Thursday, August 29, 2013

thursday ~ random photos



yuhuuww!! uiks dah lame rasenye aku tak up entry random photos kan...sebok no ngan ngan entry raye bagai....so aku stopkan dulu entry photoshoot aku tu yeak, bagi laluan kat entry random photos...alah tinggal satu part jek lagi pun entry pasal photoshoot tu....so mari adik mari abang mari kakak layan pic random photos yg ade tuk ari nih...


*
*
*
*
*
*
V

  • menu berbuka puase 6 aku tuk hari ke lima....yeay! tahun ni dpt puase 6, byk woo dugaan berpuase dibulan bukan puase ni....kang ade yg bawak kuih raye, ade yg bawak laksa...phew!


  • time makan pun nak membebel2, bile aku marah suruh diam, terus makan sambil merajuk hahaahaha...


  • mia mija kan masing2 dah ade henset....so budak2 ni rajin la wechat sape2 yg ade dlm list phone dieorg tuh...mia selalu sound papanye malas reply wechat die, sekali papanye reply bagi pic rongak tu, terus sentap member hahahaha..... bising si mia bile laa gigi depan die nak tumbuh ekekeke....


  • shawl panjang dari alhumaira yg best gile...selalunye pakai lilit, tapi aritu malas so aku selimpang jek gini.....


  • yeay! dpt adiah sebb betul jawab teka teki...thanks elly, gile best dpt kain, duit raye anak2 ngan FM langkawi...dah gediks ni nak pi cari kain kosong.....saje jek ko kan nak suruh aku pi buat baju baru lagi.....murah rezeki ko beb....


  • ari tu aku terima tetamu jauh...seronok gile hati aku kak emy  sudi datang umah aku dari melaka tuuu, kebetulan kak emy pun mmg nak pi umah anak buah kat putrajaya....tu si mia tengah sarungkan rantai tuk adik mia...haa kebetulan name pun same hehehe...kak emy jgn serik singgah umah kami lagi yeak....

  • aktiviti lieyalatif skrang di kala waktu gaji adalah mengunjungi pandora utk intai2 charm yg menarik hati...dah aim charm rerame ni...owhhhhh!!

 hokey tu ajek....masing2 pi buat keje leklok yeak, kang bos babab kang!




** tgh pikirin2 ape laa nak masak tuk jamu kengkawan opis dtg terjah raye sok nie....auwww!!!kalo tak sedap korang jgn marah key....





47 celoteh sahabat

Assalamualaikum kak..

Slmt hari raya.. sy sbnrnya silent reader blog akak.. suke tgk kehidupan akak sekeluarga.. sentiasa happy.. Moga kebahagiaan ni kekal milik akak dan family untill jannah.. Amin..

Anyway, blh tak kim salam rindu kat kak shima ofismate akak tu.. cakap kat dia blog dia dh lama kene malware.. so tak leh nak baca..

August 29, 2013 at 9:20 AM

wow...
menu tu sgt sihat....
makin selim melim ler u sis...

hehehehehehe...dayyan dah pandai bebel ek sis...
ikut pe'el sapa tu :D

alaaaa u kan terrorist masak memasak ni...
pejam mata pun leh siap....
compom sedap masakan u too...
tak yah riso....

August 29, 2013 at 9:23 AM

Part lawak part mia kena sakat dengan papa dia tu. Haha. Pandai pulak sentap ye.

August 29, 2013 at 9:27 AM

sedap nyer menu ko tu...terliur2 aku tgk salad tu...huhuhu

August 29, 2013 at 9:30 AM

tak menahan aku gelak tgk gambar rongak tu beb. hahaha.... mau tak sentap anak ko noks... nakal papa mia...

August 29, 2013 at 9:41 AM

Selamat Hari Raya lieya, comel la nengok gambar dayyan merajuk tu, mesti dah bising mulut dayyan sekarang kan..

August 29, 2013 at 9:47 AM

Gambar semuaaa meriahhh...sukerrr.

August 29, 2013 at 10:05 AM

Hahaha cian Mia..risau dia yer tak tumbuh gigi lagi.. Tembam Mia skrg ekk.. geram nengoknyaa.. :)

August 29, 2013 at 10:06 AM

alhamdulillah ayu posa 6 br ari kedua.lmbt bnor.hihi

August 29, 2013 at 10:06 AM

dah kuopun random photo yang akak tunggu2... baju hijau lieyatu akak suka ler... memang padan ngan shawl warna warni....

August 29, 2013 at 10:11 AM

nak gelak akak tgk wechat mia ngan papanya...haha...

cantik lieya pakai shawl gitu...simple jer kan...tapi akak x pandai pakai...huhuuu

August 29, 2013 at 10:13 AM

saald tu nampak sedapnya....comel lieya pakai shawl mcm tu...

August 29, 2013 at 10:39 AM

Wechat tu kelakar...haha

August 29, 2013 at 10:50 AM

Tengok lieya pakai shawl cantik jer...
Bila kak ain pakai mcm ada yg tak kene jer,..tak berapa comey kakain ni...tak mcm lieya comey je...

August 29, 2013 at 10:57 AM

suka tengok si dayyan merajuk..hahaha..siap tongkat dagu lagi..

kalah arr ngan mia..aunty pon xde wechat..budak2 skang ni sumer pandai tau..

terbekenan gak ngan baju lieya..cantikkk

August 29, 2013 at 10:59 AM

ahahha.. gelak duli.. kelakar la wechat tu... ada je idea ek..

wahhh.. ada tetamu nak datang rumah yeh.. syoknya.. kita nak p jugak esok blh? ahahhaha... gurau je.. ;P

August 29, 2013 at 11:01 AM

alhamdulillah...aku pun dah selamat puasa 6..skang tgh gigih nk menghabiskan puasa ganti hhhuuuu..

kelakar giler bab laki ko bg gambo rongak kat mia hhhhaaaaaaaaa..mmg sentap la :P

aku rasa ko lilit2 camna pun tudung tu tetap npk gojes!

aku kalo pemalas sgt biasanya menu2 pilihan pun simple2 aje..tp kalo dtg roh rajin tu menumis, menggoreng, merebus, memotong jugak hhhheeeeeee...

August 29, 2013 at 11:08 AM

ahaha kelakor tgk pic berbalas wechat mia ngan abah nyee .. adehh kalau akk sentap juga dik ! muahhahah

August 29, 2013 at 11:18 AM

cantik baju / blouse yg lieya pakai dlm gmbr yg nk tunjuk shawl tuh...

August 29, 2013 at 11:24 AM

alhamdulillah...dapat gak posa 6..dugaan betul time bukan posa kita posa lieya..sabor sajalah

aeish yang dah pandai main game kat hp pun dok asyik...panggil pun tak datang..

rezeki di bulan raya tuh...

memang pening esok nak masak apa..cepat fikir

August 29, 2013 at 11:26 AM

aku suka tgk gambar dayyan majok tu noks...comel giler kot!!

pas tu part gambar rongak tu pulak kelakar aku tgk...hahaha...lawak la laki ko kenakan mia...

mia, meh berwechat ngan auntie, auntie aktif wechat tau...jom la...

August 29, 2013 at 11:52 AM

mia rongak tu fuuny, puasa 6 taniah dpt full, pandora OMG!!!

August 29, 2013 at 11:57 AM

Sentap mia papa kasi gambo rongak huhu!
Dayyan comey walau merajuk hehe

August 29, 2013 at 11:58 AM

comel jerk dayyan makan sambil majuk.. hehe

August 29, 2013 at 12:15 PM

Shawl tu cantik... charm rerama tak nmpk sgt lah dlm gmbr tu...

August 29, 2013 at 12:24 PM

hari2 gambar meriah..! terbaik...!!!

August 29, 2013 at 12:25 PM

Sy suka n3 ni sbb gambar lieya cantik2 n best2...bila la sypulak dpt pakai pandora ni

August 29, 2013 at 12:26 PM

awwwwwwwwwwww gila pandora lak minah nih
akkakakaka beli jgn tak beli ye
heheheh happy to hear that ko suka hadiah aku bagi akakakkakakakakkaa
wei shawl alhumaira best kan, aku pun hari ni pi kije pakai shawl alhumaira hahahhahaah ada byk koleksi shawl dan tudung dari al humaira hahahahhahaha

August 29, 2013 at 12:51 PM

wow pandoraaaa~

August 29, 2013 at 12:52 PM

Dapat jugak selendang alhumaira tu eh? Orang cantik pakai apa pun cantik....ekekek...

Tengok surat khabar ada edisi merdeka kat Pandora! Belek2 dompet kensel...ahhaaaa...

August 29, 2013 at 12:59 PM

Merajuk Dayyan sekejap aje. Dah suap makanan lupalah dia...

August 29, 2013 at 1:06 PM

Ohh tgh gile pndora lak ye..xpe2 asal mnt bli je lieya...bt kleksi byk2 hihi...

August 29, 2013 at 2:57 PM

Pic 1 tuh menu DA eh~ pulun DA lepas raya ka?haha.

comelnye Dayyan mayuk.. hahaha.. kiut sangat~

gelak besar tengok gambar gigi rongak tuh.. hahahahahaha. sabor je lah~

August 29, 2013 at 3:42 PM

rajin tul ber DA kwn aku nih... aku ni on off je kejenyer...

kejenyer ngajuk je sibujang diva tu yek heheheh

tak baik tul papanyer nyakat si mia tau, lum nk kuar lg gg tuh nk wat cmane kan

jeles2 ngn pandora ko, kene kumpul duit jgk nih nk beli...selama ni simpan niat tp tkt nk beli hehehe

seronok lah dpt hadiah menang teka teki...best2

August 29, 2013 at 4:11 PM

Kerlassc x makan nasi.gigih tau..kalo mcm tu nak try gak la da ni..berkenan la ngan bekas2 menu tu lawo..kemain lg berpandora..gitu..

August 29, 2013 at 7:20 PM

sedap tengok ayam goreng upin ipin dengan salad tu...yummy...yg pic gigi rongak tu memang kelakar hihhi

August 29, 2013 at 8:04 PM

hadoiii.. gelak akak tgk papa mia menyakat.. cian mia... hehe..

August 30, 2013 at 9:36 AM

salam lia bestnya....semua best baca blog lia ni....hari2 mau buka blog lia....hi2 rasa nak g raya kat umah lia jerk...hi2 seronok rasanya

August 30, 2013 at 9:53 AM

Cantiklah shawl tu. Akak pun mmg boleh jadi gila kalau tengok shawl kat alhumaira tu. Alahai, ke'slim'an badanmu membuat aku terharu giteww...

August 30, 2013 at 10:13 AM

mmg cumil la lieya pakal shawl mcm tu..
skali skala ubah angin..
byk kan gambo random mcm ni
rasa mcm2 nk crita hehe

lawak tol gmbo gigi rongak tue..
hehhe sentap mak

August 30, 2013 at 10:43 AM

haha....kalau saya pun sentap kalau dapat gambar rongak macam tu, bukan mija je.....adeh...

lawa la shawl lieya pakai tu, ni yang orang kata kalau tuan dah lawa, pakai pe pun tetap lawo.....

August 30, 2013 at 10:56 AM

hehehe...mia sentap ye..kalau aunty pn sentap...

August 31, 2013 at 9:35 AM

Untunglah, boleh beli charm Pandora.

Nisa'

August 31, 2013 at 9:50 AM

alhamdulillah...lieya bjaya bpuasa 6..lya ni cam x smpat dah..baru 1 hari je aritu..lps tu demam lak.. nak samb la..period la.. ermm..

haha..kelakar la part mia kna dgn papa dia..

August 31, 2013 at 5:55 PM

Dah selesai puasa 6 awak ye Lieya..alhamdulillah.Akak pun sama langsai sudah.Syukur diberi kesempatan utk bertemu awak dan family hari tu nanti dtg rumah akak pulak ye

September 1, 2013 at 9:34 AM

sabo jer la..lawak pulak mia sentap..lmbt ekk gigi dia tumbuh

salad tu menggoda selera je.huhu

September 1, 2013 at 7:13 PM

bler nak ajak nieyl p umah akak nie..huhu~
hihi~lambat nyer gigi nyer tumbuh nie...

September 2, 2013 at 12:58 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy