Thursday, August 22, 2013

disebalik tadbir photoshoot raye 2013 lieyalatif....


Heluwww...Heluwww....selamat ari kamis kengkawan....masih dgn cerite raye??...op kos la kan...kate raye sebulan harus sebulan korang kene muntah2 bace citer raye ajek hahaha...tapi serius aku tak banyak pun citer raye...gi open house pun aku tak rajin nak snap2 gambo...arini aku nak share citer ngan korang mase aku n family buat photoshoot sabtu lepas.....jom layan citer aku sambil kunyah tempeyek kacang ade ikan bilis ....hahaha



*
*
*
*
*
*
V



bab2 props tuk bergambar aku serah kat laki aku...semua ni die yg buat dgn rela hati ........... aku tau siap n cun ajek tuk diposingkan hahaha



mia telah dipesan awal2 oleh apaknye supaya kurangkan senyuman mase bergambar sbb takut kerompongan gigi memberi kesan yg menyeramkan pada gambar wakakaakak....





konon nak print la yg bentuk spek mate, misai, lips bagai tu...tapi mcm malas lak ...so kami buat caption2 gini ajek....




ikut plan, pukul 10 keluar tuk photoshoot sebab time tu matahari cantik keluar...tup2 hujan rahmat plak.....terpakse laa tunda photoshoot....




aku buat bekpes bihun goreng putih....kene bekpes berat2 sikit so nanti time photoshoot takde laa sorang2 mengiauu lapoooo ekekeke




doa punye doa, akhirnye matahari keluar jugak...tapi mase dah lari laaa...mase ni dah kul 11 lebih....siap sedia laa berposing dibawah mentari panas....




mia mija aku tak risau sgt sbb aku tau dieorg kaki posing...yg aku risau si dayyan ni, dah le pagi raye pakai songkok 10 minit jek...samping dah bising2 mintak cabut.....seram bile aku ingatkan balik....so aku plan, jgn pakaikan die awal2.....pakai bile dah sampai kat lokasi photoshoot ajek....menjadik hokey!! die bising sbb die pakai baju biase, tapi kiteorg siap berkurung raye bagai, tahan telinga sikit laa die  bising2...aku rase die risau kene tinggal kot hahahaha....so bile sampai tempat photoshoot, apaknye pakaikan baju melayu siap songkok samping bagai, so die excited n tak ngaruk2 pun nak campak songkok....lega den!




lokasi photoshoot adalah di taman saujana putra yg cantik giler nie....aku mmg aim tempat ni tuk photoshoot....




siap sediakan budak2 ni n kiteorg cari lokasi yg sesuai....org tak ramai tapi ade laa dalam 2-3 kumpulan buat photoshoot jugak.....





my hensem boy yg sgt2 memberi kerjasama yg sgt2 best....haa berapa byk sgt daaaaaa hahaha





mia tak yah cakap la, org dah nak balik sibuk posing lagi....




group pancasitara hahaha




auwww!! lieyalatif si founder lieyalatif.blogspot.com..pic ni laki aku snap pakai samsung note die...




kiteorg lepak dlm 2 jam gitu, pastu dah siap terus balik....





upah budak2 aiskrim sbb memberi kerjasama yg bagussss....





op kos la yg over memilih si dayyan tuh...semua pun die nak....






nah!! layan tuan punye blog syok sendiri mkn sekerim sambil bergambar...tampo soploh kali kang baru tau!!



photographer adalah adik aku sendiri yg baru abis diploma photographer dari uitm...dan skrang tgh sambung degree dlm photographer gak kat uitm shah alam....seb baik die tgh free .....semua pic disebalik tadbir ni dari henset aku ngan laki aku ...nanti dpt pic betul i tepek banyak2 sampai muntah2 darah yeak kengkawan...ihiks!



*keek photoshoot*



57 celoteh sahabat

comeinyer dayyan tu bersampin n bersongkok kalau si akif x smpai 10sec dh dicampaknyer.....x saba akak nk tgu pic2 raye lieya mesti gempakkan.....

August 22, 2013 at 9:15 AM

bestnye ada adik sdri yg leh jd photog..senang keje family leh posing je smpi lebam..kalo kitorang smua nkkena pakai tripod..paham2 jelah situasi nye cmna..anak menangis sbb amikmsa lama kn.. nk setting kamer, tripod bagai..berpeluh ketiak mak..

plan wiken ni nk reshoot untuk potret raya..harap menjadi lah..tp idoklah berprops bagai..kami ni pemalas..haha

August 22, 2013 at 9:17 AM

Bestnya photoshoot raya!
Mesti happening abes ni :)

August 22, 2013 at 9:22 AM

amboi disebalik tabir gitu.. tuler tengok kat facebook kemain baik dak dayyan tu beri kerjasamakan...memang happening gilerlerkan...
baguih semangat nak berbaju raya lagitu...

August 22, 2013 at 9:24 AM

lieya seronoknya buat photoshoot macam ni..jarang sangat orang buat...
untung juga sebab ada adik yang mahir dalam bidang ni...lepas ni banyak gambar yang best-best diambil..

sporting semua patut dapat upah aiskerim....

August 22, 2013 at 9:24 AM

besttt oooooo
pemandangan mcm kat oversea gitewww
untung ler ada adik dlm bidang photography nie lieya..bila2 free leh panggil buat photoshoot....
aku naik lupa nama adik ko yg kecik nie..

he he he..takut gark si dayyan kena tinggal erkk
org lain dah cantik2..dia pakai baju biasa..mau dia tak pelik...
sure hasilnya meletup nie

August 22, 2013 at 9:27 AM

huyooo best2... ada idea nanti boleh buat

August 22, 2013 at 9:34 AM

heheh banyak gambar disebalik tabir ni.. akak gambar seketul jek, sebab malas nak snap pulak.. tu pun snap seketul buat syarat.. hehehe

haha lawak akak baca bab dayyan takut kene tinggal, sure cuak apasal aku sorang tak pakai lawa2 mcm kakak2 ni kan.. eh apasal kakak2 tak pakai cekak cream yang comel tu.. tp kalau ikat cenggini mmg nampak lagi kemas sebab takut peluh2 kan..

next year kita buat photoshoot 4 family la yer.. kita hire KC or adik ko ni.. best jugak..

August 22, 2013 at 9:36 AM

heheh..kompom muka dayyan cuak abis bila tgk kakak2 dia dah cantik bersiap...

August 22, 2013 at 9:50 AM

hi mama miamijadayyan .. yeay. dh boleh komen kat sini.. :)

August 22, 2013 at 9:51 AM

amboiiii siap ada outdoor photoshoot lagi..tetiba verangan nak buat jugak..hahaha

sini memang cantik la lieya..sekali jer baru zee pegi..tu pon blom jelajah abis..

cepat2 update gambar..tak sabau nak nengok..

August 22, 2013 at 9:57 AM

syokkknya depa berpotoshooot raye... hehe... mesti cun punya foto2 tu...:)

August 22, 2013 at 9:59 AM

tu diaa .. jenuh nak bg suasana tenteram kan kekee .. apa2 punn dok sabor nak tgk nie ! ;)

August 22, 2013 at 10:05 AM

waaa....bestnya...sib baik anak2 dah besor n spoting...semua berjalan lancar ye..best2...!!

August 22, 2013 at 10:14 AM

wah siap ada photoshoot ry..kagumnyeee..

August 22, 2013 at 10:16 AM

Gambar di sebalik tabir pun dah best cam herlah gambo betul2 dia ek?

Bestnya dpt buat photoshoot raya bagai.

August 22, 2013 at 10:18 AM

tak sabar nak tengok dah siap..msti cantikk...

August 22, 2013 at 10:36 AM

korang laki bini mmg sgt sherashiiii tau..
kreatip n ape2 ajelah yg sweeeet sgt..
sukooo!
tingin gak nk berpotoshot gitu tp phm ajelah somi cik kak kite ni..
tatau yg bini die ni blogger
kamera n lensa mane boleh terpisah... huhuhu

apepun, tak sabo daku nk tunggu gambo penuh n proper photoshot korang...
apdet cepatttt

August 22, 2013 at 10:37 AM

vahhhhhhhhhhhhhhh best nya.akk cepat lah tunjuk pic yg dh siap.mst best!

August 22, 2013 at 10:41 AM

Best tolla nengok Lieya laki bini & anak2 ni..
Ada jer benda yg best utk dibuat..
X sabo eden nak menengok hasilnya nanti..
cepat2 :)

August 22, 2013 at 10:42 AM

wahh beznya siap ada photoshoot lg.hehe

August 22, 2013 at 10:50 AM

Wah...seronoknya ada photoshoot. Akak pernah sekaliiii jer ambik gambar raya sekeluarga kat studio kedai gambar cina kat Telok Kemang..hahahahahha. Idea nie sangat menarik la.

August 22, 2013 at 11:03 AM

bestnyer lieya ada adik photograher.. senang ko nak berphotoshoot.. tak sabar nak tgk hasilnya.. kot berkenan boleh hire adik ko..

August 22, 2013 at 11:07 AM

Hamboi..best nyer laaaaa....
nieyl ngan husband x penah lagi wat photoshoot pas kwen nie..haha~
sbb tggu de bby baru nak wat..hihi~ :)

August 22, 2013 at 11:25 AM

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh terbaekkkk la ko!!!

aku photoshoot sendiri aje hhhhaaaaaaaaa...tak sabor nk tgk hasilnya :)

rajin beno eh laki ko buat benda alah tu smua..aku kalo suh laki aku buat..confirm menguap 24j huh!

nice family!!!!!

August 22, 2013 at 11:26 AM

Wahhh siap ada props lagi untuk photoshoot raya.. kreatip :)

August 22, 2013 at 11:33 AM

alalala...tomeinya mak ngan anak-anak...

August 22, 2013 at 11:47 AM

cantiknyer datin lieya...ramping gitew...dayyan kemain hebat bergaya gitew...boleh jadi model ni...suka nengok gelagat mieya mieja comel...macam kembor...lizz pun ader buat wat photoshhot tapi kat studio..tu pun bebudak ni mmacam kerenah bukan senang nak bekerjasama ngan budak2 kena pandai amik hati dierang sama la kitew lepas photoshot janji upah ice cream ngan burger mcd semangat sikit dierang berphotoshoot hehe

August 22, 2013 at 11:48 AM

Bestnya.. dgn prop semua cukup :) tempat pun mmg strategic utk buat photoshoot..

August 22, 2013 at 12:02 PM

salam lia selamat hari raya maaf zahir dan batin bestnya fotoshoot...nasib mood otomen ok...

August 22, 2013 at 12:03 PM

kagum dgn kegigihan lieya sekeluarga....kalau akak la nk snap gmbo kt rumah pn byk songeh smpai kak long akak majuk...hik2....

xsabar nk tgk pic phptoshoot tu nnti...

August 22, 2013 at 12:13 PM

tudiaaaa.. siap ade potosut lagih!!
nih jeles nih~
kretif lah korang nih!
anak2 pon sporting jer.. anak dara tuh pandai betol posing yer.. tak susah lah nak potosut.

Tak sabar zura nak tengok hasil potosut.. tempek semua k~ nak tengok semuaaaa.

August 22, 2013 at 12:47 PM

x sabar nyer nak muntah tengok gambo2 photoshoot lieyalatif nie... hehe

erm, nak tegur sikit bleh, tadbir ke tabir yerk... ke masz salah baca.. huhu

August 22, 2013 at 1:49 PM

sgt kreatif dan rajin si shah membuat caption2 itu... comel ok.

alololo... ensem dan sportingnya dayyan pakai bju melayu lengkap ngan songkok n sampin... muka selamba jer dia. best ar korang.. rajin buat outdoor photoshoot ni kan. dah ler miamija pon sporting suka posing2. tak sabar nk tggu official pix dri photog ko tu.

August 22, 2013 at 1:53 PM

wawawawa...bestnyerrr..

kena suggest kat huby ni suh dier wat gini gak...kuikuikui..

August 22, 2013 at 2:53 PM

waaa...bestnyer...siap photoshoot bagai..Akak nak tiru idea lieya ni boleh ? Sporting laaaa...famili lieya ni !!

August 22, 2013 at 3:06 PM

Dayyan mestilah cuak kenapa dia sorang tak pakai baju melayu sebab yg lain dah siap semua. Sebab itu bila tiba di tempat nak posing dia rela 100% tahu dah maksud ke sana.

Boleh masuk majallah ni Lieya:)

August 22, 2013 at 3:33 PM

wahh seb baek cuaca ok kann...k.azue tahun nie mls nak amek gambo sgt...sebab baju raya kitorg laki binik...hancur...beli ready made..tudung pulak xder..nak p beli tudung org punyalah ramai...mak x kuaser...belasah jerk ler tudung mana2...

ader jugak ler gmbo kann...dari xdo..hahaha

August 22, 2013 at 3:46 PM

Waahh curlast ko lieya.. siap ada photoshoot raya lagi..Cantik2..

Rajin yer apaknya buat props tuh semua.. Cayalaaa..

August 22, 2013 at 3:48 PM

wow wit... caya lah depa ni...

August 22, 2013 at 3:55 PM

bertambah meriah la ngan photoshoot mcm ni.. kenangan utk anak2 jgk kan :)

August 22, 2013 at 4:05 PM

lieya : seronok je photoshoot korg, semua berkeja sama baik dr en somi sampai ke ank2 semua sporting yg penting!!!kelas kak ton..hahahah

August 22, 2013 at 4:13 PM

wow, kreatif juga...tk pernah buat photoshoot kat luar masa raya..boleh cuba lah nanti

August 22, 2013 at 5:15 PM

waa..bgusnyer..siap ada photoshoot baai..
rajin papa dia org sediakan props semua..
y kelakarnyer siap dpt pesanan papa jgn senyum lebih2.. hehe
dayyan pon mesti riuh sgt mulut dia nk blh smpai ke tmpat photoshoot tu kan...

btw.. mmg happening la.. x sbr nk tgk hasilnyer.. mesti daboommm

August 22, 2013 at 9:34 PM

Xsabar nak tgk gambar2. Sure cantik sgt.. Comel je dayyan tu.

August 23, 2013 at 12:44 AM

Wahhh siap photoshoot bagai..memg happening n best

August 23, 2013 at 12:46 AM

rajin betul lieya wT photoshoot..kalau kami ni, mmg tak kuasa, ikutkan sue nak je..tp incik hubby yg tamo..huhu..meriah betul..teringin gak nak buat..dayyan samalah cam bambam..pakai songkok bape saat je dh bukak..huhu

August 23, 2013 at 1:31 AM

Wow bestnya...ber posing di hari raya...photographer pulak family sendiri kan...tu yg extra best...akak nantu dh dapat real pic...jgn lupa share tau

August 23, 2013 at 6:27 AM

bestnya lieya... t'ingin jugak nak b'photoshoot tp ntah kapan lah agaknya..hukhukkk.. behave je dayyan kan..klo piras tu dah mengamuk klu panas2 gitu...

August 23, 2013 at 10:28 AM

waahh..beshnye..siap photoshoot bagai..tringin juga..ntah bila lah agaknye kesampaian..

August 23, 2013 at 10:54 AM

salam..tak sabar nak tengok hasil photoshoot tu pya gambar..confirm menarik..

August 23, 2013 at 11:16 AM

seronoknya setiap tahun photoshoot macam ni ke?buat sendiri pun berbaloi,free je kan..boleh la gunakan bakat yg ada disamping gunakan adik sendiri.haha gurau je

August 23, 2013 at 1:45 PM

alah2 comeinyer lah... udahla pemandangan tu mcm kt oversea... seronok betul... masing2 sume ikut arahan ek... lagi2 si diva bujang sorang tuh

August 23, 2013 at 5:26 PM

Xsabar nk tgk hasilnya lieya ...mesti superbla...dhla orgnya comel2 n ganteng2... plak tu pemandangan dia cantik...eiii geram pla tgk dayyan tu...gigt nak x?heheh

August 25, 2013 at 1:35 AM

Bestnya ada photoshoot raya. X sbr nak tgk hasilnya.

August 26, 2013 at 12:18 PM

ingat mana la ko upah cameraman..ghupanyer adik sendiri..boleh sangat la..t nak jugak buat mcm ni ar..hehe..nak tgok hasil tangkapan nyer...

August 26, 2013 at 7:50 PM

amboi siap ada prop segala... complete betol photoshoot korang nih !!

August 29, 2013 at 8:23 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy