Wednesday, August 21, 2013

kisah raye pertama lieyalatif....



wahhhhh sane sini update cite raye hah...ade yg sampai dah raye ke 3-4 punye citer hah...aku jek baru  nak merangkak nie hahahaahah tapi rilekssss, aku cume ade due part jek cite raye tahun ni....tahun ni raye aku tak usung pun kamera dslr aku....semua snap pakai iphone aku jek...senang keje .........



tahun ni turn aku beraye melaka rumah mertua aku....alaa raye johor ke melaka pada aku same jek..semua pun meriah....mcm tiap2 tahun jugak, kiteorg akan stay sampai raye ke 4, lepas tu baru balik ke kampung lagi satu....biar puas2 raye..tahun depan kalo turn kampung aku pun gitu gak....



*
*
*
*
*
*
*
V

lepas bapak2 semua pi semayang raye, aku siap2 kan budak2 plak....budak2 ni hantu ketupat ngan kuah lodeh...mmg bertambah2 le mkn....



haaaa ko tgk bujang aku...kacak bergaye tak....ade mcm penari zapin kebangsaan tak wakkaakak...kebangsaan terus aku bagi hahaahahah.... kawan aku ckp dayyan dah mcm ketua kompang kampung wakakakaka...



tak abis2 jengil dahi....rimas sebab ade songkok atas kepala....



rambut dayyan kan jenis lembut terurai so apaknye gigih lumur gel sikit nak bagi rambut statik baru cun pakai songkok katenyer....



so ni la kami di pagi hari rayer pertama...Alhamdulillah...dpt lagi peluang beraye dgn meriah..tahun ni aku hepi sikit sbb anak2 dare aku dpt puase penoh..sekolah pagi petang bukan halangan utk dieorg  berpuase...alhamdulillah....



Nur Damia Irdina dan Nur Mirza Irdina di pagi hari raye....




tahun ni meriah raye di melaka..sebab 3 family balik melaka tahun nieh....ni  pic atuk n nenek ngan semua cucu2....sepatutnye ade lagi 2 family, tapi kakak hubby beraye kat umah mertua tahun ni, abg hubby lg sorang plak masih menjadi warga Nottingham, UK lagi tuk tahun nih....kalo dpt berkumpul 5 family sure meriah lagi....



aktiviti wajib harus laa bersalam2 bermaafan sambil agih2 angpow raya....ko tgk dayyan tu, tak reti ikut Q senioriti...main potong Q jek die hahahaahah




bergambar dgn abah n mak mertua aku....moga abah n mak mertua aku terus sihat walafiat ....



pic salam2 anak beranak wajib adoo hehehe



kiss syikittt...


hidangan raya mcm biase laaa ...buffet styleeee....rendang ayam, kari daging, kuah kacang, lodeh, ketupat nasi...



kalo aku raye melaka wajib punye terjumpa ngan kak c...kawan seumah bujang dulu hehehe..dulu kawan mase bujang2 ...tup2 jadi sedare plak....




tahun ni beraye dgn halfmoon sugarscaft...gile best pakai..senang nak bentuk....aku tak suke yg pakai n melekap kat muke tu...


baju raye takde laa debomb glem mane pun...yg penting tak buat aku rimas panas2....kalo aku raye kat london ke jepun ke kene plak time musim sejuk2 kan, baru aku buat baju 6-7 layer, kain siap meleret2 sekayu lebih kat belakang tu wakakaakaak



nyampah dayyan...bertahan pakai songkok ngan samping 10minit jek, jadi laaa buat lepas tangkap2 gambar....

 itu la kisah raye pertama kami.....dari siang bawak ke malam beraye....sedare sekampung katenye kan hehehehe....





** tengah planning2 cuti raye haji nieh....ops! syawal tak abis lagi dah sebok raye aji ekekekeke





60 celoteh sahabat

Sedondon gitu. Haihhh...cantiknya gambaq raya depa...

August 21, 2013 at 9:13 AM

Meriah!!!Raya mana2 pun sama kan Lieya..yang penting dapat berkumpul bersama family.Kita je belum berpeluang nak jumpe kan

August 21, 2013 at 9:14 AM

lawa baju raya.. beli segulung kn? akk beli kt mana? fiza mmg suka kain gitu..tp lum pernah ada bt koleksi..sobs..

August 21, 2013 at 9:15 AM

akak mmg suka tgk pic lieya kalau hari raya. sebab mmg complete dr a - z.. tahun ni ramai pepelkan.. tp akak suka kaler pepl lieya ni, tak gelap sangat, tak soft sangat, just nice.. mmg cantik.. nak2 plak tahun ni pakai dengan halfmoon sugarscarf tu.. mmg nampak sweet sangat..

alolo dayyan, comel sesangat la pakai songkok siap dengan brooch tu.. kalah sepupu2 lelaki yang lain.. hehehe

August 21, 2013 at 9:16 AM

cantik warna baju raya famili lieya...

August 21, 2013 at 9:17 AM

hahhh update pon entry raya..lama nau nunggu nih..hehehe

geram ngan dayyan, songkok siap berkeronsang tuh..haha.. lagi satu yang akak2 sibuk nak salam dia plak dok tenggek kat papa..tak yah salam erkk??

cantik la shawl lieya..nak carik la tuk raya haji..ahahaha

August 21, 2013 at 9:18 AM

samala ngan baby zhirah.. tudung dan headband bertahan setengah minit jer.. pastu buangs endiri.. geram rasa...jeles tgk miamija pakai headband...wahh mia dah kurus....

August 21, 2013 at 9:24 AM

cantik baju raya ko lieya...mmg sedondon betul ...aku dah tgk calendar utk raya haji..tp cam malas nak balik je..cuti takdok..hehehe

August 21, 2013 at 9:27 AM

cantik baju raya ko lieya...mmg sedondon betul ...aku dah tgk calendar utk raya haji..tp cam malas nak balik je..cuti takdok..hehehe

August 21, 2013 at 9:27 AM

meriah ulloss rye dr siang smpi mlm...skampung plak tu...jln jek x yah nek kete ek...rye ni la nk tngk kt kg2 jemmmm sbb kete kemain bnyk msk kg kn....tp tu la yg meriahhh tu kan...hekhek...

August 21, 2013 at 9:27 AM

lawa tudung.... mahal tak? hehe.. comey si kecik tu pakai songkok siap ada brooch

August 21, 2013 at 9:30 AM

sedondon dondon gitu...cntik juga...:)

August 21, 2013 at 9:30 AM

meriah sungguh lar !

August 21, 2013 at 9:43 AM

wah..hensemnya dayyan..kak mia ngn mija ..ngn mama sekali ..semua pun cun dan meletops..

happening semuanya

August 21, 2013 at 9:44 AM

seronoknyer berya kan...lebih2 lagi suasana kampong.....

August 21, 2013 at 9:49 AM

hensem la dayyan..cium sikit..hee

August 21, 2013 at 9:57 AM

Amboi encemnyaa Dayyan ngan berbaju melayu, samping dan bersongkok.. cute sgt.. geram nengoknya..

Amboi anak beranak sedondon gitu.. cantik sgt.. :)

Meriahnyaa tgk bila ramai berkumpul masa rayakan..

August 21, 2013 at 9:58 AM

La...raya Melaka ker? Samalah kita kan. Len kali boleh singgah rumah akak pula yer...

Aduhai...comelnyaaaaa si Dayyan. Tapi memanglah. Budak2 mana nak pakai songkok lelama. Anak akak pun kejap jer pakainya...

Tahniah untuk Lieya sebab berjaya memenuhkan puasa anak2 dara tu. Satu pencapaian yang cemerlang.

August 21, 2013 at 10:00 AM

bagusnya dayyan bg kerjasama gambar sekeluarga tuh.. klu anak bujang daku jgn harap la.. ader je yg spoilkan gambar.. cantik tema lieya tahun nih.. :)

August 21, 2013 at 10:02 AM

Cantek! Ceria! Happy!
Aih, taktau nak describe apa lagi
Yg penting sume pun best2 :)

August 21, 2013 at 10:06 AM

nice kaler baju raye lieya n co.... hehe
dayyan hensem sgt pakai songkok...betoi la cam penari zapin...haha...

syok tgk semua beraya berjalan kaki di kampung...akak pun masih kekalkan berjalan kaki ke rumah jiran mcm ni...best

August 21, 2013 at 10:09 AM

haloh3x tomeinyer dayyan..

August 21, 2013 at 10:15 AM

ensemnyer dayyan!

pstt...kain baju lieya tu bli kat mana?..cantik!

August 21, 2013 at 10:16 AM

amboi dayyan bersongkok tinggi koo...comell sgtt....cantik tema kaler...maroon2 pepel gitu...

August 21, 2013 at 10:21 AM

happening ko dik...beraya dari pagi sampai ke malam...habis sehari ko pulun ek...

August 21, 2013 at 10:23 AM

ko kata baju raya tak bebabom..aku tgk cantik giler dowh!!!serius :)

kena plak dgn shawl radiusite tu kan..

comel giler dayyan dgn songkok tingginya..ni kalo nari zapin mmg sajak dah..mat smart ni hhheeee

seronokkan beraya kt kampung..ko sama mcm aku mana2 pun meriah..janji dpt makan dan makan dan makan hhhhhaaaa...

taun depan nk chup kaler ni bole???hhheeee...mmg dlm planning...wah gituuuuuu raya 2013 belum abih dah pikir 2014 hhhaaa...in syaa Allah kalo panjang umur :)

August 21, 2013 at 10:41 AM

Saya langsung tak buat entri raya. dasar malas. Haha

August 21, 2013 at 10:44 AM

meriah... minat aku ngn baju raya ko tuh... belang2 jalur gitu... bkn main ensem anak bujang ko mmg ada gaya penari zapin ko... ngn songkok gitu pastu samping... mmg boleh dijadikan calon menantu dh tu...

raya pertama mmg wajib beraya sedara mara dkt2 kg tuh kan, dr pg bwk ke ptg kadang sampai ke mlm...

August 21, 2013 at 11:16 AM

Hensemnya dayyan.... Sakan raya korang ye...

August 21, 2013 at 11:22 AM

selamat hariraya mak lieya tuu.,eHHhee

August 21, 2013 at 11:23 AM

hah Zaza pun kat Melaka raya pertama sampai raya keempat haritu.. kalau tau kampung in law Lieya kat mana, bleh dtg beraya hehe

Btw nampak cantik je korang sedondon ;)

August 21, 2013 at 11:36 AM

Tudiaaaa... dah setengah Syawal baru kuar n3 raya. raya sakan ler tuh~

cantek gambar 1 famili sedondon tuh.. dayyan ensem sangat pakai samping n songkok tuh~

rasa syahdu pulak tengok gambar salam2 anak beranak tuh.. rasa nak raya balik jer.. huhuhuhu..

zura pon sama lieya.. tak puas lagi rasanye makan ketupat palas. harap2 ade lah orang ajak gi open house dan ade sediakan ketupat palas. sedapnye~

August 21, 2013 at 11:49 AM

auntie nur geram betul dengan dayyan..
ensem, comel, segak berbaju melayu siap bersongkok yup...besar dah kan...
kakaknya pun tak kurang juga lieya..

bagi kak nur raya kat kg meriahnya lain lieya..habis rumah sedara kita pergi itu yang sampai malam hari beraya...

meriahnya raya lieyalatif...

August 21, 2013 at 11:50 AM

Wahhhhhh.. yang ditunggu sudah tiba yeahhaaaaaaaaaaaaa...
syok tgk lieya nye entry lengkap gitu.. ena sokmo amik gambar pagi raya je.. juadah ke mana, gambo beraya pun ke mana.. alahai...

makin selim pulak tengok hah! jeles tau.. ena tak turun sangat.. gitu jugak la..

August 21, 2013 at 11:52 AM

ala...tomey nyer la dayyan nie bersongkok..samping...hihi~dah leh agak dah..sbb same ngan anak buah nieyl tuh..pakai tok gambor je pastu x nak pakai dah..hihi~ klu nak bersalam-salaman tuh kena beratur...ikut turn...lelagi klu mcm nieyl nie hah..adik beradik jer 9 org...kali plak ngan 2..pastu anak2 buah lagi..hihi~
panjang mengalahkan sebuah bas laa...tapi meriah laaa...konvoi g raya smpai 5 6 biji kete... nieyl skrg nie kawan jadi adik ipar..hihi~x lame lgi BFF nieyl jadi biras nieyl lak..hihi~

August 21, 2013 at 11:56 AM

cantik tema purple korang tahun ni. mmg sesuai sgt ko pkai shawl tu lieya.. elok jer trbentuk muka.

meriah raya ko lieya... berjalan raya smpai malam. aku suka raya camtu.. baru la terasa hari raya.. jmpa sedara mara.. hepi2ngan famili.

August 21, 2013 at 12:12 PM

seronok kalu raya kat kampung kan, sedara sume dekat2, so pusing satu kampu ler jawabnyer.. hehe

ps: yup lieya, imran (spupu aisha yang baru tu) bru 2 bulan, lahir bulan 6 ritu..

August 21, 2013 at 12:12 PM

Ya Allah anak teruna Lieya hensemnya:) Senyum dia tu yg tak boleh menahan mata. Jaga Lieya boleh tahan hebat Dayyan ni tau:)

Suka bila anak-anak dapat berpuasa walau belum wajib kan Lieya. Lega sebab tahu dah kekuatan mental dan fizikal mereka. Tahniah buat Mia/Mija. Suka auntie..

August 21, 2013 at 12:55 PM

Dayyan ketua kompang yerk.. gaya lipat tangantu dah ada pun..
ooo warna baju raya lieya sekeluarga purplekan... kain dipakaitu nampak selesa.. sesuai cuaca sinikan..
meriah nampaknyer raya kat kampung suami lieyatu sebabnyer ramaijer orang beraya... jalan dalam kampungkan... so takderler kete laju2 kat situkan...
nampak sangat kurus lieya yang gambar sorang2tu...
akak gambar raya dah habis lieya baru nak mulakan...

August 21, 2013 at 1:48 PM

lawa kaler pepel tu..mmg taon ni ramai pepel kot
halfmoon tu pon sesuai jek ngan lieya..so suwitt
<3

August 21, 2013 at 2:29 PM

suka sangat tgk gambar raya akak di raya pertama ni...

cantik2 semuanyer...wah dayyan dah cam wakil rakyat je tu......

mia n mija yg cantik....tapi tergelak lak tgk gambar mia yg xde gigi tu....hehehhe.....

August 21, 2013 at 3:38 PM

Bag ko besau cfm duit ry byk dlm tu...makcik, mak buyung nk wit raya...

Aq bkenan tup dgn gedek2 nih..telatahnyer mmg cute! Tau dek nureen aq tulis cute ni cfm dier complen psl boboi kena ckp hensem katanyerr..:)

Aqnyer citer ry non adoo psl melepek jer kt umah..nnt klau rajin aq up ler pics ry sekeping dua..:p

August 21, 2013 at 3:57 PM

salam ziarah dan follow sini

August 21, 2013 at 4:01 PM

betul baju raya tak gojes glamour bagai tak pe, janji selesa nak beraya kan, sebab raya sehari suntuk hahahahha dan yang penting, bleh cover buncit perut overdose makan hahahahahhaa
cantik okay baju korang, sedondon......comel sangat2
dayyan mmg cam geng zapin la beb wkakakkakakakaka tapi tetap comel ok!

August 21, 2013 at 4:15 PM

yg penting sedondon kan...hehehe..

August 21, 2013 at 4:18 PM

amboi dayyan kemain hencemla dier...pakai baju melayu bersongkok lagi tu...auntie nak pinjam kerongsang tu boleh hehe...
suka la baju raya lieya cantik sedondon..halfmoon sugarscaft tu pun terletak cantik...tetibe cam berminat nak pakai gak biler nengok lieya pakai cantik..bestkan beraya kat kg kan semangat raya tu lain sikitkan...tambah ramai ahlinyer sememang riang ria dihari raya gitu....

August 21, 2013 at 4:19 PM

Dayyan tinggal tak pegang kompang je lagi.kalau idak memang macam ketua kumpulan kompang..heheh

August 21, 2013 at 4:40 PM

sempat yer tempah baju... kami semua ready made..
meriah raya..
eh, nureen pon hantu lodeh tau.. hehe

August 21, 2013 at 5:22 PM

Dayyan memg mcm ketua kompang..huhuhu
Meriahnye..

August 21, 2013 at 5:52 PM

Cantiknye baju raya akak...sedondon ibu dan anak...dayyan memang dh nacam penari zapin dh...tinggal nak menari je :) meriah betol tengok raya akak ni...selamat hari raya :)

August 21, 2013 at 7:19 PM

waa..purple !
kain lieya n ank2 tu dari material kain sari kan??
comel..n nmpk selesa ... n shawl tu molek je bujur.. senang pkai y camni.. x melekat kat dahi

gedek2 tu mmg dah cam pnari zapin.. hihi..

August 21, 2013 at 8:03 PM

Warna lieya warna tema sy thn lepas....warna tema sy thn nie warna lieya tahun lps....tukar2 kita ...sbb tgk awk punya tema lah terus dh cop warna tu ...hehehhe

Cntikla bj lieya...kainnsari ye?

Aloooooncomeynya dayyan ...haah mcm penari zapin...

Mia mija gojes mcm mamanya....bertmabah seronok raya ni sbb bjaya puasa penuh...tahniah syg...

August 21, 2013 at 8:46 PM

Comel family lietalatif ni...cantik halfmoon

August 21, 2013 at 8:57 PM

omei..omeiii dayyannnn.....
oklah tu ko 10 mins.. sempatlah bertahan.
cute je pix korang sau family dgn mia gigi takde tu. hahahah..

eh adik aku pun dok berangan ajak pi raya kat london. sekali kena sembur dgn mak aku, terkebil2. ko ingat ko ada sedara mara kat sana???

August 21, 2013 at 11:23 PM

Cantik tengok sedondon di ahri raya :D

August 22, 2013 at 11:34 AM

cantik sedondon je lieya sefamily..suka2..
kitorg nye tema pulak mak pak hijau, anak2 kuning..
sue aritu beraya bergambar je, stokin tetap pakai.
dpt amik gambar jadilah..
pastu mak abah adik beradik semua beraya kt soromban, kami stay kt melaka..
sbbnya sue tgh berpantang kan..huhuhu
nangis kena tinggal..c kakak je yg follow

August 23, 2013 at 1:38 AM

dayyan paling comel..hehe

seronok beraya tak kira rumah sendiri ke mertua dulu kan..yg penting meriah

August 23, 2013 at 1:48 PM

Comeynye dayan. Siap pakai kerongsang bagai.

Cantik kaler baju. Sedondon gitu.

August 26, 2013 at 12:15 PM

ooo family hubby lieya mmg dok sekampung je sedara semua yerk..senang gitu, dlm satu hari blh beraya semua umh...

August 29, 2013 at 8:19 AM

Lieya.. Melaka area mana yer? sebab kampung hubby pon kat Melaka gaks.. :)

September 1, 2013 at 8:25 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy