Thursday, September 5, 2013

thursday ~ random photos


heloouwwww adik kakak....lieyalatif dtg lagi arini dgn entry random photos setiap kamisnyer....mari rapat mari dekat, mari bace jgn malu  ekekekek



*
*
*
*
*
*
V


  • yg depan tu nan cheese..yg belakang kembong2 tu roti puri...meh  nak habaq mai, roti puri kat mr kabab terbaek woookk...kuah dall die sedap menjilat jari!...nan cheese die biase2 jerk....kdg2 sini ler port kiteorg minum petang, selebet2 bangun tdo ptg terus pi mr kabab hahaha




  • nampak budak kenit kat bawah tu....mmg gitu peel die...takleh le omaknye nak berangan posing2 depan cermin, sebok jek nak mencelah samer....

  • menu peberet i nih...caru sumbat belakang...kene plak ngan lauk sayur masak lemak putih....phewwwww....sedap woi!tingat jaman study kat uitm dulu, ikan ni dipanggil ikan jaket sbb nak mkn kene bukak kulit die dulu hehehe



  • ni pun sodap! macadamia cheese kat Padi House Putrjaya (presint 4 kat Galleria Perdana tuh)...pi try pi...dijamin puas hati...foods yg lain pun kene laa ngan tekak aku....


  • pekena milo dinosor kat paparich equine...siap mintak tambah milo bile milo dah abis hahaha


  • ehhh sape ckp otomen tak mandi???...ehh otomen mandi tau, dah penat2 lawan ngan raksasa, badan dah masam2 berpeluh harus la mandi.....hahahaha
tu ajek tuk kali nie...eh sebelum telupa nak ucap tahniah kat kawan2 yg berjaya puase 6 tahun nieh....esok dah last raye....kite tgu raye haji plak yeak....






56 celoteh sahabat

hahahaha..mesti badan otomen tu hangit giler lepas lawan kan??maklumla dah fire sana sini..hihi

roti puri tak pernah makan..nan cheese pon blom try lagi..nampak cam sedap..

milo tabur..eeee sukeeee..mmg tu la minuman utama kat umah pon..

September 5, 2013 at 9:08 AM

akak kalau baca random pic lieya, selalu senyum2 sendiri. ada2 jek telatah anak2 lieya.. seronok tengok.. nak2 part dayyan jadi otomen. hahaha..

pastu akak suka tengok lieya dressing.. sangat2 cantik..

September 5, 2013 at 9:16 AM

sedap2 nan cheese.. feveret i tu... otromen pun kena mandi ke.. hihi

September 5, 2013 at 9:16 AM

Caru sumbat tu kalau tempat akak berintikan kelapa yang ditumbuk dengan cili dan serai.

September 5, 2013 at 9:23 AM

makin kurus ko noks... i is jeles ok!

eii budak otomen tu... geram betul aku!

September 5, 2013 at 9:34 AM

sume aku suke... tang ikan jaket tu mmg takkan lupe sampai ke mati wei

September 5, 2013 at 9:46 AM

OK macadamia cheese tu mmg nampak mabelesssss wehh.. will try later..
Aloo atomen.. hahahhahaahhaa nak gelak lah dayyan mandi dgn topeng atomen dia tu..

September 5, 2013 at 9:56 AM

Makanan tuh..semua suka..sedappp....
Otomen mandi tuh..kelakar nye lah hai dayyan..rasa nak gigit jerk..hehehehe..
Pemes ikan jaket tuh..dok asrama..ikan tuh jerk yang paling murah rsanya...:)

September 5, 2013 at 10:01 AM

masa baca part otomen mandi tu
nureen x nmpk gmbo lg
scroll bwh tgk otomen mandi terus tergelak
teringat la anak teruna nureen
perangai bdk laki ni mmg mcm tue kan
kita bleh tergelak soang2
hehhee

perghhhh milo tambah yerr...
asyikkk......
ramainyerr kat nurseri dayyan :)

September 5, 2013 at 10:09 AM

wah..kelas kau otomen..kahkahkah..cekci lagi..itu macadami apsal nmpk sedap sgt..dah terliuq ni..huhu..

September 5, 2013 at 10:14 AM

milo dinasor tu lieya akak pun suke... klu kat umah buat nyorok2 dari anak2.. hehehe....

September 5, 2013 at 10:14 AM

Selamat hari raya Lieya.. (tak terlewat lagi kan kan kan)
meriah makanan, suke tgk.. lapaor ado ni. camno ??

September 5, 2013 at 10:16 AM

sedapnya roti nan...adoiii dayyan madi dengan topeng kuikui...kelakar la dak dayyan ni....

September 5, 2013 at 10:17 AM

teringinnya nak makan nan cheese tuh lieya...
anak-anak pun kalau makan kat luar mesti order milo tabur...
comel dayyan mandi dengan topeng tuh...nampak ke tu sayang...

September 5, 2013 at 10:34 AM

lucu tengok sikecik ngan topeng atomen dalam bilik air. hehehehe

September 5, 2013 at 10:45 AM

tengok roti sambil telan ailio...sedap2 ...kagum dengan kelangsingan mu lieya hehe...jelita u...
ikan jaket sumbat belakang tu memang power...sedap fav lizz jugak ni..nyumnyum..
mieya mieja sama ngan uwais suka minum milo dinosour tp uwais takleh minum lelebih muntah...
amboi ultraman cekci auwww...

September 5, 2013 at 10:48 AM

kelakar tgk dayyan otomen mandi... heheee...
roti nan bercheese tu wajib order klu gi kedai mamak...geng lak ngan ayamnyaaa..
ikan caru sumbat tu peberet akak jugakk...nyummm

September 5, 2013 at 10:56 AM

ikan sumbat tu pon kegemaran aku...milo tabur pon...roti nan cheese pon..eh sume la peberet...hekhek...cume roti puri tu ni pes time dngo....kne try ni..hekhek

dayyan eiii cekciii....

September 5, 2013 at 10:59 AM

roti puri tu mengugat iman betul .
rajin otomen mandi.. otomen melayu mmg mandi punya .

September 5, 2013 at 11:01 AM

hhhhhaaaaaaaaaaaaaa...aku nampak otomen mandi je dulu :P

ko pepagi hari ni menayang makanan je ni..laporrrrrrrrrrr wehhhh hhheeeee..

aku tak penah makan cis nan..kt sini susah nk jumpa..pos kt aku hahhaaaaaa

September 5, 2013 at 11:10 AM

saya suka roti puri!!! dan ultraman jugak

September 5, 2013 at 11:25 AM

hehe... ceksi otoman mandi.. malu ahhh nk tengok!

September 5, 2013 at 11:33 AM

Atoknenek zakwan suka beno makan kt mrkabab tu
Kalu dok umah adik kt p14 mesti ajak mkn situ

Comey jek otomen mandi hahaha

September 5, 2013 at 11:35 AM

Pembersih ultramen ni yer....mandi tanjang lagi..auwwww....heheheh..geram tgk otomen kecik ni...

September 5, 2013 at 11:38 AM

macadamia ciz tu yg x menahan...mau kena cuba ni...

September 5, 2013 at 11:46 AM

milo dinosor..
kat warung panggil milo tabur.
heheh..
unik nama.

September 5, 2013 at 11:47 AM

xpenah lg cuba roti puri kat mr kabab tu. selalu mkn nasi je situ.

September 5, 2013 at 11:48 AM

Lieyaaaaaa... gojesnye!! slim sungguh.. beza sangat dengan gambar kat header tuh!! bagi lah tips!! hehehehe.

owhhh.. milo tabur!! terliurnyeeee... nasib ngah DA lagi.. kalo tidokkkk. balik nanti harus makan milo saje. sedapppp.

ohoiiii.. sape skodeng otomen mandi neh!! cekci lahhhh.. hahahahaha.

September 5, 2013 at 11:52 AM

kita pon suka gak mkn ikan cencaru sumbat sambal...

haruslah ontomen kena mandi supaya kekal cergas utk berlawan kembali hu...hu...

September 5, 2013 at 11:57 AM

tengok milo tu, nampak sangat sedap... rasa macam terus nak gi beli. hihihi.. memang feveret ni..

September 5, 2013 at 12:05 PM

ahha dayyan jelesss maa .. mama dia gorges !! ekkeke

makk aihhh 11.00 ! huwaaa kalau akk mula2 pandang2 duluuu ... mikioorrrr .. pastu x menahan ambik gak laahh kan .. sbb haku peminat macedemiaa !

September 5, 2013 at 12:31 PM

dayyan oh dayyan oteman mandi ekk...gerammm!!!

September 5, 2013 at 12:32 PM

kekekee wlpn aiman juga taksub ngan otomen tapi edakla sampai sekali mandi bertemankan otomen..
x taula pulak kalo dia mandikan otomen dia diam2 :)

hohooo insha allah hari ni last berpuasa 6..

September 5, 2013 at 12:57 PM

Heee.... otomen mandi!! geram aje tengok badan otomen yg ini. Mesti topeng baru beli sampai sayang nak tanggalkan:)

September 5, 2013 at 12:59 PM

hahahah comey otomen mandi...sayang nak bukak topeng tu yee..

September 5, 2013 at 1:44 PM

cencaru sumbat tu paling best lah hehehe

September 5, 2013 at 2:42 PM

Pergh.. Puri tu turun temurun family panggil 'roti mariam'. Tak tau sebab apa. Nenek dah bg namaa macam tu. Selalu buat sendiri ke dekat umah kak. Hehe

Kak.. Macadamia cheese tu macam terbaik je.. Adoi.. Macam nak kena terjah je tu.

September 5, 2013 at 2:43 PM

nampak marbeles gila macadamia cheese cake tu koooo.... *slurpppppp

September 5, 2013 at 3:01 PM

hahahah.. nko ni kann.. baca ayat pertama 2 baris pun aku dah tergelakkkkk... siott je macam nak berjual sambil bentang tikar suh orang datang dekat tau akakkakaka

wehhh.. aku pun terpengaruh gak nak cari macadamia cheese ni wehh.. saje je kann.. mak mmg dah give dah tengok penimbangg... lantak la situ ... mak dah frust menonggeng macam dayyaan hhahahaha

tgk nan cheese teringat naan cheese kat KL nuu.. tapi jauh la nak gi.. berangan tarik cheese sambil tengok gambar je la uhuhu

patut la ultromen wangii.. mandi rupanye hik hik hik

September 5, 2013 at 3:09 PM

haloo..
sorry noh lama tk ziarah ko jemah!
mak busy..nk gebang2 kt blog ko pon tk dan..
macih noh ziarah blog mak ..hehe

nk habaq..eh feveret ko sm ngn mak le..
caru sumbat blkg..mkn ngn msk lemak santan sedap kan..kan..hehe..

mn nk cari macadamia cheese tu weh? kt png tk dk..haha

September 5, 2013 at 3:17 PM

ahahaha.. gambar last sekali lawak..

September 5, 2013 at 3:28 PM

owh.. mamygojes ni kan.. memg gojes kan..auww!!

Kita pun suka wat ikan jaket sumbat gitu..

September 5, 2013 at 4:20 PM

maca apa chis?..... nama pon x penah dengor apatah lagi merasa.. sedap ke weiii

September 5, 2013 at 4:28 PM

oooooo...otomen mandi rupanya ye.......hik3X...

September 5, 2013 at 6:14 PM

Semua gambar sy suka.....perghhh kek cis tu sgt menggoda nak kena pegi putrajaya la ye kalu ngidam...

Sy pun suka ikan jaket tu...kalu msk tu mak sy akan lawankan ngan masak lemak putih...


Ooo otomen mandi bukan lap2 je ye...heheheh

September 5, 2013 at 9:08 PM

Terus rasa bersalah makan nasi tadi. Patutnya kalau baca awal boleh pergi makan nan cheese juga... Perut dh penuh nih...

September 5, 2013 at 9:54 PM

atomen mandi mmg terbaik..

macademia tu nmpk sedap..terliur tgok..

ikan jeket tu dulu selalu mkn kt dining.sy budak uitm jugak.haha

September 5, 2013 at 10:07 PM

penuh ngan warna warni.. syiokjer menengok gambarnyer... otomen tau mandi yerk..

September 6, 2013 at 11:25 AM

Otromen mandi.. 1st time tgk..hehehe..
Semangat tul :D

September 6, 2013 at 11:37 AM

Eiiii...jeles tengok lieya, slimnyer....Cer kongsi sikit rahsia tuuu

September 6, 2013 at 12:00 PM

Tgk mia mija minum milo tabur sedapnyaa.. anak akak pun peminat milo tabur gak.. :)

September 6, 2013 at 5:37 PM

First time dpt tgk otomen tak pakai baju. Lama tul tunggu, dah bertahun2.

September 9, 2013 at 12:08 PM

hihihi 1st time tengok otomen mandi hihihi

September 9, 2013 at 7:39 PM

punye la minat otomen, mandi pn pakai topeng otomeng.. hahahaah

September 10, 2013 at 12:29 PM

Roti.purig best...penah gak wat memg menjadi...roti nan cheese xpnh lg rase

September 12, 2013 at 7:48 PM

wow..nice entry.
www.marjianasani.com

May 28, 2014 at 11:33 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy