Thursday, September 6, 2012

thursday ~ random photos



assalamualaikum...hepy thursday peeps.....hepi berbatik day today...tapi kat opis aku tak berbatik arini, masing2 gojes lip lap lip lap pakai baju raye uolss!!! almaklumlaa arini ade jamuan raye Bahagian.....kelaaaaaaaasss masing2....suke tgk!....aku?...aku simple jek...yg penting pagi ni aku tak bekpes sbb nak simpan perut tuk melantak kat jamuan kang wakakakakaka...arini mcm biase aku bawakkan korang entry random photos....moh kite layanzz!!



*
*
*
*
*
*
*
V


  • mekasih laa kat cik puan hirda sbb 'kenalkan' aku ngan liquid bedak nie....best rupenye....aku ni dah le suke baby yg kat muke ade bedak selalu....mcm dayyan ar, dah elok2 sapu bedak die dok kesane kemari, dah berlemoih muke...haaa bile pakai liquid talc ni bedak kat muke maintain jek....mia mija pun paw adik die punye jugak......wangi pun wangi.......sila dptkan di mothercare yg berdekatan ngan anda yeak ekekeekekek




  • budak rambut mushroom ni cepat tol rambut panjang.....sebelum raye gi potong rambut, abis raye pun gi potong rambut gak .....haa tapi kali ni takde dah amoi nampak tey tek tu ekekeekekek......lawak tgk dayyan sbb papanye kene 'sokong' kepale mase mamat ni potong rambut dayyan...mau taknye..boleh die bantai tdo mase rambut kene potong!!! ha ha ha





  •  lava beef grill....burger bakar katernye! ....yg ni kat restoren bismillah kat upm serdang nun (mentang2 laa en laki sambung master kat upm, semendang aku asik pi sane jek hahahahah).....not bad laaa.......tapi aku tak rase lagi burger bakar kaw kaw tu..kene try burger bakar kaw kaw dulu baru leh compare kot.....cumenye yg kat restoren bismillah ni ade hirisan nenas...



  • pes time buat bihun singapore.....senang rupenye....


  • si gedek2 paw kopi papa!


  • tolong mama prepare bekpes....wat sandwich sardin goreng gituuu.....



  • sangat bahaye bile tusyen mia dekat ngan secret recipe, tiap kali anta die tusyen harus menapau kek SR....omaigoodddd gemuks la i!.....


  • kalo tadi aku up lava beef grill....yg ni plak lava ABC.....ABC paling mencabar aku penah mkn....hati2 camne pun, sekerim setonggok tu sekelepuk gak jatuh seb baik sempat sambut hahaahahahahaah


al~tammat!







** sabtu ahad ni ade jemputan open house ngan kenduri kawin...yip yipeee...gantung2 kuali sedoniaaaa haahahahaah







34 celoteh sahabat

Meriahnya gomen dengan makan2 rayakan? Jeles sangat.... Hehehe... Suke tgk dayyan boleh pulak tertidur ye... Hehe.... Bab abc tu, awatlah muncung atas tu runcing bebenor... Mane tak eskem tergolek2...

September 6, 2012 at 9:06 AM

nak tryla liquid talkum tu.. burger tu mmg mengoda tapi saya kurang sedikit... bab ABC tu elah memebuatkan diri tak duk senang dah nii..

September 6, 2012 at 9:06 AM

Yeay... Pasni maintain le kegebuan & kewangian si gedek2. Si dobot memang wajib pakai... Kalu x 5 min je. Pastu masam balik.
Hahaha.. Camna leh tido tu dikkkk? Aku hr ni nk bwk hazry pi potong rambut kat mamak. Tlg le dia ok.

September 6, 2012 at 9:11 AM

akak pakai baju ngan2 ngan tubuh ke @ yg longgar? dah kata ada jamuan, so mesti pkai yg longgar kan nk masuk byk makanan nnti...

alolo tertidur lak ye Dayyan msa potong rambut, comel n ciut miut

Rajin ank dara akak nie tlg mama dia wat bekpes

September 6, 2012 at 9:20 AM

best tu ada jamuan raya kat opis....
w'ouls nye start next week....

oooo ada liquid talc ek...
nak gi cari gak aaaa utk Sapphire :D

leh lak Dayyan tido masa gunting rambut...
funny lah Dayyan nie....

Sib baik ada assistant yg leh harap tu...
cepat skit siap bekfast...

burger & ABC tu nampak very mengancamsss...
nak cari gak aaa....

September 6, 2012 at 9:28 AM

bagus gak bedaktu yerk.. nanti nak gi MC cari..
Dayyan baguih gak leh tidur dari yang tak reti diamtu...
harini berjamuan raya...

September 6, 2012 at 9:30 AM

hehe~nieyl nyer jamuan raya bahagian esok..hehe~ so arini berbatik..ala..tgk secret recipe tuh..terkenang kek NY chees yumyum...

September 6, 2012 at 9:31 AM

Bihun singapore mmg sngggg...selalu sgt buat..lg sedap goreng telur dada pstu hiris n tabur..ekekek

Kempunan kita tgk lava ABC tu klieya wehhh

September 6, 2012 at 9:50 AM

lama x ke SR..
terbayang choc indulgence.. =)

September 6, 2012 at 10:09 AM

cuba la ko upload gambar baju lip lap ko tuh, nak gak aku tengoknya.....
sedap lak nampak bihun singapore ko tuh!
wei tapau kek SR selalu tak bagus untuk ko, sesekali kena pass kat aku, baru bagus untuk ko ngan aku wkakakakkakaa

September 6, 2012 at 10:10 AM

ha'a kita pun suka kalo budak2 pakai bedak baru nampak mcm bersih je..wahhh mcm kena carik je tu..

klakar giler dayyan time org gunting mata melayu..behave je dia ye..

anak2 dara lieya mmg rajin sokmo :)

burger dan ABC ko mmg kelassssssssssss...

September 6, 2012 at 10:21 AM

terliur nengok burger ngn eskerem..

September 6, 2012 at 10:26 AM

aku pun gantung kuali weken ni..suka2...wah ko kuning menyilau aku tgk..gojes gitu...muahhh

September 6, 2012 at 10:36 AM

lieya liquid talc mmg baguskan

September 6, 2012 at 10:38 AM

lieya aku nmpk sesuatu tegantung balik pintu..mak aih sup bunjut sepapan terus ha...senang ek nk masak x yah cr2 zass seketul je kan

sama la..perut dah mula nk berubah bentuk asik mkn open house...siang mlm mkn..huhhh!!!!

September 6, 2012 at 10:50 AM

air kopi papa pun dayyan sebat ek?

September 6, 2012 at 10:51 AM

semua nak komen ekekek
satu jeee yg pasti membuatkan akk x keruan
burgerrr tuuuuuuuuuuuuuuuu
huwaaaaaaaaaaaa

eh2 larva aiskrim tuu ada di SR yee dikk
zazzzzzzzzzzzzzz berangan nak gi jugak lahh ekeke ;)

September 6, 2012 at 11:01 AM

suka betul akak tengok burger dan ABC tuh lieya...
memang mencabar nak makan.....

September 6, 2012 at 11:01 AM

hadoiii dayyan..kamoo memang lucu..smpat lg tertido..haha
mak aihh abc..terliur wooo..nak abc jgak..nk abc jgak..haha

asal hujung minggu jekk gantung kuali tinggi2 kan..haha

September 6, 2012 at 11:42 AM

hahahahaha...dayyan ni lawak la, bole pulak tertido mase org dok potong rambut dia. klau dayyan saya tu, mmg xnak la jawabnye. mesti dia dok merengek n geleng2 pale je.

pergghhh..ABC paling mencabar! susah giler kot nk makan ABC cenggitu. mcm saje je xnk bagi org makan eskrem tu tau. kihkih

September 6, 2012 at 11:50 AM

perkh sume psl mkn2... lapo aku nengok wei...

tp ramai dh kata buger bakar kaw2 kt wangsamaju tuh tak sesedap mana... idak lah aku tau wei hehehe

September 6, 2012 at 11:52 AM

beger tu kat area mana ey akak?? yang beger kaw kawa kat puchong pon ada .. dekat sikit kalau nak gerak dari putrajaya :)

September 6, 2012 at 11:54 AM

hehe..
mcm2 ada yeh lieya..

best ada anak dara yg blh diharap.. dak anis ikut mood dier.. huh!

September 6, 2012 at 12:00 PM

mak oiiii.....mcm2 ada ni...gigih eh lieya...huhu...dayyan walau mcm manapun ttp comel

September 6, 2012 at 12:21 PM

Nak try jugak baby liquid talc tuuuu .... weekend ni nak singgah mothercare lah !

September 6, 2012 at 1:27 PM

random kali ni byk pasal makannnnn.......lapo terus!

cute le budak kalu bawak gi gunting rambut..automatik jadi keras kejung baikkkk jek..cube kalu gunting kt umah, kalu tak lari keliling rumah mmg tak sah!

September 6, 2012 at 4:02 PM

liq powder tu mcm bkenan la plak..hehe...

rmbut dayyan tebal yer...lembut plak tu...rmbut irfan jenis lmbt tumbuh...halus plak tu...

tgginya ABC..hehe

September 6, 2012 at 4:14 PM

mee hoon spore paling best makan lg ngan kicap cili hui meletop

September 6, 2012 at 4:59 PM

pergh 4 hari tinggal cerita kat sini... memacam cerita kan... hehe dah korek balik dah cerita semalam semalam.. erm macam x puas jerk tengok gambo2 nieh lah.. minggu depan tingkatkan kuantiti erk.. haha

September 6, 2012 at 5:00 PM

skali tgk mcm iklan mknanan yg buat air liur akak meleleh.....huhuhu....

September 6, 2012 at 5:08 PM

Wow..burger tu mgeliurkan la..aik dah bis ker?.. Mcm sikit pulak random photo kalu ni..hehehe

September 6, 2012 at 5:24 PM

tinggi nyer abc tu, ngeri lak tengok macam nak runtuh je...

September 6, 2012 at 8:51 PM

lya ttarik dgn bedak liquid tu..tgk hrga pon ok je tu..tp kt sini mne ade mothercare.. hu..hu..

amboihhh..tingginyer abc tu..leh kongsi mkn sefamili ni

September 7, 2012 at 1:00 AM

sama cam bedak bella aku belikan b4 dia lahir hehe

September 19, 2012 at 10:06 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy