Thursday, September 12, 2013

thursday ~ random photos



Salam kamis salam random photos semua....syoknye lahai weekend minggu ni sbb cuti sabtu ahad sambung lak senin cuti ari malaysia...hoyeh! hoyeh! ....in sha Allah kiteorg balik melaka sbb ade kenduri kawin kawan en hubby mase die lawyer dulu....yeay makan nasi minyak lagi!...okey le korang, jom tgk random photos tuk arini ...

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • sejuk ati tgk budak2 ni leh dok mkn sambil share ipad sengsame....selalunye jgn harap le dayyan nak share ipad hahaha



  •  rindu nak makan prosperty  ngan kentang kenteng2...tapi seram dah la nak mkn mekdi lepas kuar news baru2 nieh pasal mayo mekdi tak halal...uhuk!







  • miamija kat pusat tusyen...sempat snap curi2 hehehe..ekceli budak2 ni dah last bertusyen kat sini bulan ni....ade sedikit tak puas ati laa sbb kiteorg spend rm600 (due subjek utk due org) tuk tusyen dieorg ni tapi dok belajar bende same jek ....so lepas ni aku ajar jek kat umah sendiri nanti claim charm pandora kat laki wakakkaakakak.... takde la, aku nak cari tusyen baru lah....



  • bekpes sempoi campak2 katernye...telur masak tak masak..smash2kan...campur ngan salad tabur lada sulah n mayo...terangkat uols!



  •  ni untung en laki cuti belajar nie ...byk mase kat umah leh tolong2 binik...hik hik hik....lepas2 ni bile en laki dah start keje balik, bermula la rutin gotong royong dihari weekend balik...



  • ahad lepas pi kenduri kawin officer ofis kat dewan upm...sedap gilos nasi minyaknyer... tahniah buat en awang hasnan ngan cik alwani...moga bahagia till jannah....

altammat.....jumpe lagi entry random photos yg lain...



*keek sengal2 ubi member opis*



55 celoteh sahabat

zura pun baru pas makan cikeng mcrib baru baca pasal mekdi tk halal...huhuhhuu

September 12, 2013 at 9:13 AM

nureen pon tumpang gelak pg2 ni tgk keek tue.. hehe

nureen dh sethn x mkn mekdi tau..

September 12, 2013 at 9:15 AM

nampak sedap pulak salad tu lieya. petang ni nak buatlah.bahan2x ada kat umah

September 12, 2013 at 9:19 AM

Lama dah x mkn mekdi...n dah mmg x nak mkn...anak2 pun x mntk2 dah...lau x dulu..mnjang g mekdi ajerrrrr.....

September 12, 2013 at 9:23 AM

eh betul ke mayo mekdi tak halal.. nebes la plak dengar.. harap2 ini semua tak betul. huhuhu

akak suka salad telur yang lieya buat tu, tp akak tak suka buah tomato cheery tu.. mmg dari dulu tak suka.. tak tau apasal. hehehe

September 12, 2013 at 9:40 AM

Selamat makan nasi minyak kak...jgn nk ternak lemak byk2 ye...hihiiii

September 12, 2013 at 9:40 AM

bestnya salad tuu

September 12, 2013 at 9:42 AM

pasni taknak jejak lagi la mekdi..last makan raya aritu..huhu

salad tu nampak mengiurkan lieya..

untung hubby tolong kemaskan..zee kalo bab baju tu rajin la dier buat tapi bab mop tu nak kena paksa dulu..haha

September 12, 2013 at 9:44 AM

kongsi ipad tapi ipad tu betul2 depan dayyan. hehehe...

September 12, 2013 at 9:44 AM

Dah lamaaaaa sgt rasanya tak mkn McD....pas tu kuar pulak berita yg pasal mayo dia tu....

September 12, 2013 at 9:48 AM

suka nengok anak2 lieya ni kemain behave lagi dia time makan sesame tu..ok la tu dayyan mood ok kot time tu tu yang sanggup share ngan akak2 dia tukan...lizz nih tah biler la dapat makan salad sihat cam lieya tu....
mek yang sebelah pengantin macam dara u...hehe

September 12, 2013 at 9:54 AM

tgk salad tu lapar lak perut kty ..
mak kty pun ada dpt jemputan utk kenduri kawin tu.. maybe makpak pengantin kwn mak kty..
tp tak pegi..sbb mak tak sihat.

September 12, 2013 at 9:54 AM

rajin ko mensalad ye..patut la badan langsing je :)

kemain behave bebudak3 tu ha..kalo anak aku dah bersepah..jd tarzan jap maknya hhheeeee

aku dah lama tak mkn McD hhhuuuuuu

rajin hubby ko ye..laki aku ikut mood, selalunya bab kain baju, mop lantai smua aku hhhuuu..dia bahagian luar rajin la :P

September 12, 2013 at 10:04 AM

dayyan dah jadi good boyler tu.. dah leh kongsi2 atau dah lerh jadi abang kot... leh ada adik dah ni..
ooo mahal gak yerk tusyentu... so 150 satu matapelajaran ler yerk...

September 12, 2013 at 10:08 AM

seronok tengok sama-sama share ipad...baiknya dayyan
sedapnya salad tu lieya...
kak nur lagi lama tak masuk mekdi ni...betul ke mekdi dah tak halal...dengkilah tu ha..ha..

kak nur hujung minggu ni pun dapat jemputan kawen kat Gemas...yang pasti seronoknya cuti lama

September 12, 2013 at 10:09 AM

sukalah tengok mia mija ni pakai baju sama.. nampak sehati sejiwa je adik beradik tu... bab tusiyen tu, mahalnya, cepatla kaya cikgu dia tu ....

tengok salad yang segar lieya tu, adoi, menarik.....

September 12, 2013 at 10:10 AM

puasa makan mcD..hehhe

jom singgah blog saya.
berkongsi ilmu
http://www.freevitamin.my/search/label/Pengurusan%20Berat%20Badan

September 12, 2013 at 10:14 AM

Comel je anak2 akak makan kat sofa sama2 :)

Salad tu buatkan MJ lapar ;)

Baju pengantin cantik :D

September 12, 2013 at 10:26 AM

minggu lepas pon gi kenduri kawen kemain sedap nasinya...

bestler dpt lik kg..sy kna duk umah je..huhu

September 12, 2013 at 10:30 AM

akk ptt lah badan maintain mcm anak dara.mkn salad je pepagi~ ewahhh~

September 12, 2013 at 10:35 AM

Elok la cr tmpt tiusyen baru kan
Byr mahal2 tp xpuas hati watpe huhu

September 12, 2013 at 10:37 AM

as salam kak. BW here :) sejak sejak bila ntah addicted ngn blog akk ni. hehe mst hari nak update enttry2 akak sebab suke tengok ibu bekerja tp x abaikan keluarga. rajin masak untk anak2. Doakan sy jd ibu dlm masa terdekat :)

sudilah singgah tanpa paksaan blog sememeh sy ni: http://abcssdsa.blogspot.com/

have a nice day akk and all commentor2 :D

September 12, 2013 at 10:41 AM

Walaupun Dayyan kongsi, namun seat first class tetap pada dia...hahahahha. Eh salad telur masak tak masak tu ohsem la Lieya.

September 12, 2013 at 10:43 AM

kalau byr tusyen mahal2 tp x berbaloi wat pe kan..lepas ni carik yg betul2 bagus..anak2 kak sura yg skola menengah..2 orang pun baru 2ratus lebih..cikgunya pun bagus2:)

September 12, 2013 at 10:46 AM

singgah sini jengok puan blog..hihi.. wahh salad..!! diet eh.. ngee.. best la tuisyen.. mkn berderet gitu..syok je..

September 12, 2013 at 10:54 AM

telan liur nengok salah telur ko tuh lieya... telur separuh msk gitu mmg feveret selama2nyer aku...

udahla byr mahal tp belajar sama tak berbaloi la jd nyer kan...

aku lama gk tak mkn mcd... baru aritu mkn... selepas berbulan2 tak mkn...

September 12, 2013 at 10:56 AM

Kadang yg mahal tak mesti bagus Lieya. Cari tempat tuisyen yg baik. Tahun pertama boleh buat perbandingan tengok keputusan periksa anak. Kalau meningkat kekalkan kalau sama aje tukar itu cara kakak...

September 12, 2013 at 11:37 AM

Salam K.Lieya..
baiknye theyolss sharing together2.. anak2 cma..? hmm, ttp nk sorang 1..
uikkkss.. mahalnye yuran..klu bagus xpe kak, tp klu tak bagus, elok tukar..
hihi,da lama x mkn mekdi..rindu pulak tgk kentang kenteng2 tu.. :p

selamat pengantin baru buat mereka..sweet :)

September 12, 2013 at 12:15 PM

adui..bab tab ni aku pun pening..ni skrang darin lak dok berebut..tgh kira2 duit nak beli tab utk darin lak ni...tuisyen?huhuhu..aku masa kecik sampai beso mmg bertuisyen..insyaallah aku nak ajar sendiri anak2 aku nnti..

September 12, 2013 at 12:15 PM

kami pun dah lama x makan mekdi dah.. gara2 ramuan mekdi x halan.. terkini ada news kata kepci pun ada ramuan tak halal jugak.. haishhh!!

September 12, 2013 at 12:42 PM

terasa sket lak gambar ko arini......amboi breakfast sgt sihat nampaknya hehehehhehehehe
dayyan share ipad ada udang disebaling mee la tu kot hahahahhaa

September 12, 2013 at 1:03 PM

kadang2 tpt tuition yg biasa2 jer lagi baguskann...

cantik pasangan pengantin tuu..semoga bahagia ke anak cucu..

September 12, 2013 at 1:47 PM

comelnyeeee 3 badik makan sambil tengok tab same2.
sweet jerrr.

Bertuah lah dapat suami tolong buat kerja rumah kan~ suami zura kalo x keje dia buat gak kerja rumah. tapi x semua lah. kalo dia mop lantai.. kita kena susun2 balik kapet2 yang dia dah lipat sebelom tuh.. jadik lah dari tak tolong langsung kan~

wajah penganti tuh seiras jer.. moga kekal sampai ke syurga.

September 12, 2013 at 2:30 PM

bagusnya 3 beradik share tengok sesama.. tak de gaduh2 kan :)

September 12, 2013 at 2:51 PM

RM 600 for 2 subjek? Omg.....cari la tempat lain

September 12, 2013 at 3:10 PM

paling suka first picture..adik beradik aman bahagia je sama2 makan mee,sama2 menonton..:)

September 12, 2013 at 3:35 PM

seronok nye adik beradik makan berjemaah =)

September 12, 2013 at 4:07 PM

Salam Lieya.. if ingat kat erin lagi..
kita pernah dulu aktif kat fotopages...
tak sangka jumpa balik lieya kat blog ni...

Anak2 Lieya pun dah bertambah..mcm tu jugak saya hehe :D cuma Lieya dah ada hero sorang...saya pulak...gegirl je semua heheh :D

September 12, 2013 at 4:50 PM

tumbs up! untuk encik laki lieya... hihi

September 12, 2013 at 5:23 PM

hahaha.. mcm lawak pulak gmbr tgk citer kat ipad sambil makan sama2.. tp seronok tgk diorang camni.. :)

September 12, 2013 at 6:52 PM

1st pic tu mengimbau kenangan...time kecik2 dulu...wawa dengan kakak2 selalu makan dalam posisi cam tu... :D

September 12, 2013 at 8:04 PM

Sedapnye burgerrr

September 12, 2013 at 8:15 PM

comel je, tiga beradik tu mengadap ipada sama2.
Salad telur tu, nampak best, berkhasiat!

September 13, 2013 at 8:34 AM

ekke x menahan akk tgk dayyan sambil makan sambil tgk ipad ! over tauu wajah tuuu adehh ghewam !!

yelah ko dikk rm600 kalau belajar tang tuu mana tahan .. akak nie anak belajar 90.00 4 subjek pun haku tanyee tiap2 minggu ..

dikk mahai tuu rm600 2 sub .. buntang kejap matoo den nie .. sanee maheei erkk tuisyen hhuhu

September 13, 2013 at 9:03 AM

600 tu..eloklah tukar dah kalau apa yg diajar tak sama ngan nilai duit 600 tu..

wah..rajin en abg awak ye..bantu membantu tu penting kan dalam rumahtangga..

September 13, 2013 at 11:04 AM

wah banyak citer....
ehe mcd tu boikot je terus...byk lg makanan sedap..kan..
hihihi...

September 13, 2013 at 11:13 AM

salam pagi jumaat kak lieya!

September 13, 2013 at 11:29 AM

Mahalnya tuisyen tu lieya....
2lh, sejak akhir2 ni dngar mcm2 ttg mknan xhalal. Trkini sr pulak. Bila fikir byk gak mknan xhalal dh jd darah daging ank2 n family.

September 13, 2013 at 7:30 PM

Sedap ke kak nasi dekat dewan upm tu? Dewan yang dekat stadium upm tu kan?

September 15, 2013 at 8:31 AM

dh la en suami suka mkn beger mekdi...dh tau ni xnak mkn lg lah hihihi

September 15, 2013 at 12:51 PM

Menu breakfast telur masak tak masak tu belum tiru lieya.Akak jarang buat tu.

September 15, 2013 at 4:17 PM

Ala rindu plak prosperity tu tp psl halal haram tu dtg blik isunya...

Mahalnya 600...xelok cikgu tu amik duit tp ajarnya xbrp bagus...

September 16, 2013 at 5:06 PM

Eh, anak-anak kita sebaya rupanya! Si Dayyan tu leh dok lelama tertib makan ke? Si kecik kat rumah tu lebih lantai drp mulut destinasi makanannya!

September 18, 2013 at 11:21 AM

Bagus kalau boleh share sama2. Sweet je pengantin tu.. semoga dirahmati Allah

September 18, 2013 at 11:46 PM

sedapnya twister fries tu...selalu beli banyak-banyak...balik uamah goreng

September 22, 2013 at 9:36 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy