betul terapi diri huhuhuhuhhhh

September 10, 2015 at 9:55 AM

SAMELAH TGH PIKIR JGK NAK CUTI BAPE HARI NI.. UTK RAYA HAJI .. HAHAHA.. WIN SGTLAH MUKA DAYYAN TU MASA KANTOI SPOTCEK YER...

September 10, 2015 at 9:56 AM

Tergelak akk tgk muka dayyan..org kalau dah kantoi kompom muka tak bleh blah....as always..the bento2 superb beb...

September 10, 2015 at 9:59 AM

adoi doi doi... kecur liur tgk seme ni lieya oiiii
nak nak asam pedas tu.. slurpppppp!!
jejes air liur.. hihi

September 10, 2015 at 10:01 AM

Tahniah Mija.. 100%.. :D

September 10, 2015 at 10:02 AM

suka tgk bilik lieya...sejuk mata.. :)

September 10, 2015 at 10:27 AM

seperti biasa meriah random photos ko dgn mknn. pastu akupun stress.. hahaha

September 10, 2015 at 10:32 AM

meja picnic tu best! nak beli tapi rumah secoet je balkoni... huhu..

September 10, 2015 at 10:32 AM

cik lieya..nanti ai jual tudung chiffon cam u beli tu, nt beli la plak dgn ai ek..sapot kawan katanya hehe ;p

September 10, 2015 at 10:38 AM

petai jeruk..tba2 terliur...:)

September 10, 2015 at 10:44 AM

Tabik lah Lieya bento anak2 tetap meriahhh...akak tak delah maknanya...

September 10, 2015 at 10:49 AM

wah meja piknic tu menarik la...bole lipat senang bole bw ke mn2...shawl pn cantik color

September 10, 2015 at 10:52 AM

seronok baca entry random ni sebab nampak meriah!

September 10, 2015 at 12:19 PM

bkas bento tu menarikk :))

JOM FOLO saya

September 10, 2015 at 12:27 PM

lieya..cantik bilik ko :)

meriahnya mknn bento utk miamija..tak penah mengecewakan langsung..tp aku nk tergelak sbb udang sekor je ko bg hhhaaaaaaaaaa..ye la mahal udang skang kan..

kantoi dayyan..muka cuak dah tu..aku mujur awatif tak membawak mainan sgt ke sekolah..dah warning siap2, takut pulak dia hhhaaa

cili dlm petai jeruk tu mmg kecur air liur ok!!!!!oooiiiii lieya..tengahari dah ni!!

eh nasi lemak mak kau ijau serius cantik wehhhh..membuka selera..aku ingat nk try buat utk bebudak3 la..kiranya ko blend je daun pandan tu kasi warna kan? ke guana?

lieyaaaaa..cantik menarik aku tgk shawl2 tu..nnt dah pakai tunjuk ok!wajib!!..mmg terapi sungguh la kalo bershopping..mcm aku gak :)

September 10, 2015 at 12:30 PM

adoi lawak la tgk muka si kecik tu bile kena spotcheck ni.
haha.. i like telur mata goreng lembik2 gitu..

September 10, 2015 at 1:44 PM

waaa.. blog fi lama dah tak update.. lieya takyah dropla komen yer..sian lieya hadap cerita basi fi..
kalau tgk bento mia mija mmg tak sabor nak berbento untuk zahirah
tgk tudung tu mmg overlaaa.. banyak nyerr.. mesti zawara buat sale ka.. nak p terjah kat zawara ktrg la..
tgk muka husband lieya scary plak ..tgk muka dayyan lawakla pla..

September 10, 2015 at 2:40 PM

Meja piknik macam tu akak pun ada tapi dah lama hilang kena songlap, Lieya. Entah bila hilang pun tak tahu. Bila sibuk mengemas baru perasan eh dah takda!

Kesian Dayyan kena spotcheck dek guru besar! Terkebil-kebil alahai mata. Minta simpatilah tu takut kena marahkan. Dah tahu sangat taktik budak-budak sebaya Dayyan ni samalah macam anak akak tu!

Akakkan macam selalulah, asal datang sini tengok bento MiaMija ni teruja oi bukan kepalang dalam fikiran ni tapi once keluar aje dari blog ni, lupa daratan dah...tak kuasa nak berbento comel macam ni. Bawa roti sosej ajelah si Bubbly Abang tu ^_^

September 10, 2015 at 3:20 PM

aku tensen
dah type2 pjg2 dia ilang

majuk ar
tak nak type semula

September 10, 2015 at 4:36 PM

salam dear...

dah lama tak singgah sini.. masyallahhh.. dah besar sungguh bujang awak...

rajin you sediakan bento tu.. menarik...

September 10, 2015 at 9:01 PM

Nasi lemak tu sedapnyaaa :D Hahaha. Comel je muka Dayyan

September 11, 2015 at 8:19 AM

Alaa... Dayyan bawa tanah liat masih kira ok lagi Lieya
Anak kakak dulu bawa anak patung kecik-kecik dia masuk dlm pencil-case
Memang biasalah budak gitu. Tak caya cuba tanya org lain. Sebab itu kita kena spot-check selalu.

September 11, 2015 at 11:21 AM

Lieya....walaupun akk amakin jarang pegang senduk periuk, (sudip dgn kuali ada la pegang), akk tetap berazam nak siapkan bento mcm awak nnt2. Ko tetap menjadi pooojaan hatiku..

Tp dlm banyak2 mknn tu, yg buat akk ngences ialah petai jeruk tu lia oiii. Dgn cili yg jelita tu, dgn petai yg montoks to...aiyoooo..lapailio.

Nasi.lemak tu kan dik, yg paling menangkap mata akk, telur goreng awak. Cntiknyaaa semua jadi telur dangdut. Marbeles...terasa2 kat tekak ni...

September 11, 2015 at 2:46 PM

Waa byk betul lieya masak tuk anak2.. rajin betul.. bertuah dpt ibu cam lieya nie rajin memasak..
Tahniah Mija.. pandai dia..dpt 100 markah.. :)

September 11, 2015 at 2:51 PM

lieya.....
kak nur suka betul meja pknk tuh...byk guna tuh
cikgu skrg suka beri hadiah..amzar ank kak nur thn 3 selalu dpt hadiah..

September 11, 2015 at 4:16 PM

Hehe.....bila guru besar dah check, tak perlu kata apalah Dayyan yek..... muka dah seram je tu nengoknya...

Tahniah utk Mija yg dpt markah 100.... cer suruh mama pekse Mija agaknya dpt bape mak ko tu ek hihi....

Amboi ngadap petai satu balang nampak!! makan tu kasi gigit separuh separuh ha....jgn lupa!

September 12, 2015 at 7:01 AM

muka dayyan seram sejuk kena spotcheck... hahahhaa bento2 tu semua sangat menarik perhatian... haih...

September 13, 2015 at 1:07 AM

bento akak buat sangat comel. klo sy jdi anak2 akak pon mesti berselera nk mkn. hihihi :D

September 13, 2015 at 8:41 AM

Muka si Dayyan tu memang tak bleh blah langsung! haha...gaya "alamak! habis la akuuu" hahaha...

September 13, 2015 at 12:30 PM

mingu dh raya haji kann., hehe2

September 14, 2015 at 8:07 AM

cntik shawl pilihan
kerusi piknik tu pon. ruang luas blh beli juga. ini duduk kuarters, alahai sangat n
dayyan muka cuak je GB buat sportcheck .hihihi

nasi lemak hijauu mmg sodap :) cutenya telur mata akak tu .

September 14, 2015 at 10:44 AM

hat shopping tu paling best hehe. Enjoy layan random picture ni simpan.


2 Petua Mudah Hadapi Jerebu

September 15, 2015 at 5:00 PM

Asam pedas tu sgt lah mengujakan mata ug melihatnya. Grrr nk juga..

September 15, 2015 at 9:01 PM

Lieya..rindu nak melawat blog awak ni!! Kek milo 3 minit tu mmg senang dan sedapkan.Akak pun try hari tu tp macam biasa la kalau try apa-apa menu baru kat rumah ni Cik Diva tembam tu je yang minat yang lain suam-suam kuku tu yang malas tu huhuhu

September 20, 2015 at 1:11 PM

suka tgk ruangan hijau sebelah balkoni tu..tenang je

September 22, 2015 at 10:39 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy