Thursday, September 19, 2013

thursday ~ random photos


yeluw! yeluw! wat pe tuh? dah bekpes lum?....aku arini bekpes peria goreng ngan sambal sotong, meletops pedas sambal sotong tuh, kompom aku dok ulang alik toilet jek....perut aku ni sensitif sikit kalo mkn pedas2.....eh, jom2 cuci mate bace entry random photos lieyalatif..... 



*
*
*
*
*
*
V


  • anak dare lieyalatif tgh masak tomyam putih....budak2 ni la suke sgt tomyam putih yg perencah adabi tu (dlm plastik ungu tuh)....dayyan pun suke, bertambah2 mkn nasi kalo ade tomyam putih tuh...



  • durian lemak berkerim disukai ramai....yg ni bukan udang merah, bukan musang king...tapi durian XO....


  • pic ni mase anta adik aku sambung degre kat uitm puncak alam...beriya dayyan nangis tgk paksu naik motor nak pergi hahaha...gembeng la ko dik!



  • yeay! dah renew lesen ....comel kan lesen baru ni? yg tak comel pic dlm gambar tu...ingat dieorg nak snap pic baru, rupenye amik pic dari my kad jek...adoi, dah le mase tu aku ngah bam2.....buat kat jpj bangi jek...15 minit siap!(sbb org tak ramai)...




  • dayyan pekena capati...ekceli ni pic lame giler...dah lame kiteorg tak jejak mamak terowong nieh...



  • kegembiraan sahabat baik.....due org kawan baik baru dikurniakan baby comel...tahniah kak aida n ain..moga bahagia dgn kehadiran cahaya mate baru....penyakit meroyan lieyalatif kalo pi tgk baby newborn, mule laa berkobar nak mengandung hahaha....


dah tu ajek...len kali citer lagi!







**ehh esok jumaat dah? ermm kan best kalo keje 4 ari jek seminggu ekekekekeek







57 celoteh sahabat

amboi ko..nak keje 4 hari je yek..hehehe...lagi up..keje 3 hari cukuplah..hahaha...amboi dayyan ko ni..mmg manja abis kan...

September 19, 2013 at 9:02 AM

hambai...nak baby lagi...cepat2 wat...hihihi..
alangkah bahagianya la klu keje 4 ari seminggu nie kak oiii...
nieyl la org paling tinggi melompat...walaupun xde la tinggi mane pun..

September 19, 2013 at 9:08 AM

amboi anak dara lieyalatif hari-hari masak cepat pandai...senang mama tau

sedihnya aunti nur tengok dayyan nangis

bab durian tu special sikit lieya..siap tulis lebel lagi..memang terliur ni


kejapkan esok dah jumaat..cuti lagi kita

September 19, 2013 at 9:09 AM

rajinnyer anak dara.. mmg baguihler nanti dah besa dah pandai dah buat semuatu...
duriantu nampak sangat2 menarik tertarik... rasa cam nak ambil makanjer...
kena tukar kat JPJker baru dapat kad gitu.. haritu akak renew kat Pej pos takpun samajer cam dulu...

September 19, 2013 at 9:20 AM

amboi..ghajin kemain anak dara lieylatif..
hurmm..tang lesen tuh..mmg aiza dok tggu yg tuh..kaatnye dh ade15/07 kat semua kaunter jpj..aiza renew 18/07..tp still dapat yang lama..frust!!!

September 19, 2013 at 9:21 AM

beriya betul bujang kecik ni nangis. untunglah anak dara dah pandai ke dapur.leh maknya rilek je

September 19, 2013 at 9:22 AM

1. Dayyan sayu hati tak padan hero macam otoman, mengalir juga airmata dia - kesiannya..

2. Pipi Dayyan masa makan capati tu gebu betul kan:)

3. Apa salah tambah satu ahli lagi dlm keluarga. Dayyan pun dah besar Lieya.


September 19, 2013 at 9:23 AM

waaaaa...sedapnya peria goreng + smbal sotong...nk2.....

September 19, 2013 at 9:25 AM

dayyan makan tak ajak.. geram tul tengok rambut dia..

September 19, 2013 at 9:26 AM

melampau la tu nak keje 4 hari seminggu..hehe
rajin mia masak jer..boleh chop jadi calon menantu nih..
sedih sangat dayyan tuh kena tinggal ngan paksu yer..ke nak naik motor sama??ni mesti kes mak tak kasi..

September 19, 2013 at 9:28 AM

tu diaaa.. mia dah pandai masak tomyam.. senang la mama dia pasni, masuk darjah 6 kompem macam2 dah pandai masak.. dah leh try goreng2 ikan, ayam plak..

September 19, 2013 at 9:31 AM

wechat aku klu nk on. hahahhaa

September 19, 2013 at 9:40 AM

sukanya tengok rambut dayyan tu..dulu berangan kalau dpt anak laki nak rambut camtu..dah dpt 2 hero.sorang pun takde rambut camtu..comeyla Dayyan ni..suka sangat kat rambut dia..:)

September 19, 2013 at 9:41 AM

Anak2 dara Lieya dah pandai masak. Perghhh...untungnyaaaaaaaa. Kellass Lieya.

September 19, 2013 at 9:45 AM

Bagus Lieya treat anak2 memasak.. T mak blk kejer, dinner udah siap..tinggal bsh tangan ajer..hehehe jgn komen lebeh sudah :)


Aisshh xleh malas malas..koje koje

September 19, 2013 at 10:03 AM

suka bila lieya buat review thursday random.. mcm2 ado hehe semua cerita2 menarik.. susah nak bagi komen satu2.. overall memang best ;)

September 19, 2013 at 10:09 AM

anak2 dee pun suka tomyam putih perencah adabi tu..makan lak ngan telur dadar..mmg masyuk..

September 19, 2013 at 10:11 AM

tomyam putih i like hikss

September 19, 2013 at 10:11 AM

fifi takleh makan peda.. bila makan pedas mmg duk lam toilet jerlaaa..Rajin Mia ni.. ringan tulang..fifi pun suka tomyam putih ..sejak sakit gastrik ni tak layan dah tomyam...menci tgk durian tu.. mmg nangis tgk durian..semua gara2 gastrik....olololo dayyan..comelnya nanes..kiutnya gambor lesen.. wakakakkaka...i pun ada feling meroyan nak mengandung bila tgk baby .. sedap bau baby... tapi bila ingat sakit meroyan taknak lagi.. huahuahua..

September 19, 2013 at 10:13 AM

sama kita lieya...tingin bb lagi...padahal bb yg ada skrg pun x larat dah nk kendong...huhuuu...

wahhh... tgk itu lulian (durian) manyak sodapppp wooo...hahaaa

September 19, 2013 at 10:15 AM

nota last ko tu mmg tak bleh blah kann...nak keje 4 hari seminggu pulakkk....ekekeke...
Akk masak tomyam mmg failed abis sis...tak pernahnya yg sedap..muka mereka2 kat rumah nmpak cam kelat jer bila akk masak tomyam....

September 19, 2013 at 10:15 AM

rajin sungguh anak dara masak tomyam.. sedap tu tomyam putih.. wat pedas2 lagi terangkat..hihi.. tahniah ye dah renew lesen..comei aih gmbr pasport dia tu..hihi..tahniah juga buat kwn2 baik lya yg dikurniakan baby2 comei tu.. rasa mcm nk kiss2 je..suka bau baby.. ;)

September 19, 2013 at 10:24 AM

mia.. nak jadi menantu acik tak.. hahahahha..

wow.. deghiiyan... i like.. lama gila tak makan durian.. dapp nyaaa...

hahahah dayyan.. drama sungguh kamu kan.. hahah.. auuwww i like rayban kamoo itu.. nak kena kumpul duit .. baru leh jadi lieyalatif no.2.. haahha


qiesya yang tomeii.. dan baby Q yang bam bam.. hahahh tak leh lupa aku.. korang bahan kan nama anak ain.. hahahahha... Q D'Jejai yang tak menahan tu.. hahahahhaha

September 19, 2013 at 10:27 AM

Kemain sedih lagi Dayyan tu ye paksu dia sambung belajar. Macam jauh pulak la kan puncak alam dengan putrajaya tu. Hehe...

Buat lesen baru tu tak payah bawak gambar ke kak? Alahai. gambar kat mykad pun tah apa2. Tak jadi la nak upgrade lesen macam ni. haha

September 19, 2013 at 10:29 AM

Rajin anak dara masak tomyam. Xpernah cube lg yomyam putih tu

September 19, 2013 at 10:33 AM

aku pun suke tomyam putih adabi tuh ko... lps aku perkenalkan kt mak aku... dia pun siap beli stok sekotak nun...

hehehe si dayyan tu mmg gambeng ek... tp ttp maintain diva ensem walapun nngis...

wahhhh ko suke lah keje 4 hari je... tp kalu aku pun aku suke... kalu keje 3 hari lg best ahak2

September 19, 2013 at 10:36 AM

Dan2 tu akak pun teringgiiinnn jugak baby lagi tapi dah dekat2 40an nihhh...:)

September 19, 2013 at 10:38 AM

belum lagi buat lesen yang baru.......
tunggu ic baru yang comel kot baru nk buat... haha

alahai, anak dara yang suka tolong masak ni, bagus nya....

September 19, 2013 at 10:40 AM

sedapnya tomyam tu noks...meleleh air liur aku tgk...rajin anak dara ko...kagum!!

woi!! aku terliur tgk durian tu noks...feveret aku durian kuning mcm tu..

comelnya dayyan!! geram tgk dia...

September 19, 2013 at 10:47 AM

jom kiter berbesan ekeke
harraz kegemaran dia tomyam
hari2 makan hirup kuah tomyam akk pulak naik jemu
kalau ada menantu pandai buat tomyam haaaa ngam lah tu hahah

*tinggiimaginasimakharraz*

seronok tgk ank2 dara lia rajin tolong ke dapur
alahaiii nakkkk ank dara jugakkkk

September 19, 2013 at 10:51 AM

Aku pun suka mengandung tapi hubby tak mo lagi huhu....La ni nak puas2 dengan baby baru sebelum dia membesar dengan cepat.

September 19, 2013 at 10:52 AM

eh kak,skrg lesen mmg cm tu kan.cantik kan.sy ni ic pon x tukar lg.haih~

September 19, 2013 at 11:14 AM

terliur pulak nengok tomyam putih tu lieya.. hehe.. rajin nah anak dara tu.. suka benor nengok.. nasib baik anak teruna kecik lagi kalo ak mahunya ena cop.. ecehh!


a'a kan lieya.. ye ye je ena prepare gambar baru masa nak renew lesen.. seklai dier guna dari ic kita aje.. time ena dulu lama juga sbb masa tu semua sistem offline kecuali JPJ aje.. dah la time tu balik raya kat ganu..

September 19, 2013 at 11:37 AM

kuning cantik doyan tu.. menggoda.. saya suka sambal sotong.. tapi tak berapa pandai buat..hihihi..

September 19, 2013 at 11:43 AM

rajinnya anak dara Lya, dayyan comel je walaupun bad mood.Baby tu pun cute sangat.

September 19, 2013 at 11:57 AM

adehaiiii.. meleleh air liur tengok durian kuning tuh~
lama x pekena durian nih~

ohhh.. lesen baru dah keluar eh. gambar kat lesen tuh kalo kena tahan kat tepi jalan mau abg polis x caya lesen tu Lieya punye. ahaks~

semangatnye anak teruna makannnnn.

zura pon suka kalo keje 4 hari jer.. hahahahha

September 19, 2013 at 12:38 PM

durian XO tu sedap ke beb? tak pernah lak dengar durian XO.....dayyan gembeng la, tu pun nak nangis, eleh ntah2 mak ko pun gembeng kan dayyan, genetik mak ko turun kat ko wakkakakakakka mak dayyan gembeng wkakakakakkaka

September 19, 2013 at 12:49 PM

Bestnya anak dara dh pandai tolong masak ni.. Tak sabo tggu nayli beso haha
Geram kan bila tgk baby baru lahir
Dah la wangi
Rasa nak preknen time2 tu jgk
Tp takmo rase salit bersalin
Bleh?
Hahahaha..! :P

September 19, 2013 at 1:09 PM

Bestnya anak dara dh pandai tolong masak ni.. Tak sabo tggu nayli beso haha
Geram kan bila tgk baby baru lahir
Dah la wangi
Rasa nak preknen time2 tu jgk
Tp takmo rase salit bersalin
Bleh?
Hahahaha..! :P

September 19, 2013 at 1:09 PM

huhuhu...baby...i love baby

September 19, 2013 at 2:15 PM

Aaaaaa...durian!

September 19, 2013 at 3:13 PM

tomyam putih... mak ckit.. fvret nureen gak tue...
bambam la lieya masa tue, lain nmpk muka hehee
2 ari x bw.. EL..
nk khatam ari ni x sempat agaknya huhuhu

September 19, 2013 at 3:23 PM

part yg last tu penyakit ko sama je dgn penyakit aku tak bole tgk bb hhhhhaaaaaaaaaaaaaa...

pic 1: tomyam putih tak penah buat, nnt nk try
pic2: tu doyan feberet laki aku tu jugak..banyak jual kt JJ
pic3: ha'a tembam sikit muka ko dlm tu tp takpe skang lg cun kan :)
pic4: amboiii kemain cembeng dayyan ye..otomen pun nangis kkkeee
pic5: amboiiii abis ke dayyan sekeping capati tu..eh tp sedapkan capati cicah ngan kuah sardin..feberetku jugak..:)

September 19, 2013 at 4:19 PM

bab meroyan x leh tgok baby newborn tu along suka...hehehhe...tambah la lagi..dayyan xde kawan..

September 19, 2013 at 4:35 PM

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

September 19, 2013 at 5:04 PM

Senang laa Lieya, anak dara rajin ke dapor tolong mama dia masak.. Bagus laa dah di ajar dari kecik..

Sedapnya tgk doyan tuh.. nyum2

September 19, 2013 at 5:54 PM

- laaaa...saya tak tau pun ada lesen memandu baru...nak tukar la...

- rajinnya anak dara memasak tomyam..senang mak dia nanti :)

- amboiiiiii..dah kerja 5hari je seminggu, nak 4 hari pulakkkkkk...ekekekekekeke...

September 19, 2013 at 7:07 PM

Salam K.Lieya..

alhamdulillah..rajin anak dare yg cantik ni tlg ibu masak kt dapo.. sedapnye tomyam :)hihi..durian tumengiurrrkan.. :p

aololo..shian dayyan..nk ikut paksu ye.. hihi..
lainnye lesen akak?cma renew ari tu gune yg lame jgk..
comey bby..tahniah buat kedua kwn akk tu..
klu berkemampuan, tak salah menambah bby lg kann.. :p

September 19, 2013 at 7:48 PM

hye kak lieya.. (lambai dr tepi rumah..hehehe)

September 19, 2013 at 10:20 PM

pic lama dayyan tu sgt comel..pic dia nangis pun..dayyan buat apa pun comel..:)

anak dara pandai masak,bontot kuali menyerlah.haha..

lesen baru macam mykad..lawa kan..sy punya pic derang scan dr gambar ic lama..

nak keje 4hari je boleh..sendiri jadi boss..:)

September 19, 2013 at 10:21 PM

Rajinnya mia masak....jadi menantu acik nak....dahlah pandai msk pndai baking....untung....

Aloooo dayyan nangis nk ikut pak usu ye....rapatla tu ngan pak usu nya....

Durian xo xpernah dgr la lieya..mesti jenis byk isi bijik diakecik je....

Comelnya new born tu...geram....terbau2 bau baby...

September 20, 2013 at 8:30 AM

kita lum renew lg lesen..tggu hjg thun depan lah baru merasa lesen baru..wkaakka

September 20, 2013 at 8:36 AM

leiya nak tau dakkk....
blk ja semlm terus nureen buat tomyam putih tau.. teringat mija dok kacau, teringin terus hehhee

September 20, 2013 at 8:46 AM

salam lia sedapnya doyan lelemak gitu....

September 20, 2013 at 9:44 AM

wawa pun suka tomyam putih tu...kalau kat kedai susah nak dapat...selalu tomyam merah je...durian tu pun nampak sedap

September 22, 2013 at 9:34 PM

gmbr dayyan makan capati tu nampak dia cm bulat bok bok !!... geram betol tgk !!!

September 23, 2013 at 12:51 PM

bila nak post mcm mn cara liya diet...nak juga ikut.

November 13, 2013 at 4:13 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy