Thursday, August 15, 2013

kisah besdei mama & papa 2013



Assalamualaikum...haiii!! korang dah keje ke?...kite masih golek2 di kampung tercinta lagi hahaha (sambil kelip2 mate, kembang2 idung eksen) hahahaha ....so ini adalah entry autopublish yg aku dah siapkan awal2 mase sebelum raye lagi ...so korang layan la yeak sambil makan kuih raye....

*
*
*
*
*
*
V

kat umah aku ni, kiteorg ni share bulan besdei...mcm aku ngan hubby bulan ogos, mia n mija bulan nov...dayyan jek alone bulan april..takpe nak, nanti adik dayyan mama bajet kuarkan bulan 4 lagi yeak, baru ade geng kan heheheeheh






aku 2 ogos n hubby plak 5 ogos...so mmg kiteorg akan sambut same2 jek..senang beli kek sebijik sambut 2 besdei....




sebelum potong kek, si mia tak abis2 memekak menerangkan yg figurine ni dia, mija ngan dayyan....



carrot cake SR mmg peberet aku....aku suke sgt2 time makan tu tegigit kismis ngan kekacang die....kenikmatan berganda disitu...auwwwwww hahaha




kad dari bapak anak dan anak2...hehehehe


ade jek laki aku ni berkomplot ngan anak2 die tau....



sat2 aku zoom ape yg laki aku tulis noooo



 kahkahkah...mmg kene sangat dgn lieyalatif!




nie plak kad dari miamijadayyan....



mia ckp die tulis time kat sekolah agama sbb tak mo kantoi aku tau heheeheh




nie mia tulis...ape ni, byk error ni...nak kene sebat nieh!



 nie si dayyan plak...




nie plak si mija tulis....

 
 ekceli en laki buat suprise....pagi tu die just wish, bawak keluar kek ngan bagi kad....aku pun takde la harap nak adiah kan...ye laa lemak laa kalo tiap2 kali adiah jek disua kan...tup2 petang tu aku lik keje, die ckp tak yah  masak berbuka laa, ade org bagi lauk....aku pun terus le pi bawah tudung saji nak tgk lauk ape n cukup ke kan....tup2 ade paperbag pandora....mau aku tak tejerit kat situ hahaahahaahah....bende yg aku mmg aim sgt2....




auwwww..tingat mase batalkan air sembahyang lepas nikah dulu...hiks!




 auwww!! (malu2) ni le pandora kite.....kite dah jadi pandorian uolls....pas ni leh le usya2 charms lain heheeheheh....not bad gak charms pilihan en laki n anak2....laki aku kate, die gune tangan mia as ukuran....percaye lah, tangan aku pun kalah ngan tangan si mia tu hehehe...



aku sebenarnye dah lame aim pandora nie..sejak aku bace blog stephenie liah (artis) ...sejak tu aku dah terbayang2kan pandora nie...lagi plak dah bukak kat alamanda....mmg selalu dok usya dari luar cermin...aku dah plan duit nuffnang aku kali ni nak beli pandora...lagi pun income nuffnang aku kali ni cecah 4 angka berkat rajin buat video blogbuster ...tup2 dah dpt dulu hehehe....so tak jadi cashout lah hehehe




 berbunga2 hati bile tgk pandora tersemat di tangan hihihi




nie plak adiah dari aku n anak2 tuk papa....boleh le papa pakai time jalan2 n main golf nanti...




tapi ape pun, ni le adiah paling comel....tgk le tu, ikat diri sendiri ngan reben pastu pretend jadi adiah ekekekeke....


tu aje kisah besdei kami laki bini tuk tahun ni....mudah-mudahan kami bertambah bahagia, sihat, dimurahkan rezeki dan sentiasa dlm keberkatan dan rahmat Allah taala...amin





** alhamdulillah...mia mija berjaya puase penoh tahun nie....adiah pun dah dpt...bukan nak ajar dieorg berpuase kerana ganjaran tapi alang2 dieorg dpt puase penuh sambil aku cabar hafal sifir sampai abis....so dpt le ganjaran henset sorang satu dari mama n papa....ape pun, penggunaan tetap dikawal ketat...takleh leka...







45 celoteh sahabat

Wow!!!pandorian..hehehhe

Sudah mula bekerja Isnin lagi..sonoknye kalo dapat guling² sambil makan kuih ghaye..hahahahha..
Tggu sabtu..Dah ghayeee!!!!yeay...
Settle hutang dlu..:)

August 15, 2013 at 9:09 AM

Seronoknya celebrate birthday macam tu... Dapat hadiah best lak tu..

Tahniah mija dan mia sebab dah puasa penuh ye.. Pandai buat kad untuk mamanya.. Sejuk perut mama mengandungkan anak yang baik baik

August 15, 2013 at 9:36 AM

wow!best nyer...
nieyl dah start keje lame dah...dah nak cuti balik dah kak...
cepat la naik kak....huhuhu~ cembru :P

August 15, 2013 at 9:37 AM

wah syok dok guling2 lagi nih.. zee dah start koje..

cantik lieya...owhhh mesti kembang kempis dapat apa yang dok idam selama ni..

tahniah gak tuk miamija dapat puasa penoh..cer tayang handet baru tu nak tengok..hehehe

August 15, 2013 at 9:37 AM

salam aidilfitri, maaf zahir batin dr saya & husband...

August 15, 2013 at 9:38 AM

Slm Aidilfitri lieya...

Sweet nya kad ucapan dr ank2 n hubby....touching..

We olz pn share2 smbut bsday bln yg sma sept dan oct...celebrate skli hrung..save time n save bjet hihi

August 15, 2013 at 9:47 AM

fuyooooooooooooo Pandora...
berbuka yg kenyang setahun tu sis hehehehehe...
suka sgt kan bila dpt surprise2 ni...
nak nak kalo dpt idaman kalbu...
satu bonus besor tu......

kemas je tulisan mia & mija tu...
salah eja tu leh pejam mata aaa sis...
dah dpt pandora kannnnnnnnnnnnnnn....

itu budak kecik ada riben tu meh sini aunty buka riben tu...
aunty gomol2 nak tak dayyan....

August 15, 2013 at 9:54 AM

suwiiiiiiittt sgtttttt!!!

tak menahan dak otomen ikat reben kat pinggang tu noksss... hahahaha

August 15, 2013 at 9:58 AM

Wahhh...itu juga antara impian akak. Selalu jeling2 kat KLCC.

Hepi belated bufdaya Lia & hubby, berbahagia selalu hendaknya.

August 15, 2013 at 9:59 AM

sangat2 sweett weyyyy!!! aku baca pun leh sengih2 sorang2 ekekekkeek

memang happy go lucky jek tengok family lieya ni.. paling aku suka si dayyan berikat rebennn! ahahahahha

bagus aa nko pandai bajettt leh celebrate together getherrr... aku dah 6 orang semua lain2 bulan wehhhh.. lepas ni 2 bulan sekali ada je nak kena celebrate amek kauu. silap2 tak tercelebrate punnn ahahhahah

anyway, salam aidilfitri buat Lieya sekeluarga.. maaf zahir batin yek kalo ada tersilap kata tersinggun bicara ... selamat menyambung cotiii!! *jelesss makkk*

August 15, 2013 at 10:08 AM

so sweet.. bertuah dpt hubby yg romantik camnih.. ader je surprisekan.. ingat lagi entry lieya yg last year tabur2 bunga atas katil tuh,, sweet okeh... cantik charm pandora tuh.. tergoda daku.. huhu :)

August 15, 2013 at 10:14 AM

suweet sgt kad2 besday ko lieya... syokkk la dpt gelang cantik...bole pakai raye...hehe

August 15, 2013 at 10:19 AM

How sweet uolls.. happy for you Lieya.
exchange hadiah lagi tu.. best lah uolls.
Zaza doakan uolls happy forever as 1 family ok =)

August 15, 2013 at 10:20 AM

aloloolooooooo...so sweet la korang anak beranak kan :)

seronok sbnrnya bila tiap2 tahun dpt suprise kan..w/pun tak mengharap hadiah bagai tp penghargaan dr mereka amat2 kita hargai :)

congrates mia mija pose penuh dpt hadiah ye..

ko masih dikampung?aku dah bekerja la pomp, dah start pose pun hauhuhuuuuahuaahauuu

August 15, 2013 at 10:21 AM

Pergh....sweetnyaa wishes tu semua. Cair bair akak kalau dapat cenggitu. Happy birthday to both of you...

August 15, 2013 at 10:28 AM

tumpang senyum2 baca cerita besday kamu sis...seronok tgk keluaga bahagia kamu...semoga kekal selamanya begini yer....

August 15, 2013 at 10:44 AM

idaman ku jua pandora itu.. huhuhu.. bila lah nk merasa nih. bli gelang kosong jer lah dulu... hahaha

siap buat line b4 tulis tu.. kemas gitu.. comel jer ucapan dorang kat mama

August 15, 2013 at 10:55 AM

Aduhai....sumpah sweet..!!
jeles aku. huhu..

August 15, 2013 at 11:00 AM

Assalam lieya..

ena baru masuk keje arini.. kut hati nak jugak golekj2 sampai abis minggu ni.. apakan daya semalam pun dah EL spatutnya semalam dah mula keje.. tp pengasuh anak pulak sakit.. so, kita blh tompang rehat sesama.. hehe

wahhhhhh... bestnya..
Tahniah buat Mia & Mija leh puasa penuh.. Anis ponteng 4 hari.. 2 hari demam, 2 hari semput..

August 15, 2013 at 11:20 AM

wow.....
lepas ni ada la hobby bulanan...
pg alamanda bli charm la nmpaknye...

=)

August 15, 2013 at 11:31 AM

romantik gitu yr hb yer...

pandora weh...seb baik i ada rezeki nk pakai gelang pandora gak..tu pun sbb menang contest kt FB..hikss..tp tk mmpu nk beli champs dia ag..mahai gk le..hehe...

neway nk wish skali lg...happy bday to lieya n yr hubby..

August 15, 2013 at 11:50 AM

dihargai insan tersayang disekeliling buatkan hidup kita sempurna lieya...hadiah dari anak2 itu yang best...

moga lieya sekeluarga dimurahkan rezeki selalu...

August 15, 2013 at 11:51 AM

salam adilfitri...selamat ulangtahun buat lieya dan hubby...semoga dipjgkan umur dan dimurahkan rezeki...amin...cantiknya gelang Lieya...:-)

August 15, 2013 at 12:29 PM

Happy belated besydayy :)

August 15, 2013 at 12:36 PM

hepy belated besday to dear lieya...

August 15, 2013 at 12:48 PM

suweet la family u best!!! x kahu lgi nak ckp...bab hubby terharu ngn effort dia, anak2 pulak shaduuu bila bila baca ....thumb up la...

August 15, 2013 at 1:05 PM

sentiasa happening besday u all... seronok akak tgk... hubby lak sgt kreatif.. ceria hidup lieya kan... apa2pun happy birthday to both of you...

August 15, 2013 at 1:40 PM

alahaiii.. suweet nye~
suami dan anak2 punya kad ucapan..
bestnye lah.. mesti hati berbunga2 kan~
lagi2 tengok hadiah itu.. gojes~

August 15, 2013 at 2:02 PM

happy belated birthday lieya...so sweet dpt kad besday

August 15, 2013 at 2:28 PM

hepi besday tuk ko n asben...suweeet btol la fmily ko ni...smoga ko kekal bhagia n sukses ek...amin insyaallah....klako la gambo dayyan lam kad besday tu...kah3...ni msti kje papa die kn...tp klako2 pon cumel...kang dh beso leh tunjuk kt die...kompem smpn kemas2 x bg awek die nmpk.,..hiksss

August 15, 2013 at 2:29 PM

semoga sentiasa berkekalan begini yer..

sweeett jer nengok :)

Hepi belated bday Lieya & En somi..

August 15, 2013 at 3:11 PM

happy belated birthday to you lieya.
semoga pantang usia dan bahagia di samping keluarga tercinta .amin,

cantik sgt pandora awk.
kek pun cute sgt.

suka tgk lieya & family :)

August 15, 2013 at 3:32 PM

Happy birthday lieya dan hubby...suka tengok family lieya ni, penuh dengan kasih sayang...Akak doakan semoga sentiasa dirahmati Allah.
Cantik aaaa pandora tu !!!

August 15, 2013 at 3:34 PM

paling syiok tengok kad besdaytu lieya tersentuh hati membacanya.. tulisan dari hati gitu...
kek SR sentiasa sedapkan .. betoiler 3 beradik yang comel...
pandora yang charm mother & daughter tu akak ada...

August 15, 2013 at 3:39 PM

waa Pandora....syoknyer...eh lizz pun teringin gak nak sarungkan kat tangan ni haa....hehe...sweetnyer kad jaja n mia ni haa...apepun lieya moga panjang umur murah rezeki n heppi sokmo....

August 15, 2013 at 4:52 PM

waaaa.. so sweet la husband & anak2 lieya... kalo lya mau peluk ketat2...

happy belated birth buat lieya & husband..moga kebahagiaan dlm rmh tangga bkekakalan hingga ke Jannah.amin

*bestnyer... masih bercuti ye...

August 15, 2013 at 5:36 PM

Wow sweetnya...sengih2 wawa baca...comel je dayyan jadi hadiah ikat riben kat pinggang tu :)

August 15, 2013 at 6:36 PM

Happy birthday mama dan papa miamijadayyan..semoga happy selalu

August 15, 2013 at 7:07 PM

Happy belated birthday. Semoga dipnjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu.syoknya hadiah tu.....

August 15, 2013 at 7:37 PM

happy belated besday...wahh sgt syok cuti2 yerkk....wahh so touching ler dpt cik abang yg so romantik...untung lieya....cantik sangat deyah tuu....banyak jugak earning dr nuffnang yer...

k.azue x pandai nak buat video...dgr khabar mmg lebat masyukkk...

August 15, 2013 at 9:32 PM

hepi besdey mama lieya..amboi bestnye hadiah dia !!

August 16, 2013 at 12:04 PM

Waah bestnyaa dpt hadiah yg cantik dari hubby..

Meriah sungguh.. dengan kek yg cantik..dan cute tuh..

Romantisnyaa hubby lieya.. :)

August 16, 2013 at 4:01 PM

selamat ulg thn buat kedua2nya..moga bahagia hingga ke jannah...bestnya tgk hadiah....

August 17, 2013 at 10:01 AM

Selamat ulang tahun kelahiran kak. Hehe. Best la dapat hadiahkan.

August 17, 2013 at 10:41 AM

Suka...suka..suka...
Happy membacanya. Kakak senyum sepanjang membaca N3 penuh kasih dan sayang ni lIeya. Moga terus dilimpahi kasih berpanjangan.

Dayyan ada reben memang hadiah terindah dlm hidup hihi...

August 19, 2013 at 3:26 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy