Wednesday, April 9, 2014

alkisah dayyan's 3rd birthday...



Assalamualaikum.... patutnye aku up 7 april (senin) ari tu pic dayyan sempena besdey die yg ke 3 tapi sumpah lupe nak buat entry autopublish ...tapi takpelah, biar lambat asalkan ade dientrykan hehehehehe so hari ni adik akak makcik pakcik meh layan cite pasal besdey dayyan yg ke 3...celebration sumpah simple tapi bermakna sbb hero pujaan dah paham bedey to you tu ape heheheeh...

*
*
*
*
*
V

sambutan pertama kiteorg sambut mase bercuti kat Eagle Ranch Resort....awal seminggu mase nie kiteorg sambut...beli kek SR 2 slice..pastu nyanyi2 sikit...heheheeheh


adoi kejap jek dayyan dah 3 tahun....terase2 lagi bersalinkan die...kalo korang nak bace kisah aku bersalin kat dayyan boleh klik sini key... yadoiii terbayang2 dayyan keluar panas2 dari celah kangkang....sob sob sob touching sebab aku mampu pushkan die tanpa bantuan ape2 pun....


kak mia kak mija sayang dayyan sgt2 tau!


 lepas tu weekend lepas kan aku balik johor, so sambut la buat kali kedua dgn atuk, nenek ngan keluarga mak teh budak2 nie...kebetulan mak teh budak2 ni jemput makan2 lunch so aku beli la kek sekali....



sori le dik kek otomen readymade takde kat kedai tu...yg ade kek doraemon...bantai jek laa janji kek hahaahahahaah


malu2 kene nyanyi lagu besdei ramai2 hahaahah...lawak betul dayyan...


mekasih makteh masak2 tuk kami...kari kepala ikan sgt2 marbeles!!

 siri sambutan diteruskan plak di taska..... (kelass mcm diva siap bersiri2 hahaahahah)



senang anak dare dah besar ni, masing2 volunteer nak tolong....aku buat 60 goodies bag, 44 untuk taska...lagi 10 mia mija cukai nak bagi kawan2 die kat sekolah.... aku lak cukai 6 bag nak bagi bff yg anak2 dieorg dah besar....

 ni kek dayyan kat taska...kek ni pun beli readymade jek....



so mule laa mood mak2 pengantin heheheeh...mak pengantin nak siapkan goodies bag....
 

kerahan tenaga laki, anak2 dikuatkuasakan serta merta hahaahahah


besdey boy tersengih riang tgk goodies bag dah siap....


kehkehkeh....muke terkulat la ko dik heheheeh...tu semua kawan2 dayyan kat taska....


cikgu ckp payah betul dayyan ni nak senyum hahahaah...mmg pun! 


pic2 kat taska ni cikgu yg snap dan wasap .... cantik2 pic nye kan heheheeh...suke aku...ade gak kenangan dayyan sambut besdei kat taska....



  ape pun, aku tau, dayyan tak reti tiup lilin...air liur jek lebih menjejes kakaakakaka


 olololo baiknye dok makan same2 ngan kawan2....tak caye aku...kalo kat umah jgn harap nak dok baik2 camni....



selamat hari lahir Muhammad Dayyan Uqail bin Mohd Shah sayang.... moga menjadi anak yg bijak, soleh dan sihat selalu....jadi anak yg membanggakan mama, papa dan kakak2 key.....we love u much!! 

cite pasal potong kek dah berjela2...haa korang nak tgk tak ape adiah die dpt dpt dari aku tahun nih?...special gileeeeeee adiah nie...kompom dayyan terharu dgn adiah die nie....nak tgk? meh tgk meh..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

tadaaaaaaaaaaaaaaaa...hadiah penoh kasih sayang ~~~> sebuah katil sendiri dan sila tdo di katil sendiri kahkahkah..... uihh tensen aku ngan laki aku tdo sekatil ngan dayyan ni..bayangkan katil aku jenis king tau...tapi die punye amik space kat tengah2 tu sampaikan aku laki bini bangun pagi sakit leher ngan pinggang...mau tak sakit itu ini, dah keadaan kiteorg pagi2 mmg sipi2 lagi nak jatuh katil hahaahahaha...so skrang,  dgn segala hormat dan penoh kasih sayangnye mama nyah dayyan tdo katil sendiri key ..... malam pertama jek ade cubaan nak menceroboh ...malam berikutnye die dah redhooo tdo katil sendiri heheheeheh


ngeeeeeeee!! pes yow!!




*keek dayyan potong kek*








58 celoteh sahabat

sekejap je masa berlalu..dah 3 tahun dayyan...kelasss dayyan...3x sambutan...hehehehheeh....apa pun semoga menjadi anak yg soleh..InsyaAllah.

April 9, 2014 at 9:10 AM

Untung dayyan dpt sambut byk kali..hehe

Happy birthday dayyan..
Be a good boy to ur parents k

April 9, 2014 at 9:35 AM

hahahah..kijam mak ni pon..amik peluang besday terus reject katil...
pepon hepi belated besday tuk dayyan..moga membesar menjadi anak yang soleh dan kebanggaan semua..amin

April 9, 2014 at 9:36 AM

Hepi belated besday dayyan...aunt nieyl doakan semoga dayyan menjadi anak yg soleh pada mak ayah dan pada semua yea...amboi...kelassss ko dayyaannn bersiri sambut besday...untuk lak mok nyer rajin beli kek yea...wah!siap ade goodies lagi...lagi kelasss! hadiah yg paling dayyan x leh lupa..hehehe~

April 9, 2014 at 9:37 AM

Happy birthday sayang.. Seronok auntie tengok berhari-hari Dayyan diraikan. Moga terus berbahagia dan jadi anak yg baik-baik ye..

Dayyan susah senyum tapi sekali senyum siapa yg tengok hati terus jadi cair dibuatnya hihi...

April 9, 2014 at 9:43 AM

hepi besday Dayyan.. jgn nakal2 tau..pandai mak ayah beli katil utk adiah.. hihihihi..

April 9, 2014 at 9:46 AM

selamat ulangtahun kelahiran Muhammad Dayyan Uqail..

smbut bday bersiri2 ye..
seronok la dia....

dpt hadiah best pula tu..hehe
kena bljr tido sendiri taw...

sm la ak pon lieya..kalau tido katil mmg space dikuasi oleh Irfan.
mama dan baba sipi2 nk jatuh katil..
tu psl lebih suka tido bawah jek..haha

April 9, 2014 at 9:51 AM

happy birthday dayyan...hebat la hadiah tu..cantik gile katil..

mak ayah boleh conquer katil blk r yea..hihi

April 9, 2014 at 9:54 AM

Katil dayyan tu kiranya letak kat bilik lieya jugak la eh, cumanya dia tido kat katil sendiri kan?

April 9, 2014 at 9:55 AM

hepi besday dayyan... comel walau tak senyum.. mama hadiah katil dulu.. lepas tu mama hadiah adik.. hahahaha

April 9, 2014 at 9:56 AM

Happy belated besday Muhammad Dayyan Uqail , semoga menjadi anak yg soleh.
cantik lah katil dayyan .. lps ni lena lah mama ngn papa tido eh

April 9, 2014 at 10:02 AM

Banayk nye besday celebration dayyan. Nora danish pun kalahh..

April 9, 2014 at 10:06 AM

sentap kitew tak dapat goodies bag. hehehe

hepi beday otomen, dah besar dia... takmo nakal2 ye...

ye la noks, nampak beza sangat dayyan kat taska dgn kat umh. nampak sangat perbezaan itu kat gambar yang kau tempek tu noks. hehee

sama la ngan qausar, kat umh maktok kemain dia lasak... mainan semua rosak. kat umh elok plak peel dia. bukak peti ais pun tak penah. kalu kat umh mak tok, mcm nak tecabut pintu peti ais dia bukak tutup. geram aku.

April 9, 2014 at 10:14 AM

Untung lah dayyan. 3 kali celebrate birthday. Happy born day dayyan. Smoga membesar sebagai anak yg soleh. Cantik katil dayyan ☺

April 9, 2014 at 10:37 AM

Amboi Dayyan... sampai 3 sesi birthday celebration ye...

April 9, 2014 at 10:52 AM

hepi belated bday dayyan!
hepi tgk dayyan celebrate bday ngan kawan2 & famili :)
adiah yg best tu, haha!
tp tu bukan maknanya mama tak sayang dayyan tau..hehe :p

April 9, 2014 at 11:07 AM

dah 3 tahun dah dayyan...meriah celebration birthday dayyan...3 kali...hihihihi...

April 9, 2014 at 11:15 AM

wahhhh seronok nyer baca!!

April 9, 2014 at 11:47 AM

wahhhhhh besarnya hadiah dayyan!!!pandai dah dia tido sendiri ye..awatif still menyusu tgh mlm, lgpun bilik takde so terpaksa tido ngan makpak lagi hhheeee

pasni honeymoon la lieyalatif and asben ye kkkeeeeee

happy bday dayyan!!!cepat je 3 thn..sure rindu masa dia baby2 lagi kan :)..kemain meriah sambutan bday..rezeki dia..

cantik nau goodies bag tu..colourful..sambutan pun meriah aku tgk w/pun dayyan payah nk senyum..sekali senyum smua cair tau hhhiiii

unty doakan semoga dayyan menjadi anak yg soleh berjaya dan diberkati Allah dunia akhirat..in syaa Allah

April 9, 2014 at 11:51 AM

Dayyan dah 3 tahun yerk... selamat hari jadi otomen... jadi anak baik ok.. jangan nakal2...
ooit diva mestiler sambutan sampai 3 kalikan... kelas ko dayyan...
anak2ni tak kisah sangat kek ready madeker hapa janji derkn...

April 9, 2014 at 11:58 AM

untunglah dia nak tidur katil sendiri...x mencelah tengah2..

Anak2 sy..dah letak katil khas utk diaorang bertiga pun..still nak tidur dengan mummy daddy. a.long dengan daddy..twin cari mummy..adoi

April 9, 2014 at 11:58 AM

alahaiiii sisssssss...
dayyan dah 3 tahun....
haiisshhh rasa cam dia baby2 lagi gitu.......

hepi belated birthday encem boy....
smoga menjadi anak yg soleh ye sayang.....

amoihhhh seriusnya dia kat tadika tu hehehhehehehe...

April 9, 2014 at 12:04 PM

Baiikkkkk punya hadiah tu Lieya. Tahun depan, besday present ialah Dayyan dapat bilik sendiri. Tahun depan lagi, besday present, Dayyan dapat adik..yeayyyy. Hahahahhaha..

Ohoh Dayyan.... Semoga membesar menjadi seorang khalifah sejati yer... Amiin.

April 9, 2014 at 12:10 PM

wahhh...untung dayyan dpt potong kek 3 kali... suka la dayyan dpt adiah katil cantik dari mama...
hehe.... hb dayyan... muahhhh dr aunty nomi ....:)

April 9, 2014 at 12:26 PM

hepi besaday dayyan yg hensem...dh bujangkan...semoga jd ank yg soleh..aamiinn...

April 9, 2014 at 12:27 PM

happy belated besday Dayyan... moga jadi anak yg soleh & pintar... dpt membahagiakan mama & papa dunia & akhirat.. amin..

April 9, 2014 at 12:53 PM

Salam Lieyaaaaa!
teralit plak duk baca citer pengalaman bersalin Dayyan tuh.
siap gambar sekeping2 dlm bilik bersalin yer.
trus takut nak beranak lagi. hahahaha

Happy Belated Birthday Dayyan.
Semoga Jadik anak yang soleh yer.

sempat jugak celebrate birthday masa holiday haitu yer.
lagi bermaknalah percutian kali ini.

comel jugak kek doremon.
kiut apeeee.. hehehehe
tapi kalo dapat otomen mesti lagi berseri2 muka birthday boy kan~

Untungkan ade anak dara. banyak keje kita boleh transfer kt dia.
mintak tolong kekdahnyeee.. hehehe
kurang lah sket beban mamanye.
Rajin anak dara Lieya tolong mamanye tempek2.

meriahhhh sangat warna goodies beg tuh~
comel plak bila dh siap pastu susun cantek2 camtuh.
isi goodies beg pon boleh tahan gak tuh.
kalo dekat dh gi ngendeng2 mintak 1 beg. hahahahahahaha

Alahaiiii.. kemain sopan santun Dayyan kat sekolah.
good boy sangat~
pandai makan sama2 dengan kawan2.
baikkkkk sangat~

April 9, 2014 at 12:57 PM

bagusnya dayyan....
mkn bersila baekkk jekkkk....
dh tu dh pandai yerr nk celebrate besday dia
emir isnin ni 14.4.14
cun tak tarikh ni hehhee
plan nk wat kek kecik jek
yerr la nk celebrate kami2 jer kan

tgk kat taska tu yg meriah tue
aiii, x sabo nak timang menantu kerr hehehe
yg pasti otomen kat goodies kan :)
terbaekkkk

April 9, 2014 at 1:05 PM

dayyann mata boolattt eppy belated besday!! yeayyyy otomennn hahaha *tetibe*
seronok ko yea dayyan sampai 3 jenis kek...kek secret,doraemon,coklat kehkehkeh

kak mane beli beg kertas wane wani tu?? lawoooo btw sticker besday dayyan yg ada otomen tu buat sendiri ke?

April 9, 2014 at 1:26 PM

hepi besday dayyan... mcm jap jer dh 3 thun kan. mmd diva ok..smpai 3x ko celebrate besday dayyan.. rezeki yer dak. auntie doakan dayyan jd anak yg baik dan soleh k... cium skettt... muahhh

April 9, 2014 at 1:54 PM

happy 3rd belated besday dayyan..... untong arr, sambut smpai 3 siri, dapat adiah kasih sayang lagik..... so, be a good boy ye dayyan..

April 9, 2014 at 1:58 PM

happy birthday Dayyan!!!
sebaya anak saya si Zayyan la ni...zayyan sambut besday bulan May ni nanti :)
amboiii..sampai 3 kali makan kek..hihih

April 9, 2014 at 2:02 PM

wahhhhhhhhh
meriah celebration dayyan
hahahha cantik hadiah mak ko ye dayyan
wakkakakakakkakakka
silap2 mak pak ko yang tido katil ko nanti dayyan

April 9, 2014 at 2:04 PM

Hensem Dayyan bila selak rambut ke tepi tau....
Ni memang betul kalah Agong ni sambut besday berperingkat peringkat
.....dgn family lain dgn atok nenek lain dengan kengkawan lain....pergh!!
Hepy Bezday Dayyan....semoga Dayyan jadi anak yg soleh dan menjadi kebanggaan ayah ibu yeh!

April 9, 2014 at 2:05 PM

hepi besday dayyan... :) lieya...aty kan..dulu2...pernah baca n tengok gambar2 beranak kan dayyan tu..tapi masa tu baru ngandung..ngeri...hahahaha..tak pernah komen..baca jer..sebab ai is malu2 kucen..[paaaanngg].. lepas tu terus lupa..carik2 balik tak jumpa... sebab bila dah rasa beranak tu acanaer..dah tak ngeri dah...ngeeee... :)

April 9, 2014 at 2:06 PM

Happy Birthday Dayyan..Moga jadi anak yg soleh,berjaya dunia akhirat.Amin...

April 9, 2014 at 3:00 PM

selamat hari jadi si dayyan si budak rambut lebat sebakul..semoga jadik anak yg soleh, membawa kebahagian kepada keluarga..

sporting gile cikgu tadika amikkan gmbr byk2... kompom cikgu tu jenis camwhore gak mcm kita kan.. hahahaahaha

bagus la dayyan dh boleh tdo sendiri dah...satu pencapaian yg bagus untuk dia yg br umo 3 tahun. Bilik berasingan ke drpd lieya ?

April 9, 2014 at 3:26 PM

selamat hari lahir Dayyan..seoga menjadi anak yang solleh

April 9, 2014 at 3:47 PM

amboi2 dh beso malu2 yek ensem boy nih, acik doakan moga jd anak yg soleh, anak yg berjaya....

April 9, 2014 at 3:56 PM

Hepi Besday Dayyan yg comel...kemain meriah lagi..3 kek di 3 tmpt berbeza...ngalah retis dah ni dak dayyan ni...gelak akk baca ko tido sipi2 tu beb...ada2 jer ko ni...

April 9, 2014 at 4:30 PM

happy birthday otomen dayyan...

wahh bestnya dah asing tempat tido..seronok la mummy & daddy.. boleh plan utk sorang lagi.. kikiki...

April 9, 2014 at 5:05 PM

Rambut Dayyan kat taska skema betol...ehehee...

Hepi belated bufday Dayyan...

April 9, 2014 at 5:20 PM

happy 3rd birthday dayyan..kemain meriah lagi sambutan smp 3kali..walaupun takde kek atomen, yg penting dpt mkn kek 3 kali..semangat tgok die tolong masukkan jajan dlm goodie bag..:)

lg satu kan..dayyan senyum ke tak senyum..maintain comel n kacak.hehe

April 9, 2014 at 5:29 PM

Happy baleted birthday dayyan.. Sekejab jer kan dh 3 tahun . Uqail birthday pon 26/4 ni.

April 10, 2014 at 1:54 AM

Happy Birthday dayyan hensem :)
bestnya awk dayyan sampai 3 kali potong kek ;)

cantik katil otomen :)

April 10, 2014 at 2:07 AM

happy belated birthday to Dayyan… amboi, sambutan bersiri-siri lagi…. janji Dayyan happy, kan Lieya?
Moga dayyan jadi anak soleh yg membahagiakan mak ayah :)

April 10, 2014 at 3:09 AM

walaupun pisang cheese tu so so jer tp aku tetap terliur bila tgk... nak ajak wan mkn sana nak mkn nasi timbel ayam bakar tu :)

April 10, 2014 at 9:58 AM

Happy belated birthday dayyan..amboikan kemain lagi ultraman auntie nih tau...eksited nak sambut birthday yer..lepasni jangan kacau mamapapa tdo lagi yek tdo kat katil sendiri nanti srh mama belikan cadar segala ultraman..hehe baru la bestkan dayyan

April 10, 2014 at 10:22 AM

pergh tu dier... 3 - 4 kali sambut birthday , mesti seronklah dier yer

April 10, 2014 at 12:02 PM

Salam Kak Lieya..sy dpt goodies bag otomen akak tuh sbb ank sy pon satu neseri dgn Dayyan..byk betul isinya! Malu plak teringat goodies pack ank sy yg simple itu hari (Aysyah Khalila dgn Imaan Fariez)..hihih...apa pon hepi besday Dayyan..moga jadi ank yg baik dan soleh..amin!

April 10, 2014 at 4:37 PM

meriahnya besday celebration dayyan..
happy belated birthday utk dayyan si hensem!

April 10, 2014 at 4:58 PM

Untung dayyan sambut birthday byk kali..comey je dia

April 11, 2014 at 8:49 AM

3 tahun 3 sambutan ya, Otomen :)

Happy Belated Birthday, ya Dayyan! Dah besar anak si Lieya ni rupanya... (Eh, lupa lak..anak kita sebaya!) Walaupun tak suka senyum, comel aje rupa Dayyan masa sambut besday. Wah, pandai ye... nak duduk makan kek pun ngan gegirls aje.... pandai tul memilih jantina kawan :)

Cantik katil tu Lieya. Ni Ikea gak ke? Kira masih dalam bilik yang sama bersebelahan katil makpak ke? Jangan lepas ni mak Dayyan pulak yang meroyan nak tidur kat katil tu. Cute comel lote katil tu...jatuh cinta pulak rasanya!

April 11, 2014 at 10:42 AM

dayyan rupanya sebaya aisy!
baru tahu, aisy lahir bulan 12, tahun 2011
apapun selamat hari jadi dayyan! moga jadi anak yang soleh ye =)

April 11, 2014 at 4:32 PM

happy bufday dayyan semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki .....

April 13, 2014 at 12:40 PM

wiwiwiwiw.dpt katil wooo! dh anak teruna dh neh!

April 14, 2014 at 2:23 PM

tahun depan dayyan request sambut besday 10kali tau..
mintak hadiah lg bessttt pnya heehhe
comel2 kaler goodies atomen tu.. ;-)

April 17, 2014 at 8:34 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy